Lasītājs neizpratnē: par ko soda policija? (labots!) 102

 
16.oktobris 2009 13:50

Lasītājs: 2009. gada 8. oktobrī ap pl. 7:50 Rīgā, pie Ģertrūdes ielas 1.nama, ielas malā, kur arī pats bieži novietoju auto, kā vienmēr, stāvēja rinda automašīnu, novietotas atbilstoši ceļa zīmēm 532. (stāvvieta) un 828. (automašīnas novietošanas veids).

Precizējumu lasiet šeit »»

Ievēroju, ka tām automašīnām, kas pret ietvi novietotas ar aizmuguri, ir soda kvītis par zīmes 828. neievērošanu 20,00 Ls apmērā. Soda kvīti izrakstījis Ivo Hartmanis.

Pārskatot Ceļu Satiksmes noteikumus un īpaši ceļa zīmi 828., nekur nevarēju ieraudzīt, ka auto būtu jānovieto pret ietvi ar priekšgalu; no zīmes var tikai saprast, ka auto jānovieto pret ietvi ar galu, bet nav definēts, vai tas ir priekšgals vai aizmugure, arī zīmes izskats (attēlotā automašīna) šādu informāciju nesniedz.

Vēl jāņem vērā, ka minētās automašīnas neradīja nekādus traucējumus citiem satiksmes dalībniekiem.


(sods ir)


(soda nav)

Šajā sakarā rodas vairāki jautājumi –

  1. kā ir ar Policijas* darbinieku, konkrētajā gadījumā Ivo Hartmaņa profesionalitāti;
  2. izskatās, ka šajā gadījumā Policija* darbojas kā budžeta caurumu lāpītājs – vai tad tas tiešām „nespīd pa gabalu”?

Sodīto auto īpašniekiem noteikti iesaku vērsties tiesā, lai šādu ABSURDU lēmumu atceltu.

Andris Balodis

16.10.2009. Saņemta CSDD ATBILDE:

Paskaidrojam, ka - Latvijā „Ceļu satiksmes noteikumi” ir izstrādāti balstoties uz starptautiskiem dokumentiem, ko akceptējusi arī Latvija, proti, šajā ziņā pamatdokuments ir 1968.gada 8.novembra Konvencija par ceļu satiksmi un 1968.gada 8.novembra Konvencija par ceļa zīmēm un signāliem, kā arī konvencijām pakārtotie Eiropas Ekonomiskās komisijas dokumenti.

„Ceļu satiksmes noteikumos” tāpat kā augstāk minētajos dokumentos ir iestrādāta ceļa zīme „transportlīdzekļa novietojuma veids stāvvietā”. Zīmes būtība ir norādīt konkrētu veidu kā transportlīdzeklis ir novietojams stāvvietā, attiecībā par šīs ceļa zīmes neievērošanu un radīto bīstamību (lietderības apsvērumi, samērīgums soda piemērošanai), jautājums ir policijas kompetencē. Jautājumu vērtējot no juridiskā viedokļa secināms, ja ir pārkāpts „Ceļu satiksmes noteikumos” noteiktais, tad par noteiktā kārtībā nofiksētu pārkāpumu policijai ir tiesības piemērot administratīvo sodu.

Ar cieņu, Līga Medne
CSDD Sabiedrisko attiecību daļa

* - iAuto.lv precizējums: Rīgas Pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Tīmane norādīja, ka Ivo Hartmanis Rīgas Pašvaldības policijas Ceļu policijas pārvaldē nekad nav strādājis. Lasītāja rakstā ir izņemts šīs iestādes nosaukums.

iAuto.lv redakcija ļoti atvainojas Rīgas Pašvaldības policijas Ceļu policijas pārvaldei par sākotnēji nepareizi publicēto informāciju.

 

 
102 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
271953. viesis 16.oktobris 2009 17:09
4 0 Atbildēt

Kurš autovadītājs ir lietas kursā par šiem "1968.gada 8.novembra Konvencija par ceļu satiksmi un 1968.gada 8.novembra Konvencija par ceļa zīmēm un signāliem, kā arī konvencijām pakārtotie Eiropas Ekonomiskās komisijas dokumenti."???

---

nu zin krimināllikumu arī visi nav izstudējuši, bet tas neatbrīvo no atbildības kā zināms!

271699. viesis 8.oktobris 2009 10:13
2 0 Atbildēt

827, 828 ir dažādas zīmes. Atsevišķos gadījumu ir pamats uzstādīt tieši kādu konkrēto no tām (atkarībā no stāvvietas īpatnībām attiecībā pret blakus esošo satiksmi), bet pārsvarā no praktiskā viedokļa ir vienalga, kā likt mašīnu (ar purnu vai aizmuguri pret ielu). Nez pēc kāda principa tad izvēlas, kuru zīmi uzstādīt? Varbūt to, kuras ir vairāk saražotas?

Teorētisi 1.automašina nolikta neatbilstoši zīmei, kāds juridisks pamats to apstrīdēt? Vienīgi kāpēc 20Ls, bet ne brīdinājums vai mazāka summa- tas gan ir jautājums (neesmu skatījies, varbūt nav paredzēta mazākas summas iespējamība....?)

271701. viesis 8.oktobris 2009 10:17
2 0 Atbildēt

Baigie gudrīši aplikt autoru - pēc kā cienītie CSN "zinātāji" vadās kura ir 827, 828 zīmēs norādītā auto priekša un kura aizmugure - nevienos noteikumos tas nav definēts, vārds "izskatās" - šeit un arī CSN vai Ceļu satiksmes likumā nav definēts un neko nenozīmē !!!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti