Latviešu brauciens uz Āfriku (4.daļa)

 
3.janvāris 2008 13:39

“Bensons Honda Racing” sporta kluba menedžeris Džo Labuckas kopā ar “Bensons Auto” servisa vadītāju Aldi Lediņu un “Honda Civic” automobili 2007. gada nogalē ir devušies tālā ceļā – uz “Plymouth-Banjul Challenge” ralliju. Šajā sadaļā varēsiet lasīt Džo Labuckas sacensību dienasgrāmatu.

Iepriekšējā daļa »»

Ir pirmais janvāris 2008.gadā. Esam Marokā, pilsētā, kas saucas Meknes.

Vakardiena sākās ar Andra un Alvja jauniegādātā mersedesa remontu. Ar jau saremontēto mašīnu abi jaunie īpašnieki, kā arī Aldis un Mārtiņš devās uz Gibraltāru – tas ir uz Apvienoto Karalisti. Atgriezās vēlā vakarā pilni ar jaukiem iespaidiem. Pa to laiku otra grupa, kurā bija Atis, Viktors un es apmeklējām Tarifas pilsētu, kur arī guvām gūzmu ar pozitīviem iespaidiem. Galvenā atziņa bija manjana. Vakarā pieņēmām lēmumu izbraukt sešos no rīta uz Algaciras ostu un no turienes doties uz Spānijas Karalistes teritoriju Marokas pusē – Seutu.

Vēl pavadījām aizejošo 2007.gadu pēc Latvijas laika un sagaidījām Jauno 2008. gadu pēc Spānijas laika.

Šorīt izbraucām no viesnīcas 5:59! Manuprāt, lielisks sasniegums, ņemot vērā datumu... Ceļu turpinām piecas mašīnas – Jānis Vaišļa, Aigars un Liene ar VW Passat, Viktors un Kristaps ar Audi, Andris un Alvis ar mersedesu, Atis un Mārtiņš ari ar mersedesu un mēs ar Aldi ar Hondu. Ostā iegādājām biļetes, tas izmaksāja 40 EUR par mašīnu un diviem cilvēkiem. Un trāpījām uz kuģi astoņos no rīta, kurš arī drīz pēc astoņiem, par lielu pārsteigumu, sāka braukt. Ap deviņiem jau bijā Seutā. Uzpildījām degvielu un devāmies uz Marokas robežu. Te manjanas vietā mūs gaidīja inšallā. Nepagāja ne divas stundas kā bijām Marokas Karalistē.

Lēnu garu sākām braukt pāri Rifu kalniem uz Šefšes pilsētu. Nav gan man pārliecības par nosaukuma latvisko transkripciju, bet kā ir tā ir. Inšallā!! Kalni skaisti un majestātiski un pārsteidzoši zaļa ainava. Šefšes paēdām vieglas brokastis apvienotas ar pusdienām. Vecpilsēta ir savdabīga – tā izvietojusies kalna nogāzē, līdz ar to ielas ir kā serpentīni. Turpinājām ceļu uz Meknes, kas ir mūsu šodienas galamērķis. Meknesā iekārtojāmies gluži smalkā viesnīcā – ir pods un pat tualetes papīrs. Īpašu problēmu ar tehniku nav.

Rīt turpinām uz Marakešu.

Fotogrāfijas skatieties šeit »»

Turpinājums »»
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 21

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti