Lasītāju atsauksmes par uzņēmumiem

Autofavorīts Autoservisi Atz. 5
G.Astras 8a
Aizdzinu sava uzņēmuma Fordiņu pie šiem uz regulaŗo apkopi, papildus vēl palūdzu nomainīt aizmugurējās jau nobālējušās pagrieziena lampiņas. Zvana - viss kārtībā. Aizbraucu, paskatos - o forši lampiņas nomainītas. Iepriekš jau zināju, ka auto ir zems tosola līmenis (zem minimālās atzīmes), bet speciāli to nepieteicu, gribējās pārbaudīt cik šamējie rūpīgi strādā, jo uzskatu, ka maksājot par apkopi, es (nu ok uzņēmums) maksāju ne tikai par eļļas un filtru maiņu, bet arī par to lai man to mašīnu apskatītu. Nu bet protams, ka tosols nebija papildināts, protams aizrādot uz to, nekavējoties tas tika izdarīts. Ar to jau viss nebeidzās. Aizbraucu mājās, ataisu bagāžnieku, a tur mētājās divas plastmasas skrūves ar kurām pie auto ir piestiprināts plastmasas apdares detaļas, kuras ir jānoņem lai nomainītu tās lampiņas. Tā kā rokas no pakaļas neaug protams, ka pats tās ieliku atpakaļ. Vienu vārdu sakut - nevīzīgs autoserviss. Un kur ir garantija vispār ka man eļļu nomainīja....??? Ā un vēl gudrinieki. Uz tās uzlīmes, ko ielīmē motortelpā un uzraksta nākošo eļļas maiņu, šie uzraksta, ka eļļas maiņa jāveic pēc 10000km, kaut gan ražotājs nosaka, ka eļļa jāmaina ik pa 20000km. Grib lai šos apciemo un par apkopi maksā divreiz biežāk. Vispār jau radās iespaids vai šamējie zin ko ražotājs katrai mašīnai noteicis darīt katrā apkopē. Bet tā atieksme laipna.
Bolzens @ 13.februāris 2009 8:43
Visi komentāri
 
Bess 13.februāris 2009 22:56
0 0 Atbildēt

Vai pārliecināts par to ka ielietā eļļa ir ražõtāja ieteiktā? Tāpēc arī īsāks intervāls?Pavirša attieksme novērojama ne tikai auto servisos .

Bolzens 16.februāris 2009 7:55
0 0 Atbildēt

Nu jā, par to es neesmu pārliecināts. Var jau būt, ka būs "jāiemet acs" rūpnīcas grāmatiņā vai uz tiem 20000 km nav kāda tipa Long life eļļa paredzēta, bet domāju ka nē.

ingusster 20.februāris 2009 12:23
0 0 Atbildēt

varbūt ka šie ielējuši kādu pussintētiku un tādēļ tik īss apkopes intervāls!

vieplis 26.februāris 2009 16:18
0 0 Atbildēt

Bess komentāram +1

Ford grāmatiņā Longlife neatradīsi, toties atradīsi, ka jālej SAE 5W30 (ACEA A1/B1), kas atbilst Ford standartam WSS-burti-un-cipari. 20.000 intervāls pieskaņots šādai eļļai. Tur atradīsi arī norādi, ka ekstrēmā gadījumā vari papildināt ar 5W40 vai 10W40, bet ilgtermiņā motors tev par to paldies neteiks.

Tipiskā servisā parasti ielej kaut kādu sūnainu 10W40 no mucas un tā arī ieraksta uzlīmē, vai, ja uzprasīsies uz labāku eļļu, ielies no tās pašas mucas un samaksāsi par it kā 5W40. Jebkurā no šiem abiem gadījumiem 10.000 intervāls ir pilnīgi pamatots.

raga 21.marts 2009 10:33
0 0 Atbildēt

Intervāls ir atkarīgs vairāk vai mazāk arī no nobraukuma, ja tas nobraukums ir aliels, tad arī labu eļļu būtu ieteicams pamainīt biežāk.

Arnijs 19.jūlijs 2009 15:10
0 0 Atbildēt

Autoram... Eļļas maiņa nav viens un tas pats, kas apkopes intervāls un nekādas paralēles šeit vilkt nevajadzētu. Pie kam - eļļas maiņa vairāk ir atkarīga no ekspluatācijas režīmiem un motorstundām, nekā piesaistāma noskrējienam. Ražotājs pie apkopes parasti norāda arī par eļļas maiņu, bet pati eļļas maiņa NAV apkope. Tikpat labi - arī uz apkopes periodu 30tk (kas ir daudziem auto), ir jāmaina eļļa, bet tas nenozīmē, ka tas nav jādara apkopes starplaikā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti