Tumšo logu pārbaudes

Mazdists Reģ.: 20.07.2006

Piedāvāju padiskutē tēmu plašāk, vēlams bez "da ja, da mņe", bet ar pamatotiem argumentiem un viedokļiem. Lasīju interesantu viedokli: "Pārbaudīt logu tonējumu uz ceļa ir nelikumīga rīcība, jo MK noteikumi par tehnisko apskati paredz veikt TA uz ceļiem tikai a/m kuras piedalās komercdarbībā, līdz ar to nevienam nav tiesības(t.sk. CSDD un CP) veikt TA uz ceļa, līdz ar to šādi pierādījumi ir iegūti pārkapjot normatīvajos aktos noteikto kārtību un nav piemērojami admnistratīvajā procesā. Tas ir pietiekams pamats soda atcelšanai."

Nerunājot par to, cik logu tonēšanas aizliegums ir pamatots no praktiskā viedokļa, gribētos pārrunāt, vai sodu vispār var piemērot un kā elementārāk atšūt pārlieku ziņkārīgus CP. Pastāv viedoklis atvērt logus un atteikties tos pacelt, jo nav nekur rakstīts, ka jāpakļaujas prasībai virināt logus. Idejas?

 
1 2 3 4
Cartman_626 Reģ.: 14.07.2002
1 0 Atbildēt

Daniels_Reebuss rakstīja: Manai mašīnai nav neviena tonēta loga, neesmu izjutis kādus liekus skatus manā virzienā,neviens neblenž iekšā pa logiem. Varbūt tieši tas,ka kaut kas tiek slēpts,izraisa vēlmi paluureet iekšā??

Man arī nekrata, vai kāds lūr vai nelūr, bet, tā kā vadāju mašīnā zīdaini, un viņam ir kaitīgi ilgstoši tieši saules stari, tad vai nu jālīmē stul.bi saulsargi, vai jātonē. Izvēlējos pēdējo.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
1 0 Atbildēt

kā būtu uzlīmēt spoguļplēvi uz vējstikla? lai saule nespīd acīs?

pārbaudēs jau skatās tikai sānu logus

Mr_Rums Reģ.: 02.07.2003
1 1 Atbildēt

Tumsji logi, citas masiinas logaa, kaa likums, traucee iistiem gniidaam. Kas Jums jaaredz cauri manai masiinai, kas notiek aiz stuura?? Sviests k-kaads. Tad jau Ikarussi braukaas ar stiklotiem saaniem un balkvedeejs ar caurspiidiigiem balkjiem. Satiksmee, sapraatiigi toneetu logu pr-saanlogu (liidz 70%), auto vadiitaajam nekaada redzamiiba NETIEK IEROBEZOTA. Un tas ka kaadam niikulim ir ierobezots faktu pienjemsanas veids un vins ir speejiigs pa pasauli blaustiities pret vissu kas sjnjegai nepatiik, tad tas jau nenoziimee ka taa tagad ir taa taisniiba. Kaada Tev dalja kas aiz maniem logiem (aizkariem, istabas sienaam, vai manaa paliela izmeera somaa). Es pimeeram toneeju deelj vizuaalaa skata (melns autinsj ar melniem stikliem - vienkaarsi patiik), un ne deelj taa ka no kaada baidos par saviem manevriem.

Zivtinsj ir apalja nulle, izpilda tikai noraadiijumus no augsas, nepopulaaro leemumu neseejs tautaas. Paprasiet mentiem, ko sjie domaa pr savu seffu.

shmurger Reģ.: 29.10.2006
0 0 Atbildēt

man nekad nav trauceejushi citu toneetie logi, nesaprotu, kas tur var trauceet??? bet iistenam latvietim laikam traucee viss iespeejamais!!!

Mr_Rums Reģ.: 02.07.2003
0 0 Atbildēt

UUn starpcitu, kad saduusosimies riikot referendumu, par, valsts (un manu nodoklju) naudas izskjeerdeesanu kaarteejo radaru partijas iegaadei. Nah... man pasam jaamaksaa, lai sjie pirktu liidzekljus, manis pasja ierobezosanai??????

ellnino Reģ.: 01.07.2003
2 0 Atbildēt

Vakar viens notoneets MB smuki izpildiijaas pa Briiviibeni posmaa Tallinas-Peernavas plkst 18:00, kad sastreegums bija no vienas ielas liidz otrai. No saakuma pieliida (iestuumaas) no otraas man priekshaa, OK. Taalaak ar pus kasti pa trotuaaru un pusi pa 1. joslu apbrauca 3 auto un iebaazaas starp trolejbusu un citu auto - patrauceeja resnaa trolejbusa pakalja un luxofora stabs. Neko, taalaak vinjam jaasteidzas vairs nav. Pees 50m leenam kustiibaam sastreegumaa shams izleema, ka jaatiek atpakalj 2. joslaa, tur arii tika un dabuuja stumdiities veel leenaak , protams, ka es pa pirmo joslu tiku vinjam garaam, tikai apstaajoties vinjam/vinjai blakus gribeejaas redzeet taa ideota muuli, tachu paliku gribot - caur logiem pat siluetu nevareeja saskatiit. Nost ar pleeveem

ellnino Reģ.: 01.07.2003
0 0 Atbildēt

Ideots rakstīja:

ellnino rakstīja: tikai apstaajoties vinjam/vinjai blakus gribeejaas redzeet taa ideota muuli, tachu paliku gribot - caur logiem pat siluetu nevareeja saskatiit. Nost ar pleeveem

un ? Ko Tu būtu darījis

nesmīdini.....tā dara arī netonētie

Vismaz zinaatu dzimumu - vinsh vai vinja, kautgan shodien pilna pasaule ar visaadaam anomaalijaam, ka ....

pirdiens Reģ.: 22.09.2004
0 0 Atbildēt

Ir plēves-nav plēves?!

Kur statistika par avārijā iesaistītajām mašīnām ar/bez plēvēm!?

Ne jau plēves vainīgas, bet tā blīve starp stūri un sēdekli!

ellnino Reģ.: 01.07.2003
1 0 Atbildēt

Caur pleeveem zuud kontakts - zhestu valoda utt. Parasti meegjinu triku izpildiitaajam nokomenteet vinja intelekta izpausmes, braukshanas prasmi un peectam ir interesanti redzeet taa "skjuumahera" atbildi - cits noplaata rokas, cits atvainojas, cits saak krukjiit radio pogas utt.

Nezinu, tiem pleeviniekiem tip taads ziimogs, nu taacpat kaa turkiem Vaacijaa.

Mr_Rums Reģ.: 02.07.2003
0 0 Atbildēt

Tur jau taa lieta ka ppas pleeves jau nav vainiigas (protams ar retiem iznjeemumiem) pie brauktprasmes. A kam Tev tas acu kontakts normaali paarvietojotis?? Neskaties uz seju skaties uz gaismaam+CSnoteikumi u.t.t. Redzeet tik to feisu lai peec manevra nosausminaaties , tjipo- fui, jebsu otrs variants: jaapacolee vai nav kaads gruntiigaaks teevainis masiinaa a to bail kulaku raadiit (::.

Un nav jau arii jaaoponee ar to ka redz- gandriiz visaa eiropaa pleeves aizliegtas. Vissaa eiropaa ir deputaati kas saadus leemumus pienjem vadotie tikai un vieniigi no savaam intreseem. Taadaa veidaa var paraadiit tautai ka sji kautko dara taas labaa, ruupeejas satiksmes drosiibu, redz. Jo saadaa veidaa (kautko tikai aizliedzot) savu popularitaati var ieguut bez liekiem finansiaaliem izdevumiem, bet, lai salabotu bedrainos celjus ira arii finanses jaaatrod, t.i.-jaastraadaa!!!

Raser Reģ.: 30.10.2003
0 0 Atbildēt

Mr_Rums rakstīja:

Un nav jau arii jaaoponee ar to ka redz - gandriiz visaa eiropaa pleeves aizliegtas.

Varbūt Francija vairs nav Eiropā, jo tur ir samērā daudz pilnībā tonētu auto

Ingarss Reģ.: 22.01.2007
0 0 Atbildēt

Man netraucē plēves,man traucē visas pārējās mašīnas!

droom Reģ.: 24.10.2002
1 0 Atbildēt

Ir redzēti gadījumi kā kāds pakruts autiņš ar tonētiem logiem apbrauc visu kolonu un lien priekšā nagļekā, ka tipa tā tam ir jābūt. Un vai man tas traucē? Jā, man tas ne tikai traucē, man tas besī. Pēc tam aizmugures skata spogulī paskatos a tur pie stūres tāds lošariks sēž skala lielumā un knapi pāri stūrei redz, toties 7simtajā bembī sevi apaudzējis un iedomājies ka pasaule ap viņu griežās un ir lielais bandīts. Nebūtu viņam tumšās plēves un tad tik naglijs uz ceļa arī nēbūtu. Ātri vien taurē no kāda dabūtu.

MULATE Reģ.: 18.03.2007
0 0 Atbildēt

Mr_Rums rakstīja: Tumsji logi, citas masiinas logaa, kaa likums, traucee iistiem gniidaam. Kas Jums jaaredz cauri manai masiinai, kas notiek aiz stuura?? Sviests k-kaads. Tad jau Ikarussi braukaas ar stiklotiem saaniem un balkvedeejs ar caurspiidiigiem balkjiem. Satiksmee, sapraatiigi toneetu logu pr-saanlogu (liidz 70%), auto vadiitaajam nekaada redzamiiba NETIEK IEROBEZOTA. Un tas ka kaadam niikulim ir ierobezots faktu pienjemsanas veids un vins ir speejiigs pa pasauli blaustiities pret vissu kas sjnjegai nepatiik, tad tas jau nenoziimee ka taa tagad ir taa taisniiba. Kaada Tev dalja kas aiz maniem logiem (aizkariem, istabas sienaam, vai manaa paliela izmeera somaa). Es pimeeram toneeju deelj vizuaalaa skata (melns autinsj ar melniem stikliem - vienkaarsi patiik), un ne deelj taa ka no kaada baidos par saviem manevriem.

Zivtinsj ir apalja nulle, izpilda tikai noraadiijumus no augsas, nepopulaaro leemumu neseejs tautaas. Paprasiet mentiem, ko sjie domaa pr savu seffu.

1) nejauc kopā divus

MULATE Reģ.: 18.03.2007
1 0 Atbildēt

www.csdd.lv/... ://www.csdd.lv/documents/normativiedokumenti/noteikumi/mk/mk_446.pdf

Publicēts: Vēstnesis , 01.05.2004, nr. 69

LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU KABINETS

29.04.2004 Noteikumi nr. 466

Rīgā

Noteikumi par transportlīdzekļu valsts tehnisko apskati un tehnisko kontroli uz ceļiem

1

Pielikums

Ministru kabineta

2004.gada 29.aprīļa

noteikumiem Nr.466

Būtiskās prasības transportlīdzekļu tehniskajam stāvoklim un

aprīkojumam un šo prasību novērtēšana

627.3. Automobiļa priekšējo stiklu (vējstiklu) aizliegts pārklāt ar jebkāda

veida pārklājumiem, izņemot tā augšmalu 14 cm platā joslā vai tiktāl, cik to var

aizsegt izgatavotāja uzstādītie salona saulessargi, ja tiek saglabāts tāds

augšmalas caurspīdīgums, lai būtu izšķirami luksofora gaismas signāli. Priekšējā

stikla (vējstikla) gaismas caurlaidība jebkurā gadījumā nedrīkst būt mazāka par

75 %.

Pārējo vadītāja redzamības zonā esošo automobiļa stiklu (vadītāja durvju

un vadītājam blakus sēdošo pasažieru durvju stiklu, kā arī stiklojuma starp

vējstiklu un šīm durvīm) gaismas caurlaidība nedrīkst būt mazāka par 70 %.

Vadītāja tiešās redzamības zonā (priekšējo durvju stikli un vējstikls)

nedrīkst atrasties priekšmeti (piemēram, aizkari, žalūzijas), kas būtiski ierobežo

redzamību.

Lūdzu nejaukt kopā divas atsevišķus jēdzienus - stiklu tonēšanas % un stiklu gaismas caurlaidības %. Tie, kā noprotams, ir apgriezti simetriski jēdzieni.

Papildus jāņem vērā, ka , piemēram , pašam auto stiklam kā tādam , piemīt spēja samazināt GAISMAS CAURLAIDĪBU par apt 10-12 %. Tātad matemātiski rēķinot, atļautas ir plēves, kas SAMAZINA gaismas caurlaid;ibu vēl par apt MAX 12-15%.

boliks Reģ.: 22.03.2004
1 0 Atbildēt

Eh ierakstīšu. Vai šādas kontroles uz cēliem notiek joprojām?

Manā rajončikā ir parādījies GL 420 ar VNZ AS8888, ar tik tumšo priekšējo durvju tonējumu kā auto krāsā pilnīgi melns, vispār nevar redzēt, kas pie stūres. Pie tam šim uz abām priekšējā durvīm ir uzlīmēts lielās kaimiņvalsts ģērbonis.

spainis Reģ.: 27.04.2006
8 0 Atbildēt

Par šo var ziņot policijai. Nesen pie savas mājas redzēju, ka piebrauc netrafarētais policijas auto, policists ieiet kāpņutelpā un pēc brīža nāk ārā kopā ar vienu sprukstiņu. Piegāja pie šā bembelāta un nomērija priekšējiem logiem tonējumu. Kā beidzās nezinu, notikumu redzēju garāmejot.

1 2 3 4
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti