Drīz ielās motocikli 4

 
11.aprīlis 2013 14:11

Jau pavisam drīz kļūs stipri siltāks un nokusīs pēdējais sniegs. Vēl pirms tam ielās jau parādīsies pirmie, kas vairs nevarēs nociesties neuzsēdušies uz, pagaidām vēl ieziemotā, „drauga”.

 Dārgie automobiļu vadītāji!

Gribu nedaudz parunāt un cerēt, ka daļa nojums padomās par pāris ļoti vienkāršām un pašsaprotamām lietām, kā arī kaut nedaudz mainīs savus pārvietošanās ieradumus siltajā laikā pilsētās, kā arī ārpus tām. Kā jau sapratāt, runa ies par attieksmi pret tiem, kuri gada silto daļu nevar iedomāties bez pārvietošanās ar motorizētu transporta līdzekli uz diviem riteņiem.
Pirmā no lietām par kuru gribu lai padomājiet - nezinu statistiku, bet nepazīstu nevienu motobraucēju, kurš laikā, kad nav iespējams pārvietoties uz diviem riteņiem, nesēdētu pie auto stūres, un lielāko gada daļu nebūtu viens no jums, atvainojos- viens no mums. Tātad šajā laikā mēs visi autovadītāji dalām visu satiksmes smagumu, sastrēgumus pīķa stundās un pārējos jaukumus ikdienas satiksmē. Ar šo gribu tikai pateikt, ka jebkurš motobraucējs ļoti labi saprot kā tas ir būt autobraucējam.


Motocikla vadītājs, kuram rūp sava dzīvība, katru izbraucienu uztver kā cīņu, kurā mūs regulāri kāds mēģina nogalināt- jā tieši tik nopietni! Katrs autovadītāja neuzmanīgs manevrs ir potenciāls slepkavības mēģinājums (slepkavības aiz neuzmanības, protams). Neuzmanība šoferim pie auto stūres lielākajā gadījumā beidzās „tikai” ar sačakarētu dienu un noskaņojumu, un vairāk vai mazāk apskādētu braucamlīdzekli. Motobraucējam sava vai autovadītāja neuzmanība beidzas krietni vien bēdīgāk, jo mums apkārt nav bleķa kastes, kas mūsu samērā trauslo ķermeni pasargātu no traumām.


Pat ja jums sanāk, un tā ir gadījies gandrīz katram- arī man, sastapties ar nekaunīgu vai pārgalvīgu motobraucēju nevajadzētu to vispārināt un savā galvā visus, kas pārvietojas ar motociklu „bāzt vienā maisā”. Absolūti lielākā daļa no motobraucējiem ko pazīstu, ļoti respektē ceļu, satiksmi, savu veselību un, protams, savu dzīvību galu galā.


Nākamā lieta, par kuru aizdomājies retais autobraucējs, kurš kārtējo reizi bubina pie sevis sēžot korķī, kad tam garām „aizspraucas” motocikls, ir elementāra matemātika. Nevienam nepatīk sēdēt korķī, bet tāda nu ir šī satiksme lielpilsētās. Padomājiet- katrs motobraucējs, kas jums stāvot rindā pabrauc garām ir potenciāls autovadītājs, kurš ir ievērojami samazinājis konkrēti jūsu un visu pārējo sastrēgumā sēdošo autovadītāju laiku, kas jāpavada konkrētajā un visas citos sastrēguma punktos. Ja katrs no motobraucējiem nebūtu izvēlējies dažādu iemeslu dēļ pārvietoties ar motociklu, bet gan sēdēt pie auto stūres, tas jūsu pārvietošanos no punkta A uz punktu B pilnīgi noteikti paildzinātu. Aicinu jūs priecāties kopā ar mums, ka ir pietiekami daudz cilvēku, kas arī jūsu ieekonomētā laika vārdā, gatavi riskēt ar savām dzīvībām pārsēžoties uz motociklu.
Katru reizi, kad aizvainojumā, vai kādos citos emociju uzplūdos, ar „kur tev jālien”, vai „vēl viens orgānu donors” vārdiem uz lūpām (vai tikai galvā) veiciet kādu neapdomātu manevru, uz mirkli padomājiet, ka seja, kuru sedz ķivere var piederēt jūsu labam draugam, klasesbiedram, kaimiņam, brālēnam …. (arī klasesbiedrenei vai māsīcai).


Nobeigumā tas ko gribēju pateikt, bez medijos jau dzirdētā. Aicinu visus autovadītājus motobraukšanas sezonā respektēt motobraucēju izvēli, kā arī taupīt savu laiku un nervus. Noteikti neatbalstu pārvietošanos starp braucošiem auto. Pavisam cits stāsts ir braukšana garām un starp stāvošiem-gaidošiem auto. Sastrēgumu vietās, kur ceļš ir gana plats, lai gar auto rindu pa kreiso pusi vai starp divām auto rindām varētu izbraukt mocis, lūdzu padomājiet, ka palaižot motociklus jūs būtiski samaziniet savu citu autovadītāju sastrēgumā pavadīto laiku. Tas ir tik vienkārši- labajā joslā turēties nedaudz pa labi, kreisajā nedaudz pa kreisi, un „starpjoslu” zona būs pietiekami plata jūsu labam draugam uz motocikla.

Palaid motociklistu- un iegūs visi!

Drīz tiksimies uz ceļiem!

Madars- autobraucējs/motobraucējs

 
Visi komentāri
 
289969. viesis 11.aprīlis 2013 14:24
0 0 Atbildēt

Pirmās vafeles jau mauc pilnā ručkā. Tik tas brauciens ātri vien beidzas pirmajā kolonkā ar karstu tējiņu...

p.s. mans novēlējums - skaties divreiz, divreiz, bet padomā septiņreiz, septiņreiz, septiņreiz, septiņreiz, septiņreiz, septiņreiz, septiņreiz, motobraucēj...

p.p.s. man nekas nemainīsies, esmu prātīgais braucējs, kā nekā svars tāds palielāks...

289974. viesis 11.aprīlis 2013 21:13
0 0 Atbildēt

Ja tev ar to tavu lielo svaru ienāks sānos baiks, tāpat vari būt kotlete.

289976. viesis 11.aprīlis 2013 22:26
0 0 Atbildēt

motobraucēj, ja te tavs trauslais ķermenītis tiešām ir tik dārgs, nopērc satiksmes noteikumu grāmatiņu un pārlasi tos DIVREIZ :D

ne jau autobraucēji ir tie, kas "veic neapdomātus manevrus"....

močī vismaz 2 reizes pārsniedzot noteikumos atļauto maksimālo ātrumu (protams ar ierubītajām tālajām gaismām)... un gar katedrāli no radisona līdz elkoram noteikti ir jābrauc tikai uz pakaļējā rata.... jo tu taču esi īstens vecis (vai vecene, ja izrādās, ka tā tomēr ir Māsīca)

es personīgi nepazīstu nevienu autobraucēju, kas bubina kad krustojumā stāvošām mašīnām pa vidu izlien mocis un ieslēdzoties zaļajam tas jau ir gabalā....

bet pazīstu daudzus motobraucējus, kas iedomājas, ka ja jau jamais brauc uz 200, tad autovadītāju pienākums ir fiksi pavākties maliņā lai tas kings varētu normāli "izvēdināt galvu" (teiciens pēdiņās ir no dekstera leksikas)

289979. viesis 11.aprīlis 2013 23:02
0 0 Atbildēt

*******, resnais, es neko tādu neesmu teicis, bērnišķīgi ir izfantazēt.

Izvēdināt galvu var, bet ne uz 200.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti