Ceļojums: Nesanāca Itālija, braucam uz Sāremā (3.diena) (+ foto) 14

 
23.augusts 2010 0:00

"iAuto" komandas ceļojuma piezīmes - "Trīs dienās ar auto apkārt Sāremā un Muhu".

Par pirmo dienu lasiet šeit »»

Par otro dienu lasiet šeit »»

Ir sestdiena, trešā diena, ko pavadām Sāremā salā. Tā ir pēdējā mūsu ceļojuma diena, vakarā sešos mūs gaida jau iepriekš rezervētais prāmis uz kontinentu. Visu nakti apkārt ducināja pērkons, „fotografēja” zibeņi, taču virs mūsu nometnes nenolija neviena lietus lāsīte. Priecīgi par to gribam jau gatavot brokastis, taču pēkšņi nez no kurienes uzradies lietus izjauc mūsu plānus. Steigā novācot teltis un mantas, nolēmām brokastu kafiju izdzert civilizācijā. Pirmais mūsu šīsdienas apskates objekts – Pangas klintis salas ziemeļos.

Līkumoti zemes ceļi, kas vietām pārklāti ar asfalta kārtu, un mēs esam jau klāt. Arī šeit ir labiekārtotas atpūtas vietas ar grilu un ugunskuru, stāvlaukums un suvenīri. Uzvāram kafiju, pagatavojam brokastis un mūsu diena var sākties. Tā kā šī ir trešā skaistākā apskates vieta Sāremā (tā vismaz ir rakstīts uz informācijas dēļa), tad arī tūristu šeit ir tā pavairāk. Taču tas mūs netraucē izbaudīt dabas varenību. Pangas klintis augstākajā vietā sasniedz 21,3 metrus. Tās ir augstākās klintis gan Sāremā, gan Muhusalās. Skaists skats...



Izpriecājušies par interesantajām priedēm, kas aug pie jūras krasta, dodamies uz nākamo tūristu iecienītāko vietu – Anglas vējdzirnavām, kas ir vienas no salas simboliem. Tūristu šeit ir ļoti daudz. Apskatei uzbūvētas un atvērtas ir 3 dzirnavas (vienas - par maksu 25EEK). Lielākās var arī apskatīt no iekšpuses. Interesanti, tomēr lielāku sajūsmu mūsos radīja īstās vējdzirnavas, kuras redzējām Sāremas dziļajos laukos.



Netālu no dzirnavām atrodas Karjas Katrīnas baznīca – mazākā viduslaiku baznīciņa salā, kas celta 14.gadsimtā. Baznīcas griestos var ieraudzīt daudz ezotērisko simbolu, kas liecina par to, ka senos laikos cilvēki izprata to nozīmi un prata tos pielietot.



Pēdējā vieta Sāremā salā, kuru mēs bijām ieplānojuši apskatīt, bija Oresāres pilsdrupas. Pils celta Livonijas kara laikā. Jau izkāpjot no mašīnas, mūs skaidrā latviešu valodā sveicina vietējā suvenīru pārdevēja, piedāvājot iegādāties smaržīgos kadiķīšu izstrādājumus. Cenas ir norādītas arī latos, katru suvenīra nosaukumu pārdevēja nosauc arī latviski. Ja maciņā ir aizķēries kāds lats – nekas, šeit pieņem arī latus. Kā vēlāk izrādījās pārdevējas māsas vīrs ir latvietis un māsa strādā Igaunijas vēstniecībā Latvijā. Šāda sagaidīšana ir patīkama. Pēc pārdevējas ieteikuma ar lukturīšiem izstaigājam pils pazemes velves un tumšākos nostūrus. Mums patika. Arī šajā objektā, tāpat kā citos, ieeja ir bez maksas.



Mūsu ceļojuma noslēgumā devāmies apskatīt ceļvežos ieteiktos Muhu salas apskates objektus. Pirmais mūsu ceļā – Koguvas zvejnieku ciems. Tas ir viens no izcilākajiem zemnieku arhitektūras piemēriem valstī. Ciematā ir aptuveni 100 ēkas. Ciemata vēsture sākas ar 1532.gadu. Stāvlaukumā iedzerot kafiju, dodamies to apskatīt. Mazas mājiņas, ar sūnām apaugušie koki, vecās zvejnieku laivas, akmens žogi, neizsakāms miers un klusums – sajūtas neaprakstāmas un fotogrāfijās neiemūžināmas. Visiem mums sagribējās tur atgriezties vēl...



Ar tādām fantastiskām sajūtām apskatam vēl vienu no vecākajām Igaunijas baznīcām – 13.gadsimtā celto Sv.Katrīnas baznīcu Muhu. Arī šeit skatāmi seni sienu gleznojumi un vecās autentiskās ieejas durvis.



Drīz jau redzama arī Kuivatsu osta. Tā kā esam ieradušies ostā vismaz 3 stundas par ātru, mēģinam samainīt biļetes uz agrāku reisu, kas arī bez problēmām izdodas, un mēs veikli tiekam uz prāmja. Tālāk tikai atpakaļceļš ar nelielu atpūtu un pusdienu pauzi kārtējā igauņu labiekārtotā atpūtas vietā pie meža aiz Pērnavas.

Kopā nobraukti - 992km, ceļojuma kopējās izmaksas - 240Ls četriem cilvēkiem (degviela, ēdināšana, naktsmītnes, ziedojumi baznīcās, ieejas maksas pilī, suvenīri, prāmja biļetes).

Secinājums ir viens – Itālija lai paliek citai reizei. Arī tepat mums līdzās ir vietas, līdz kurām ir vērts aizbraukt. Visi šī ceļojuma dalībnieki ir pārliecināti, ka Sāremā ir vieta, kurā noteikti ir vērts atgriezties.

Zaļā krāsā - mūsu izbrauktie ceļi.

Visas bildes skatieties fotogalerijā »»

Inese, iAuto.lv, Foto: iAuto.lv

 

 
Visi komentāri
 
278312. viesis 19.augusts 2010 11:50
0 0 Atbildēt

Cik no tiem 240 Ls sastādīja benzīna izmaksas, ja nav noslēpums?

278318. viesis 19.augusts 2010 12:58
0 0 Atbildēt

Vispār jau tur ir forši. Biju tur 2005.gadā - man arī patika. Tolaik gan pašā Kuresārē nebija īpaši daudz iespēju paēst normālas pusdienas, cerams, ka tagad ir labāk. Bet, cik dzirdēts no latviešu kompanijām, vislabāk paēst var tajās ēstuvēs stāvvietā pie krāteriem. Vienā vietā tur bija arī dīķis ar forelēm, kuras varēja paši nomakšķerēt un nodot turpat virtuvē sagatavot. Mēs pie viena bijām arī blakus esošajā - Hijumā saliņā. Tā man šķita vēl interesantāka - tur vēl daudz kobūtu ko apskatīt. Vispār jau interesantas un labi saglabātas vietas, patīkami,, ka nav daudzumā sabūvētas arī BIEZO dāčas kā pie mums zonā no Mērsraga līdz Kolkai pēc militaristu aiziešanas.. Vispār jau teju būs jāsaka paldies krievu militaristiem, kuri visas tās vietas saglabāja neskartas līdz pat 90-tajiem gadiem.

278322. viesis 19.augusts 2010 13:35
0 0 Atbildēt

to ccope

Lai izbrauktu un apskatītu Saaremaa salu, jānobrauc apmēram 1000 km.

Ja tev galva ir uz pleciem, tad rēķini.

278344. viesis 19.augusts 2010 16:22
0 0 Atbildēt

Zinu, ka jānobrauc ~ 1kkm. ptas esmu braucis šo maršrutu, gan nedaudz citādākā secībā, bet kopsummā jau tas pats sanāk.

Jautāju drīzāk tāpēc, ka kopējie izdevumi šķita palieli. Vai nu paika baigi dārgā, vai benzīna patēriņš ļoti liels.

Redaktors 19.augusts 2010 16:55
0 0 Atbildēt

Nu braukts tika ar Subaru Impreza 2.5RS. Patēriņš ap 10 litriem.

Ēsts tika normāli un nedaudz arī vīns/alus tika dzerts.

Un brauca 4 cilvēki - līdz ar to prāmis, muzeji, kempingi maksā dārgāk.

278346. viesis 19.augusts 2010 18:21
0 0 Atbildēt

Ok, skaidrs, tad būsiet labi atpūtušies ;)

Vai drīkst jautāt par ātrumiem uz estiņu lieceļiem?

Tā kā man nebija atsauksmes, cik bargi ir estiņu CP, pats centos pēc GPS ievērot max ātrumu līdzīgi kā lielākā daļa vietējo.

P.S. Bet prāmis, jau nu gan diži nesadārdzina - 35EEK jeb ~ 1,6 Ls no cilvēka + 100 EEK auto.

278347. viesis 19.augusts 2010 19:32
0 0 Atbildēt

Vajadzēja vēl divdienu tūri pa Hiiumaa pieķert un vienu dienu pa kontinenta Hapasalu, bet tā braucot pa Igauņu zemi pārņem zināma skaudība, par to cik mums vēl vajag padarīt, lai sasniegtu Igauņu līmeni ....

Hiiumma man likās mājīgāka...., bet cik vietējie zināja stāstīt, tad starp Hiiumma un Saaremaa iedzivotājiem agrāk bija konfliktējoša situācija, viens pie otra ar nūjām peldēja ciemos.....pie vainas bija daiļais dzimums, ko viens otram mēģināja nocelt .....

Polija arī ir labs gala mērķis, tā vairs nav tā Polija, kas bija 90tajos ..... , bet Polijā ir valodas problēmas .... pat ar policistiem saprasties ir gruuti Angļu vai Vācu valodā, jālieto Krievpoļu dialekts :)

278348. viesis 19.augusts 2010 21:39
0 0 Atbildēt

Elmār, sveiciens no DDC.

278356. viesis 20.augusts 2010 18:14
0 0 Atbildēt

Jaa, divas labas izklaides toch nav bijushas, forelju cope un pie strausu audzeetaaja...

278366. viesis 22.augusts 2010 0:26
0 0 Atbildēt

to scope

Ieskaties bildēs ar kādu benzīna kapsētu viņi braukuši.

Uz salām nekas nav palicis dārgāks! Viss kā iepriekš.

Redaktors 23.augusts 2010 8:06
1 0 Atbildēt

Vismaz ar to mašīnu varēja iebraukt, kur vien sirds vēlas.

278385. viesis 23.augusts 2010 16:38
0 0 Atbildēt

Redaktors!

Salā īsti nemaz nav tādu ceļu un celiņu, kurus nevarētu normālā vasarā izbraukt ar parastu fwd. Braukšanas jautājumi tur ir ļoti sakārtoti.

278386. viesis 23.augusts 2010 18:35
0 0 Atbildēt

ValdisM:

Ja labi pameklē, var atrast arī tādas vietas, kur arī zems AWD noraksies.

Piemēram, ja pa nepareizu ceļu mēģina nokļūt salas ZR uz slīpo bāku, kura atrodas dabas lieguma teritorijā.

Pats metu riņķī, kad pie viena ezeriņa tālākajā ceļā pamanīju Saaremaa neierastas dubļu peļķes ar jau labi iebrauktām špūrēm :)

ACDC 3.marts 2014 15:53
0 0 Atbildēt

Biji ar Impreziņu Sāmsalā, bet neizbrauci Kaugatomu? (karte ar Jūsu iezīmētajiem ceļiem). Undvu arī tikai pa asfaltu??

Cilvēk!!! Tu takš nemaz Sāmsalu neesi redzējis! Braucam vēlreiz un bez bābām! :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti