Kādas ir jūsu domas par driftu?

ReinisPaberzis Reģ.: 21.08.2015

Sveiki, iAuto lasītāji. Šajā nedēļas nogalē viens no nozīmīgākajiem notikumiem, autosporta dzīvē ir Drift Allstars sacensības Biķernieku trasē.

Kādas ir jūsu domas par šo autosporta disciplīnu?

Vai jauniešu driftēšana uz koplietošanas ceļiem ir nosodāma? Paldies!

 
iAuto Reģ.: 17.07.2001
2 1 Atbildēt

Tās šobrīd ir sacensības, kuras spēj pulcēt vislielāko skatītāju skaitu!

aansis Reģ.: 23.11.2012
10 0 Atbildēt

Mani neuzrunā. Bet tas protams ir tikai gaumes jautājums.

Kas attiecas uz jebkura veida "izpildīšanos" koplietošanas ceļos, jautājums ir krietni sarežģītāks, nekā šķiet pirmajā mirklī. Individuālie "wannabe gonščegi", kas izdomā padriftēt starp citiem braucējiem un "dragreiseri" no luksofora līdz luksoforam ir izskaužami. Toties par virkni "nelegālo sacensību" ir jādomā par legalizēšanu vienkāršojot procedūru un samazinot izmaksas, nevis aizliegšanu - šie cilvēki faktiski pierāda, ka visas milzu prasības oficiālo sacensību organizēšanā salīdzinoši dod mazu drošības guvumu (ja paskatāmies objektīvu, nevis emocionālu statistiku) un to, ka cilvēki lieliski spēj tik galā arī bez vagara. Dodiet jauniešiem izpausties un samazināsies vēlme darīt neatļautos. Jā - iespējams, kāds ies bojā, bet būsim reāli - tas notiek tagad un notiks jebkurā gadījumā - tikai tagad papildus tiek apdraudēti nejauši garāmgājēji. Ļaujiet risku uzņemties tiem, kas to vēlas un dara apzināti!

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
9 0 Atbildēt

Te gan piekrītu savam iauto oponentam "aansis"

Nelegālie "treniņi" lielveikalu stāvvietās ir ne tikai izskaužami no CP, Pašvaldības policijas puses, tie būtu pat visai smagi sodāmi (līdz pat "wannabe drift auto" konfiskācijai). Tāpat galīgi par mulķīgu uzskatu startu ar kaucošām riepām no luksofora. Protams, komplektā ar acīmredzami "nojātu" un lauku šķūninga uzlabotu (vai otrādi) tehniku un želejgalvu pie stūres

Biķerniekos gan drifta sacensības man patika, acīm tīkams process un atmosfēra

Chankaishi Reģ.: 11.07.2007
3 0 Atbildēt

Pilniibaa piekriitu aansis teiktajam - jaunieshiem vajaga vietu - leetu un droshu. Bet bez kaut kaadas uzraudziibas, kurai buutu jaabuut no pashu iesaistiito puses, nevar iztikt. Tomeer kaut kaadiem noteikumiem jaabuut. Kaa senos laikos, kad Latvijas dosafam izdevaas nedaudz pienremzeet toreiz ljoti daudzskaitliigo motobrauceeju izpildiishanos uz celjiem. Tieshi drifts - nu nezinu, taa jau smuki, lai gan man ne visai. Bet ljoti noderiiga buutu vieta, kur vareetu maaciities vadaamo saansliidi!

aansis Reģ.: 23.11.2012
3 0 Atbildēt

Uzraudzība IR. Tikai liela daļa no tās šobrīd tiek tērēta, lai uzmanītu, vai nebrauc policija. Organizētība un koordinācija ir apbrīnojama. Iedodiet tai pareizo virzienu!

ReinisPaberzis Reģ.: 21.08.2015
3 0 Atbildēt

IAuto.lv lasītāji, vai kāds no jums bija aizgājis uz Allstars Drift sacīkstēm? Kādi iespaidi?

Nortel Reģ.: 16.03.2007
7 0 Atbildēt

Pilnīgi bezjēdzīgs sporta veids. Trases un veselības čakarēšana. Izbrauciet kāds ar vello pēc drifta sacensībām Biķerniekos, vajadzēs daudz, daudz ielāpus riepām.

iAuto Reģ.: 17.07.2001
3 1 Atbildēt

Paskaties youtube.com/jauniAuto

Nortel Reģ.: 16.03.2007
8 0 Atbildēt

Skatāms viņš būtu kā pirmsākumos - Japānā, līkumainos, nepārskatāmos koplietošanas ceļos kalnos. Pārnests uz slēgtām trasēm tas ir tikai pedāli grīdā un gāz bezjēgā, gan jau drošības karkass, grants un barjeras nosargās...

ReinisPaberzis Reģ.: 21.08.2015
3 0 Atbildēt

Man drifts patīk. Tas ir ļoti skatāms. Taču uztveru to vairāk, kā šovu. Nevis autosporta disciplīnu. Man sirdij tuvāk tomēr rallijs un rallijkross.

Pipars22 Reģ.: 16.08.2016
2 1 Atbildēt

Drifts ir super! Tas piesaista cilvēkus. Bieži apmeklēju Biķernieku trasi.

VWfans Reģ.: 21.02.2004
3 1 Atbildēt

Man drifts ir pilnīgi vienaldzīgs!

Motorolers Reģ.: 19.07.2002
3 0 Atbildēt

Neesmu izpratis šī autosporta paveida jēgu un loģiku...kurš krutāk riepas svilina? Ja tā ņem jebkurš autosports ir diezgan bezjēdzīgs "sporta" veids, bet šis ir vēl kaut kas apgreidoti bezjēdzīgs, kkas līdzīgs kā hokejs - florbols

AnK Reģ.: 06.10.2014
3 0 Atbildēt

Man arī drifts šķiet totāli bezjēdzīgs un neizprotams, galīgi nesaista. Vispār, jo vecāks, jo mazāk saista arī citi autosporti - piemēram, F1 u.tml.

ro Reģ.: 14.06.2002
0 0 Atbildēt

Par jauniešu driftēšanu uz koplietošanas ceļiem bez komentāriem, taču drifts biķerniekos ir baigi ok! Agrāk visi gāja uz dragreisu, tagad uz driftu..pats jau ntos gadus apmeklēju..gan no tehniskā parka , gan tribīnēm pasākums skatīts un teikšu, ka so far drifta pasākumi ir vieni no interesantākajiem ,kas notiek Biķerniekos..gaumes lieta tāteikt..vienam makšķerēšana liksies bezjēdzīga, citam drifts

ReinisPaberzis Reģ.: 21.08.2015
2 0 Atbildēt

Jau rīt 15.10.2016 Drifta sezonas noslēgums. S/K "Biķernieki", sākums pulksten 12:00. Kam interesē drifts noteikti jāapmeklē .

VWfans Reģ.: 21.02.2004
2 0 Atbildēt

Drifts gan man neinteresē! Riepu plēšana tā ir!

ak Reģ.: 13.01.2003
3 1 Atbildēt

Difts un dragreiss ir super! Lai skrietos dragreisā, uz līnijas var nostāties blakus kaut vai 2 auto ar 1.2l dzinējiem. Bet, lai brauktu driftā ir zināmas, augstākas prasības pret auto: jaudai jābūt pietiekamai, un aizmugures piedziņai ielas auto vairs reti kam ir tā RWD, un jaunajiem elektronika neļaus driftēt... negribas būt par nūģi, bet... jaunībā gribas pagāzēt uz katra stūra, bet kad paliekam vecāki, tad skatāmies šķībi uz jauniešu izpausmēm uz ceļiem. Students, kas ir nopircis BMW 325, vēl diezgan ejošu, nepirks abonentu uz 333 trasi, jo naudas vairs nebūs. Bet, neskatoties uz šķībajiem veču skatiem, tomēr uz kāda krustojuma nospolēs melnu svītru....ehhh

DidzisKalnietis Reģ.: 20.03.2014
2 0 Atbildēt

Drifts ir augstas meistarības un ļoti spēcīgu un tāpēc dārgu auto sporta veids. Tik ilgi, kamēr tas notiek slēgtā, tam paredzētā trasē - ļoti ok!

Jauniešu izklaides uz ielas - nav īstā vieta!

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Ļoti spēcīgu un tāpēc dārgu? Izklausās ka tev rocība ir ne labāka kā man, ja jau driftam vajag dārgu mašīnu... Es mēdzu svētdienās, braucot mājās no dievkalpojuma, nobraukt gar Rudes kartinga trasi - tajā laikā, kad baznīcās pulcējas cilvēki uz dievkalpojumiem, tur mēdz salasīties cilvēki, kas pielūdz kaut kādus benzīna dievus - pēdējoreiz, kad tā izdarīju, redzēju trasē vienlaicīgi krusteniski trīs E36 bembijus - nav tās nekādas dārgās mašīnas... Augstu meistarību, jaudīgu un tāpēc dārgu mašīnu vajag ja gribas slidināties ar pilnpiedziņu.

Nortel Reģ.: 16.03.2007
0 1 Atbildēt

Ja drifts notiktu pa pilnu trases apli, tad 2/3 no šiem ļoti spēcīgajiem un dārgajiem auto tas būtu pirmais un pēdējais aplis.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Mani tā skatīšanās neaizrauj, tāpēc es, ar atvērtu pasažiera puses logu, parasti pastāvu kādu minūti - ja stāvētu un skatītos, gan jau izrādītos ka tas notiek vairākus apļus no vietas.

DidzisKalnietis Reģ.: 20.03.2014
2 0 Atbildēt

Mana rocība vairs netiek upurēta autosporta dievam... "Izdriftējos" jaunībā ar Žigulīti un pusplikām riepām, kādas nu tai laikā vispār bija dabūjamas, pa piesnigušajām, naksnīgajām Rīgas ielām un ceļiem... Tikai atcerieties, ka tajos laikos ap 1iem, 2iem naktī uz ielām auto praktiski nebija!

Runājot par autosporta dārdzību, man nekādu ilūziju nav. Nojaušu, cik maksā drifta sporta automobilim viens pats motors. Par to arī runāju!

Nerunāju par to, ka uzdriftēt var teju ar jebkuru auto, kam RWD vai AWD. Runāju par to, ka to nav pareizi darīt uz koplietošanas ielām vai ceļiem, bet, kā Tu Rudes trasē!

ReinisPaberzis Reģ.: 21.08.2015
2 0 Atbildēt

Pilnīgi pareizi viss pateikts.

Speciāli drifta sacensībām sagatavota auto cena ir aptuveni 15 000 eu. Tam nav nekāda sakara ar 1500 eu vērta auto ar nodilušām riepām un 1.6 litru dzinēju likšanu šķērsām, kādā no pagriezieniem.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Nu jau tīri interesanti palika - par kādām biezo sacensībām tu te runā un kur tur tās 15 štukas salasās? Viens zināms purns savulaik tā nopietnāk nodarbojās ar dragreisu, sporta veidu, kur vajag nopietnākus dzelžus, bija sabūvējis dragmašīnu uz kādiem 1k zs, bet beigās atmeta ar roku, jo tur tiešām panesās cipari, un šaubos vai viņš līdz šitai summai bija nonācis - bet par ko tas ir vajadzīgs driftam? Ko tur tādu dārgu vajag? Vecu V8 atmosfēru, kas uz savām 500 eirām varētu pacelties, un varbūt vēl, ja sagribas pārlasīt, 500-1000 eiras? Būris? Piemērotu pakaļas riepu pāris? Homoleģēts ķeblis un kombinezons? Ķivere? Vēl kaut kas?

ReinisPaberzis Reģ.: 21.08.2015
1 0 Atbildēt

Tas nemaz nav tik vienkārši. Drifts ir ļoti dārgs autosporta pasākums.

Lai uzbūvētu konkurēt spējīgu auto nepieciešami līdzekļi. Ir jāveic pilnīga auto pārbūve. To nevar uzbūvēt no autokapsētā iegādātām detaļām. Vajag speciāli drifta sacensībām pielāgotas rezerves daļas. Nereti tas ir īstu meistaru roku darbs. Ātrumkārba vien maksā milzu naudu un kur vēl vārsti, virzuļi, sadalenes, piekares elementi, izplūdes sistēma un beidzot ar speciālu programmaūru ar kuru pieregulē auto vadības sistēmu katrām sacensībām. Par riepām tā, jau ir atsevišķa tēma.

Nortel Reģ.: 16.03.2007
0 0 Atbildēt

Par 15 000 eur var nopirkt nobrauktu 500 zs M5, uzlikt sakaltušas ziemenes, izgāzt riteņus un izgriezt pogas jebkuram drifta auto uz IELAS. Vai arī trasē, bet pilnā trasē, nevis četros līkumos kā driftā.

ReinisPaberzis Reģ.: 21.08.2015
1 0 Atbildēt

Tur Jums taisnība, par 15 000 eu sanāk stipri nolietots BMW M5, kurš nomainījis, jau piekto saimnieku. Ar šādu auto neviens neļaus piedalīties drifta sacensībās, jo nav drošības karkass un uguns dzēšanas iekārta.

Drifts pats par sevi manā uztverē ir vairāk šovs, nekā autosporta disciplīna. Jo uzvarētāja noteikšana ir diezgan subjektīva. Jāiepatīkas tiesnešiem. Tapēc man tuvāks ir rallijkross, tur notiek īstas cīņas.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

2.5 vai 2.8 plīts droši vien maksā 100-200 eiru robežās. Ja neuztrauc nevarēšana iziet TA, veci V8 motori noteikti arī nav dārgi - audī, piemēram, divdesmitgadīgu 4.2 komplektiņu var ieķert par summu, kas līdzvērtīga tā motora zobsiksnas komplekta cenai...

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti