Granulu apkures katli. Par un pret.

IkdienasViesis Reģ.: 24.02.2003

Šoreiz ir vēlme padiskutēt par apkures lietām. Ziema gan jau ir tuvu, bet Latvijas aptākļos to varam arī vēl ilgi gaidīt. Pavisam nesen no gāziniekiem saņēmām atbildi, ka mūsu ielā Jūrmalā gāzes vads vēl tuvākajā laikā "nespīd". Tātad, jādomā par alternatīviem risinājumiem - ko likt vecā "leišu" ogļu/malkas apkures katla vietā, jo būtu vēlama automatiska katla darbība vismaz 3 dienas pēc kārtas. Pēdējā laikā daudz dzirdēts par granulu katliem. Arī LABAS ziņas, ka granulām cena esot šogad kāpusi minimāli. Firmas piedāvā dažādus katlus - gan GRANDEG, gan rietumu firmu ražojumus. Reali būtu interese par granulu katliem, kas paredzēti 150 kv/m telpu apkurei. Zinataji un šo katlu lietotāji/specialisti var paust savus ieteikumus par ši tipa katlu bonusiem un negācijām, CENĀM, izmaksām, defektiem, apkalpošanu , ērtībām un neērtībām. Varbūt, pagūstu vēl līdz Ziemassvētkiem to apkures iekārtu uzstādīt.

 
1.. 4 5 6 7 8 9
andzins1111 Reģ.: 14.01.2014
0 0 Atbildēt

Un kas tieši par problēmu no sliktas kvalitātes granulām? Talsu katls strādā jau 10 gadus, tiesa ar vadības bloku bija problēmas, un tikai ceturtais meistars, kuru pieaicinājām, bija spējīgs visu savest kārtībā.

DidzisKalnietis Reģ.: 20.03.2014
1 0 Atbildēt

Štruntīgas granulas tērējas vairāk, vairāk pelnu, netīrāks katls - biežāk jātīra. Vēl bija grūti ieregulēt padevi, lai maksimāli efektīvi sadedzinātu tās štruntīgās granulas. Teju vienalga, cik daudz ieregulē bēršanu, ir līdz galam nesadegušas granulas, kas turpina gruzdēt pelnu kastē. Mainot padevi gan uz vienu, gan otru pusi, nesadegušo granulu skaits tikai palielinās... Man domāt, ka tās vienkārši nav spējīgas līdz galam sadegt. Diez vai tas ir labi...

Olegsxs Reģ.: 13.12.2012
0 1 Atbildēt

Pats ieteikt kautko konkrētu nevarēšu, jo neesmu eksperts, bet varu ieteikt paskatīties tewww.commodus.lv/... salīdzināsi un zināsi kurš piemērotāks

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
2 3 Atbildēt

atkal te visādi granulu katli!

es vēl saprastu, ja tos iebūvēs automašīnās, bet kāds sakars ar auto tēmām???

torkjis Reģ.: 05.10.2013
1 0 Atbildēt

Conqueror rakstīja: atkal te visādi granulu katli!

es vēl saprastu, ja tos iebūvēs automašīnās, bet kāds sakars ar auto tēmām???

Sakara nekāda. Tikai kāds īblis ceļ ārā vecas tēmas, kur kaut kas par apkures katliem minēts un pilnīgi neaptēstā veidā reklamē konkrētu kantori. Tas arī viss.

Tik un tā ..hvz kāpēc auto portālā šādas tēmas vispār uzsāktas?!

Arturix Reģ.: 16.01.2015
0 2 Atbildēt

Re ku raksts, kurā apskatīts viss, kas jāzina par granulu katliem: talkme.lv/21-gs-granulu-kamini.html

Arturix Reģ.: 16.01.2015
2 2 Atbildēt
alvis70 Reģ.: 24.03.2017
0 1 Atbildēt

Šie granulu katli nodrošina pilnīgi automātisku degļa darbību. Ja deglis saņem norādījumus sākt darbu vai arī palielināt sistēmas temperatūru, granulu konveijers ieber granulas degļa uzgalī un ar spirāles palīdzību notiek to aizdedzināšana. Tiklīdz granulas ir pietiekami aizdegušās, deglis pārslēdzas uz iestatīto jaudu un nodrošina to, kamēr sistēma nesasniegs noteikto temperatūru. Pēc tam deglis atslēdzas un granulas, kas palikušas degšanas kamerā, nodeg līdz galam vai arī to degšana apstājas. Tādā veidā deglis vienmēr ir gatavs jaunai startēšanai. Cikls nepieciešamības gadījumā atkārtojas.

www.atmos.lv/atmos-apkures-katli/granulu-apkures-katli/

alialia Reģ.: 25.07.2017
0 2 Atbildēt

Nu nezinu. Varbūt dārgāk, bet tomēr kvalitāte. www.viessmann-shop.lv/viessmann-apkures-iekartas/granulu-apkures-katli/

1.. 4 5 6 7 8 9
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti