Latvijā atgriežas motociklu ekspedīcijas "Divi riteņi, divas Amerikas" dalībnieki

 
Nozare.lv | 23.marts 2016 9:36

Šovakar vēlu vakarā Latvijā atgriezīsies motociklu ekspedīcijas "2 Wheels, 2Americas" ("Divi riteņi, divas Amerikas") dalībnieki, informēja Latvijas Motosporta federācijas preses sekretāre Kristīne Ābelniece.

Divi latviešu ekstrēmo izjūtu un motociklu cienītāji - moto piedzīvojumu kluba "apPasaule" biedri Mārtiņš Sils un Andžs Ūbelis - gada sākumā pieņēma jaunu un piedzīvojumiem bagātu izaicinājumu, sākot 25 000 kilometrus garu ceļu pāri 14 Dienvidamerikas valstīm. Brauciena laikā abi dalībnieki pildījuši Latvijas skolēnu dotos uzdevumus un sūtījuši atskaites video materiālus mājiniekiem.

Ceļojumu abi motociklisti sāka Valpraiso pilsētā Čīlē. Pieturoties pie plāna, trīs mēnešu garumā šķērsotas septiņas valstis Dienvidamerikā - Čīle, Argentīna, Paragvaja, Bolīvija, Peru, Ekvadora, Kolumbija, kā arī septiņas valstis Centrālamerikā - Panama, Kostarika, Nikaragva, Hondurasa, Gvatemala, Belīzi un Meksika. Par ceļojuma noslēdzošo valsti tika izvēlēta ASV.

Ekspedīcijas laikā ar "KTM Adventure" motocikliem ekspedīcijas dalībnieki veica 25 000 kilometru garu ceļu. Taču šo moto ekspedīciju īpašu padarīja fakts, ka jau otro reizi šos ceļotājus pavadīja Latvijas skolu skolēni - bērni no Latvijas skolām katrā valstī bija sagatavojuši īpašus uzdevumus, kas ceļojuma laikā jāizpilda. Uzdevumos ietilpa dažādu vēsturisku vietu apmeklēšana, dažādu tautu cilvēku satikšana, vietējo ēdienu un dzērienu nogaršošana, kā arī rokas iemēģināšana vietējo mūzikas instrumentu spēlēšanā. Par katru uzdevumu braucējiem bija jāiesniedz atbildes foto un video mājiniekiem.

Moto ekspedīcija visa brauciena laikā bijusi ļoti interesanta un dažādiem kontrastiem bagāta. Abiem latviešiem vairakkārt nācās šķērsot Andu kalnus, ar motocikliem uzbraucot pat 4895 metru augstā kalnu pārejā, bet, izmantojot iespēju, paši kāpuši 6300 metrus augstajā Čimboraso kalna virsotnē Ekvadorā.

Ceļojuma laikā nācās saskarties arī ar temperatūras svārstībām - mērojot tūkstošiem kilometru garo ceļu vienas dienas laikā abi braucēji nonāca vietās, kur dienas laikā gaisa temperatūra sasniedz plus 48 grādiem, taču vakarpusē bija sasnieguši zonas, kur bijuši vien plus 18 grādi.

Interesants notikums brauciena laikā bija Bolīvijā gandrīz 100 kilometru mērošana pa sāls ezeru, nakšņojot tā vidienē. Abi dalībnieki klāstīja, ka šo vietu var raksturot kā kaut ko brīnumainu un grūti aprakstāmu, jo desmitiem kilometru apkārt ir tikai balts klajums un bez skatīšanās spidometrā braukšanas ātrumu grūti uzminēt. Sālsezera virsma ir tik gluda, ka braucot nejūt pilnīgi nekādu vibrāciju, tas ir kā braucot pa lielceļiem.

Ceļojuma laikā ekspedīcijas dalībnieki nomainījās - no Kolumbijas Ūbelis ar savu motociklu devās uzreiz uz ASV, bet Silam uz Centrālamerikas posmu pievienojās sieva Agnese, ar kuru kopā tika veikts atlikušais maršruts un pildīti skolēnu dotie uzdevumi.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti