Bēgļu statusa piemērošana nepilsoņiem Latvijā

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Daudz tiek diskutēts par bēgļu uzņemšanu vai neuzņemšanu. Taču Latvija saskaņā ar ANO bēgļu statistiku UNHCR ir 6 vietā Pasaulē.

 
iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Uzskaitot bēgļus uzmanība ir pievērsta pasaules krīzes punktiem, tomēr pašā tabulas virsotnē atrodas divas ES valstis– Latvija un Igaunija, raksta Süddeutsche Zeitung atsaucoties uz departamenta ANO bēgļu statistiku.

Latvija tabulā ar 13% bēgļu aizņem 6. vietu starp Dienvidsudānu un Kolumbiju, bet Igaunija 11. vietā ar savām nepilsoņu pasēm aizņem 6,7 % no iedzīvotāju skaita starp Jordāniju un Azerbaidžānu.

«Kā tas ir iespējams?»- jautā Süddeutsche Zeitung.

«UNHCR sastādot statistiku ņem vērā nepilsoņus. Tā tiek darīts attiecībā pret abām bijušajām PSRS republikām, kur valdība neiedeva visiem okupācijas rezultātā palikušiem cittautiešiem pilsonību, jo viņi neatrada par vajadzību pat iemācīties valsts valodu.

Latvijā pašlaik dzīvo 260 000 nepilsoņu, Igaunijā – 88 000», – raksta avīze.

Pirmajā trijniekā ir Sīrija, Libāna un Dienvidāfrika

Tas ir 34, 26 un 23 % bēgļu. Zviedrija, kur bēgļi sastāda 2,33 % un ir 27. vietā.

Norvēģija ar 1% atrodas 43. vietā, Vācija 0,56 % 58. vietā, Somija – 76. vietā, bet Lietuva 94. vietā.

www.sueddeutsche.de/politik/krieg-verfolgung-vertreibung-wohin-vertriebene-fluechten-1.2623441

seaman Reģ.: 18.08.2005
0 0 Atbildēt

briesmīgi cipari!

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Pirmo reizi par ilgiem laikiem man ir patiess prieks, ka esam tāda nomale, ar vāju ekonomiku, vēl vājākiem pabalstiem utt. Tas ir vairāk nekā skaidrs, ļoti smagi ies attīstītajām valstīm.

Ungārija - nevajag.

Austrija - arī nevajag!!

Vācija - visiem vajag

Zviedrija - visiem vajag!

Skaidrs, arī mēs te kļūsim "krāsaināka" sabiedrība, principā, kā Eiropā jau gadus desmit vismaz. Būs aizvien vairāk Mischung starp cilvēkiem, tas ir neizbēgami.

Es vienmēr esmu teicis, lai dzīvo, bet lai mani netraucē!

Lai nediktē savus noteikumus un neko man neuzspiež! Esmu savā zemē, viņi - ienācēji. Pielāgoties būs viņiem, nevis man. Un, protams, būtiski, lai mana ģimene un visi citi te jūtas pasargāti (uz ielas, mājās, pasākumos utt.)

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Visa šī bēgļu padarīšana ir cīņa ar sekām - zobu sāpju ārstēšana ar ibumetīnu... Acīmredzot, kādam tas ir izdevīgi.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Kasinsh79, tur jau tā lieta, ka daļa ienācēju neparko negrib pieņemt, ka viņi ir ienācēji (pavēro jau esošos ņeGra pašu īpašniekus) kā arī netaisās būt toleranti pret savu uzskatu nebāšanu virsū...

Austrālijas pieredze: youtu.be/JQ-Mhnm7dC4

Un te kādas profesores viedoklis:

youtu.be/VqvskXCz-kk

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

"Bēgļu statusa piemērošana nepilsoņiem Latvijā" - lūk, par to es neesmu tik pārliecināts, ka tā vajag...

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

Idiokrātijas , tolerances diktatūra max plaukumā .

Dotā brīdī atīstītās pasaulaes un it sevišķi ES ierēdniecība sasniedz savu maximumu . Ierēdņu augstskolu mācībspēki ,studenti un visādu uz fondiem ,grantiem sēdošo skaits ar ģimēnēm ir milzīgs . Prasības tik nemitīgi visur apkarot nacismu ,rsasismu ,ksenofobiju, grīnpīsi .globālās sasilšanas bļauri . Rūpeties par cilvēktiesībām ..HWR . EDSO .... Kā jau esat novērojuši šitās organizācijas reketē turīgās valstis . Var nemitīgi runāt par Gvantanamo . Bet neredzēt ( vai ļooti maz redzēt ) citas valstis . Mūsu Muižnieks par Ukrainu var nemitīgi zākāties , bet ja prasa par Krimu tad atbilde īsa ..jā ir tur problēmas .

Kā jebkuru mūsu aktivitāti pielīdzina nacismam , tā uz rietumem rasismā, nacismā jebkuru vaino kurš kaut ko iepīkst pret bēģļiem .

Šīs valstis skaitās turīgas , bet tikai tas atiecas uz visu sociālo sadaļu . Strādājošie ne vella tur nepelna . Uz rokas vidējais ap 1500 eiro bagātajā bavārijā . Un uz pabalstiem sēž ne jau tikkai imigranti , orģinālie arī ar ne mazāku entuziasmu to dara .

Ir dažu ekonomistu teorija par ES sociālisma beigām . . Proti jau senu( 30-40 gadu ) problēmu samilžanu , īšāk sako labklajības burbuļa plīšana .Grieķija tikai pirmā un pamanāmākā . Plus vēl šitie ..... Tikkai naudas trūkums atsvaidzinās saprātu. Un izskatās ,ka vācija un zviedrija strauji sāk grimt .

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Piekrītu GB12

Nortel Reģ.: 16.03.2007
0 0 Atbildēt

Par šo situāciju būtu jāatbild ar saviem makiem tiem, kuri ieķeksēja JĀ balsojot par iestāšanos ES.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Lai tā būtu!

Piemēram, es, darbojoties biznesa sfērā kā reiz starp ES valstīm, redzu tikai ārkārtīgi daudz plusu. Latvijai tas bija jādara, viennozīmīgi.

Bet - nebiju domājis, ka ES "lielie kungi" ir tik gļēvi, nespējot reaģēt pienācīgi (stop "bēgļiem"), un ļaujot taisīt čupas sev uz galvas (ne tikai uzņemot tos, bet pat uzturot utt.)

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Bet no kurienes "bēg" tie "mūsu" nepilsoņi?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Es balsoju PRET Eiropas Savienību. Un nenožēloju, kaut gan varbūt šodien balsotu PAR, nezinu... Es gan piekrītu Kasiņam, ka ekonomikas ziņā plusu ir ļoti daudz, bet man bija citi apsvērumi, izdarot izvēli.

Es gan neticu, ka tur par gļēvumu ir runa. Tā ir apzināta rīcība. Kāpēc tas tika darīts, man ir aizdomas, bet negribu izklausīties pēc konspirācijas teoriju fanātiķa, tāpēc dzīvosim un to redzēsim pēc kādiem 5, varbūt vairāk gadiem...

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

Toreiz balsoju PRET ES , bet bez kareivīgas pārliecības .Toreiz gan vairāk baidījos no tā ,ka ES uzspiedīs stiprāk mīlēt kolonistus .Pirmos gadus pēc iestāšanās pie sevis nodomāju ,ka esmu nepareizi balsojis .

Tagad noteikti PRET .

seaman Reģ.: 18.08.2005
0 0 Atbildēt

paldies diesam , ka tiem 260 k vateņu pēcnācējiem nav vēlēšanas tiesību, būtu dirsā konkrētā

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

kas tev liek domāt, ka kaut kādi zzs vai pajoļkaimiņa vēlētāji ir augstāku intelektu kā vateņi?

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

seaman

vateņi kā jau īsti nacisma ,rasisma apkarotāji ļoti aktīvi iestājas pret imigrantiem . un visādiem tur nig...

Palasījos vācu krievu forumus . daudziem profilā lugandonas karogs . aktīvi runā par baltijas nacistiem, bandero-ukro nacistien . Bet satarucas par nig... eiropā tur politkorekti nerunā par melnādainiem .

Šajā jautājumā stabili sabiedrotie .

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Rudens, galvenā problēma ir tā, ka mūsdienās pārāk daudz ko bīda lielais bizness. Ciņa pret globālo sasilšanu savulaik aizsakās, bet turpinās kā mode, atbilstoši biznesmeņu interesēm - nu kaut vai tas ka fofāgens ražo golfiem kaut kādas salona detaļas no pārstrādātiem atkritumiem, tā vietā lai ražotu tos golfus tik kvalitatīvus lai tiem normāls darbamūžs būtu vismaz 25 gadi...

Patreizējā situācija ar ārzemnieku iebrukumu ir zināmā mērā prikolīga. Pats galvenais kas pietrūkst rietumvalstīm - pārsimt normālu, veselīgi domājošu cilvēku katrā - valdībā - kas dotu pavēli apbruņotiem karavīriem, ar kaujas munīciju, doties ielās vai uz robežām, kā kur, un pie vajadzības tos ieročus liktu lietā. Kas patreiz un necik senā pagātnē notiek, paši redzam. Divdesmitā gadsimta pieredze ironiskā kārtā uzskatāmi parāda ka vislabākais veids kā musulmaņiem sadzīvot mierā ar kristiešiem un ateistiem ir dzīvojot totalitārā režīmā ar ateistisku noslieci. Kalnu karabahā burkšķis sākās jau pirms pirmā pasaules kara - pēc tam kad tur uzradās padomju vara, iestājās miers līdz pat padomju varas beigām. Dienvidslāvijā tāpat visu tito valdīšanas laiku bija miers - tās pāris reizes kad kāda tauta izgāja kādās demonstrācijās, pret viņiem izsūtīja armiju un atkal bija miers... Es vēl tagad pirms pāris dienām ieraugot bildes ar sīrijas armijas sievietēm, mainīju domas par sīrijas valdību - ir redzētas stipri senākas bildes, kur citās musulmaņu valstīs kāda lielāka burkšķa laikā sievietes ņem rokās ieročus lai kaut ko sargātu, bet tikai aizmugurē un joprojām ņindzju tērpos...

Ironiski ka man jāatzīst ka ja vien puķins negribētu atkal sagrābties baltijas valstis, savādāk viņa politiku varētu atbalstīt - tādā situācijā kā patlaban ungārijā viņš noteikti nosūtītu uz robežu apbruņotas armijas daļas.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

amerikāņiem ir labs termins priekš tādiem kā msh - redneck.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Vienīgais risinājums, kas darbotos, būtu izvietot bēgļus tajā pašā reģionā, no kura viņi nāk. Tas būtu paveicams , izveidojot, piemēram, no "kara brīvu zonu" kaut vai tajā pašā Sīrijā ( Lībijā, Somālijā ) , un nosargāt šo zonu pa perimetru ar ANO, ES, NATO karaspēku. Iekšā laist iemītniekus, saprotams, caur metāla detektoru. Nekādu ieroču. Tā kā džihādistu un citām grupām, kuras šādai zonai gribētu uzbrukt, nav aviācijas, uzdevums ir paveicams, jo vairāk tāpēc, ka bēgļu skaits strauji mazinātos, tiklīdz tos pārstātu uzņemt Eiropā.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Anonīmais, jā, apskatoties wikipēdijā tā termina aprakstu un izcelsmi - ja es būtu amūrikānis, es sevi pats tā sauktu

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

naivais. ja nebūtu JĀ, tad pie mums būtu tā kā Ukrainā.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Sīrijā viss ie ne tik vienkārši, kā šķiet. Pirmkārt, klimata izmaiņas daudzus jo daudzus miljonus! cilvēku spieda pārcelties uz pilsētām, ji laukos viankārši nebija ūdens.

otrkārt, pilsētās auga sociālā spriedze

Treškārt, tos sociāli saspringtos vēl pamudināja Asada opozīcija - ko savukārt vāl kādi Asada nelabvēļi no ārzemēm

Nu un tad Asads sāka kariņu pret savējiem. Un daudzie miljoni neseno zemnieku, kam nekāda diža sakara ar jau sabumbotajām pilsētām nav un nebija, devās prom. No sākuma uz Libānu un Turciju. bet ne Lbānā, ne Turcijā dzīve telšu nometnēs nav nekāda medus maize. Nu un tad - jeb tagad - liela daļa izlēma, jeb viņus pamudināja - doties uz bagāto Eiropu.

Protams viņiem pa ceļam pievienojās liels bar gan albāņu, gan visādu citādu čigānu.

Un protams, tagad šis viss balagāns ir uzkrauts 'Eiropas vērtībām'.

Eiropa pēc 2. pasaules kara sastapās ar vēl lielāku bēgļu skaitu. Vāciešu vien bija ap 15 milj, ja pareizi atceros.

Tiks galā arī šoreiz. Radikālākos jau neielaidīs, bet strādīgie, tie lai brauc. Arī pie mums lai brauc. Citādi kas mums pensiju pelnīs, un ceļu remontu apmaksās? Paši ta neprotamies, izmirstam! Visi, kam nav vismaz 3 bērni ir vēl lielāki liekēži, kā bēgļi, jo dzīvos uz pārējo rēķina!

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Smaidīgais, tu aizmirsti vienu sīkumiņu. Lībija bija uzskatāms piemērs, kas būtu, ja kaut kāda velna pēc neiejauktos jeņķi - kadafi būtu uzvarējis un viss būtu beidzies. Tā vietā rietumvalstis kaut ko papļūtīja par demokrātiju, palīdzēja iznīcināt kadafi spēkus un tehniku, un tā tur viss iet uz velna paraušanu jau četrus gadus. Demokrātiju gan kaut kā neizdodas saskatīt - labi, laikam ir demokrātiska iespēja kuram režīmam pieslieties un iet par to karot Sīrijā vairāk vai mazāk līdzīgi - assadu atbalsta puķins, vietējos nemierniekus jeņķi, islama valsts atbalsta sevi, pumpējot un tirgojot naftu. Ja jeņķi atbalstītu assadu, tad noteikti gan būtu jau piebeigta opozīcija, gan islama valsts no sīrijas robežām izsviesta ārā. Kam tur pis kaut kāda demokrātija kaut kādā tur valstī? Mūs kāda rietumvalsts nāca no PSRS pestīt ārā?

Protams, propagandas mašīna strādā labi - pie mums švakāk, rietumos vairāk - es vienpadsmitajā gadā strādāju anglijā un darbavietas ēdamtelpā mēdzu palasīt The Sun - tur izlasīju rakstu par to, kā RAF no lībijas izvāca britu pilsoņus, naftiniekus, pa kluso aizlidojot un savācot - viens no tiem aprakstīja notikumus - pie šiem ieradās bars vietējo jauniešu, tie viņiem atdeva telefonus, datorus, mašīnu atslēgas, lai tik tie vācas prom - un tas bija pasniegts tādā tonī ka cilvēkiem, kas dzīvo nedemokrātiskā režīmā tas - aplaupīt apkārt esošos cilvēkus - ir normāli. Ahujeķ.

Ā, un jā - paskatoties viģikus ar šitentā burkšķa pērlēm, man kaut kā neizdodas ieraudzīt tajos sīriešus - labi, vienā viģikā kaut kādu sīriešu ģimeni redzēju - jeb vai manas ģeogrāfijas zināšanas klibo un tomēr lībijā vai sīrijā dzīvo nēģeri? Ak jā, vienā viģikā vienā nometnē nēģeri teica ka esot no ganas un ziloņkaula krasta - laikam šie bija aizmukuši uz sīriju un no turienes aizmuka uz eiropu?

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

The Sun.

Viss skaidrs. Tālāk par dzelteno presi neesi ticis.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

A ko tad tu gribēji ieraudzīt atstātu uz ēdamtelpas galda?

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti