Latviešu motobraucēji izziņo ekspedīciju “2 Rati 2 Kontinenti” ar skolēnu piedalīšanos

 

Foto: Publicitātes attēls

Brīvskolotāju Projektu Vadītāja | 3.aprīlis 2017 14:47

7.aprīlī plkst.11.00 preses konferencē Latvijas Televīzijā tiks izziņota 2018.gadā plānotā moto ekspedīcija “2 Rati 2 Kontinenti”, kuras ietvaros pieredzējuši latviešu moto ceļotāji dosies uz Austrāliju un Āziju.

Šī ceļojuma gaitā ekspedīcijas dalībnieki paredz ar saviem, uz Austrāliju nosūtītajiem, motocikliem veikt aptuveni 30 000km garo mājupceļu līdz pat Latvijai.

Ceļojuma izziņošanas laiks nav izvēlēts nejauši un sakrīt ar dienu, kad tiek filmēts raidījuma “Gudrs vēl gudrāks” sezonas noslēgums. Jau iepriekšējos ceļojumos ekspedīcijas vadītājam Mārtiņam Silam un viņa ceļojumu komandai (tautā sauktiem par Brīvskolotājiem) ir izveidojusies cieša sadarbība ar Latvijas skolēniem un šo skolu auditorijai paredzēto Latvijas televīzijas raidījumu. Atrodoties ceļā, tiek filmēti video jautājumi raidījuma dalībniekiem un nosūtīti tā veidotājiem spēles ģeogrāfiskās sadaļas papildināšanai. Izziņojot gaidāmo ekspedīciju vienlaikus ar raidījuma 3.sezonas noslēgumu, Brīvskolotāji apņemas turpināt sadarbību un veidot video uzdevumus arī ceļā no Austrālijas uz Latviju.

Šis ceļojums būs noslēdzošais posms pirms tam notikušajām ekspedīcijām “2 Rati 2 Ragi” (Āfrika – Eiropa) un “2 Rati 2 Amerikas” (Dienvidamerika - Ziemeļamerika).

Braucienu laikā motociklisti apceļo pasauli kā neformālās izglītības iniciatīvas Brīvskolotāji biedri, nodrošinot Latvijas skolēniem iespēju ceļojumos piedalīties un tos vadīt ar tālvadību. Pirms tam tiek rīkoti konkursi skolēniem, kuru laikā klases vai atsevišķi skolēni tiek aicināti iesūtīt savus jautājumus Brīvskolotājiem. Skolēniem tiek dota brīva izpausmes iespēja, tāpēc arī saņemtie uzdevumi ir ne vien jautājumu, bet arī uzdevumu formā - satikt kādu konkrētu tajā vietā dzīvojošu cilvēku, intervēt viņu, nogaršot nacionālos ēdienus, izpildīt kādu rituālu utt. Atbildība, ar kādu skolēni pieiet ekspedīcijas tālvadībai, ir tikpat liela, kādu izjūt Brīvskolotāji, īstenojot viņu ieceres. Rezultātā tiek radīts mūsdienīgs, bet pats galvenais - uz pieredzi balstīts ģeogrāfijas materiāls, no kura mācīties ir daudz aizraujošāk, nekā ierastajām mācību grāmatām.

Turklāt arī skolēns pats nekad neaizmirsīs, piemēram, ar kurām 3 valstīm robežojas Ēģipte, ja pats būs licis Brīvskolotājiem uz šīm robežām uzņemt selfijus!

Šīs ekspedīcijas kodolu veidos pieredzējušie motobraucēji Mārtiņš Sils, Juris Pūce un Ģirts Vilnis. 7.aprīlī viņi informēs par plānoto maršrutu, skolēnu iesaisti brauciena plānošanā, tā nozīmi Latvijas simtgades notikumu laikā, kā arī iespēju uz konkrētiem posmiem pieteikties arī citus moto entuziastus. Ekspedīciju rīko moto piedzīvojumu klubs “apPasaule”.

Pēc preses konferences notiks iepriekšējās ekspedīcijas – “2 Rati 2 Amerikas” skolēnu konkursa uzvarētāju apbalvošana, kā arī jauna Latvijas apceļošanas konkursa izziņošana. Aicinām preses pārstāvjus piedalīties arī šajā pasākuma daļā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti