Auto entuziastiem Minhenē ir ko redzēt (+ foto) 2

 

Foto: Publicitātes attēls

Madara Miezīte | 5.jūnijs 2017 10:41

Ja plāno atvaļinājumu vai garāku nedēļas nogali, lai smeltos iedvesmu, tad Minhene ir perfekts galamērķis auto entuziastiem un ne tikai. Pāris stundas un jau esat brīnumainā auto paradīzē, kur var pabūt gan pagātnē, gan nākotnē un pat aptaustīt restaurētu Elvisa Preslija auto.


“Cilvēki vairs nevēlas vienkārši auto, viņi vēlas sajūtas - prieku, emocijas, stāstus vai atmiņas. Līdz ar to arī tādām itkā vienkāršām lietām kā automašīnai vai muzejam ir jāmainās līdzi. BMW Pasaule ir tradicionālā muzeja un jaunāko tehnoloģiju apvienojums, kur aizrausies elpa gan lielam, gan mazam. Ne velti vien šā gada februārī centrs ir ieguvis vienu no augstākajām balvām audio vizuālajā industrijā “InAVation”, kategorijā “Klientu piesaiste”, tā apstiprinot savu līderību arī klientu apkalpošanā,” stāsta BMW tirdzniecības vadītāja Kristīne Nesaule.

Kopā BMW Pasauli 2016.gadā ir apmeklējuši vairāk nekā 52 tūkstoši apmeklētāju, pieredzot neaizmirstamus mirkļus gan muzejā, gan pašā rūpnīcā. Viss centrs iedalās divās zonās - BMW Pasaule un BMW muzejs - katrai ir sava nozīme un atšķirīgas ekspozīcijas.

BMW Pasaule
Brīnišķīgi piemērota visu vecumu apmeklētājiem. Jaunākajiem BMW faniem ir izveidots īpašs bērnu centrs, kurā var jautri pavadīt laiku, tikmēr vecākiem tehnoloģiski izsmalcinātas izstādes un instalācijas ļaus izbaudīt spilgtākos BMW, MINI, Rolls-Royce un BMW Motorrad spēkratus, kuri tiks laisti klajā vien šogad starptautiskajā tūrē “Ikoniskie impulsi”.

Arī pati ēka ir apskates vērta, jo pārsteidz ar savu nepārprotami futūristisko arhitektūru, kas saņēmusi atzinību arī konkursos. BMW Pasaulē ir izstādīti jaunākie BMW produkti, sākot no automašīnām līdz močiem, turklāt apmeklētāji var arī kādu no tiem iegādāties turpat uz vietas!

M modelim veltītā ekspozīcija apliecina, ka leģendārais “M” ir visspēcīgākais burts pasaulē un raksturo dinamiku, augstākās klases braukšanas pieredzi un tīru adrenalīnu. Citiem vārdiem - tas ir paredzēts tiem, kuriem nepietiek ar dinamisku auto vien. Kad esat ieguvuši gana adrenalīna devas šajā sektorā, var doties pārbaudīt savu ātrumu ar automašīnu spēļu konsoles palīdzību vai arī izbaudot virtuālās motosacīkstes.

BMW i 360° prezentācija aicina atklāt dabai draudzīgo automašīnu pasauli. Tā, piemēram, vairākas reizes dienā apmeklētājiem ir iespēja izbaudīt braucienu ar BMW i3 elektromobili, uzzināt, kā izskatās akumulators, kā un kur to var uzlādēt.

Savukārt vairāk nekā 800 kvadrātmetru lielā platībā var apskatīt deviņus MINI modeļus, sākot no jaunā MINI Clubman līdz pat klasiskajam MINI Cooper un John Cooper Works autiņiem. John Cooper Works ir tīrs MINI sacīkšu motociklu mantojuma iemiesojums. Lai izjustu spēku, kurš piemīt MINI modeļiem, ir jāizmēģina MINI aso izjūtu krēsls. Bet, ja vēlaties pārbaudīt savas sacīkšu braucēja iemaņas, dodieties uz sacīkšu simulatora kabīni!

Muzejs
Muzejā pieejamas gan arī īslaicīgās, gan pastāvīgās izstādes, kuras nemainīgi iepriecina ikvienu apmeklētāju. Kopā ir izveidotas septiņas pastāvīgās izstādes mājas, katrai ir sava tematika - par dizainu, uzņēmumu, motocikliem, tehnoloģijām, motosportu, zīmoliem un BMW sērijām. Papildu tam muzejā vēl ir pieejamas trīs pastāvīgās ekspozīcijas.

Reti kurš automobilis izraisa tik daudz emociju kā rodsters jeb sporta automobilis. Šo divvietīgo automašīnu izstāde liecina par pavisam īpašu dzīvesstilu. Tas ir automobilis ar izteiktu raksturu, kas spēj pacelt braukšanas baudu visaugstākajā līmenī. Vējš matos, silta asfalta smarža un brīnišķīgi skati, turklāt tas viss itin nemaz neieekonomējot uz komforta un snieguma rēķina.

Tā kā tādi fosilie kurināmie kā jēlnafta, dabasgāze un ogles ir ierobežotā daudzumā, BMW kopš 1970. gada nopietni iegulda alternatīvo enerģijas avotu pētījumos - lai samazinātu kaitīgo izmešu un patērētās degvielas daudzumu, tajā pat laikā palielinot jaudu. Piemēram, BMW Grupa uzskata, ka ūdeņradis ir viens no iespējamākajiem alternatīvās enerģijas avotiem, un tas arī tiek demonstrēts izstādē ar ūdeņradi darbināma H2R spēkrata formā.

Savukārt trešā pastāvīgā ekspozīcija ir BMW auto mākslas izstāde, kura būs īpaši interesanta tiem, kuri vēlas vēl vairāk izcelties uz ceļa. Šī izstāde tika uzsākta 1975.gadā un vēl arvien tiek papildināta - pašlaik tajā ir 17 spēkratu. Pēdējos gados tādi slaveni mākslinieki kā Endijs Vorhols, Rojs Lihtenšteins, Aleksandrs Kalders un Džefs Kūns ir radījuši katrs savu automašīnas mākslasdarbu. Pašlaik ekspozīcijā ir apskatāms BMW M3 GT2, kuram 2010.gadā savu raksturu ir piešķīris Džefs Kūns.

Otra muzeja daļa ir veltīta īslaicīgām ekspozīcijām, kuras tiek mainītas vai papildinātas. Pašlaik muzejā pieejamas divas īpašas ekspozīcijas, kuras var paspēt apskatīt vēl šovasar.

Rokenrola Fēnikss jeb Elvisa BMW 507 ir apskatāms līdz šā gada oktobra beigām. Tas bija pazudis vairākus gadus, taču tagad ir atdzimis gluži kā fēnikss no pelniem. Tagad apmeklētājiem ir iespēja ne vien šo dārgumu ieraudzīt, bet arī uzzināt, kāpēc slavenais rokenrola karalis Elviss Preslijs bija iecienījis tieši šo, vienu no ātrākajiem motosporta autiņiem.

Otra izstāde līdz šā gada septembra beigām piedāvā ieskatīties brīnumainajā nākotnē futūristisku modeļu veidā. BMW piedāvā savu redzējumu par to, kā attīstīties braukšana un līdz ar to arī BMW, MINI Rolls-Royce un BMW Motorrad spēkrati.

Piemēram, BMW braucējs nākotnē spēs intuitīvi sazināties ar savu auto, tādējādi radot emocionāli piesātinātu braukšanas pieredzi. Savukārt MINI visu laiku būs kustībā kā pārvietošanās kopienas partneris un nevienam nepiederēs pilnībā. Taču tāpat būšot daudz cilvēku, kuri vēlēsies iegādāties MINI tikai personīgām vajadzībām. Rolls-Royce pierādīs, ka māksla un skaistums var sadarboties ar zinātni un radīt nepārspējamus luksus auto, pielāgotus ikkatra vēlmēm. Bet, braucot ar BMW Motorrad moci, nākotnē nebūs jāvelk ne ķivere, ne arī aizsargtērps - brauciens būs kā perfekta sintēze starp cilvēku un viņa dzelzs rumaku.

 

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 5.jūnijs 2017 15:37
2 2 Atbildēt

Iauto salika bildes ar marasmātiskiem "nākotnes auto" un auto no zelta vēstures.

Lūk cita bilde no tā muzeja:

st1.oncars.in/wp-content/up..._555X416_1.jpg

Te labi var redzēt, kā attīstījās bmw. Ir redzami visi modeļi, sākot no 1990 ā gada.

Priekšplānā ir 1991.ā gada 320d, tālāk bmw m5, tad 2003.ā gada 7.ā sērija, tad piektā sērija, utt.

Tas muzejs ir nevis entuziastiem bet gan komunistiem - konservatoriem.

Visi bmw ir vienādi. Tur nav ko skatīties.

Bet garlaicīgāks būtu tikai audi muzejs.

viencexperc 5.jūnijs 2017 15:30
1 2 Atbildēt

Gopņiku meka.

Nav pierakstīts, ka ieeja tikai trenūzenēs.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti