Kia

KIA Sportage 2016 tests, atsauksmes un iespaidi

GadaAuto Reģ.: 20.09.2014

Jaunais KIA Sportage 2016, kāda pieredze?

 
1 2
GuntisViksna Reģ.: 02.08.2016
11 1 Atbildēt

Kā jau demo mašīnai pieklājas, mans testējamais KIA Sportage sarkanā Infra Red tonī ir vispilnīgākajā komplektācijā GT Line. Auto siluetu krēslā varbūt kāds pat sajauks ar Porsche Cayenne, tomēr arī ar KIA zīmi šis spēkrats vizuāli iespaidīgs, sportisks, mani īpaši uzrunā masīvie kantainie priekšējo LED miglas lukturu bloki. Salonā ir ērti sēdēt abās rindās, priekšējie sēdekļi transformējas elektriski, būtiski, ka auto kļuvis nedaudz plašāks. Priekšējais panelis veidots robustā stilā, bez apaļumiem. Tajā milzums dažādas informācijas jau starp abiem pulksteņiem plus vēl Supervision Cluster ar 4,2 collu ekrānu viduskonsolē. Tiesa, vajadzēs vismaz pāris stundas, lai visu šo taustiņu sistēmu puslīdz apgūtu. Ir viena lieta, kas mani Sportage kopumā pievilcīgajā salona interjerā kaitina — kādam varbūt ekskluzīvā, bet, manuprāt, pilnīgi nevajadzīgā un nepraktiskā melnā klavierlaka uz durvju paneļu atbalstiem. Nu, pilnīgs čau! Vēl jāņem vērā, ka bagāžnieka vāks, kuru arī darbina elektrība, virināms ar pulti, pie tam pavēļu izpilde tāda nesteidzīga. Toties bagāžniekā zem grīdas rezerves ritenītis!

Braukšanas sajūtas ar šo auto labas i uz šosejas, i pa meža ceļu, kur Sportage gana mīksts, forsējot dziļākas dubļu rises. Ja brauc lēnām, var skatīties uz debesīm caur panorāmas jumtu, bet vai to vajag? Auto ir tīkami kluss.

Divlitru dīzelis ar 184 zirgspēku jaudu un automātu maksimālajā komplektācijā GT Line maksā 35 tūkstošus eiro. Nav lēti, tiesa, tas ir 4x4. Bez ekskluzīvajiem 19 collu vieglmetāla diskiem noteikti var iztikt, mūsu ceļiem krietni piemērotāki būs 17 collu ripuļi. Taču priekšpiedziņas Sportage bāzes komplektācijā EX — tur iekšā apsildāmi priekšējie sēdekļi, stūre, parkinga sensori abos auto galos, navigācija — ar 1,7 litru 136 zirgu dīzeli un mehānisko kārbu vērts tikai 24 tūkstošus, un šāds auto jau liks aizdomāties potenciālajam jauna parketnieka pircējam!

JanisBite Reģ.: 02.08.2016
6 1 Atbildēt

KIA Sportage modelis četrās paaudzēs, kuru ražo kopš 1993. gada, man ir kā piemērs straujai kompānijas izaugsmei – no iesācējiem KIA ir kļuvis par vienu no tirgus līderiem un KIA SPORTAGE tam ir apliecinājums – pēc pārdošanas apjomiem Europā tas zaudē tikai Nissan Qasqai un VW Tiguan!

Vairākus gadus atpakaļ, uzsākot autotirgus olimpa iekarošanu, KIA piedāvāja pircējiem neticamu 7 gadu garantiju un piedāvā to joprojām – paldies viņiem par to, jo šis mārketinga solis ir licis arī pārējiem ražotājiem sekot šim piemēram – ieguvēji esam mēs visi!

Par jauno KIA Sportage – jāsaka, ka man vēl iepriekšējais modelis likās ļoti labs un moderns ārēji – 5 gadi nav ilgs mūžs.

Bet ko nu vairs – testējam jauno – augstvērtīgi apdares materiāli, ērta sēdpozīcija, stūres apsilde, sēdekļu ventilācija, radio skanējums (JBL), ērti slēdži, piekares regulējums, bremžu efektivitāte, divsajūgu automātiskā pārnesumkārba, ērta vieta tālrunim ar bezvadu lādēšanos – tās ir lietas, kas visvairāk “uzrunāja” jaunajā KIA.

Par ieguvumu vai zaudējumu ārējā dizaina priekšējo daļu veidojot līdzīgu Porsche varēsim spriest pēc kāda laika, bet ar pašreizējām KIA ambīcijām – domāju, ka oriģināls dizains būtu nākamā lieta, pie kā vajadzētu strādāt!

Lai izdodas!

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
7 0 Atbildēt

Stereotipi joprojām valda visapkārt.

Kā neprotam saskatīt pilnīgi citādu vairāku ražotāju preču kvalitāti, tā arī neprotam.

Liels vairums joprojām slapina biksēs par kaut kādu vācu premium, kas mūsdienās totāli neuzticama tehnika.

Man pret KIA nav absolūti nekādu iebildumu. Iespējams, kādu reizi izmēģināšu SEV ikdienai jau uz ilgāku laiku

sxmlv Reģ.: 15.09.2017
5 0 Atbildēt

Sveiki! Vēlos iegādāties šo,skatos uz 1,7 CRDI LX versiju, bet 1.6 GDI EX komplektācijai tagad ir "atlaide", kuru pamanīju Swedbank i-net bankā. Vai kādam ir 1.6 GDI un var padalīties iespaidos vai ar to var braukt? Godīgi sakot 1,7 CRDI - 115 Zs man likās mazliet pa "'īsu" :/ un tad par nezinu ko sagaidīt no 1.6 benzinnieka :]

CIk saprotu šādu versiju ne viens no dīleriem nepidāvā testa braucieniem, ka arī brāli "Tucson" ar neizdevās sameklēt testam...

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
5 0 Atbildēt

Ja runā par 1,6GDi ar turbo - tas dzinējs ir gana žiperīgs (ja nemaldos, 177 zs). Ar KIA SPORTAGE esmu mēģinājis tikai nikno dīzeli, bet tāds benzīnnieks mēģināts Hyundai Tucson - ļoti patīkams - kluss, gana dinamisks. Ar KIA jābūt tāpat.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
5 0 Atbildēt

Nedrīkst aizmirst, ka tirgotāji mums ir vairāki, līdz ar to arī piedāvājumi var atšķirties. Mums Rīgā max komplektācijai piedāvājumā 17" diskus tikai piepirkt par 1500€, kamēr Jelgavā bez problēmām nomainīt bez piemaksām pret tiem atsaldeņu 19".

sxmlv Reģ.: 15.09.2017
5 0 Atbildēt

nē, gāj aruna par vislētāko komplektāciju un 1.6 GDI ir BEZ turbo, tikai 132 zs

sxmlv Reģ.: 15.09.2017
5 0 Atbildēt

Labi, rīt aizbraukšu patestēt konkurentus Qashqai (kurš ne visai patīk) un Hyundai Tucson, redzēs kā patiks

1 2
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti