Sabiedrībā zināmi cilvēki atklāj Latvijas skaistākās vietas (+ foto) 4

 
Ritvars Podziņš | 5.augusts 2017 12:09

Arvien biežāk Latvijas iedzīvotāji brīvdienās izvēlas doties ārpus pilsētas burzmas, lai pavadītu brīvdienas pie dabas, nesteidzīgi izbaudītu lauku tūrismu un apskatītu mūsu pašu valsti. Izņēmums nav arī sabiedrībā zināmi cilvēki, kuri šogad jo cītīgi apceļo dzimto zemi, aicinot arī citus atklāt Latvijas skaistākās vietas.

Baltijas reģions tiek uzskatīts, par zaļāko un dabas tūrismam piemērotāko visā Eiropā. Savukārt Latvija, kā reģiona centrs, vienmēr izcēlusies ar savu dabu, nepieradināto skaistumu un kultūrvēstures bagātībām. Lai veicinātu tūrismu mūsu valstī, Sixt auto noma sadarbībā ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras Tūrisma departamentu izstrādāja 4 maršrutus, kas ļauj iepazīt katru no novadiem – Latgali, Kurzemi, Vidzemi un Zemgali.
Apceļot Latviju, izmantojot sagatavotos maršrutus, šovasar devās populārā dziedātāja Samanta Tīna, skaistais fitnesa pāris Juta un Gints Valdmaņi, LTV1 Rīta Panorāmas vadītāja Linda Krūmiņa, kā arī atraktīvie TV24 raidījumu vadītāji – Lelde Lietaviete un Aivis Ceriņš. Visi kampaņas dalībnieki ceļā devās ar tam sagatavotu un īpaši aprīkotu SEAT Leon automašīnu no Sixt un savos iespaidos dalījās sociālajos tīklos, izmantojot tēmturi #ApceļojuLatviju.

“Projekta ideja ir parādīt cilvēkiem, ka nedēļas nogale vai divas brīvas dienas ir pietiekami, lai dotos ekskursijā uz kādu no Latvijas reģioniem un gūtu ne vien atpūtu no ikdienas darbiem, bet arī jēgpilni pavadītu laiku ar ģimeni vai draugiem, iepazīstot mūsu pašu zemi. Tā kā būtisks aspekts, lai brauciens būtu izdevies, ir plānošana, vēlējāmies šo atvieglot un piedāvāt gatavus maršrutus. Viss kas jādara ceļotājiem – jāveic rezervācijas vietās, kur tas nepieciešams un var doties ceļā! ”, atklāj Sixt vadītājs Baltijas valstīs Arnis Jaudzems.

LTV1 Rīta Panorāmas vadītājas Lindas Krūmiņas ceļš veda uz Latgali. Linda par ceļojuma saka: “Latgale man saistās ar vēl neatklāto un nepieradināto Latvijas daļu. Divās dienās guvu daudz pozitīvu emociju, gan no dabas skatiem, kas pavērās ceļojuma laikā, gan apmeklējot tādas vietas kā Līvānu stikla muzejs, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs, Lielā Liepu kalna skatu tornis un, protams, Aglonas bazilika. Visvairāk atmiņā palicis izklaides parks “Avārijas Brigāde”, tas atgrieza bērnībā. Kopumā tā bija fantastiska iespēja izvēdināt galvu no galvaspilsētas trokšņiem un steigas. Zilo ezeru zeme ir patiesi viesmīlīga, un ar interesantām pieturvietām ceļš nemaz nešķiet tāls”.

Populārais fitnesa pāris Juta un Gints Valdmaņi devās uz Vidzemi, tās kultūrvēsturisko bagātību dēļ. Ceļojuma laikā, viņi apmeklēja Dikļu pili, Padomju slepenos bunkurus, Ungurmuižu, Valmiermuižu un Cēsu pili - katra no tām ir ar savu nospiedumu Latvijas vēsturē. Taču neizpalika arī aktīva atpūta pamīšus ar miera un dabas baudījumu, apmeklējot tādas vietas kā Sajūtu parks Valmierā, Siguldas Tarzānu parks, Rāmkalni un Imanta Ziedoņa vasaras rezidenci. Vissiltākās atmiņas pārim saistās “Rakši ZOO” apmeklējums. “Šis parks ir īpaši relaksējošs un sirsnīgs. Jutāmies pacilāti, izvedot pastaigā dzīvnieciņus – viņu klātbūtne sniedz īpašas sajūtas un dabisku prieku”, tā parka apmeklējumu vērtē pāris.

Dziedātājas Samantas Tīnas izvēle krita par labu Kurzemei. Liepājas virzienā Samanta devās, piestājot vairākās tikai gardēžiem zināmās pieturvietās - Meduspilī un Lāču maizes ceptuvē, taču visvairāk Samantai paticis Liepājas pilsētas šarms un burvība. “Līdz šim Liepāju biju iepazinusi tikai pavisam nedaudz, bet pēc šī brauciena esmu iemīlējusi Liepāju pamatīgi un pa īstam. Tās cilvēki un sajūtas, ko raisīja pilsēta, paliks atmiņā vēl ilgi, arī tikšanās ar mūsu slavenāko basketbolistu Kristapu Porziņģi. Un tas vējš..., “ smaidot, braucienu atminas Samanta. Divu dienu laikā viņa guva pilnu sajūtu gammu, apskatot Skrundas muižu, Karostas cietumu, Pāvilostu un smilšu alas Kuldīgā.

Savukārt Zemgale kļuva par galamērķi TV24 personībām Leldei Lietavietei un Aivim Ceriņam ar draugiem. Jaunie un aktīvie ceļotāji brauciena laikā ieslīga Zemgales pasaku valstībā, ļaujoties piedzīvojumam Tērvetes dabas parkā. Kompānija atklājusi nesen rekonstruēto Berķenes muižu, atgriezās vairākus gadsimtus senā vēsturē Jaunpils pilī, lai aizmirstu par saspringto ikdienu un uz mirkli pazustu gleznainākajos Latvijas pieturas punktos. “Pavadīt laiku ar draugiem vienmēr ir liels prieks, bet ja tas tiek darīts īpaši izplānotā maršrutā – to darīt ir daudz vieglāk un paspēt apskatīt var daudz vairāk,” atzīst Lelde un Aivis.

Latviju var pielīdzināt visām četrām debespusēm – tik dažāda tā ir. Kurzeme, Latgale, Vidzeme un Zemgale – katra ar savu šarmu un raksturu, ko veido iedzīvotāju paradumi, dabas un pat laikapstākļu atšķirības. Kopējo Latvijas sajūta rada mūsu cilvēki - viesmīlīgi un draudzīgi, mūsu daba - vienreizēja un tik atšķirīga katrā Latvijas nostūrī un garša, kas raksturo katru novadu. Visi braucienu dalībnieki atzina, ka mums ir tik daudz skaista, vienreizēja un vēl neatklāta, ka katram vajadzētu izmantot iespēju iepazīt savas mājas - mūsu Latviju.

Foto: Publicitātes attēls

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
kasinsh79 6.augusts 2017 9:44
7 0 Atbildēt

Blondā meiča - ņemama. Bet, kā sievu tādu negribētu gan

viencexperc 6.augusts 2017 0:22
2 0 Atbildēt

Experta vērtējums.

Tā meiča, kas otrā bildē, tā ir laba. Bet tai ar zili zaļo, garo vecmāmiņas kleitu pietā zilā auto iesaku tādā paskatā mazā vazāties.

viencexperc 6.augusts 2017 0:16
1 0 Atbildēt

....Latgale man saistās ar vēl neatklāto un nepieradināto Latvijas daļu....

Ha!

Latgale ir apdzīvota. Māja pie mājas pat lauku apvidos. Ko tad viņa teiktu par kurzemes mūžamežiem?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 4

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti