Valmieras avārijā par vainīgu atzīst BMW vadītāju 11

 
9.decembris 2010 9:34

Policija jau informēja par ceļu satiksmes negadījumu, kas notika 25.septembrī 20:45 Valmierā K.Baumaņa un Beātes ielu krustojumā un kurā iesaistītas automašīnas BMW un VW PASSAT.

Pēc policijā reģistrētās informācijas sadursme notikusi, kad a/m VW Passat vadītājs, 1946. gadā dzimis vīrietis, nav palaidis pa galveno ielu braucošo a/m BMW, ko vadījis 1968. gadā dzimis Alojas novada Brīvzemieku pagasta iedzīvotājs.

Sadursmē bojātas abas automašīnas, cietušo nav.

Paralēli policijas sniegtajai informācijai kāds aculiecinieks, kas policijā ar iesniegumu nav vērsies, internetā ievietoja savu versiju par notikušo sadursmi, kas izsauca plašu rezonansi sabiedrībā.

Lai noskaidrotu patiesos notikušā apstākļus un lemtu par lietas materiāla nosūtīšanu auto tehniskās ekspertīzes veikšanai, policija lūdza atsaukties visus, kas var sniegt informāciju par notikušo ceļu satiksmes negadījumu.

Decembra sākumā saņemts nozīmētās auto tehniskās ekspertīzes slēdziens, kas apstiprina, ka a/m BMW vadītājs, 1968. gadā dzimušais Alojas novada Brīvzemnieku pagasta iedzīvotājs automašīnu vadījis ar ātrumu 110 km/h un sadursmes brīdī tās ātrums bijis aptuveni 95 km/h. Balstoties uz saņemtās ekspertīzes rezultātiem, pieņemts lēmums par vainīgās personas saukšanu pie administratīvās atbildības. Ar to par vainīgu ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanā atzīts 1968. gadā dzimušais a/m BMW vadītājs, kas vadījis automašīnu ar braukšanas ātrumu 110 km/h vietā, kur maksimālais braukšanas ātruma ierobežojums ir 50 km/h, kā rezultātā izraisījis sadursmi ar a/m VW PASSAT. Par šo pārkāpumu a/m BMW vadītājam piemērots 130 latu liels naudas sods un Transporta līdzekļa vadītāja tiesību atņemšana uz trim mēnešiem.

Policija aicina arī turpmāk iedzīvotājus būt atsaucīgiem un nepalikt vienaldzīgiem, ja esat liecinieks kādam notikumam, kas, iespējams, prasa papildus informāciju lietas apstākļu pilnīgai noskaidrošanai. Arī autovadītājiem aicinājums būt zinošiem un vērīgiem. Jums ir tiesības pieprasīt papildus ekspertīzes un lūgt policiju izvērtēt visus notikušā apstākļus. Gadījumā, ja sadursmes apstākļi vai konstatētais pārkāpums var radīt šaubas, pareizākais risinājums noteikti nav klusējot visam piekrist, bet vērsties ar oficiālu iesniegumu policijā, aicinot papildus izvērtēt notikušā apstākļus.

Policija jau informēja, ka, reaģējot uz interneta portālos lasāmo informāciju, Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldē tika veikta pārbaude arī par iespējamu amatpersonu prettiesisku rīcību.

Pārbaudē konstatēts, ka policijas darbinieku rīcība, dokumentāri noformējot apskatāmo ceļu satiksmes negadījumu, atbilst saistošajām profesionālajām normatīvām prasībām. Tāpat uz amatpersonām pietiekamu objektīvu pierādījumu trūkuma dēļ nav attiecināma policijas darbinieku profesionālās ētikas un uzvedības pārkāpšana.

Neskatoties uz pārbaudē konstatēto, Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes amatpersonas norāda, ka norīkojumiem satiksmes uzraudzības jomā tiks atgādināts par profesionalitātes, tai skaitā, par izteikumu pareizību, precizitāti un nepārprotamību, kontaktējoties ar sabiedrības locekļiem.

 
11 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
280573. viesis 9.decembris 2010 9:43
1 0 Atbildēt

Par šo pārkāpumu a/m BMW vadītājam piemērots 130 latu liels naudas sods un Transporta līdzekļa vadītāja tiesību atņemšana uz trim mēnešiem.

Tikai...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti