Terorakti Francijā, kas un kāpēc?

Maris Reģ.: 06.06.2001

Kur būs nākošais?

 
1 2
sirga Reģ.: 29.10.2002
0 0 Atbildēt

Tajā "sortjīrā" kur būs paslēpušies teroristi.....

Maris Reģ.: 06.06.2001
0 0 Atbildēt

Kaut kā šitas viss izsktās slikti un tāpat kā pēc 9/11 īsti pretinieka nav, bet uzsāk karu vairākās valstīs. Kāds tad ir rezultāts beigās?

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 1 Atbildēt

Māris būs nākošais.

sirga Reģ.: 29.10.2002
1 0 Atbildēt

Rezultāts - gadus 15 paņēma atkačkaj,piedzemdeja jauno tarakanu paaudzi

un aida v evropu, variantu nav

GB12 Reģ.: 29.03.2011
5 0 Atbildēt

Ir jau drausmīgs veidojums tas ISIS, bet patiesībā mazliet dalītas jūtas pret šo pārņem - visi tagad bļauj, kādas šausmas, šoks, kā tā var, cik ļoti tagad nu cīnīsies utt. Tajā pašā laikā, piemēram, š.g. aprīlī Kenijā kādā kristīgajā skolā šie paši ISIS apšāva 147 studentus. Februārī šie paši nodemonstrēja video, kur 21 ēģiptietim kameras priekšā nogriež galvas... uzskaitījumu varētu turpināt vēl un vēl... Ko pasaules varenie ir darījuši, lai to visu nepieļautu vai apturētu?

Maris Reģ.: 06.06.2001
4 0 Atbildēt

Tieši tā! Ja gribētu, sen jau būtu beidzies šis pasākums, bet kāpēc negrib. Ceru, ka visa šī rezultāta nepastiprinās kontroli pret savas valsts pilsoņiem.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Tikai ieroču pret to nav!

Jo Eiropā jau ilgu laiku atrodas milzu masas iespējamo ekstrēmistu. Tātad - savējie, pilsoņi.

Ziepes var savārīt ikviens, jebkad, jebkur.

Mūs glābj tikai fakts, ka esam nomale, ļoti mazapdzīvota utt.

Jo, iepējams teroristu uzbrukums nenestu lielu postu un ažiotāžu.

Par laimi mums.

msh Reģ.: 16.04.2007
5 0 Atbildēt

Tu acīmredzot nesaproti šādu uzbrukumu iemeslu un jēgu. Pie mums nekas tāds vēl nenotiek, jo mums ir tikai saujiņa musulmaņu, un tie paši ir pamatā no postpadomju republikām, vai daži vietējie muļķi, un nevis arābi. Islāma valsts savā tiešsaistes žurnālā DABIQ ir ļoti labi aprakstījuši ceļu uz kalifātu - ieceļošana -> organizēšanās -> bezdievju, tb neislamiskā režīma destabilizācija -> pakļaušanās dievam [islamam] -> kalifāts. Trešais posms, kurā tad arī ietilpst teoristu uzbrukumi, visuzskatāmāk bija vērojami pirms 5-10 gadiem ziņās no irākas - par ko arī viņi tajā rakstā aprakstīja - kur ar uzbrukumiem tika čakarētas visas iespējamās grupas, izņemot sunnītus, tā kūdot tās pret sunnītiem, un neļaujot varai nostabilizēties. No šāda viedokļa gan džihāda uzbrukumi rietumeiropai vēl ir pāragri - vēl bik par maz to musulmaņu tur ir. Kaut gan musulmaņi ir iedomīgi [korāns to iedomīgumu pamato], varbūt viņi uzskata ka jau ir pietiekami.

Un mums arī būs dirsā agrāk vai vēlāk. Pietrūkst divu savstarpēji saistītu lietu - ticības un jaunās paaudzes. Tas jau ir arī iemesls, kāpēc rietumeiropā šitā varza ir tādos apjomos un tikai plešas...

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Francijas izmeklētāji identificējuši vienu no teroristiem, kas naktī uz sestdienu uzbrukumos Parīzē nogalināja 129 cilvēkus.

Uzbrucējs identificēts pēc pirksta, kas atrasts "Bataclan" koncertzāle, kur uzspirdzinājās trīs pašnāvnieki.

Izmeklētāji noskaidrojuši, ka viens no pašnāvniekiem bijis 29 gadus vecais Francijas pilsonis Omars Ismails Mostefajs.

1985.gada 21.novembrī vienā no Parīzes nabadzīgajām priekšpilsētām dzimušais vīrietis iepriekš bijis astoņas reizes notiesāts par sīkiem noziegumiem, bet cietumā nav sēdējis.

Parīzes prokurors norādīja, ka Mostefajs 2010.gadā atzīts par potenciālo radikāļu propagandas mērķi, bet līdz piektdienai ne reizi nav bijis iesaistīts teroristu grupējumos vai plānos.

Mostefaja tēvs un 34 gadus vecais brālis sestdien tika aizturēti un viņu dzīvesvietas pārmeklētas.Brālis pats pieteicās policijā, kad uzzināja par Mostefaja līdzdalību teroraktos.

Vernons Reģ.: 18.02.2014
3 0 Atbildēt
sirga Reģ.: 29.10.2002
3 0 Atbildēt

Skarbi

boliks Reģ.: 22.03.2004
1 0 Atbildēt

Šo vajag parādīt valdībai un citiem politiķiem. Lai pēc tam neteiktu, ka neviens nebrīdināja. Kaut gan jau ir par vēlu.

Nortel Reģ.: 16.03.2007
3 1 Atbildēt

Es franču vietā atbildei uzmestu atombumbu Sīrijai. Tīri tā precedentam.

Manā skatījumā šis jau velk uz reliģiju konfliktu. Vajadzētu visai ES vadībai un atsevišķo ES dalībvalstu vadībai apsēsties pie viena galda un sākt domāt ko darīt, lai KRISTĪGO Eiropu attīrītu no tiem mu.... . Nu paši sapratāt. Vienā komentārā izlasīju, par uzņemamajiem Sīrijas bēgļiem, jauniem vīriešiem teroristu vecumā. Nu priekš kam tas vajadzīgs??? Dzelzs priekškaru apkārt ES nekrisriešiem. Tas būtu pirmais ko darīt.

p.s. Neatbalstu nacistus, bet Hitleram bija dažas labas metodes...

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 2 Atbildēt

Varbūt tev vajadzētu atombumbu uzmest?

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
1 0 Atbildēt

Atombumbu kam tieši Sīrijā? Teritorija ir paliela un tur valda vismaz 5 dažādi grupējumi. Un par ko tieši Sīrijai? Ir pierādīts, ka Sīrija organizēja sprādzienu?

Zini kas ir atombumba? 99% cietušo pēc tās sprādziena būs nevainīgi civilie.

Par hitlera metodēm - tādā gadījumā izvēles iespēju nebūs, vai nu pilns komplekts metožu, vai nekā. Un tādus norteļus, kas iedomāsies šādā situācjā varai norādīt, ko vajadzētu profilakses pēc darīt, diezgan ātri noliktu vai nu pie sienas, vai darba nometnē.

Nortel Reģ.: 16.03.2007
2 0 Atbildēt

Ja teroristi uzbrūk pa kristiešu "centriem", tad kristiešiem ir jāatbild pa musulmaņu centriem. Jo nav nekāds noslēpums, ka tieši reliģija ir tā, kas vienu visus teroristus, neatkarīgi no grupējuma. Un cik nevainīgu cietušo bija uzbrukumos Parīzē? Visi 100%. Ir jāaizmirst visas nesaskaņas un Eiropai kā vienotam spēkam ir jāiedod iekšās jebkuram, kurš mēģinās apdraudēt to.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
1 0 Atbildēt

Eagles of Death Metal ir kristiešu ideoloģijas nesēji?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Kādiem kristiešu centriem? Eiropa jau sen vairs nav kristīga zeme. Ja Eiropa būtu kristīga, tad lielā daļā tās valstu nebūtu atļautas, piemēram, geju laulības.

Un kristiešiem nav jāatbild pa musulmaņu centriem. Vismaz kristieši to nemāca. Ja mēs tagad natūrā uzbruksim un slaktēsim viņu nevainīgos civiliedzīvotājus, tas mūs pazeminās līdz viņu līmenim, un attiecīgi pieaugs agresija.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Eiropas civilizācija ir izcēlusies no kristietības - diemžēl tādos neceļos kā tagad tā ir aizgājusi pateicoties tam ka kristietībai nav tādu smagu kontroles mehānismu kā islāmam, kur bezdievjus un atkritējus ir ļauts nogalināt. Par neatbalstīšanu uzbrukšanai var tev piekrist, bet cita iemesla dēļ - eiropiešiem, tās pašas kristīgās izcelšanās dēļ nav tās iekšas kas musulmaņiem - kaut kādi uzlidojumi un no tā izrietošās civiliedzīvotāju nāves vairāk kaitētu pašu eiropiešu noskaņojumam nekā ienaidnieku. Lai būtu efekts, vajadzētu gebelsa līmeņa propagandas mašīnu lai noturētu savējos mierā un samest atombumbas uz stratēģiskajiem punktiem.

Vernons Reģ.: 18.02.2014
3 0 Atbildēt

Kā paši redzējāt armija jau ir ienākusi Eiropā! Atklāts jautājums, kurā brīdī un kas pievedīs kalašņikovus. Un tas nav neiespējami. Kā aizsargāsimies?

Nortel Reģ.: 16.03.2007
0 0 Atbildēt

Ja ar viņiem karot, tad ar tādām pašām metodēm, bet tikai pārākuma pakāpē, nu vismaz uz vienu mūsējo 100 viņējos. Domāju, ātri viņu gribasspēks noplaks un resursi izsmelsies.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Dzelzs priekškars bija vajadzīgs jau PIRMS visas šīs invāzijas!

Tagad jau ir par vēlu.

Taču pats interesantākais fakts ir tas, ka reāli teroristi var būt jau eiropiešu vidū - kā to valstu pilsoņi, piemēram. Un nemaz bēgļi nav vajadzīgi.

Vēlreiz uzsveru, mūs tas diezgan ilgi vēl tā nopietni neskars. Esam par laimi pamatīgi atpalikuši no pārējās Eiropas. Arī Polija, piemēram.

Bet, redzot, to pašu ļoti krāsaino (rases) Vāciju, Franciju, Zviedriju u.c. - kļūst tā ne visai...

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Nevis var būs, bet IR... šitie Parīzes spridzinātāji bija Parīzes un Briseles iedzīvotāji, attiecīgo valstu pilsoņi.

sirga Reģ.: 29.10.2002
0 0 Atbildēt

priekšskars nekad nebūs vēlu....

neba jau miskaste tas bombas sameistaros

būs robeža ciet-pie friču pedantisma, nevien evropa bombu neizmeistaros...

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Iemesls -Francija piedalīšanās kampaņā pret ISIS un Muhameda karikatūru zīmēšana. Francijā ir pilns ar musulmaņiem, specdienesti nespēj izsekot pat visus "uzskaitē esošos". Francijā, kā jau visās valstīs ar striktu ieroču kontroli, likumpaklausīgajiem pilsoņiem ieroči nav, bandītiem, gangsteriem un teroristiem ir. Kur var dabūt kalašņikovus ? Ir aprēķināts, ka pēc Balkānu kara šī reģiona valstīs varētu mētāties 4-5 miljoni neuzskaitītu ieroču. Gan jau uzņēmēji tos pa druskai pārdod Francijas melnajam tirgum, kur tos varot nopirkt. Bet lietotās bumbas ir amatieriskas, lietots acetona peroksīds, kas ir jaudīga, bet bīstama ,nestabila viela. Tas norāda, ka teroristiem tomēr nav pieeja militāra līmeņa sprāgstvielām.

msh Reģ.: 16.04.2007
2 0 Atbildēt

Nevis iemesls, bet iegansts. Iemesls ir vēlme islamizēt eiropu un nodibināt te kalifātu.

imzz Reģ.: 27.02.2015
3 0 Atbildēt

Iemesls ir vēlme islamizēt eiropu un nodibināt te kalifātu. --Kopumā, jā. Vienkārši Francija bija visvieglāk ievainojamā valsts kopā ar faktu , ka terora akti Parīzē nodrošina lielu publicitāti. Bet Rietumvalstu likumdevēji varētu izdarīt kaut ko vienkāršu un efektīvu: paludināt, ka lielas ģimenes nav valsts mērķis un pārtraukt maksāt bērnu pabalstus , sākot ar ceturto bērnu: par trešo vēl maksāt, par ceturto - vairs ne. Protams, sākot ar laiku pēc gada un attiecībā uz turpmāk dzimušajiem, citādi jau būtu dumpis. Tā kā lielākās ģimenes ir tieši musulmaņiem, tas varbūt varētu viņus ierobežot.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

Gribas iztekt dažas haotiskas pārdomas .

Cik runāju ar draugiem kuri strādā cieši ar rietumeiropiešiem . Tad visi atbalsta bēgļus , multikulturālismu . Daļa vācieši laimīgi par jaunām asinīm . ??? !!!

Vai politkorektā diktaūra ,ka visi brīvi var runāt tikai virtuvē ?

Vai pārliecība ?

Kaut kā man pārliecība ,ka Parīziešiem vairāk rūp nacisma adzimšana Baltijā , un Ukrainas brīvprātīgo bataljonu rindās . Nevis imigranti .

Mani šokē Latvijas radio darbība vismaz pēdējo pusgadu , tāda imigrantu slavināšana . Kaut vai pēdējo dienu ikdienas ziņu dienesta skaidrojums par imigrantiem , šie protam konsekventi sauc par bēgļiem .

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

Un ko nozimē ISIS vietā lietot DAESH. ???

slaaists Reģ.: 04.06.2004
2 0 Atbildēt

Man arī iekrita acīs (ausīs) šī nosaukuma maiņa! Tiesa gan, Islāma valsts vietā sāka lietot Daesh, pēc Parīzes slaktiņa. Man domāt, tas tādēļ , lai tauta nevilktu paralēles, Islams = Terorisms. Tāda attieksmes piegludināšana.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 1 Atbildēt

Ir īstermiņa un ilgtermiņa domāšana. REiropā progresīvā cilvēku daļa domā ilgtermiņā, pie mums ļoti reti kurš. Un ilgtermiņā ir pilnīgi skaidrs, ka bez iedzīvotāju pieplūduma no ārpuses Eiropas ekonomiskais modelis nav dzīvotspējīgs.

Tiem, kas domā tikai par šodienu, ir par to nospļauties. Problēmas būs pēc 15-20 gadiem. Un daudz nopietnākas, kā šodienas integrācijas nodrošināšana.

Nortel Reģ.: 16.03.2007
1 0 Atbildēt

Kas nav dzīvotspējīgs? Dzīvotspējīgi nav jau esošie ES bezdarbnieku miljoni, priekš kam to skaitu papildināt ar bēgļiem un laimes meklētājiem no ārpuses? Labāk novirzīt naudu kas tiek tērēta bēgļiem un bezdarbnieku pabalstiem jaunu darba vietu radīšanai.

aansis Reģ.: 23.11.2012
3 0 Atbildēt

Diemžēl nedomā ilgtermiņā. Vai pareizāk sakot - domā daļēji. Jā, tev ir taisnība, ka Eiropas ekonomiskais modelis nav dzīvotspējīgs. Bet izvēlētais ekonomisko problēmu risināšanas ceļš ir pašiznīcināšanās. Nebūs nākotnē Eiropas ekonomisko problēmu, jo nebūs Eiropas - vismaz tādas, kā mēs to pazīstam. Būs plāša arābu apdzīvota teritorija, kurā nepastāvēs eiropieši un Eiropas kulturvēsturiskās vērtības.

Ekonomika tiks izglābta, iznīcinot kultūru un dzīvesveidu. Diezgan skarbs un milzīgs solis pateriņa pseidokultūras attīstībā. Eiropa ir izlēmusi ilgtermiņā izdarīt pašnāvību, lai vēl dažus gadus padzīvotu patēriņa sabiedrības šķietamajos labumos, tā vietā, lai mainītu savu dzīvesveidu un rastu citu risinājumu ekonomiskajām problēmam.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 1 Atbildēt

Kas jums liek domāt, ka Eiropas vakardienas modelis, ar stingrām robežām starp valstīm, ir tas pareizais nākotnes variants?

Skaidrs, ka nākotnē Eiropa būs citādāka. Un tikai atpakaļrāpuļi cer iekonservēt vienu sev pieņemamo modeli uz ilgiem gadiem. Civilizācija ir pastāvīgas pārmaiņas un izdzīvo tie, kas spēj adaptēties un vadīt šīs pārmaiņas. Tie, kas vienkārši visu noliedz, atsaukdamies uz pagātnes modeļiem, ir lemti iznīcībai.

Nez kāpēc ātri aizmirsies ir sovoku mēģinājums iekonservēt savu modeli un pretoties ārējās vides izmaiņām. Beidzās tas bēdīgi. Cilvēki Eiropā to redz un saprot, bet mums vēl sovoku idejas un modelis ar visa citādākā noliegšanu diezgan dzīvelīgs.

aansis Reģ.: 23.11.2012
1 0 Atbildēt

Nekas vairāk, kā personīgais egosims. Es nevēlos dzīvot Šariata pasaulē. Bet tā ir dzīvotspējīgāka par mūsējo un mūsu pasaule ir nolemta iznīcībai. Šobrīd atliek vien izlemt - vai dēlu laicīgi pievērst islāmam, vai savalicīgi pārvākties uz kādu vietu, kur vēl viņa mūžam pietiktu laika dzīvot kristiešu pasaulē.

Iespējams, ka šis ir pareizākais nākotnes variants skatoties uz pasaules attīstību. Bet tas notiekti nav pareizākais no Eiropiešu izdzīvošana viedokļa. Izdarīt pašnāvību, lai atbrīvotu pasauli no sevis... Iespējams cēli, iespējams muļķigi... Vismaz līdz šim kristiešu pasaulē pašnāvniekus neļāva glabāt svētītā zemē

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Tev ir tipiska liberasta domāšana. Civilizācijai pārmaiņas nozīmē iznīkšanu, un tieši tas arī notiek. Pārmaiņas notika - liberalizācija, morāles normu sabrukums, atteikšanās no dieva un tamlīzīgi gājieni - nu un tagad kad civilizācija brūk kopā, tad tie, kas grib lai viss būtu kā nākas, ir "atpakaļrāpuļi", kamēr liberasti, kā tu, vēl tikai priecājas par iespēju izveikt savai civilizācijai eitanāziju.

Cilvēki eiropā neko neredz un neko nesaprot - ja redzētu un saprastu, tad kaut ko darītu problēmas risināšanai - bet tā vietā tie redzīgie un saprotošie nodirš orbānu, ka šis kaut ko dara lai nepieļautu masu invāziju. Un tev patīk piesaukt padumjo savienību - man nesen jūtubē gadījās redzēt viģiku, kur viens padomju disidents salīdzināja PSRS ar ES - karoč aģin huj.

Nortel Reģ.: 16.03.2007
1 0 Atbildēt

Eiropas modelī ir jābūt ja ne gluži dzlezs priekškaram uz ārējās robežas, tad ļoti stingrai imigrācijas politikai. Savādāk no ES nav nekādas jēgas. Līdzīgi kā bija PSRS vai tagad NVS.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

slaists

Tāda attieksmes piegludināšana.

......

Ar paŗ šo iedomājos kā galveno . vispār kaut kādu atmazku , PR dēļ

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

anonimniks

REiropā progresīvā cilvēku daļa domā ilgtermiņā, pie mums ļoti reti kurš. Un ilgtermiņā ir pilnīgi skaidrs, ka bez iedzīvotāju pieplūduma no ārpuses Eiropas ekonomiskais modelis nav dzīvotspējīgs.

...............

Nebūs taisnība . Tas ir pilnīgs ĪSTERMIŅA risinājums sautīgu cilvēciņu intresēs . Visādu nevalstisko organizāciju , BAROTAVA . Viņiem vajag problēmu lai risinātu , ja nav , tad jārada problēmas . Arī Latvijā nevalstiskās barotavas berzē rokas . Radio jau pilnībā sagājis sviestā ar savu migratmīlestību . baznīca turpat

imzz Reģ.: 27.02.2015
3 0 Atbildēt

"ilgtermiņā ir pilnīgi skaidrs, ka bez iedzīvotāju pieplūduma no ārpuses Eiropas ekonomiskais modelis nav dzīvotspējīgs." -- Šī tēze tiek citēta kā kāds Mozus bauslis bez skaidriem aprēķiniem un pamatojuma. Vispirms jau, kam tos daudzos cilvēkus vajadzēs ? Ražošanai ? Ražošanai nevajag jau tagad. Un pēc 20 gadiem vispār 50% darbus ražošanā veiks roboti un automatizētas sistēmas. Tātad, vajadzēs galvenokārt, kā patērētājus. Domājams, ka ideālais nākotnes Eiropas ekonomiskais modelis ir apmēram šāds: Viens Ahmeds no Tuvajiem Austrumiem cep kebabus, 5 tos ēd, 10 saņem bezdarbnieku pabalstus ( un tirgojas ar ieročiem un narkotikām ) , vēl viens izmācīts par sociālo darbinieku un aprēķina tiem 10 pabalstus. Īsta idille.

Aigarcix Reģ.: 15.07.2007
0 0 Atbildēt

It kā kriev jau esot sabumbojuši kādu no ISIS pāraudzības naftas rūpnīcām,tas tā,bet daudzviet uzdodot jautājumu nafig šitos naudas pumpjus neviens nemočī? Parasti atbilde ,putina bla,bla,bet reāli,āmurikāņi neko nedara,uzbrauc tik krieviem utt,a ISIS notirgo to pāšu naftu vēl zem tirgus cenas jankijiem uc,bet šis variants nav populārs,jo mēs tak laizam šamiem pakaļu.Apkopojot visādu informāciju ir secinājums,kādam tas ļoti palīdz celt ekonomiku,citam iziet no situācijas utt.Secinājumus var katrs sev izdarīt,bet domāju mēs te esam tikai maiņas nauda(nu no ru valodas tulkojot} un vajag bīdīt savas intereses ne citu,kas nu īsti šobrīd ar nav iespējams Pārējais viss ir iršana un sīku grupiņu biznesa intereses.

EZ Reģ.: 04.03.2004
0 1 Atbildēt

nesen youtrubā noskatījos fiziķu domas par elektrona kvantu nenoteiktības stāvokli, paralēlajiem Visumiem un par to, ka daudzi notikumi pagātnē paralēlajās dimensijās notiek vai vēl tikai notiks. Tad, esošie Franču armijas kari 18xx gados Marokā un 1960..1965. Alžīrijā ir tas pats, kas tagad notiek Francijas teritorijā. Metodes atšķiras. Katrai pusei savi spēles noteikumi un uzbrukuma taktika. Laiks Visuma izpratnē ir visu laiku tikai=TAGAD. Varbūt neskaidri izklausās, bet, iedomāsimies situāciju, kad jūs ar kāju tīšām/netīšam iekāpjat skudru pūznī. Tur ir sava skudrulizācija (civilizācija) ar savām trauksmes uz kolonijas aizsardzības spējām Kad, un kur notika šī līdzsvara izmaiņa uz vienu vai otru pusi vairs pateikt nevar. Visu laiku ir tikai cenšanās izlīdzināt situāciju pēc tām vērtībām, kādas piemīt dotajā vietā dzīvojošai kultūras telpai. Inkvizīcija pirms 550gadiem = ISIS mūsdienās. Līdzīgas metodes, caur iebiedēšanu izplest ietekmi. Jācer, pie mums viss būs mierīgi. Sa'laam! Šalom! Miers!

vieplis Reģ.: 09.02.2006
1 0 Atbildēt

rudens68 rakstīja: slaists

Tāda attieksmes piegludināšana.

......

Ar paŗ šo iedomājos kā galveno . vispār kaut kādu atmazku , PR dēļ

Nē. Apzīmējums "ISIS" ietver apgalvojumu par "valsti" (State), kuras nav un kurai nav pamata būt (tāpat kā pašpasludinātām t.s. "tautas republikām" Ukrainas austrumdaļā). Tā vietā - sākotnēji arābu pasaulē iedibinājies apzīmējums "Daesh" ar nievājošu nokrāsu, kuru paši apzīmētie, protams, nelieto.

www.newstalk.com/Islamic-State-Daesh

Daesh is in its literal form is an acronym of the group’s proper Arabic name ‘al-Dawla al-Islamiya fi al-Iraq wa al-Sham’, but, as the Boston Globe reports, the Arabic word Daesh can be understood as a play on words, meaning “a bigot who imposes his view on others” or “to trample and crush” – it is a derogatory term, and so the group has banned the use of the word and threatened to cut out the tongue of anyone who utters it.

slaaists Reģ.: 04.06.2004
0 0 Atbildēt

Islama Valsts tapa par Dašu

pietiek.com/raksti/tadas_islama_valsts_nemaz_nav,_vinston

1 2
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti