Pirmoreiz Latvijā – ļoti rets auto! 5

 
5.marts 2008 14:17

Vienu no trim pasaulē esošajiem WANDERER – Stromlinien Special Rīgas Motormuzejā eksponē Audi AG muzejs (Vācija).

Jau kopš 20.gs.30.gadu pirmās puses koncerns Auto Union A.G. veiksmīgi piedalījies garo distanču un bezceļu triāla sacensībās. Šīm disciplīnām piemēroja sērijveida DKW, Wanderer un Horch markas automobiļus, tos aprīkojot ar speciālām vieglmetāla aerodinamiskas formas virsbūvēm.



1938. gadā uzbūvēja speciālus auto WANDERER – Stromlinien Special. Šo rodsteru konstrukcijas pamatā bija divvietīga pludlīnijas aerodinamiskas formas alumīnija virsbūve, kura montēta uz nedaudz uzlabotas W24 modeļa šasijas ar speciālajām bremzēm no W25K. 6 cilindru 2,2 litru augšvārstu motoru ar augšējo sadales vārpstu un trijiem karburatoriem konstruēja Ferdinands Porsche.

1938.g. Auto Union komanda ar šiem auto piedalījās garās distances sacīkstēs, kuru kopējais garums bija 4550 km. 1939.gadā šī pati Auto -Union komanda atkal startēja sacīkstēs maršrutā Lűttich – Roma – Lűttich. Tas bija smags pārbaudījums cilvēka, tehnikas un materiāla resursiem: trases kopējais garums 4700 km, apstāties drīkstēja tikai, lai uzpildītu degvielu, veiktu remontu un nokārtotu muitas formalitātes attiecīgo valstu robežpunktos. Finišēja tikai 21 automobilis (no 51), veiksminieku skaitā - visi trīs Wanderer auto. Tie izcīnīja uzvaru komandu vērtējumā un konstruktoru kausu Coupe des Constructeurs par rūpnīcas ieguldījumu.  Pēc divām nedēļām sākās Otrais pasaules karš, lielāko daļu Auto Union sporta nodaļas automašīnu  rekvizēja.



Neviens no oriģinālajiem sporta auto nebija saglabājies līdz mūsdienām, tāpēc 2003.g. Audi Tradition uz oriģinālajām W24 šasijām uzbūvēja pilnīgi autentiskas replikas. „Tas manai firmai bija vislielākais izaicinājums”, atzina restaurators Verners Cinks. Tika izmantots gan vecs tehniskā uzdevuma apraksts, gan fotogrāfijas; vispirms tika izgatavots stiepļu karkass, tad modelis no koka.

 Rekonstruētie auto sevi pierādīja 2004. gadā, sešu dienu laikā veicot 2000 km garu braucienu pa Aosta ieleju, Alpiem, Ardennas un Vosges kalniem.
   
Rīgas Motormuzejā WANDERER – Stromlinien Special eksponē Audi AG muzejs (Vācija).
Latvijā tas būs tikai četrus mēnešus – līdz jūnija beigām.
 
Visi komentāri
 
253739. viesis 5.marts 2008 15:45
0 0 Atbildēt

Nu skaisti :) Tikai virsraksts nav īsti atbilstošs - ja jau repliku uzblieza, tad var arī palaist sērijveidā :D

253741. viesis 5.marts 2008 15:57
0 0 Atbildēt

Nu vispaar jau vareeja uzrakstiit saciikshu nosaukumu arii latvieshu valodaa : Lježa - Roma - Lježa :-) Un bezceļa triaali...kaut kaa par taadiem nav iipashi dzirdeets tolaik, IMHO vieniigi tanki tais laikos vareeja buut kam taadam piemeeroti :-) Incanti, kaa skan sho "bezcelja triaalu" nosaukums origjinaalvalodaa? Vaacu, protams, jo Ljezha arii nosaukta taa, kaa to sauc vaacieshi :-)

Cienjaa, Ruu@uto

253762. viesis 5.marts 2008 18:13
0 0 Atbildēt

Vispaar bildee orgjinaals izskataas citaadaaks nekaa shii kopija

253773. viesis 5.marts 2008 19:22
0 0 Atbildēt

Ljezha un paaareeeeejais gan jau ir totāli latviski...

253775. viesis 5.marts 2008 20:10
0 0 Atbildēt

phe. replika.... tad atraduši ar ko lepoties. nē, protams, viens no 3, bet ne-oriģināls ir ne-oriģināls...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti