Vectra B 95-01 g

derek Reģ.: 12.04.2011

Labdien.

Ir vēlme iegādāties B vectru.

vai kāds zinoš cilvēks varētu sniegt nelielu info par motoriem benzīna /dīzeļa.

Un apmēram kādas ir uzturēšanas izmaksas?

 
1 2 3 4
M77 Reģ.: 06.08.2008
0 0 Atbildēt

DekstersFF rakstīja: Vai tiešām nevar pieņemt, ka tu to rulli saliki nepareizi un tāpēc tas izbeidzās, nevis pīt sazvērestības teorijas un mēģināt atrast patieso vainīgo?

Nebrīnīšos, ja izrādīsies, ka Siguldas Grosauto SKF iepirka no šiem... ne velti manam rullītim gultnis tik gadu nodzīvoja. www.grosauto.lv/...

M77 Reģ.: 06.08.2008
0 0 Atbildēt

M77 rakstīja: Tā, nobriedu uz remontdarbiem un šodien auto atgriezās no remonta pie Viļņa, līdz tam bija problēmas gan ar pārkaršanu, gan ar mazliet iesiluša auto piestartēšanu.

Veiktie darbi:

1. Dzinēja galvas remonts - Ls 100++

- pārbaude uz hermētiskumu (plaisu nebija);

- vītņu un sēžvirsmu atjaunošana (2 kvēlsveces nevarēja izskrūvēt);

- vārstu sedlu izvirpošana un frēzēšana pēc leņķiem);

- vārstu tīrīšana un slēgvirsmas atjaunošana;

- plaknes slīpēšana (bija savērpusies par 0.2mm, pieļaujamais ir 0.015mm)

- blīves maiņa (vecā bija pušu un laida izplūdes gāzes tosolā)

2. Termostata nomaiņa uz pie dīlera iegādāta - Ls 30++

- interesanti, ka meistars uzticas tikai dīlera detaļām - ar aftermarket daļām gadoties, ka ziemā ir auksts;

3. Antifrīzs Ls 10++;

4. Kvēlsveces Beru 4 gab - Ls 40++;

5. Startera un ģeneratora profilaktiskais remonts - Ls 50 + 30;

6. Sprauslu remonts ar smidzinātāju maiņu - Ls 150;

7. Darbs - Ls 300++;

Kopā Ls 777;

+ detaļas, kuras tiku iegādājies iepriekš pats - galvas blīve, skrūves (Viktor Reinz), kolektoru, vārstu vāka blīves, vārstu un sprauslu blīvslēgi, degvielas filtrs - Ls 80++;

Kopā ~850++;

Vēl jādabū no dīlera jauna radiatora truba bojātās vietā - Ls ~60; Jauns MAP sensors ~Ls 40 (esošais nepārāk korekti spiedienu noteic); Eļļas maiņa kārbā, eļļas maiņa dzinējā, eļļas un gaisa filtri, kondicioniera uzpilde (šogad izbeidzās, nebija ne reizi pildīts pēdējos 7 gadus);

Kopā būs kādi 1000 -1100 Ls.

Tad arī varēs pieķerties vizuālajam - jāapstrādā vairākas aprūsējušas vietas durvīs, kur tās atsistas un apakšmalas sākušas aprūsēt, jāpārkrāso, jānopulē un jāievasko pirms ziemas.

Un būs miers mājās uz ilgāku laiku, par motoru domājot, cerams, uz pārsimts tkm.

Drīz būs 3 gadi kā auto sabija remontā pie Vilnis 29411320 (V un D serviss, Melnsila 12) un izplūdes gāzes dzesēšanas sistēmā ir pamazām atgriezušās, laikam, jau drīz pēc remonta pa laikam manīju, ka zūd antifrīzs - padomāju, ka varbūt kkur ir nehermētiskums - tiku mainījis radiatora trubu, pieļāvu domu, ka kaut kur pil, bet tā ka diezgan reti bija jāpielej, tad neko sīkāk nepētīju. Kaut kad aptuveni pirms gada aptvēru, ka pie vainas atkal atgāzes - pēc garāka brauciena, atverot kapotu, no antifrīza bāciņas korķa sadzirdēju raksturīgo šņākoņu, kad pārlieka spiediena dēļ gāzes nāk laukā pa ventīli. Antifrīzs arī vairs nav zaļš, bet kaut kāds rūsgani degradējies šķidrums.

Runāju ar Vilni - galvu pārbaudīt/slīpēt vedis uz Qualimotor - it kā labākā vieta, kur to darīt. Esot bijusi kārtībā un arī galvu montējis pats, ieteica nesteigties ar citas galvas iegādi/nomaiņu - ar domu, ka defekts varētu būt kkur citur. Interesanti gan kur? Čuguna blokā? Vai varbūt tomēr bija kāds mikroskopisks defekts, ko Qualimotors nespēja saskatīt un tas ir tagad progresējis... paliku neizpratnē. Tā jau braukt var, pa šiem gadiem ir pielieti kādi 6-7 litri antifrīza.

M77 Reģ.: 06.08.2008
0 0 Atbildēt

Jaunums par subjektu - vakar pielēju pilnu bāku dīzeļa, šorīt redzu pie auto peļķi, paskatos apakšā - pil degviela - kaut kur no bākas augšpuses. Zudums pa nakti kādi 5-10 litri. Jautājums - vai tur varētu būt augšpusē kāds iemesls, vai jādomā, ka pa šuves/metinājuma vietu ir izrūsējis caurs? Pa dienu auto pastāvēja pie mājas, paliku apakšā bļodu, kurā pa 8h kādi 3 litri sapilēja... iedzinu garāžā, doma pagaidīt kamēr beigs pilēt, izbraukt sausu un tad raut nost, skatīt, kas un kā. Par laimi ir otrs auto, ko pa to laiku lietot.

M77 Reģ.: 06.08.2008
0 0 Atbildēt

Jāpiebilst, ka parasti uzpildu bāku pilnu līdz "lūpai", bet tikai šoreiz tāds "efekts".

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
0 0 Atbildēt

cik esmu redzējis tās vectras 95 pēc avārijām - šausmīgi bīstamas mašīnas, bleķi kā puņķi, drošības nekādas. piemērs, sadūrušies purns purnā pasāts 2000 gada un vectra 95 gada - vectrai visa priekša ar motoru iedzīta salonā līdz pusei, pasātam nekas, buferis ielocījies tikai......

pa skuju taku uz tolmetu visas vecās vectras 95!

1 2 3 4
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti