Pareiza braukšana aplī un pareizs aplis

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Kā tad ir pareizi braukt aplī un vai mums ir pareizi uzbūvēti apļi?

 
1 2 3 4 5
650 Reģ.: 25.01.2017
3 1 Atbildēt

Johaidī, nu te vairs nevar neko saprast, kurš kuram ko iebilda vai ko uz ko kam atbildēja.

Ko uz mani dusmojas- es taču nesludinu, ka nav jārāda vispār un nekad.Mani reti kāds vispār ir jebkur aptaurējis, jo es esmu saprotams.Es piekrītu, ka IR jāinformē.Bet- to ir jādara, kad ir PAR KO informēt.Pareizi experc saka- jādomā kur ko maldinām un kur ko veicinām.

Mazs aplis ir vienmēr ar vienu joslu.Attālumi starp tā atzariem ir minimāli.Laiks iebrauktgribētāju reakcijai ir sekunde.Ja tu iebraucot rādi labo- cilvēki var pārprast, padomāt ka vēlies jau pirmajā atzarā braukt nost.Un raut tev deguna galā iekšā aplī.Tāpēc, ja man vajag braukt tālāk pa apli, es rādu pirms katras man nevajadzīgās nobrauktuves kreiso, ja redzu ka starta pozīciju tajā ir ieņēmis aplī/iebraukt/gribētājs.Lai viņs saprot, ka es nebraukšu tur nost.Iespējams, ka tur brauc nost 9 no 10 auto,un tas cilvēks padomā, ka arī es esmu tur nomērķējis. Bet man vajag tālāk pa apli- es viņu cilvēcīgi informēju par to, jo tak arī pats gribu vesels palikt.

Vēl ko- ja iebrauktuvei aplī ir 2 rindas--- nu labi, lai tur pirmajā rindā rāda ko nu kurš māk, bet nu ja es saklausos padomus un rādu labo ,iebraukdams no otrās rindas- nu tad tak es esmu riktīgais āksts.Ja es tur rādu kreiso- arī tad pa apli braucošie nesaprot, ko īsti es gribu.Jo- man no otrās iebraucot, teorētiski ir jātrāpa apļa vidējā joslā.Kam es to kreiso rādu? Ka pārkāpšu noteikumus un raušu garām vidējai varbūt uzreiz trešajā? Kam vispār aplī trīs rindas??- pareizi, tapc lai no divjoslu iebrauktuves otrās joslas lietotājs trāpītu apļa vidējā joslā.Pa trešo joslu jābrauc ir tālāk/pa/apli/gribētājiem. Lai netraucētu izgriezties/gribētājiem trāpīt apļa otrajā joslā.Vai viņi tā dara? Pareizi, nedara un negrib.Pat simtreiz runāto par pirmo joslu viņi neņem vērā, ta kur nu vēl šādus ieteikumus no Augstākās Matemātikas.Šodien atkal braucu Mūkusalā un no 8ņiem aplī esošajiem riņķotājiem 7-ņi lietoja PIRMO joslu un divas joslas iebraukt/gribētāju tur gaidīja un sūkāja ledu;) Šis ir kas- kaut kādas cilvēku grupas vai sektas "pasūtījums", ka tiklīdz tu mudini kko vienalga ko uz ceļa uzlabot vai optimizēt, tā uzreiz automātā kļūsti par "kundziņu" ,kam visi maisa dzīvot?

Reku kolēģis augstāk te ievietojis Berlīnes apli- tur pats Saatans pavirši skatoties nesapratīs, kas tur par trajektoriju/līniju jūkli ir savilkts- bet tur IR kāds domājis par cilvēkiem un tomēr ir kādi norādījumi.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 1 Atbildēt

Viena piezīme, viss rotācijas aplis pēc jaunākiem noteikumiem ir krustojums un gluži vairs nav teikts, ka kreisā joslā nedrīkst, jo tad arī pa to nevarētu braukt kamēr citas nav aizņemtas. Agrāk aplis nebija krustojums un daži pamanījās novietot auto tur stāvvēšanai.

650 Reģ.: 25.01.2017
6 0 Atbildēt

Nu dikti vajadzētu,lai kāds izsauc uz "sarunu" kādu tiešām amatpersonu un lai izvelk no viņa konkrētu atbildi. Un vel nākamo jaut- tipa lūk Jūs te tagd tā lūk teicāt ka tā, un vai šo tiešām var publicēt lai cilvēki izlasa un notic. Varu derēt, ka jebkurš tur visādi diplomātiski mēģinās locīties un vnk kko muldēt pa riņķi apkārt

a, vēl- man liekas, ka pats sev var sagādāt liekas grūtības, kad mazā vienjoslas aplī tu žiperīgi brauc pa riņķi uz nākamo nobrauktuvi un neparādi to kreiso (kas pēc SN idejas nav jārāda)- tur simtpunkt lielāka varbūtība, ka steidzīgāks izbraucējs var padomāt, ka vnk esi viens no tuvāk/griezējiem un vnk nerādi neko

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 0 Atbildēt

Domādams, ka es tiešām kaut ko jaucu no brīža, kad mācījos ar šodienu, tāpēc jautāju autoskolas skolotājai. Tātad pa lielam man ir taisnība. Aplis ir ceļš, kurā katra iebrauktuve un izbrauktuve ir krustojums. Norijiet to.

Stāvēt vairāk aplī nedrīkst, bet labajā pusē drīkst apstāties vai iekraut,izkraut kravu, ja tas netraucē satiksmei. Tobiš nav mums tādu apļu kur netraucētu. Un krustojumā tātad rādam pagriezienu pēc noteikumiem vai sekojam principiem un nerādam.

Gribētu kaut vienu reizi dzīvē atrast cilvēku un kopā izbraukt, kuram sagādā problēmas pie apļa, ja jau jāmeklē iespēja rādīt vai nerādīt pagriezienu.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

ok, turpinam- es maucu iekšā Mūkusalas aplī pa otro (kreiso) iebrauktuves rindu. Kas man jārāda un kādā nolūkā?

1) labais (lai tobrīd labajā iebrauktuves rindā minstinošais domā, ka maukšu viņam gar degunu vai šofera durvīs vai vel sazin ko..)

2)kreisais- lai aplī riņķojošie liek pa mēmajiem- moška es esmu Anglijas Karalis, kas sajaucis laiku ar telpu vai brīvdienās ieradies LV un prātu nodzēris, vai nu maukšu blakussēdētāja druvīs tam, kurš tur pa trešo uz 80 steidzīgi velk (jo viņam vajag pa apli Tālāk), vai es vispār esmu nezin kas un vispār nesaprotu ko es daru un lai iet visi uz poda...

3) kam lielāka autoritāte-publiskā vidē runājošai Csdd amatpersonai,2)publiskā vidē pa TV rādītam skaidrojošam Raidījumam (kas kalpo par Ruporu Csdd ideju aiznešanai lidz prātu neizkūkojušajai skatītāju Daļai),,3)Cp priekšniekam uzplečos- kurš kameras priekšā klāsta sabiedrībai aktuālus jautājumus un cita starpā publiski piemin šo,,,,4) vārdā nenosauktam autoskolas pasniedzējam(ok, bet kura kolēģi pa lielākai daļai izskatās ka neprot paši braukt,ta kur vel kādu Pareizi mācīt vai mums Ticības Sajūtu iedvest),,,utttt

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 0 Atbildēt

Ko tu rādi nogriežoties no Ilūkstes ielas otrās joslas uz dienvidu tilta pusi? Jā tur ir uz abām un vai tu rādītu vai nerādītu tu nevienam ne traucētu, ne maldinātu, jo lai kur nogrieztos, tu nevienam netraucē un pretīm neviens nebrauc un aizmugurē braucošais garām netiek jebkurā virzienā. Nav runa par jolūku, bet par faktu vadoties pēc noteikumiem, pēc loģikas ko uzbūvē noteikumi. Tas ka kāds ir izdomājis nerādīt, jo pats nejēdz pareizi izbraukt apli šeit nedrīkstētu būt pat piemināms.

Neesi iedomājies, ka ar tiem taviem tv un amatpersonām ir tieši tas pats stāsts, kas ar miera ielas zīmi krustojumā uz brīvības ielu? Paši nezina noteikumus un mēģina kaut kā izlīst cauri uz negaidīti uzdotu jautājumu un vadoties no tā, kā paši brauc, tobiš nepareizi.

Vārdu es varu nosaukt skolotājai tev privāti, ja tev tas tik ļoti nepieciešams. Varbūt tā ir viena no, kura ļoti labi pārzina CSN teoriju un par to esmu vairākkārt pārliecinājies.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
1 0 Atbildēt

Sviesc ar šito krapaino čatu. Papildināju komentāru un laiks beidzās.

...jā lūk, nesaprotu kas tev par problēmām aplī. Es iebraucu, kā jebkurā krustojumā un nav ne reizi bijušas kaut kādas nesaprašanās. Kā arī nebraucu bez vajadzības pirmajā joslā. Vienas joslas aplis vispār sīkums. Vispār neskatos uz pagriezieniem, bet uz auto manevru. Ja reiz viņš pat rādītu labo, tad vienalga es gaidītu brīdi, kad auto redzami maina virzienu uz izbraukšanu, jo esmu pieņēmis ka uz ceļa ir 90% idioti kuri rādot labo, var domāt griezties pa kreisi un aizbraukt taisni.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Man "personīgi" nav grūtību nedz iebraukt aplī, nedz no viņa izbraukt. Man ir vnk slikta dūša, kad es 10000x lasu šo te meeslu "vajag vai nevajag".Šis temats ir bezgalīgas reizes izsūkāts gan LV,gan RU,gan vel sazin kur. Joprojām dokumentālas atbildes nav nekur.Un reāli 9 no 10 braucējiem nerāda neko,Cp to procesu nekontrolē un sods par to netiek piemērots. Jauājums- KĀPĒC ir spītīgi jāpagalvo, ka tomēr "pareizi" ir veikt šadas maldnošas un loģiski nesaprotamas darbības.

Reku lūdzu Galvenais Vainīgais skaidro publikai nesaprotamo (publiski pa TV3 skaidro, visa LV to redz). Ja viņš melo vai ja viņš pārsniedz savas "pilnvaras" (padots mums tiek kā CSDD amatpersona ar konkrētu vādu un uzvārdu) - skat no 0:48

skaties.lv/auto/aplveida-krustojumi-un-mirkskinasana-kad-to-darit-un-kad-nedarit/

Ja negribas čakarēt prātu un klausīties debilu reklāmu- lūk viņa portrets. Jautājums tikai viens- vai viņš melo.Ja melo- tad kādā veidā varam pret viņu vērsties.

650 Reģ.: 25.01.2017
6 0 Atbildēt

Jā,un vēl atcerieties šo:

57. Pirms jebkura manevra – braukšanas sākšanas, pārkārtošanās, nogriešanās, apgriešanās braukšanai pretējā virzienā, apdzīšanas, transportlīdzekļa apturēšanas u. tml. – transportlīdzekļa vadītājam jāpārliecinās par ceļu satiksmes drošību un par to, vai netiks traucēti citi ceļu satiksmes dalībnieki, un laikus jādod brīdinājuma signāls ar gaismas virzienrādītājiem.

TĀTAD---->pirms katras (!)apstāšanās sastrēgumā IR jādod signāls ar virzienrādītājiem.Jo- tā IR "transportlīdzekļa apturēšana".Uzsākot kustību (sastrēgumā,no nulles,lai 3,5m pabrauktu...) IR jādod signāls ar virzienrādītājiem.Jo- tā ir "braukšanas uzsākšana".Pirms jebkura manevra kaut kas ir jādod !!!..........

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 0 Atbildēt

Kamēr tas tv zvaigzne nenoklasificēs apli par vienotu krustojumu, tikmēr nebūs adekvāds savos apgalvojumos. Es drīzāk viņa pārliecību sauktu par atļauju nerādīt, nevis csn traktēšanu.

Korķim nav nekāda sakara ar tevis nosaukto punktu.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
3 0 Atbildēt

Iebraucot aplī mans pagriezienu nerāda,rādu tikai kad mainu joslas un izejot no apļa.

Nortel Reģ.: 16.03.2007
3 0 Atbildēt

Man kādreiz mācīja, ka pagrieziens ir jārāda tad, ja no manas joslas var aizbraukt vairākos virzienos (saprotams, taisni braucot nav jārāda). Līdz ar to aplī iebraucot pagriezienu nerādu. Un arī apgriešanās joslās pagriezienu nerādu.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 0 Atbildēt

Tātad mācija nepareizi. Es tādam instruktoram neuzticētos, kurš māca nepareizi CSN. Mani viens no instruktoriem mācija, ka aplī nav jābrauc dziļāk par pirmo joslu, tāpēc noteikti arī ir izveidojusies šodienas situācija. Turpretīm otrs instruktors iedzina asinīs kā jāizbrauc pareizi, bet izstāstot, ka var arī braukt tikai pa pirmo. 650 tak ielika punktu - jārāda pie katra manevra. Ja tava mācītāja teiktas nesakrīt ar šo punktu, tad proti izvērtēt viņa kompitenci csn jautājumā. Attiecīgi man instruktors mācija visu pēc noteikumiem, bet pastāstīja arī par ikdienu.... par to, kas noteikumos nav prasīts un braukšanas kultūru. Un es šeit runāju par faktu no csn puses, nevis kā es tu viņš viņa to dara. Es pilnīgi piekrītu ka iebraucot aplī var nerādīt, bet no krustojuma viedokļa tur ir jārāda.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
2 1 Atbildēt

Piedod vecīt bet tu izklausies bērnišķīgs.Da pohuj kā kuru mācīja, es pat neatceros ko instruktors man mācīja, galvenais cieni citus braucējus!

gunbox Reģ.: 23.12.2016
1 2 Atbildēt

Ja jau neatceries, ko mācija, tad kam lieki runā? Nopērc csn grāmatas un atkārto.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
2 2 Atbildēt

Aizej noraudies šmurguli.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Manuprāt, diskusija par pagriezienu rādīšanu attiecas ne tikai uz apļiem, bet arī uz situāciju, kad ceļš krustojumā nedaudz maina virzienu, ne par 90 grādiem, bet tikai par 10-30 grādiem. Diskusijā bija moments, kurā , bija apmēram uzskats, ka, ja negriez pa labi, bet brauc ( gandrīz ) taisni, tad tev vienalga jārāda kreisais pagrieziens, lai tie, kuri ir labajā pusē, saprastu, ka negriezīsi pa labi. Piemēram Bāriņu ielas krustojums ar Uzvaras bulvāri, braucot pa Bāriņu ielu uz centra pusi.

Vēl Margrietas, Mazās Nometņu, Atpūtas un Ormaņu ielas krustojums. Margrietas iela krustojumā nedaudz maina virzienu, kļūstot par M.Nometņu ielu, man kādreiz bija diskusija ar vienu vadītāju, kurš uzskatīja, ka man jārāda kreisais pagrieziens , kaut gan es turpinu braukt pa galveno ielu, lai viņš saprastu, ka negriezīšu pa labi uz Atpūtas.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Šis ir tas, ko arī es,izmantojot šo Augsto Tribīni te mēģinu sludināt.To, ka ir vispārcilvēcisko likumu prioritāte pār jebkuriem konkrēti uzrakstītajiem.Jo nevar visu un par visu konkrēti izdomāt.Pat CSN ir tas slavenais pants, ka "katram ir jādara viss iespējamais lai nodrošinātu drošību..." Un vēl tur ir arī (diemžēl)samērā bezjēdzīga pentere par visu ko (simts veidos iztulkojama- atkarībā no tulkotāja spējām un interesēm..), tikai ne konkrēti par "šodienas" aktualitātēm. Tie CSN ir rakstīti padomju laikā un formāli kaut kas tur palabots (elektromobiļi,velospeedi) bet šodienas aktuālajā "apļu laikmetā" tur tā arī nav neviena lieka vārda pielikts.Viss ir tāpat kā pagājušajā gs- kad pa visu valsti apļi bija uz pirkstiem skaitāmi un pa visu Rīgu bija divi- pie Stahanoviešu tilta un tas pats Mūkusalas.Kurā vēl pilsētā bija?

Tas, ka rādīt pagriezienu CSN nenoteiktā specifiskā gadījumā vispārcilvēciski dēļ savas un citu drošības- tas ir apsveicami un tas ir domājoša,intelektuāla un atbildīga vadītāja cienīgs gājiens.

Tas ,ka rādīt pie iebraukšanas aplī- ok, aizliegt to nevar, lai dara katrs pēc savas pārliecības.Bet par 100% Pareizi tas nav un maldinoša un divdomīga tā situācija ir pa visiem 200%.Tiek degradēta pati pagriezienrādītāja ideja.Turklāt, šodien(!) ir apļi (atkarībā no to diametra un attāluma starp atzariem), kur šī te liekā mirkšķināšana iebraucot var radīt reālu avārijas situāciju. Kā arī- iebraucot trīsjoslu aplī no divjoslu iebrauktuves kreisās rindas tas ir absolūts idiotisma kalngals, kad ar ieslēgtu labo pagriezienu indivīds "oficiāli" ielien joslā pa kreisi no viņa- t.i.,šķērso apļa joslu līnijas un ieņem arvien "kreisāku stāvokli", bet visa tā procesa laikā mirkšķina labo....

gunbox Reģ.: 23.12.2016
1 4 Atbildēt

Tur jau tā ideja, krustojumā ir jābrauc taisnā virzienā līdz joslai, kurā taisies iebraukt. Nevis kaut kur mistiski 30 grādos šķērsot visas joslas, kas jau automātā vairs nav labais, bet kreisais pagrieziens.

Ja tik ļoti tas tracina, ka aplis ir ceļš ar krustojumiem, tad jādodas pie tv zvaigznes lai maina klasifikāciju aplim un vispareizāk būtu arī braukšanas kārtību, vismaz uzzīmējot pirmajā joslā pēc izbraukšanas šķērsām nepārtraukto.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Nu tak brauc tajā aplī kaut taisni perpendikulāri lidz pat trešajai joslai. Tu vnk jau kļūsti gauži apnicīgs ar savu uzbāzību- kad dzirdi tikai savu penteri un nepagalam nedzirdi, ko tev citi te itin cilvēcīgā tonī un valodā stāsta. Nee, jādodas pēc nesaprotamas un nepilnīgas un morāli novecojušas CSN penteres skaidrojuma ir nevis pa taisno pie diplomēta un augstā atbildīgā amatā esoša Csdd Kvalifikācijas daļas priekšnieka, bet gan pie kaut kādiem viņa pakļautībā esošiem "Kaktu Braukšanas Instruktoriem", daļa no kuriem brauc ar 3mm riepām un nejēdz vispār kur atrodas un kaut ko visiem stāsta- ka viņi "zin " un saprot to, ko nesaprot citi visi mirstīgie.Lai vispirms sakārto savu darba vidi, nevis lien iekšā augstās matērijās par to, ka katram cilvēcīgam ieteikumam vai loģiskam skaidrojumam ir vajadzīga Likumdošanas Iniciatīva un katram loģiski redzamam gadījumam vajag katram izpildītājam mutē iebāzt Panta punktu un Regulas atsauci. Manis pēc es jau teicu- lai Āksti turpina rādīt ko viņi grib un kam viņi grib. Nav te ko degradēt forumu un kaut kādu galīgo ujņu te nest. Ieslēdz kaut vai 100m pirms iebrauktuves visus iespējamos signālu veidus tālo gaismu ieskaitot- tā lai citi turas pieklājīgā attālumā, jo drīz vien te tiks veikts Manevrs

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

>Ja tik ļoti tas tracina, ka aplis ir ceļš ar krustojumiem

2.20. krustojums – vieta, kur krustojas, piekļaujas vai atzarojas ceļi vienā līmenī, kā arī vieta, kur ceļu satiksme organizēta ar 409. ceļa zīmi.[braukt pa loku]

70. ...izņemot gadījumus, ja jānogriežas, lai iebrauktu krustojumā, kurā jābrauc pa loku (409. ceļa zīme)

Te tak CSN skaidri uzrakstīts, ka tas ir krustojums nevis aplis ar krustojumiem.

650 Reģ.: 25.01.2017
5 0 Atbildēt

Lūdzu Jums tipisks pilsētas Aplis- gaišā dienas laikā, pašā Eiropas sirdī. Žēl ka tukšs, bet redzams ir ok. Ar kādu slimību ir jāsirgst, lai, pie nodoma braukt taisni, iebrauktu šajā aplī ar ieslēgtu labo pagriezienu ???

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 1 Atbildēt

Pietiek parotēt pa apļiem ap Alfas autostāvvietu. Tur nu gunbox rādot labo pagriezienu varēs lamāties, ka citi brauc virsū.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
2 2 Atbildēt

gunbux vēl ir zaļš braucējs,varbūt nesen ticis pie tiesībām tāpēc tāda stūlba spriedelēšana.

Rr19 Reģ.: 24.04.2017
0 0 Atbildēt

650 rakstīja: Jā,un vēl atcerieties šo:

57. Pirms jebkura manevra – braukšanas sākšanas, pārkārtošanās, nogriešanās, apgriešanās braukšanai pretējā virzienā, apdzīšanas, transportlīdzekļa apturēšanas u. tml. – transportlīdzekļa vadītājam jāpārliecinās par ceļu satiksmes drošību un par to, vai netiks traucēti citi ceļu satiksmes dalībnieki, un laikus jādod brīdinājuma signāls ar gaismas virzienrādītājiem.

TĀTAD---->pirms katras (!)apstāšanās sastrēgumā IR jādod signāls ar virzienrādītājiem.Jo- tā IR "transportlīdzekļa apturēšana".Uzsākot kustību (sastrēgumā,no nulles,lai 3,5m pabrauktu...) IR jādod signāls ar virzienrādītājiem.Jo- tā ir "braukšanas uzsākšana".Pirms jebkura manevra kaut kas ir jādod !!!..........

TVraidījumā ir viss pareizi pateikts.Kādreiz Bauskas ielā bija CSN pasniedzējs Dukaļskis,arī viņš to pašu mācīja,no tiem laikiem noteikumos par apļiem nekas nav mainījies,izņemot apstāšanos aplī.Tas,ka mūsu lielie apļi ir novecojuši,tas ir fakts,normāli apļi ir Ulbrokā un Ventspilī.

Vernons Reģ.: 18.02.2014
0 4 Atbildēt

STOP signāls pazuda 1987. gada 1. jūlijā un CSDD aizmirsa ielikt to CSN kā brīdinājuma signālu! Problēma ir komunikācijā starp braucējiem, virzienrādītāju ieslēgšanai nav "normas" vai "brīdinājuma zīmes statusa". STOP signāls dažreiz gadās no trieciena pa priekšā braucošā auto pakaļu, ko dēvē pa "Distances neievērošanu", bet patiesība tā ir agresīva rīcība pret aizmugurē esošo.

Apli "Pie sievas mātes" uzbūvēja nesamērīgi lielu. To visu varēja būvēt mazāku un loģiski braucamu, bet projektētājiem prāta nepietika un pārējiem paraksta licējiem jau bija vienalga.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
6 0 Atbildēt

Ar to apli viss kārtībā,tik dažam ar galvu viss nav kārtībā.Es viņu biku pārbūvētu,uzbūvētu saliņas pirmajā joslā pie ieejas/izejas aplī lai indivīdi nevarētu visu apli pirst pa pirmo joslu.

iuziite Reģ.: 04.12.2002
0 0 Atbildēt

Kanibaals rakstīja: Pavēro, nemaz tik ātri virzienrādītājs neizslēdzas, griešanās aplī trajektorija nav uzreiz pa kreisi, sevišķi ja griežas laideni un pēc tam nebrauc gluži joslas labā malā.

Nu kā reiz jau pavēroju, pirms rakstīju ) Bet zini, tas laikam tomēr no apļa (piebraucamā ceļa) atkarīgs.

iuziite Reģ.: 04.12.2002
0 0 Atbildēt

viencexperc rakstīja:

Lūk mazs aplis. Golfs stāv un gaida kad varēs iebraukt. Pretī aplī iekšā brauc tumšs fords. Ja fords parādīs labo pagriezienu ( tas ir jārāda pēc csn ), golfs padomās, ka fords grib griezties ārā no apļa pirms golfa, tāpēc golfam neyraucē un viņš varēs braukt. Golfs sāk kustēties, bet fords izslēdz pagriezienu, jo brauc tālāk. Tā ir maldināšana. Tāpēc parasti tādos apļos pagriezienu slēdz tad, kad grib braukt ārā no apļa.

Bet šis aplis vēl ir liels, jo eksistē daudz mazāki. Tajos maldiāšana ir vēl izteiktāka

Šitas nav mazs aplis, šitas ir MINI aplis Un jā ir Mini Mini apļi, tādi kā Alfa teritorijā.

iuziite Reģ.: 04.12.2002
1 0 Atbildēt

Kanibaals rakstīja: >Ja tik ļoti tas tracina, ka aplis ir ceļš ar krustojumiem

2.20. krustojums – vieta, kur krustojas, piekļaujas vai atzarojas ceļi vienā līmenī, kā arī vieta, kur ceļu satiksme organizēta ar 409. ceļa zīmi.[braukt pa loku]

70. ...izņemot gadījumus, ja jānogriežas, lai iebrauktu krustojumā, kurā jābrauc pa loku (409. ceļa zīme)

Te tak CSN skaidri uzrakstīts, ka tas ir krustojums nevis aplis ar krustojumiem.

Aleluja

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 1 Atbildēt

Krustojums - vieta, kur ceļu satiksme organizēta ar ceļa zīmi braukt pa loku. Tātad vieta, kur uzlikta zīme vai visas vietas kur saliktas zīmes? Ja jau visas vietas un pirms Rīgas apvedceļa uzliktu zīmi braukšana pa loku, tad Rīga būtu viens liels krustojums?

iuziite Reģ.: 04.12.2002
4 0 Atbildēt

gunbox, mošk uzzvani kādai labai auto skolai un apajutāties, kas tad īsti ir aplis

650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

Beidzot kāda cerība uz sapratni- izrādās esot lieli apļi, mazi,nekādi- bet mūsu CSN nav ne par vieniem ne par otriem.Bet Ceļu Regulātori toties uzrīko Balli par 22gs Marsābraukšanu (pilsētā, kur NAAAV naudas krāsai un kur pat nevar uz galvenā Prospekta viduslīniju uzvilkt, p....) Bažas rada tas,ka nemaz neiedziļinoties un, (iespējams), pat nezinot, vispār kur kāpēc un kādi mēdz tie Apļi būt, krietna daļa cilvēku tomēr ir gatavi kko propogandēt, apstrīdēt un aizstāvēt. Apstājies uz 5min sastrēgumā zem zīmes- lai slēdz avarejkas un katrs velk ārā un liek trīsstūri ;D

iuziite Reģ.: 04.12.2002
0 0 Atbildēt

Nebūs sapratnes ar mūsu SN )

Sevišķi, ja vēl jādiskutē par to vai jārāda virzienrādītājs, ja galvenais ceļš maina virzienu

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 0 Atbildēt

650 Kurā pantā pa tavam ir minēts, ka traucētas satiksmes laikā jāstājas ceļa malā ar ieslēgtu pagriezienu?

650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

Tur nav konkrēti/burtiski tas nav minēts (Csn punkts 7. neparedz sīkāku iztirzājumu kā ir 57.pantā, tālāk man slinkums meklēt..), bet noslieces tajā virzienā ir (kur 57p ir runa par "tr.līzekļa apturēšanu").Ja nav konkrēta apraksta konkrētajam gadijumam- tad jāvadās pēc vispārējā jēdziena un visiem visu ir jāgarantē. Ar ko piem formāli atšķiras "braukšanas uzsākšana" pēc dabisko vajadzību nokārtošanas ceļmalā vai vnk pēc apstāšanās kādu satiksmes traucējumu dēļ? Kāpēc nevar piemērot piespiedu apstāšanos piem aiz neciešami stiprām slāpēm, kad ir iespēja zem zīmes pudeli nopirkt? Aiz ieinteresētības vai par Lielu Naudu es pieņemu, ka gan jau kāds varētu to tā "izskaidrot", tur tak viss ir lokāms.Gaidīšana rindā pa 3 kvartāliem dēļ vajadzības uzlādēt elektromobīli arī ir piespiedu lieta- ka nevar tālāk tikt, citur nav un gribētāju ir rindā kādi 128gab- arī tas tur nav aprunāts, kaut gan reku jau Parīt tas būs ļooti aktuāli.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 0 Atbildēt

Es esmu jau sen sapratis, ko tu gribi pateikt. Bet tu runā tikai to, kā jādara pakaļ nelielai daļai no bara, nevis izķidā iebraukšanu pēc noteikumiem. Neviens jau baigi neuzstāj, ka ir jārāda, jo mazākā aplī 100 punkti maldinās, it sevišķi ja ir pirmās joslas fans, bet lielā, kur maldināt nav iespējams, ir jārāda, jo tu nogriezies krustojumā. Ok, varbūt es nepareizi esmu jau no sākuma formulējis savu sakāmo - krustojuma vieta aplī. Tā derēs?

650 Reģ.: 25.01.2017
4 0 Atbildēt

Ok, tas ir jau Labi, ka vismaz nav visur jārāda.Kā redzam, tad tas spriedums jā/nē ir pelnījis vismaz tādu kārtīgu iztirzāšanu un atsevišķo variantu izskatīšanu.Tas ir vienkārši brīnumaini, ka modernizētie CSN nesniedz konkrētu un viennozīmīgu atbildi šādā būtiskā jautājumā.Toties mums ir pus lappuse par elektrokāriem un norādījumi sprāgstvielu pārvadāšanai.Es personīgi tiešām nesaprotu- ko un vispār par ko tīri tā teorētiski spēj "informēt" šī te mirkšķināšana. Ja tur ir zīmes par apļveida kustību un dodiet ceļu.Pie kam, tur tas mūsu TV-ierēdnis to savu sakāmo ir atkārtojis vismaz vēl pāris intervijās.Tīri vai tā kā uz kkādu Drosmes piemēru velk..Varbūt nemaz nav tik slikti,ka vismaz kaāds nolaižas uz ielas un ar tautu parunājas...

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 0 Atbildēt

Teorētiski - viņa informē, ka tu brauc krustojumā pa labi. Krustojuma vieta, nogriešanās tajā. Praktiski tu jau velc arī tālāk to teoriju - jārāda, izņemot, ja tiek maldināti citi.

Praktiski - nerāda, lai nemaldinātu (un jo neuzskata, ka būtu jārāda). Mēs tak visi zinām, ka pirmā josla ir pirms kaut kādu likumu pieņemšanas tautā ieviesta kā izbraukšanas josla nākošajā izbrauktuvē, tā pat kā braukšanas kultūra aplī, izbraucot to pareizi. Ja nekļūdos, pirms 2-3 gadi visiem instruktoriem tika dota pavēle sākt mācīt apli izbraukt pareizi. Tātad ...braucot pa pirmo, tu jau pamatā maldināsi iebraucošo, ja nerādīsi pagriezienu, ka turpini pa pirmo. Gribi teikt, ka tagad tu rādi visur kreiso pagriezienu uz pirmās joslas? Vai tad tu atkal maldināsi braucošo pa kreiso joslu, ka gribi pārkārtoties?

Rr19 Reģ.: 24.04.2017
1 0 Atbildēt

Cik ilgi var cepties par braukšanu lokā nevis aplī.Ja instruktoriem bija dota tāda pavēle,tad parādi tādu CSN punktu,kurā norādīta pareiza braukšana lokā,nevis aplī,ir tikai ceļa zīme "Braukt pa loku",un iebraukt lokā var no 2,3 joslas,viss.Ar ko loks atšķiras no vienvirziena ceļa,gribi braukt taisni-brauc,gribi nogriezties-labais pagriezienrādītājs-labā josla-nogriezies,tikai ne no otrās,kā daudzi dara.Iegaumējiet apļa vidus braucēji,ja aizķersiet to,kas atrodas jums pa labi,vainīgi būsiet jūs,jo CSN pagaidām neaizliedz braukt lokā pa pirmo joslu,Varat man likt mīnusus,es pats braucu pēc apstākļiem,ja es nevienam netraucēju,braucu pa pirmo,ja vajag raucu pa otro,ar lielo es trešā nelienu,tad var būt problēmas ar riņķotājiem.

iuziite Reģ.: 04.12.2002
0 0 Atbildēt

Varam vēl pakasīties par iebraukšanu aplī un virzienrādītāja nerādīšanu vai maldināšanu.

CSDD teica, ka var nerādīt iebraucot aplī, taču, CSDD eksāmenu kārtojot, ja neparādīsi, tad punkti... CSDD eksāmena pieņēmēji, nepieļauj "izņēmumus".

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 0 Atbildēt

Tagad vairs nav punkti, bet gan skatās braukšanas prasmi. Nezinu gan tagad kā skatās eksaminātors par pagrieziena rādīšanu pēc TV zvaigznes komentāriem, bet par neiebraukšanu trešajā joslā, ja jābrauc tālāk par otro izbrauktuvi, dabūs eksāmena slēdziena aizrādījumu par sliktu braukšanas kultūru aplī.

iuziite Reģ.: 04.12.2002
1 0 Atbildēt

"Nezinu gan tagad kā skatās eksaminātors par pagrieziena rādīšanu pēc TV zvaigznes komentāriem," - es uzrkstīju kā skatās eksāmena pieņēmēji. Par to vai vērtēšanā izmanto punktu sistēmu, to nezinu, taču iebraucot aplī un nerādot pagriezienu viņuprāt ir kļūda.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Vērtē pēc šī - www.csdd.lv/doc/1297/regl16piel01012014.pdf

Kaut kā nemanīju, ka tur atsevišķi būtu izdalīti apļi.

iuziite Reģ.: 04.12.2002
0 0 Atbildēt

Ar vienas auto skolas pārstāvi bij saruna šorīt arī par apļiem un CSDD teikto. Tad nu pastāstija, ka lai ko CSDD publiskā telpā teica, eksāmenā tas neies cauri.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 0 Atbildēt

Vajadzīgs 1x vismaz 10 gados ieviest atkārtotu eksāmena kārtošanu. Tad arī nāktos atkal mācīties abas rokas turēt uz stūres, rādīt pagriezienus un neizdomāt pašiem savus CSN.

iuziite Reģ.: 04.12.2002
0 0 Atbildēt

Tu man? Nebūs īstais cilvēks kam to teikt ;)

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Eksāmenā ir cita lieta, tur ir īsā laikā jāparāda visas iemaņas, kā arī maršrutu nesastāda pats tā kā iespējams nezini kuru nobrauktuvi vajadzēs. Bet domāju, ja varēsi argumentēt kāpēc nerādīji, tad ies gan cauri.

Braukt ikdienā tāpat kā eksāmenā ir tas pats, kas mēģināt iekļauties jauna auto uzrādītajos degvielas patēriņa teorētiskajos lielumos.

iuziite Reģ.: 04.12.2002
0 0 Atbildēt

Njā, bet tas ko māca un kā ir ikdienā nevajadzētu atšķirties.

Uggga Reģ.: 04.01.2006
0 0 Atbildēt

Nezinu vai te jau pacēla jautājumu par pareizu/pieklājīgu izbraukšanu no pilna apļa, slinkums visu pārlasīt.

Tātad, pieņemsim ieraucu Slāvu aplī no Krustpils ielas, man vajag uz D tiltu, bet tur jau pamatīgs korķis un rinda pirmajā joslā stāv 2 - 3 iebrauktuves tālāk. Kā rīkoties(rīkojaties) - stāties rindas galā un traucēt citiem, kam jānogriežas ātrāk vai pa 2. vai 3. joslu aizbraukt maksimāli tālu un līst rindas priekšā?

iuziite Reģ.: 04.12.2002
0 0 Atbildēt

Šitas labs jautājums. Nezinu kā ir pareizi uz papīra, dabā skatītos uz vietas pēc situācijas. Nav nācies garākā korķī kā līdz Piedrujas ielai būt.

Uggga Reģ.: 04.01.2006
0 0 Atbildēt

Pa retam gadās, ka stāv pat līdz Krustpils ielai, tikai tur sajaucās tie, kam vajag uz D tiltu un tie, kam vajag uz Piedrujas vai Dārzciema.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 0 Atbildēt

Iebraucot no Krustpils ielas tev jāizbrauc ceturtajā izbrauktuvē. Tev pa tiešo no Krustpils otrās joslas jādodas uz aplī trešo joslu. Starp trešo un ceturto krustojuma vietu ir tava iebraukšana pirmajā joslā uz izbraukšanu no apļa. Kaut kā tā. Ja nelaiž, Timrots ieteica ierīkot kuģa tauri pie labā spoguļa. ;)

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Te priekš tevis krustojums, kā rīkoties, ja atrodies kreisajā joslā pie luksofora(sk zīmes) un tālāk jābrauc pa Šmerļa ielu? Rādīt pagriezienu/nerādīt?

Konuss Reģ.: 10.02.2015
0 0 Atbildēt

Priekš kam te rādīt, ja jābrauc taisni? Ielas krustojas perpendikulāri. Tad jau drīzāk jāprasa ko rādīt/nerādīt no Lielirbes ielas uzbraucot uz K.Ulmaņa gatves?

Vēl viens piemērs - Miera iela virzienā uz Brasas tiltu. Pie kapiem ceļš jāturpina pa Kluso ielu, jo taisni var tikai tramvajs, pārējiem ir ķieģelis. Rādīt pagriezienu, nerādīt? Kāpēc?

Interesanti, ka pirms krustojuma nav nevienas zīmes, kas norāda braukšanas virziena maiņu. Vienīgi ķieģelis, kas rāda, ka taisni vairs nevar.

www.google.lv/maps/@56.9723839,24.1408519,3a,60y,57.48h,90t/data=!3m6!1e1!3m4!1sScG2kkn6MuDdU8Gi6s6oVA!2e0!7i13312!8i6656?hl=lv

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Nu gunbox uzskata, ka jārāda ir vienmēr tāpat kā puķes dārzā esot jālaista katru dienu pat ja līst. Tas nekas, ka CSN ir pieļautas atkāpes.

Miera ielā 131. zīme un 402. zīmes variācija, kā (56.930873,24.188236) tur tiešām noderētu, bet rādīt pagriezienu būtu maldināšana.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 0 Atbildēt

Fantāzijas ir Golivudas industrijas cienīgas. Es runāju pēc tā kā būtu pēc CSN, nevis kā dzīvē notiek. Jau tas vien, ka saredzi pie ledus halles un taisnā ceļā kaut kādu mazāko pazīmi pagrieziena rādīšanai, liecina, ka ar CSN varbūt esi iepazinies, bet nezini, ko ar tiem iesākt.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Pie jebkura manevra ir jārāda signāls, tā rakstīts CSN. Krasa virziena maiņa ir manevrs.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 0 Atbildēt

Tu jauc līkumu, kurā brauc taisni ar skaidru krustojumu vai rīkojumu. CSN krasa virziena maiņa nozīmē ceļa konstrukciju un teoriju, nevis tava auto stāvokli pret to kāds bijis 5m iepriekš.

650 Reģ.: 25.01.2017
2 2 Atbildēt

Ja meklēt sakarības- tur ir Josla uzkrāsota (kā pa brīnumu krāsa nav nodilusi..).Ja tu brauc pa tumsu un turies pa to joslu- kā tu vispār vari zināt, ka virziens drusku mainās? Bet pieņemu ka pie tās šmerļa ielas aiz bailēm daudzi kko rāda- īsti nezinot kam un ko.Tad jau reku uz jūrmalas šosejas arī ir divi līkumi, gan jau tur arī var kādu pantu piemeklēt.Vakar drusku lija Lietus un tur dažādi citādi rindu/klauni visādi smuki izpildījas kuplā skaitā.Vel vakar braucu pa Braslas ielu- tur arī ir rises, tajās ūdens. Kāreiz tieši radio aicināja lieki nešļakstīties, abet lūk viens pnimfis ar kkādu vieglo kravinieku vilka akurāt pa to ūdeni un visiem pēc kārtas pretimbraucošajiem vieglajiem aizlēja logus, izskatījās aka pats priecājās par to.Žēl ka laikus neievēroju- būtu viņam drusku mūlī pagriezis(iespējams, taptu kārtējais video, ka kāds neadekvāts brauc virsū;)

650 Reģ.: 25.01.2017
2 1 Atbildēt

Update, paklausieties šito- šodien piecos nupat braucu pie maximas ārā uz to Mūku apli.Abās rindās gaidīja pa kādīem 10 auto.Skatos, uzradās liels logs, un miera labad ielīdu 1majā izbrauktuves rindā aiz tumšzila mācību golfa,kam priekšā bija trolejbuss.Nu, ar nelielu čakaru ok izbraucām aplī, golfs (protams) bijīgus 10 metrus aiz trolejbusa, aplī viens ok līda aiz manis pa labi uz Bauskas virzienu,uzreiz aiz viņa vidējā apļa rinda, (spogulī ieinteresēts to vēroju), ir pilnīgi brīva. Mācību golfs uz kādi 20km/h (protams ka pa labo loka rindu) tos pašus 10m aiz trolejbusa, abi,knapi kustoties, velk uz pa to apli tālāk. No Bauskas puses ,ar Cerību iebraukt aplī,uz viņiem gaida 2 rindas, katrā kādi 20 auto... Es neizturēju, joka pēc golfam drusku uzpīpināju.Un,- ko jūs domājiet- mācību braukšanas "instruktore" (-e!) no tā golfa man parādīja Vidējo Pirkstu;)))) Tīri vai nezinu, vai smieties, vai ko ;DDD

iciks Reģ.: 29.05.2013
2 0 Atbildēt

Uzvedies kā auns, adekvātu atbildi arī dabūji.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Ne jau velti saka, zivs pūstot no galvas.

Pārfrazējot - jaunais autovadītājs (nepraša) dara tā, kā instruktors (guru) iemācījis.

Es jau biju manījis, ka instruktoru laukā arī pamatīgs akmens metams.

iciks Reģ.: 29.05.2013
3 0 Atbildēt

Piedod, draugs, bet TAS IR KURSANTS. Cilvēks - nepraša, kas nejēdz braukt un to mācās un kas vienkārši nav gatavs veikt sarežģītākus manevrus. Tak varbūt viņš tajā aplī vispār 1. reizi. Paskaties uz taisnas vairākjoslu ielas - reizēm viņi tik lēni pārkārtojas, bet ko darīt aplī? Ielīdīs vairāk uz vidu un kā pēc tam atpakaļ tiks ar savām kursanta spējām?

Neredzu te nekādu problēmu. Lai iemācās braukšanas pamatus un tad pats savu prasmi pilnveido. Man arī autoskolā daudz ko nemācīja, bet apguvu pats. Ja cilvēkam vēlme būs, viņš gan pieklājīgi, gan jēdzīgi brauks. Ja ne - tur nekāds instruktors nelīdzēs.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
2 0 Atbildēt

Problēma ir ļoti aktuāla. Vairums instruktori un it sevišķi idividuālie, kurus parasti autoskolas neinstruktē, laiž blīvā satiksmē kursantus, kuri vēl nejēdz vispār braukt. Es savu pirmo instruktoru pasūtīju div mājas tālāk. Viņš gribēja mani dzīt iekšā jau ceturtajā nodarbībā. Nomainot instruktoru nākošais dzenāja pa Zaķusalas krastmalu, kamēr asinīs iedzina visus vadīšanas pamatus un pēc tam tikai braucām satiksmē. Vēl jau arī ir daļa instruktoru, kuri paši tikko nesen iemācījušies braukt. Viens otrs vēl atļaujās grauzt saulespuķes blakus. Es gan teiktu, ka bez pedagoģijas skolas nedrīkstētu atļaujas mācīt kādu vadīt.

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Ja nu reiz nolēmu izteikties, tad varu izteikt savas domas par atsevišķiem krāniem - iekšējās joslas izmantotājiem. Mani diži kaitina tie krāni, kas iemetas iekšējā joslā, fiksi aizbrauc līdz savai apļa izejai un saprot, ka netiek. Tad viņi nobloķē 2. joslu un gaida.

Ja neesi paspējis, tad brauc otru apli un LAICĪGI pārkārtojies, lai pie izbraukšanas jau būtu pareizajā joslā.

Nevajag iekšējo joslu izvirzīt par pašmērķi. Jāizvērtē apstākļi un iespējas un tad jābrauc pa piemērotāko joslu. Tā var būt arī ārējā.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
6 0 Atbildēt

Es gan teiktu, ka tā sāk veidoties progress. Ja vairums vismaz mēģinātu izbraukt pareizi, tad ar laiku sakārtotos un pirmās joslas fanāti arī sāktu ielaist ārā braucošos. Problēma nav otrajā joslā, bet gan pirmajā. Ir pat tādi pirmjoslnieki, kurus tu ielaid braucot pa otro joslu un tālāk kas notiek ar mani viņam pie vienas vietas, nemaz neskatās, ka es skaidri esmu viņam parādījis jau iepriekš, ka eju uz izbraukšanu. Durnis iebrauc pirmajā un spiež virsū, man aizverot izbraukšanu.

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 7 Atbildēt

Nu tur vaina arī Tevī. Faktiski ir jāskatās un jāspriež, vai tiksi tajā joslā vai netiksi. Ja liekas, ka nesanāks, tad nelaid to vienu iekšā.

Mans personīgais skatījums ir tāds - aplī stāvēšana vai muļļāšanās nedrīkst notikt. Pieejās - jā, tur var. Labāk lai kāds mazliet pagaida tur, nekā aplī sāk taisīt atrakcijas.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
4 0 Atbildēt

Tie ir atsevišķi gadījumi. Parasti tie kas iebrauc palaiž arī ārā, jo tikti palaisti iekšā. Viss čotka, kā tam arī būtu jābūt.

Ja ir trīs joslas, tad otrās joslas palēnināšana nav nekas kritisks, neskaitot apturēšanu. Kā jau teicu, problēma ir pirmajā joslā, kura apstājas tikai tad, kad masveidā uztaisa FlashMobu. Latviešu iecienītākais šovs.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
11 0 Atbildēt

Manuprāt, otrās joslas palēlināšanās ir visu neskaidrību un problēmu aplī cēlonis. Tie auni, kas ar pietiekošu ātrumu starpību nespēj/neprot pamest 2/3 joslu, jo viņus, redz, "nelaiž" ir tikpat tupi, kā tie, kas pa pirmo riņķo uz trešo no 4 izbrauktuvēm. Nekad neesmu braukalējis pa apļa iekšpusi plecu pie pleca ar ārējo joslu, VIENMĒR man ir bijusi pietiekoša ātrumu starpība, lai nogrieztos iecerētajā brauktuvē, pat nemaisot tam, ko esmu ielaidis, un kurš tikai sāk paātrināties. Līdz ar to nevaru pat īsti iedomāties, kā var izpausties tā "nelaišana" - ja nu vienīgi cērtam uz izbrauktuvi no iekšējās, trešās joslas praktiski perpendikulāri ārā, un tad brīnamies...

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 0 Atbildēt

Neaizmirsti, ka uz ceļa arī ir blondīnes un bembisti, kuri tavu ātruma starpību sasit vienos vārtos. Un tad kad kāds pirmajā joslā ir sabremzējies lai izbrauktuvē palaistu cilvēku, tad radi bīstamas situācijas strauji bremzējot? Ok, ja tā nenotiek, tad ir tikai viens tava veiksmes stāsta skaidrojums. Maldini iebraucējus aplī, ka kārtosies ārā, bet pats jau krustojuma vietā nogriez ceļu uz pirmo joslu. Tas ir tāds pats flashmobs kā riņķojošie pa pirmo joslu. Ja reiz ielaiž aplī, tad teorētiski, tu nemaz nedrīksti ieiet ātrāk primajā joslā, kā pēc 4-5m pēc krustojuma vietas, savādāk vari ar to rēķināties, ka nevienu tu neesi ielaidis, tikai maldinājis un tā ir trešā slimība tiem, kuri iedomājušies, ka pārkārtojas joslās aplī pareizi.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
6 0 Atbildēt

Nesaprotu, kas kur mani traucē pēc tava scenārija. Nudien nesaprotu. Biežākais aplis, kuru man jābrauc, ir pie Lubānas ielas Depo, virzienā Lubānas-P4, un otrādi. Tad nu tajā "otrādi", kad man no P4 jātiek veselas 4 nobrauktuves tālāk nost no apļa, es pamanos arī palaist iekšā aplī dažus, kas iebrauc no Deglava ielas, vienkārši tev pašam ir LAICĪGI jāizdomā, kuru tu laidīsi, un kuru ne. Man nekad nav bijis tā ka kāds mani nobloķētu (arī blondīnes un bembisti biežāk sastopami ārpus apļiem), jo, kā jau iepriekš teicu, es nebraucu plecu pie pleca ar pirmo joslu, kas 99% gadījumu tomēr ir izteikti lēnāka.

Un vispār, man nav nekādu pretenziju, kā notiek satiksme apļos. Ja nav sastrēgumu, lietoju iekšējās joslas un priecājos par brīvo telpu. Ja ir sastrēgumi, stājos rindas galā un čunčinu kopā ar visiem, kam vajag uz konkrēto izbrauktuvi.

Par tām trešajām slimībām - ne velna nesapratu, ko cienītais Dakteris samurgoja. Ja es ielaižu kādu iekšā aplī un ielaistās mašīnas aizsegā (pirms tās, ja kādam nepielec) izmantoju savu pozitīvo ātrumu starpību un izbraucu laukā no apļa praktiski no 'tīras trases' - tad es esmu slims?

iuziite Reģ.: 04.12.2002
1 0 Atbildēt

Tā nelaišana izpaužas apļos kur attalums no iebrauktuves uz izbrauktuvi ir mazs. Un tas notiek tad, kad tas ko ielaid aplī, min grīdā, nevis vnk iebrauc. Ar matemātiku/aprēķināšanu viss ok, bet ja viens min grīdā, tad tas aprēķinu maina. Bet, tādu nav daudz. Aizmugurē braucošais parasti to pamana un palaiž.

iuziite Reģ.: 04.12.2002
2 0 Atbildēt

Nevaru Tev piekrist.

Ja viens var ielaist aplī, tad kāpēc otrs nevar, ar to pašu smadzeni ar kuru saprata, ka ielaiž, saprast, ka to otru vajag izlaist? Nav jau obligāti jādod gŗidā, kad tiek aplī.

Bet tādu nelaidēju nav daudz, vismaz ne manā ceļā.

Rr19 Reģ.: 24.04.2017
3 7 Atbildēt

Pilnīgi pareiza doma.Visu to jezgu ar vidus braukšanu sataisīja Timrots.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
4 3 Atbildēt

Neko viņš nav sataisījis. Pa lielam tie kas brauca pa pirmo, to arī turpina darīt, jo baidās, ka viņus neizlaidīs. Tobiš vadītāja apliecību tādiem nevajadzēja izsniegt.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
1 0 Atbildēt

Puķupods pirmajā joslā pēc nobrauktuves no apļa pus gada garumā iemācīs izmantot arī citas joslas...

Rr19 Reģ.: 24.04.2017
1 0 Atbildēt

Bet tas arī nav normāli,ka no 3-ās Slāvu apli rauj Lubānas ielā citiem gar degunu.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
2 0 Atbildēt

Cik vispār ir tādu kas nonāk līdz 3. Joslai aplī?

Un cik no tim tik nu bezkaunīgi rauj uz izbrauktuvi?

Un tad cik ir tādu, kas spītīgi brauc pa pirmo joslu, kaut ne pirmajā, ne otrajā un pat reizēm ne trešajā tiem nevajag no apļa izbraukt?

Un tad salīdzini skaitļus...

650 Reģ.: 25.01.2017
0 3 Atbildēt

Nene, sorrii, es Atvainojos, es visu saprotu un sen jau kā netēloju Tiesnesi uz ielas. Bet te lūk tāds reku Gadījums šīs sarunas sakarā.Es tajā rajonā var teikt esmu ikdienā nezciku laiku un tos konstruktorus vēroju. Ir tādi, kur pa gabalu redzams, ka pareizi māca audzēkņus. Es pat nedemonstrēju šaj gadijumā kādas tur pārcilvēciskas braukšanas spējas attiecībā pret kursantu, bet šis gadijums bija vnk komisks. Pirmo reiz savā Huligāna karjerā saņēmu šāda veida nosodījumu no daiļās instruktores. Ok, veiksmi viņai šajā grūtajā misijā ;D

Rr19 Reģ.: 24.04.2017
0 0 Atbildēt

Kāpēc tu pa Krasta ielu brauc pa pirmo joslu?

Slepkava Reģ.: 27.10.2016
0 0 Atbildēt

Kanibaals rakstīja: Te priekš tevis krustojums, kā rīkoties, ja atrodies kreisajā joslā pie luksofora(sk zīmes) un tālāk jābrauc pa Šmerļa ielu? Rādīt pagriezienu/nerādīt?

Skaidrs, ka nerādīt. Ja no kreisās brauc pa kreisi uz Brīvības, tad rādīt kreiso.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

nu jau pamazām nonākam pie kopsaucēja, gunbox ar vairs neuzstāj ka vienmēr jārāda pagrieziens iebraucot aplī. Lai gan šorīt atkal braucot šo krustojumu viens buss no kreisās joslas nogriezās pa labi nerādot ne ko.

Šādiem braucējiem gan veicas un nedabū sānos, jo daudzi nezin, ka var nogriežoties pa labi braukt arī uzreiz iekšā otrajā joslā.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
2 0 Atbildēt

C trajektoriju nedrīkst, vismaz šādā situācijā - noteikti!

Rr19 Reģ.: 24.04.2017
0 0 Atbildēt

Kāpēc,paskaidro?

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
6 0 Atbildēt

CSN stāv takstīts, ka apdzīvotā vietā trešajā joslā drīkst braukt tikai tad, ja pirmās 2 joslas pilnas vai, ja jāveic kreisais manevrs (kur nu tāds iespējams)

Tas attiecas gan uz Ulmaņa gatvi, Salu tiltu, gan Krastā ielu

Uggga Reģ.: 04.01.2006
1 0 Atbildēt

Ja vien nevajag attēlā neredzamās mājas pagalmā

Rr19 Reģ.: 24.04.2017
0 0 Atbildēt

Apstāties arī nedrīkst? Kāpēc tad lokā būtu jābrauc pa 3-šo,ja brīvas būtu abas labās,nav pagaidām CSN punkta,kā pareizi braukt lokā.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
3 0 Atbildēt

Skatos, ka neesi redzējis apļus, kam pirmās 2 joslas ir aizņemtas, kas dod pilnas tiesības izmantot 3. joslu.

Ko lai saka - skumji ar to pieredzi Tev.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Pareizā atbilde no grāmatas arī ir A un B trajektorijas.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 1 Atbildēt

Manuprāt nekur tu nenonāc. Es jau no paša sākuma teicu, ka runāju kā ir pēc CSN, nevis kā kurš ir izdomājis darīt priekš sevis. Ja reiz es redzu, ka maldināšu, tad loģiski, ka nerādīšu, jo to paredz CSN. Tobiš taviem vārdiem, nav jārāda. Un nekad neatteikšos no saviem vārdiem, ka iebraukšana aplī ir krustojuma vieta, kamēr tas nebūs mainīts CSN. Un visi zina, ko jādara krustojumā nogriežoties pa labi. :P

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
6 0 Atbildēt

Iebraucot aplī var aizbraukt pa kreisi vai braukt taisni?

Krustojuma definīcija: 2.20. krustojums – vieta, kur krustojas, piekļaujas vai atzarojas ceļi vienā līmenī, kā arī vieta, kur ceļu satiksme organizēta ar 409. ceļa zīmi.

Atvainojos, kas ir krustojuma vieta?

Un lai paliek interesantāk ne vienmēr 409. Zīmi liek komplektā ar zīmi dodiet ceļu! Ja zīmes dodiet ceļu nav - darbojas labās rokas likums un aplī esošajiem ir jādod ceļš tiem, kuri grib izbraukt uz apli.

Un mēdz būt apļi, pirm kuriem ir zīme galvenais ceļš ar papildzīmi - kas nosaka galvenā ceļa trajektoriju aplī

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
2 0 Atbildēt

Nu bet protams, ka apļi ir visdažādākie, lieli, mazi, visādi. Un būtu naivi uzspiest kā "labo toni" piespiedu trešās joslas lietošanu vienmēr un visur. Tas pats par signālu rādīšanu vai nerādīšanu, supermazajos apļos labāk ir nemulsināt pārējos un lieki nerādīt. Cik tas ir "lieki", to lai katrs pats izlemj. Piemēram, Ādažos, vai Viesītē, vai citās mazpilsētās, nereti ir vietas trūkuma dēļ (jā, vietas trūkuma dēļ, nevis ka projektētājs daunis) supermazi apļi, tur tad iebraucot varbūt labāk nerādīt. UZ izbraukšanu gan, bez variantiem.

Bet vispār diskusija nedaudz atgādina emešas frāzi "cepiens nevietā". Man personīgi liekas pat izdevīgāk, ka tā apļa ārējā josla ir pilna un lēna. Tad es lietoju BRĪVĀS un necepos. Tieši tāpat kā par kreisās joslas "auniem" ārpus apdz. vietām - es lietoju labo BRĪVO joslu un necepos.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Tā arī nesapratu, kāpēc iebraucot aplī, pie kam lielā, tas pagrieziens būtu jārāda?

Kur citur izņemot lokveida kustību var nonākt iebraucot tajā???

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
5 0 Atbildēt

Es drīzāk nesaprotu tos, kuri zinot, ka vajadzēs otro izbrauktuvi, tā arī neizmanto iespēju aplī iebraukt no pienākošās ielas otrās joslas vai arī brauc pa otro joslu un no tās iebrauc aplī, ja vajag pirmo izbrauktuvi...

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Iebraucot krustojumā, kur kustība tiek organizēta pa loku, ir lielas iespējas un dažādība braukšanas virzienā izvēlē?

Domāju ne lielākas, kā T veida krustojumā piekļaujoties vienvirziena ielai ar kustību no kreisās uz labo pusi.

Pa kreisi braukt nedrīkst, taisni nav kur, atliek tik pa labi...

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 0 Atbildēt

Slāvu aplis ir mans mīļākais jo tur ir trešā josla.Pats dzīvoju Pārdaugavā,šad un tad iepekos Azūrā,kad pametu šo iestādi tad man sanāk braukt pilnu Slāvu apli.Tiko esmu aplī tā pa taisno uz trešo joslu,pie Piedrujas ielas ieņemu otro joslu un tur jau mana pirmā un prom uz Pārdaugavu.Bet ja jūtu kad pirmās joslas pirdējs mana nelaiž pirmajā joslā tad sāku viņam gāzties virsū,šis manevrs ir ar pozitīvu nobeigumu-esmu pirmajā joslā.

650 Reģ.: 25.01.2017
5 3 Atbildēt

Mēģinot kaut ko apkopot,pēc teorētiskās morāles pašlaik sanāk tā, ka: 1)aplī pa kreiso rindu (traucējot,uzbudinot un aizsedzot skatu godīgajiem pirmajā rindā) iebrauc galvenokārt huligāniski noskaņotas personas (jo mierīgi noskaņotajiem tas ir salīdzinoši nedroši utt); 2)to otro rindu aplī arī lieto kaut kādi steidzīgie, ar kuriem labāk nesasieties un piemēra ņemšana no viņiem priekš nedrošajiem ir stipri šaubīga; 3)trešo rindu uz apļa lieto galēji atsaldētie huligāni; 4)par jebkādu satiksmes "uzlabošanu" runā tikai tie,kas paši visu pārkāpj- tie vnk grib, lai visi citi paiet na...; 5)Timrots,nu tas i vispār kkāds pilnīgais p..., to galīgi nav ko klausīties ; 6)viens CSDD fīrers pa TV stāsta pasakas un nepagalam nerūpējas par CSN modernizēšanu un mācīšanas instruktoru ieorientēšanu "pareizajā" virzienā; 7) instruktori māca katrs pēc savas metodes un rets kurš klausās kaut kādos huligānu ieteikumos (jo tak nekur nav rakstīts kā ir pareizi,tāpēc katrs var individuāli izpausties); 8)bardaks labāk lai turpinās,jo ātrākie un nekaunīgākie jau tāpat aizbrauks kur viņiem vajag

ps- ā,jā,es jau agrāk jautāju (izraisot Sašutuma Vētru)- bet kur diez informāciju un morāles pamatus smeļas krievvalodīgi noakaņotie satiksmes dalībnieki (kuru mums ir krietna puse no braucēju kopskaita)?

iuziite Reģ.: 04.12.2002
3 3 Atbildēt

650 rakstīja: Update, paklausieties šito- šodien piecos nupat braucu pie maximas ārā uz to Mūku apli.Abās rindās gaidīja pa kādīem 10 auto.Skatos, uzradās liels logs, un miera labad ielīdu 1majā izbrauktuves rindā aiz tumšzila mācību golfa,kam priekšā bija trolejbuss.Nu, ar nelielu čakaru ok izbraucām aplī, golfs (protams) bijīgus 10 metrus aiz trolejbusa, aplī viens ok līda aiz manis pa labi uz Bauskas virzienu,uzreiz aiz viņa vidējā apļa rinda, (spogulī ieinteresēts to vēroju), ir pilnīgi brīva. Mācību golfs uz kādi 20km/h (protams ka pa labo loka rindu) tos pašus 10m aiz trolejbusa, abi,knapi kustoties, velk uz pa to apli tālāk. No Bauskas puses ,ar Cerību iebraukt aplī,uz viņiem gaida 2 rindas, katrā kādi 20 auto... Es neizturēju, joka pēc golfam drusku uzpīpināju.Un,- ko jūs domājiet- mācību braukšanas "instruktore" (-e!) no tā golfa man parādīja Vidējo Pirkstu;)))) Tīri vai nezinu, vai smieties, vai ko ;DDD

Bietē Tev!

Zini ko mans instruktors izdarija, tad kad man uzpīpināja (es nemaz nedzirdēju) ;D

Griezos no Torņkalna ielas uz O.Vācieša ielas pa labi, acīmredzot, viņa prāt pārāk lēni un taurēja... Tad kad izgriezoties uz O.Vācieša ielas, kur 30km/h, viņš mani dzina, instruktors iespieda gāzi grīdā un nelaida garām (pretī šim brauca autobuss). Protams, pēdējā brīdī palaida, pēc tam brauca ļoti mierīgi.

... nedari tā... ļauj cilvēkiem mācīties braukt un nekļūt par kretīniem uz ceļa.

P.S. Tā brīža rīcību neatbalstu, bet ar šā brīža domāšanu, saprotu viņu.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 1 Atbildēt

Ko man tik skarbi uzklupāt ;D - es tikai izstāstīju pontīgu gadījumu bez jebkāda izskaistinājuma, nekāda naida tur nebija,es pat tuvāk pa 5 metri dibenā viņai nebraucu.To reku Timrots teica, ka vajg uzpīpināt- vajadzētu viņu te iesaukt uz izķidāšanu.Mans instruktors bija mazrunīgs- es pilsētas centrā pie stacijas ka 1moreiz iekāpu,šis pat nepajautāja, vai esmu braucis vai ko, un aptuveni pec 100m sāka lasīt avīzi.Bet nu tā gan nebij Rīga;D ā, un pie viena krustojuma viņš strauji atrāvās no avīzes un uzbļāva "čego stajim" -es vai griestos salēcos, saku ,te tak sarkanais deg, šis tik novilka aā, nu horošo, uttt

iuziite Reģ.: 04.12.2002
0 0 Atbildēt

Būs jau labi )

Bet zini kāpēc nepīpini? Tu tak nezini ko tas jaunais pie stūres izdarīs Mošk pa mēmajiem nometīs, vai vēl kur aizraus

Mani izdzina pirmajā reizē uz ielas, pēc tam kad mēģināju iestāstīt, ka pie stūres neesmu nekad sēdējusi (mānijos, ka ausis kust, bet tāpēc ka bail bij).

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
1 0 Atbildēt

Es gan nesaskatu tajā appīpināšanā nekā slikta.

Tas lai būtu mājiens instruktoram.

Mani Bauskas ielas rajonā teju katru dienu kāds eee - pakaitina...

iuziite Reģ.: 04.12.2002
3 0 Atbildēt

Nu nekaitinies, visi kādreiz sāka. Nav mums mācību trases, kur pierast pie ātrumiem, satiksmes un spējām paatrināties.

Trakāk ir tad, ja cilvēks kam jau ir vadītāja apliecība izpildās kā lohs )

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Tev tiešām nepielec? Ko tas Tavs mājiens dos? Mājiens instruktoram, kas varbūt pirmoreiz ielaidis kursantu aplī un mēģina viņam ierādīt kaut kādas elementāras braukšanas štelles aplī.

Ja varēsi pierādīt, ka tas kursants ir jau faktisks kandidāts uz braukšanas eksāmenu un faktiski apmācīts - ņemšu savus vārdus atpakaļ.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
3 0 Atbildēt

Sāksim ar to, ka es īsti nevienu mācībnieku neappīpinu.

Bet, viņi mani besī ne viens vien

Un tas, ko redzu ikdienā no viņu puses - ne viens vien instruktors būtu pelnījis pat dubultīgu signālu pakaļā.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
4 0 Atbildēt

kasinsh79 rakstīja: Sāksim ar to, ka es īsti nevienu mācībnieku neappīpinu.

Bet, viņi mani besī ne viens vien

Un tas, ko redzu ikdienā no viņu puses - ne viens vien instruktors būtu pelnījis pat dubultīgu signālu pakaļā.

Drīzāk būtu pelnījis sodu ar atstādināšanu no amata uz kādu mēnesi par kursantu iedzīšanu blīvā satiksmē, kamēr tas nejēdz braukt. Policijai būtu masveidā noiets sodu izrakstīšanai. Nesēdētu pa krūmiem, bet pabraukātu no aizmugures mācībniekiem.

1 2 3 4 5
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti