Mūzikas festivāli Baltijas valstu reģionā: kā visērtāk turp nokļūt? 1

 

Foto: Ekrānšāviņš

AVIS Budget Group Latvia | 30.maijs 2017 7:46

Katru gadu Baltijas valstu reģionā notiek desmitiem mūzikas festivālu, kas priecē simtiem tūkstošus cilvēku. Par to, kuri no festivāliem katrai no gaumēm visatbilstošākie un kā visērtāk turp nokļūt, stāsta Gunnars Viese, lielākā festivāla Baltijas valstīs Weekend Festival Baltic pārstāvis, un Edijs Vārpsalietis, autonomas uzņēmuma Budget Latvia pārstāvis.

“Bez Weekend Baltic festivāla Igaunijā, kuru jau tā atklāšanas gadā apmeklēja gandrīz 100 000 mūzikas cienītāju, arī Somijas rokfestivāls Rock Fest sāk iemantot arvien lielāku popularitāti baltiešu un latviešu vidū. Šogad īpaši iecienīta ir grupa Rammstein – koncerts Tallinā jau ir izpārdots,” stāsta Gunnars Viese, festivāla Weekend Festival Baltic preses sekretārs.

Mūzikas mīļotājus Baltijas valstu reģionā piesaista ne tikai rokmūzika un elektroniskā deju mūzika. “Augsta līmeņa organizācijas un lielisko mākslinieku dēļ festivālu baudītāju vidū ir arī Latvijas festivāls Positivus, kuru iecienījuši arī kaimiņvalstu viesi,” pieredzē dalās G. Viese, piebilstot, ka viņa festivālu topā ir vēl divi pasākumi Igaunijā. “Noteikti ieteiktu arī Pühajärve Jāņu ugunskurs, kā arī nacionālās un pasaules mūzikas festivālu Viru Folk. Abiem festivāliem ir sava vēsture un tradīcijas, un to popularitāte festivālu mīļotāju vidū turpina pieaugt – festivālā piedalās mākslinieki gan no Igaunijas, gan ārpus tās, turklāt ārvalstu apmeklētāju skaits ar katru gadu palielinās,” skaidro G. Viese.

Festivālu sezonā pieprasījums pēc nomas automašīnām pieaug par aptuveni 15%. “Salīdzinot ar lidošanu, automašīnas priekšrocības ir spēja pielāgoties un pārvietošanās brīvība. Turklāt attālums no lidostas līdz festivāla norises vietai parasti nav mazs, līdz ar to papildu transporta izdevumi ir neizbēgami,” atzīst Edijs Vārpsalietis, autonomas uzņēmuma Budget Latvia pārstāvis, piebilstot, ka Baltijas valstīs ceļošana ar auto ir ērta un izdevīga. “Baltija ir maza, tāpēc ceļošana ar automobili ir ērtāka un lētāka, turklāt, ceļojot ar draugiem, brauciens uz festivālu var izvērsties aizraujošā izbraukumā. Ceļojot ar sabiedrisko transportu, nepieciešamā aprīkojuma, piemēram, telšu pārvadāšana var būt neparocīga. Vēl jo vairāk – mūsu reģionā neprognozējamo laikapstākļu dēļ, jo līdzi jāņem itin vai viss,” spriež E. Vārpsalietis.

Runājot par pieredzi ar festivāla apmeklētajiem, Budget Latvia pārstāvis stāsta, ka Positivus festivāla laikā visbiežākie viesi autonomas uzņēmumā ir 3-5 cilvēku lielas grupas, kuras festivāla apmeklējumu vēlas papildināt ar apkārtnes apceļošanu. “Ir dzirdēts, ka, tieši pateicoties lēmumam īrēt auto nevis braukt ar sabiedrisko transportu, cilvēki ir satikuši cilvēkus, kurus nebūtu izdevies sastapt citādi – piemēram, kādu no festivāla slavenībām degvielas uzpildes stacijā. Tāpat klienti atzīst, ka vērot dabas ainavu, braucot automašīnā, ir lielāks baudījums nekā redzēt galamērķi vien pa lidmašīnas iluminatoru,” pieredzē dalās E. Vārpsalietis.

Festivāls Weekend Festival Baltic šogad notiks no 3. līdz 5. augustam Pērnavā, Igaunijā; rokfestivāls Rock Fest – 9. un 10. jūnijā Vantā, Somijā; festivāls Positivus – no 14. līdz 16. jūlijam Salacgrīvā, Latvijā; Pühajärve Jāņu ugunskurs – 22. un 23. jūnijā Otepē, Igaunijā, un Viru folkfestivāls (šogad festivāla nosaukums ir “Somu gads”) – no 11. līdz 13. augustam Kesmu, Igaunijā.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 30.maijs 2017 9:32
0 0 Atbildēt

Kāpēc neiesaka tādus festivālus kā Menue Juodagris, Lietuvā?

www.mjr.lt/lt/

Nu jā, tādā jau nevar piedzerties....

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 5

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti