Ceļu policija, reidi un fotoradari uz ceļiem

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Aktuālā informācija par to, kas notiek uz Latvijas ceļiem. Kur un kā strādā Ceļu policija. Vai tiešām ir reidi un kur?

 
1 2 3 4 5 6 7 8
VWfans Reģ.: 21.02.2004
11 0 Atbildēt

Jaunumi no A8 ceļa. Vakar posmā Jelgava-Eleja ganījās ceļu policists ar motociklu. Gan ap plkst.16.30 braucot Šauļu virzienā, gan ap 22.00 braucot atpakaļ, tas motociklists bija kādu apturējis.

Un vēl jaunums tas, ka Elejā būs fotoradars. Kāts jau ir, bet paša aparāta vēl nav.

scope Reģ.: 16.09.2005
7 0 Atbildēt

Skatoties CSDD radaru karti, šķiet jocīgi, ka Liepājas virziens tāds novārtā pamests, pirmais radars tikai ap Brocēniem, uz pārējām šosejām kaut kā vairāk...

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
9 0 Atbildēt

Toties tur netrafarēto CP klātbūtne - iespaidīga.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Kas tur jocīgs; nav jau dižās pilsētas maģistrāle ar divām joslām katrā virzienā. No liepājas līdz apvedceļam, ja nemaldos, trīs gabali kopā ir.

VWfans Reģ.: 21.02.2004
7 0 Atbildēt

Nesaprotu, kāpēc Meitenē pie Latvijas/Lietuvas robežas tik ilgi ir 50 km/h ierobežojums - gandrīz kilometru no robežas posmā, kur gar ceļa malām nekas nenotiek un nav apdraudējumu.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
8 3 Atbildēt

kāpēc tevi tas uztrauc, tas taču padara to posmu baudāmāku, ir degviela ietaupās, i var ainavu palūkot.

650 Reģ.: 25.01.2017
2 2 Atbildēt

Tur neitrālajā vajag likt.Uz rudeni tur būšot speciāli ceļa masētāji ar tādām slotām kā kērlingā- tas būs tāda Reklāma, ka LV visgludākais ceļš un vistālāk var aizripot

msh Reģ.: 16.04.2007
4 0 Atbildēt

650 rakstīja: msh, bet kā gan Tu pats zini, kā ir ar to golfu uz 150 braukt? No kurienes te šīs zināšanas, ja Tu tālāk runā par to, ka principā/parasti Tu pats kko "ievēro" un taa? Es tik zinu to, ka "labs" braucējs aizbrauks ātri un kādam garām vienalga ar dajebkādu braucamo.Bet- Jūs divi "labie braucēji" nevarat noskaidrot, kuram kas "labāk" iet uz 150 un līkumā nekā citādi, kā viens otram parādot savu "gatavību" pārkāpt, riskēt un apdraudēt.Mēdz būt kāda robeža, jau aiz kuras tas vnk ir stulbi.Ja ārzemēs (mēdz būt) divi tādi pārkāpēji kaut kādā brīdī "samierinās" viens ar otru un to pārkāpjošo kustību turpina viens par ortu teorētiski "rūpējoties" (piem,brīdinot aizmugurējo aizmugurējo vai neradot lieku stresu priekšābraucējam astē sēžot), tad LV mums pieņemta ir "konkurences cīņa" līdz pat pēdējam metram un vienmēr to otru oponentu pieņemts ir uzskatīt par lohu.Kā jūs divi varat zināt- varbūt kāds no jums šodien ved vecomammu vai mucu ar ūdeni- ja viņš to dara citus netraucējot, tad kur ir problēma. Pareizi- mums problēma ir tur, ja tas 150 cienītājs šodien nav paredzējis skriet, tad viņš uzskata sevi vienalga par globālās situācijas noteicēju un visiem apkārtējiem stāsta, ka "nav jāskrien", vienlaikus demonstratīvi maisoties pa kājām tam ,kuram varbūt tieši šodien ir tas iemesls būt steidzīgam.

Zinu fizikas likumus un ir sanācis bik normāli pabraukt pa šoseju ar tādas klases mašīnas izstrādājumu kā nomika cirvis.

Jebkurā gadījumā tam tekstam bija cita doma - nomiks te filosofēja ka nav svarīgi kā vadītājs brauc/izpildās, galvenais lai mašīnā ir daudz baltu balonu un daudz zvaigžņu testā, kur mašīnu iestāda betona bluķī - tad arī mašīna ar diezgan nožēlojamām īpašībām, kura aļņa testu bez strādājoša ESP visdrīzāk beigtu ar kūleni, skaitās drošāka. Man tu šitos tekstus vari nebīdīt; man ir pie kājas, kā tur kāds aizskrien, agrākos laikos nodomāju "bagātais pimpis", pēdējos gadus vairs ne, jo tomēr kādi 2% no šādiem lidotājiem pat steidzas, un tikai pārējie 98% izrādās.

Man vairāk būtu interesanti uzzināt kas tādam nomikam atrodas un notiek galvā, ja jau reiz tajā ir iesēdies uzskats ka atļautais ātrums viņam nav saistošs. Es saprotu ja kādreiz kaut kur ir jāsteidzas, nu gadās, arī man - man vidēji reizi pa pāris mēnešiem sanāk kaut kur skriet uz 120 un no pēdējā gada laikā nobrauktiem 15-18k, kādi 500 km gan jau ir bijuši uz 120 - bet ja ikrīta brauciens uz darbu pārvēršas par "ikrīta dzemdi", tad laikam tomēr modinātājs jāliek 5 min ātrāk, un tad nevajadzēs katru rītu kaut kur triekties. Šajā gadījumā gan tas vēl zīmējas kopā ar vēl vienu ļoti uzkrītošu dabas parādību - to ka liela daļa dažus gadus veca premiuma un daļa dažus gadus veca širpotreba braucēji uzskata ka viņiem atļautais ātrums ir tik, cik gribas, šīs dabas parādības cēloni noskaidrojis neesmu bet laikam dīleris jaunas mašīnas pircējam izraksta uz rūtiņu lapas atļauju neievērot CSN, ar piebildi mazos burtos ka sodus būs tomēr jāapmaksā pašam braucējam...

P.S Interesanti ka nomiks atsaucās uz ārzemēm - es domāju ka uz rietumiem no latvijas tādus izlēcējus izdrāž tā ka maz neliekas un pēc tam viņi piedalās satiksmē tāpat kā citi - nevis kaut kur lido.

nomiks Reģ.: 30.10.2002
5 1 Atbildēt

Msh

Es parasti cenšos pārvietoties plūsmas ātrumā. Uz Jelgavas šosejas tāds tas vidēji arī ir.

Sodus nemaksāju ne LV, ne ārpus. Jo nav iemesla. Jau rakstīju, ka arī CP neinteresē pārkāpēji līdz +20. Ar retiem izņēmumiem.

Nedaudz lielakam ātrumam nav pilnīgi nekāda sakara ar pašu auto. Bez tam mans CRV nu galīgi nevar tikt uzskatīts par premium vai kādu ārkartīgi dārgu auto.

Sāc beidzot pelnīt naudu nevis tik daudz sēdēt tepat forumā! Ka noprotams, tev rokas nav no d...as, tad liec lietā savas prasmes, pelni $ un maksā nodokļus. Tad arī varēsi jaunu Golf līzingā paņemt!

650 Reģ.: 25.01.2017
1 2 Atbildēt

Figs viņu zin, katram jums sava taisnība.Bet ko tur strīdēties,jop šis nav tik principiāls strīds.Ja jau viņam rokas pareizi aug, tad jau tas golfs drošvien nav tas suudīgākais.Es vairāk no teorijas viedokļa- ka lielākā daļa labi zin, kā ir tas 150 un vēl visu ko, tikai kaut kādiem redz pietiek drosmes apgalvot, ka viņi tie svētie un ka nekad utt.Vidējs cilvēks laukos nevar līzingu atļauties.Jo ir daudz kas cits, par ko jādomā ikdienā.Viņam pietiktu ar greiderētu ceļu gar viņa māju- bet reku mums sludina, ka tagd būs greidera vietā globāls elektrotīkls. Man tas vnk derdzas lasīt, jo piem ļoti labi zināms, kur tepat tuvumā var zobus izsist, pat no asfalta nenobraucot.Tas, kurš pārreizes ir izrāvies pa tām Ārzemēm- nav īsti zināms, kā šamam tur gājis (ar retiem izņēmumiem, kuri kko pastāsta), bet, tieši atgriezies LV, viņš te mums neizbēgami savas augstās iemaņas vai atmiņas nodemonstrēs.Normāls braucējs normāli pārvarēs tās ārzemes un neko tur nemaksās.Kā arī, atgriezies atcerēsies,tomēr kur atrodas.Tie jau bija visādi Polijas un Ļeņingradas braucēji, kas te "atnesa kultūru" 90tajos, braukdami dienas laikā visur uz +40 ar ieslēgtu gaismu un veidojot 4 rindas pie jebkuras iespējas sevi parādīt.Tajā pat laikā bija tādi, kas katru nedēļu brauca (bez apstājas pa ceļam) uz DE un šeit neko lieku no sevis neizrādija- kamēr vien "kāds" viņus nenokaitināja.Bet tā vēsture tagad visiem nezkāpēc riebjas.Augstākā "pi-lotāža", protams, ir, kad obligāti jāpakomentē kāda nelaime.Nezinot neko,kas tur bijis un kā.Visi ļoti grib jebko tiesāt- nu tad jau kāda te pieklājība.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

Es tagad sāku skaitīt, sanāca, ka pa visu manu vadītāja karjeru ( padsmit gadi) es trubiņā esmu pūtis tikai 2 reizes... vajadzēs kādreiz nomā paņemt bavārijas mēslu vāģi uz reidu laiku. Jo citādi, neatceros, ka vajadzēja pūst...

Uggga Reģ.: 04.01.2006
3 0 Atbildēt

Beidzot arī es esmu redzējis jauno netrafarēto Škodu - vakar vakarā Augšlīgatnē ar upuri.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt
kaarlisk Reģ.: 07.03.2017
1 0 Atbildēt

Vispār viens par ko cepties varbūt ir.

_Ja_ pareizi sapratu, lieto parastas kameras, nevis sertificētas un par pierādījumu atzīstamas (t.i. tādas, kur var neapgāžami pierādīt ka fotogrāfijas nav nekā apstrādātas).

Citādāk jā, apsveicams pasākums, jo ikdienā pa ielu braukājot tiešām ir sajūta, ka nesodāmības sajūta nav zudusi. Un tad, kā jau te iepriekš minēts, pārkāps ne uz kādiem teorētiskiem sodu skaitļiem neraugoties...

iciks Reģ.: 29.05.2013
3 0 Atbildēt

Uggga rakstīja: Beidzot arī es esmu redzējis jauno netrafarēto Škodu - vakar vakarā Augšlīgatnē ar upuri.

Šodien nobraucu no dižās pilsētas apvedceļa kādus štrunta padsmit km līdz galapunktam un tikpat atpakaļ. Netrafarēto Škodu redzēju 2x - gan turpceļā, gan atceļā. Abos gadījumos acīmredzot tika formēti protokoli. Atrašanās vieta bija līdzīga. Pieņemu, ka entuziastu dēļ šim auto diži lielas problēmas nākošo "upuri" atrast nav

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
6 0 Atbildēt

Šodien aizbraucām līdz Skrīveriem nodegustēt gardi mājas saldējumu, atpakaļceļā aizbraucām līdz ļoti pilnajam atrakciju parkam "Avārijas brigāde". Braucām pa Tīnūžu lielceļu. Ļoti liels WTF - esam sākuši apdzīt, vispār nerādot pagriezienu signālu??? Ja tāds ērglis būtu viens, bet - tādu bija vesels lērums. Diez, kāpēc netrafarēto CP ekipāžu vēl viens uzdevums nav izskaust tādu CSN pārkāpumu acīmredzamu nihilismu, kas var novest pie bēdīgām sekām?

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 0 Atbildēt

Tas tāpat kā fūres otrajā joslā.

iciks Reģ.: 29.05.2013
4 0 Atbildēt

Pēdējā laikā ir ievērota nespēja ieslēgt pagrieziena rādītāju. Par laimi vismaz krustojumos parasti parāda, taču pārkārtojoties un reizēm arī apdzenot -ai, ko niekus...

Cik novērots, tieši apdzenot šādi darās tie ļoti ašie dzinēji.

Un mazliet offtopikā - ko teiksi par AB parku? Ir doma aizbraukt, bet nu tās atsauksmes visai divējādas. Citi slavē, citi saka, ka tāda mazuma piegarša.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Ņemot vērā cenu, bišķiņ par maz.

Salīdzinot ar Lietuvas dinozauru parku ( klaipēdā), kur maksāja LĒTĀK, bija vairāk gan ko darīt, gan ko skatīt.

Ab parkā koki izcirsti, bet iestādīti jauni, tāpēc saulainā dienā tur ir kā uz pannas.

Es uzskatu, ka aizbraukt var, bet teikt - "VĀU!", nevar.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Offtopic, sorry. Cilvēku bija anormāli daudz. Mums kopā 2 kompānijās bija 5 bērni (no kuriem divi - attiecīgi 1,3 un 2,4 gadus veci). Patika. Tur pavadīt var pilnu dienu, ņemot vērā, ka visas atrakcijas par to cenu - Ok. Kas nepatika - rindas visur. Nepatika ārkārtīgi netīrais apģērbs un apavi (putekļu daudzums). Citādi -

iciks Reģ.: 29.05.2013
1 0 Atbildēt

Pateicos Jums abiem - būs jādomā. Tā kā ir doma par darbdienas apmeklējumu, tad varbūt tik traki nebūs.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 1 Atbildēt

Tēma - ceļu policija. Šajā bandītu portālā patiks palasīt, ka Baltkrievijā nehumāni miliči. Lai apturētu bēgošu fūru, izšauj 90 reizes, pat met ar akmeņiem.

auto.tut.by/news/road/408679.html

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

ar akmeņiem met no 4:30

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Atgriežoties pie "Tēmas"- es nemāku iztulkot un google arīdzan to dara diezgan suudīgi, abet tāds internaci(o)nāls vārdu salikums kā "Nuline tolerancija" patiesi silda sirdi ;D

ps- attēlā redzamā seja neliecina par padziļinātu humora izjūtu, tā ka Gatavojieties ;P

www.15min.lt/gazas/naujiena/saugukelyje-lt/keliu-policija-skelbia-nauja-akcija-greicio-matuokliuose-nustatyta-nuline-greicio-virsijimo-riba-787-834618

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Tas jau skaidrs, ja neviens nepārkāps tad sāks sodīt arī par +1km/h. Bet cīņa ar ātrumu "pārkāpējiem" ir kā cīņa pret klepošanu teātrī.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
3 0 Atbildēt

Lietuvā nav tik traki. Pa bāni lieku kruīzi uz 150 (pēc spidometra), kas laikam būs kādi 144 reāli (pēc GPS). Tā neraustos no CP ne pavisam, ir nācies pat garām tiem pabraukt tādā ātrumā.

Cits jautājums (uztraukums) - tā ir kolosāla vieta izskrieties bez riska, lai pēc tam brauktu mierīgi. Pavisam negribētos ielidot kādam netrafarētajam LT CP nagos ar ātrumu 200+ Tiesa, īslaicīgi, bet tomēr.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 2 Atbildēt

Nē nu traki jau nav.Telefonu zem tilta jau var atturēties lietot.Bet ja par katriem 131 atnāktu kvīts, nez vai tu tur kruīzētu visu dienu uz to 144.Tur brauc cik ātri gribi, bet pa to dienu vienmēr būs satiekami pāris vietējie, kas brauks vel ātrāk.Nez vai ir iepriecinoša perspektīva, kad dari ko vēlies, bet pec mēneša saņem "atskaiti" pāris mēnešalgu apmērā...

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
1 0 Atbildēt

Kas liek domāt, ka "pielaides" vairs nebūs? Tam gan neticu. Tas ir nereāli. P.S. Jā, ir daudzi ātrāki par mani ikreiz, kad tur "kruizēju"

650 Reģ.: 25.01.2017
0 3 Atbildēt

To liek domāt tas apgarotais ģīmis uz tā foto šeit 5cm augstāk.Lai izdarītu prognozes, jāpēta Pasaules pieredze.Es tiku izpētījis reiz, ka mūsu situācija stipri atgādina Austrālijas variantu.Tur reiz bija tā nulle ieviesta.Gan neilgi, bet dienas laikā 20tk tika sodīti, ātros un miliciju ieskaitot.Sekoja skandāls parlamentārā līmenī un tad izmainīja uz +5.Tāpat visi jaunākie "sasniegumi" ar ģīmifiksētspējīgām iekārtām tur ir izmēģināti.Neesmu gan izsekojis, kas viņiem notiek pašlaik.Es saprotu tā- kāda valsts sasniegusi mega-līmeni, un tagd visvisādi vēlas pasargāt to savu labklājību un savus pilsoņus no bandītiem un pārkāpējiem.Bet te ir otrādi- līmenis d-sā, bet mērus pieņem, lai teorētiski "nopelnītu" līdzekļus to nesasniedzamo augstumu sasniegšanai. Turklāt aizkadrā tie mierīgi aiziet galīgi ne tur kur vajag.Mums taču pārkāpēji ir ievērojams ienākumu avots- kas notiks, ja visi "labosies"? Kā tad "attaisnos" ideju un kur ņems naudu?

msh Reģ.: 16.04.2007
1 1 Atbildēt

nomiks rakstīja: Msh

Es parasti cenšos pārvietoties plūsmas ātrumā. Uz Jelgavas šosejas tāds tas vidēji arī ir.

Sodus nemaksāju ne LV, ne ārpus. Jo nav iemesla. Jau rakstīju, ka arī CP neinteresē pārkāpēji līdz +20. Ar retiem izņēmumiem.

Nedaudz lielakam ātrumam nav pilnīgi nekāda sakara ar pašu auto. Bez tam mans CRV nu galīgi nevar tikt uzskatīts par premium vai kādu ārkartīgi dārgu auto.

Sāc beidzot pelnīt naudu nevis tik daudz sēdēt tepat forumā! Ka noprotams, tev rokas nav no d...as, tad liec lietā savas prasmes, pelni $ un maksā nodokļus. Tad arī varēsi jaunu Golf līzingā paņemt!

Kas tā ir par tādu īpašo plūsmu, kura sestdienas vidū neeksistē - dažu skrējēju plūsma? Un kā saprast to tekstu par jauna golfa nopirkšanu - ķipa, ja es uzkāptu šim nepatīkamajam grābeklim, arī sāktu uz ceļiem regulāri izpildīties? Nesanāks - pat ja būtu man tā lamata, nesāktu.

Klasiskā situācija kur kāds skrējējs stāsta ka viņš skrien "plūsmā", tik nez kāpēc kā parasti man par attiecīgo ceļu braucot ar atļauto ātrumu +5 kmph robežās, nekāda "plūsma" garām neskrien... Šitos stāstus par lidotāju plūsmām esmu dzirdējis laikam par jebkuru šoseju pa kuru nācies braukt...

Jautājums ir pavisam vienkāršs - ko tu no tās hroniskās skriešanas gūsti?

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

kasinsh79 rakstīja: Lietuvā nav tik traki. Pa bāni lieku kruīzi uz 150 (pēc spidometra), kas laikam būs kādi 144 reāli (pēc GPS). Tā neraustos no CP ne pavisam, ir nācies pat garām tiem pabraukt tādā ātrumā.

Cits jautājums (uztraukums) - tā ir kolosāla vieta izskrieties bez riska, lai pēc tam brauktu mierīgi. Pavisam negribētos ielidot kādam netrafarētajam LT CP nagos ar ātrumu 200+ Tiesa, īslaicīgi, bet tomēr.

Es sen nebiju bijis tālāk lietuvā kā par palangu, bet sestdien sanāca aizbraukt uz neringu, tātad pa palangas - klaipēdas šoseju. Biju nedaudz šokēts - tagad saprotu ko tu te fano - tev patīk uz koplietošanas ceļiem paālēties, un lietuvas pusē valda kaut kāds sviests. Palangas - klaipēdas šoseja, apmēram kā tur tā, kas savieno rīgu ar ogri, bet bez nevienas pašas zīmes kas atļautu braukt ātrāk par 90, bet tāpat daļa brauc jūtami ātrāk. Atpakaļceļā viens fuckuss ļoti agresīvi gribēja leišu A1/klaipēdas-palangas šosejas aplī man ielikties pakaļā. Par šito papļāpāju ar kolēģi, kurš uz lietuvu brauc regulāri un prot arī lietuviski runāt, teica ka tā tur viņi brauc, minēja piemēru kur vienreiz pāris stundas gaidījis pie viena apļa un skatījies kā tur visi kā pamuļķi brauc, griež viens otram ceļu nost, pīpina utt. Šito redzot palika skaidrs kāpēc tepat pa mūsu šoseju leišiem sanāk gan iet garām, gan daļa leišu iet garām man.

Laikam pie mums tomēr ir labāk - lielie lidotāji tomēr pa lielam tiek izdrāzti.

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
2 1 Atbildēt

Nu nez vai tie t. s. lidotāji tiek izķerti. Regulāri jauni un nepieredzējuši, tikko tiesības nolikuši nāk klāt , tā ka lidotāju skaitam nav tieksme kristies, vienkārši sodīto vietā nāk vēl nesodītie, neiekritušie, avārijās vēl neiekļuvušie. Ziņas lasot, saprotu, ka katru dienu nāk klāt par invalīdiem kļuvuši lidojošie.ir arī, kuri vairs nekur neskrien, kapiņos atpūtīsies...

iciks Reģ.: 29.05.2013
5 0 Atbildēt

Nez, šodien braucu uz Kurzemes pusi un, jāatzīst, laikam neredzēju nevienu nikno dzinēju. Taisni pretēji - tauta vilkās. Taisns, skaists posms bez neviena radara un vieglais auto ap 80 km/h. Ja vēl viens tāds...

Toties bija daži idioti - nu tādi, kas pēkšņi sagrib izlīst uz ceļa man priekšā no sānceļa, lai gan aiz manis neviena nav u.t.t.

Vispār ir nelielas aizdomas, ka šī kategorija pamazām aizēno tos niknos braucējus.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Svētdien ap vienpadsmitiem priekšpusdienā, iebraucot dižajā pilsētā no D-pils puses, uztrāpījos uz alkoreidu - divi cepisti, zizlis vienā rokā, alkometrs otrā, katrs ņēma priekšā savu rindu. Braucu pa labo joslu, piepeši priekšā braucošais lolvo bremzēja, pārkārtojos uz kreiso, skatos, priekšā cepisti - priekšējais uzreiz aizbrauca, saprotot kas te notiek, kamēr cepists man teica savu sakāmo, jau ieštepselēju pirmajā - iepūtu, dabūju novēlējumu un dragāju tālāk...

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 1 Atbildēt

Šodien izbraukāta Rīga - Liepāja - Rīga. Nepatīkamākais viena psihopāta uz ceļa manevrs, apdzenot purns purnā, bija jau pie Lāčiem. Kaut tādu stulbeni kāds apturētu. Bezsmadzeņu radījums.

Citādi visu ceļu kruizēju ar 100 pēc gps, mani apdzina kādi padsmit ātrāki un pat agresīvi braucēji. Pāri līnijām, cits pat pa pretējo joslu krustojumā Lieku reizi jāatgādina - spiediet mani aizmugurē, cik vien vēlaties - kruīzei no tā ne silti, ne auksti

Nepatika man satiksme šodien, neviena netrafarētā arīdzan. Bet, kā derētu.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Purnā līdēji pa lielam laikam visādās lielākās pilsētās mīt - normāli man jābrauc rīgas virzienā, lai man kāds līstu purnā, bet tagad, vasaras sezonā, tepat uz klaipēdas šosejas reizēm viena brauciena laikā pat pāris indivīdi to izdomā darīt, un tad es brīnos, jo citos gada laikos tas te tā nenotiek...

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Kas teica, ka tikai Latvijā poliči sēž krūmos, ņem kukuļus un ķer uz taisniem gabaliem.

1) Melnkalne - taisns posms. Aizskatījos navigācijā, nepamanīju zīmi "60" uz taisna tukša ceļa (HVZ, kādā rakā tā tur bija uzstādīta). Pēc brīža no pie..rstiem krūmiem izlec policis ar fēnu - Jums 91, a atļautais - 60. Policis ļoti švaki vervelē gan angliski, gan krieviski, bet vēstījums bija nepārprotams - maksā uz ķepas 50 euro, vai mēs atņemam tiesības, tu brauc uz pastu un samaksā, pēc tam ar kvīti atbrauc atpakaļ. Es biš tēloju muļķi, ka nesaprotu, ko šams grib. Policim neizturēja nervi, beigās amnestēja un palaida vaļā.

2) Nākamā diena - Bosnija. Nupat šķērsota robeža. Kaut kādā pufaikciemā no nelielas rindas novaktē tieši mani un aptur. Domāju, štoļi, atkal ātrums? Nē, prasa atvērt bagāžnieku un jumta kasti. "Mister, uzrādiet, lūdzu, ugunsdzēšamo, trijstūri, vesti un aptieciņu". No šī džentelmeņa komplekta man bija tikai trijstūris - kaut kā nedadomājos nopirkt pārējo. Un atkal sākas vecā opera - maksā uz rokas 20 euro (40 viņu kronas), vai braucam uz iecirkni 15 km attālumā (bija vakars un pasts vairs nestrādāja). Šoreiz nesanāca izlīferēt - ments labi zināja angļu valodu.

Nu, tā kaut kā man šoreiz veicās - divas dienas pēc kārtas, 2 vienīgajās neES/neEEZ valstīs, pie tam, par netīšiem pārkāpumiem.

Zemesgramata Reģ.: 14.08.2013
0 0 Atbildēt

Tajā pusē dzīvo tāpat kā LV 90 tajos gados. Cita veida rekets netika manīts?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

It kā nē. Melnkalnē viss ļoti civilizēti. Bosnijā, īpaši Sarajevā, gan vienīgais, kas krita acīs, jāmēģina neiziet uz kontaktiem ar sīkiem pārdevējiem - kā ienāc veikalā, tā ārā nelaidīs, kamēr nebūsi kaut ko nopircis.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 0 Atbildēt

Slikta nafigācija, ka nebļauj par ātruma pārsniegšanu.

Par otro punktu tnx. Būs jāatceras, ka komplektam jābūt.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Nu par to jau vispār būtu jāatceras ja brauc ar mašīnu, ar kuru kādreiz arī apskati domā iziet...

scope Reģ.: 16.09.2005
1 0 Atbildēt

Pēdējo 10 gadu laikā tieši apaļas nulle reizes ir prasīta aptieciņa, trijstūris un ugunsdzēšamais aparāts.

TA gan ieta Rīgā, reģionos, aiz nekā nedarīšanas (piemēram, Bauskā), ir dzirdēti visādi joki, par ko tik nemēģina piečakarēties.

msh Reģ.: 16.04.2007
3 0 Atbildēt

Tas jau nekas ka tev nav paskatījies neviens - TĀ IR PRASĪBA! Kādu vēl mašīnas aprīkojuma vai stāvokļa punktu tu neuzskati par vajadzību nodrošināt, jo apskatē neviens 10 gadus nav skatījies? Gan mašīnas tehniskais stāvoklis, gan veste, gan trīsstūris, gan aptieciņa, gan bugatieris ir vajadzīgi TEV PAŠAM, nevis apskates rūķītim. Man bez šīm nosauktajām lietām un ripuļa maiņas komplekta vēl arī striķis vienmēr mašīnā stāv, bet bugatieris ir nevis kaut kāds dezodorants, bet gan valpro 4 kilo darinājums mašīnas tureklī. Tieši prasīta neviena no šīm lietām nekad skatē nav tikusi, bet pēdējoreiz apskates rūķītis bez komentāriem, ejot apkārt mašīnai, pārbaudot jostas un durvis, bik pacēla grabažnieka vāku un ielūrēja.

core Reģ.: 03.01.2017
1 2 Atbildēt

Kam tieši tev aptieciņa ir vajadzīga?

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Ar aptieciņu ir tieši tāpat kā ar bugatieri - tu nekad nevari zināt kad un kāpēc vajadzēs. Tu pats zini kas ir aptieciņā iekšā - tad nu izdomā, kam to var vajadzēt.

core Reģ.: 03.01.2017
1 0 Atbildēt

bugatieris ir cits stāsts. Bet aptieciņas saturu tu māki pats pielietot?

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Ko tieši tur ir jāmāk lietot, marli, šķēres vai sedziņu?

Darbā redzu tādu aptieciņu tiekam lietotu reizēs kad kādam vajag kādu grieztu brūci pārsiet.

core Reģ.: 03.01.2017
1 0 Atbildēt

Nu ja runa iet par sagrieztu pirkstu tad tur aptieciņa nav baigi nepieciečama, var salveti pieturēt, es domāju ka tu domā gadijumus kad ir nopietnas traumas

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Reizēm var būt situācijas kad to salveti var nākties pieturēt kādu dienu...

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Neapgalvošu, ka aptieciņa NAV vajadzīga (lai gan visticamāk liela daļa nezina, kas tur ir un nav diži gatavi lietot), taču (varbūt par laimi) esmu TIKAI 1x mūžā redzējis tās pielietojumu un ne gluži medicīniskos nolūkos. Vecajam autiņam pārlūza izpūtējs. Tēvs aizsūtīja mani atnest resnāku koka zaru un ar tām marlēm un visu pieejamo iešinēja to pārlūzušo brīnumu. Līdz pilsētai bija gluži OK

scope Reģ.: 16.09.2005
0 0 Atbildēt

Pats kāreiz augstāk minēji, ka tos vajag, lai izietu TA.

P.S. Es nekur neminēju, ka mans auto nebūtu atbilstoši aprīkots ne šobrīd, ne visus 10 gadus iepriekšējais auto.

Zemesgramata Reģ.: 14.08.2013
0 0 Atbildēt

Kopš 2013 gada, kad man parārdījās iet TA arī nekad nav pievērsuši uzmanību. Ir veste un trīsstūris. Šogada pat grabažnieku neatvēra vaļā.

nomiks Reģ.: 30.10.2002
1 0 Atbildēt

Patstāvīgi un pastāvīgi TA reizi gadā eju kopš 1999.gada (tolaik VAZ-21011). Līdz šim brīdim NE REIZI nav prasīts uzrādīt aptieciņu, ugunsdzēšamo vai avārijas trīsstūri.

Ugunsdzēšanamais man ir tikai Opel Zafirā. Vēl no rūpnīcas. Pat nezinu, vai derīgs.

Aptieciņa un trīsstūris ir visās mašīnās.

Uggga Reģ.: 04.01.2006
0 0 Atbildēt

Man arī laikam džentelmeņa komplekts pēdējo reizi tika prasīts kaut kad 2000šo pirmajā pusē. Tajā laikā pašam sava kpmplekta nebija, laikam bija tikai trijstūris, uz TA pārējo parasti aizņēmos. Vienreiz pa ceļam uz TA atcerējos, ka esmu aizmirsis aizņemties, bet cerēju, ka izies tāpat, bet nekā - inspektoram dikti vajadzēja redzēt visu komplektu. Tā nu gāju uz blakus esošo veikalu pirkt (toreiz vēl bija tāds pie CSDD), bet tur taisni pusdienlaiks. Nācās no blakus esošā servisa darbinieka par 50 santīmiem izīrēt uz apskates brīdi Inspektors vēl "nobrīdinājās", kur tādus apbružātus var nopirkt, bet iebilst neko nevarēja

Pēc tās reizes iegādājos pilnu komplektu, tiesa, ugunsdzēšamajam noteikti termiņš tagad notecējis.

1 2 3 4 5 6 7 8
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti