Proporcija starp neto ienākumiem un auto vērtību

kt315b Reģ.: 04.12.2012

Labrīt/labdien/labvakar,

gribētu aktualizēt virsrakstā redzamo jautājumu atbilstoši šībrīža tendencēm sabiedrībā. Kādreiz, laikos, kad lokālās valūtas mazāko naudaszīmi greznoja ozols, diezgan bieži "no malas" tika dzirdēts viedoklis, ka optimāla proporcija esot "neto ienākumi 3 mēnešu periodā = auto vērtība, kādu ir adekvāti iegādāties pie šāda rocības līmeņa". Kā ir šobrīd? Formula aizgājusi vēsturē? Mainījies koeficients, bet joprojām spēkā? Citi komentāri par šo tēmu?

P.S. Lai nebūtu pārpratumu - runa šoreiz ir par lietotiem auto. Ticu, ka dažam labam tēmas lasītājam var gadīties, ka par 3 mēnešu neto ienākumiem sanāk vairāk vai mazāk prestižs jauns auto, bet tie šoreiz paliek aiz kadra.

 
1 2 3 4
msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

imzz rakstīja: Bet 1,2 TSI tak nav autobūvētāju augstākais sasniegums, šādas klases auto FORD apgādā ar 1,0 ECOBOOST, kurš turklāt 2018.gadā vēl būs ar vienu atslēdzamu cilindru !

Priecājies - kā redzi, fabija ir augstākas klases auto - tur tu saņem nevis trīs, bet veselus četrus cilindrus!

Scotinsh77 Reģ.: 14.05.2016
1 4 Atbildēt

DZINEEJS, saakas no 6 cilindri un 3 litri

msh Reģ.: 16.04.2007
4 0 Atbildēt

Nevajag ņemt ķīseli un tad pietiks arī ar kādu cilindru mazāk

Scotinsh77 Reģ.: 14.05.2016
0 0 Atbildēt

No pieejamajiem ar Xdrive, 335d bija visnjipraakais.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Līdz simtam varbūt, un tāpat tikai dažas sekundes desmitdaļas - bet ja tajā sarakstā būtu arī līdz diviem simtiem, tad noteikti atklātos ka niknākais ķīselis ir ne ātrāks par četru katlu benzīnnieku

Scotinsh77 Reģ.: 14.05.2016
4 2 Atbildēt

Kaut reizi dziivee, esi uzspiedis liidz 200 kh??

Man aktuaali, cik autinsh celj liidz 100. Ikdienaa, aatraak par 150 reti kursh spiezh.

Ar modernu, normaala izmeera diizeli, ir patiikamaak braukt, nekaa ar benziinu.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 1 Atbildēt

Nav bijusi vēlme/vajadzība censties izspiest divīti. Ar A80 un A90q ir kādu reizi uz šosejas uzspiests, ar golfu kopš motora maiņas neesmu mēģinājis, bail iekļūt ziņās , vecais spēka agregāts bija spējīgs uz 145, šis droši vien kaut ko tuvu divītim.

Ar ķīseli braukt ir neinteresantāk nekā ar benzīnu, neatkarīgi no tā motora vecuma. Ikdienā ar abiem braukšana notiek 1,5-2,5k diapazonā - varbū vēl zemāk, ja tas ir atmosfērisks benzīnnieks [standarta turbodīzelis, neatkarīgi no vecuma, tur pienes ūdeni jo nespēj tur īpaši neko izdarīt] un varbūt bik augstāk - bet ar benzīnnieku var "izstaipīties", un izrādās ka virs 3k šis ceļ vēl vismaz līdz 6k - ķīselim tikmēr uzspiežot atklājas ka tu jau visu, ko viņš spēj, ikdienā izmanto, un tālāk viņš vairs neceļ un ar nepatiku aizgriežas līdz savam netālajam ierobežotājam...

Ne jau par velti tava bembija modelim niknākais ķīselis ir ar 30% vairāk griezes momentu nekā niknākais ne-M\\\ benzīnnieks - kaut kā taču vajag kompensēt tā ķīseļa neelastību, lai vismaz cēliens līdz simtam būtu līdzvērtīgs. Esošajam golfam nav tāds atsevišķs modelis kā emka, un tāpēc tur jau viena modeļa specifikāciju sarakstā var uzkrītoši redzēt ka ķīselis ir gauss - GTD kuram ir tikpat vai pat vairāk ņūtonu, līdz simtam uzceļ kaut kādas divas sekundes lēnāk kā R.

Scotinsh77 Reģ.: 14.05.2016
6 1 Atbildēt

Viss skaidrs ar Tevi....

Peec Taviem tekstiem noprotu, ka svaigaakais diizelis, kamaa esi iekshaa seedeejis(blakus seedeetaaja kreeslaa), ir bijis vismaz 20 gadus vecs. Tu pilniibaa neceert egli par moderno diizelju vareeshanu.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 3 Atbildēt

"Es necērtu egli par moderno dīzeļu varēšanu"... Bet ko tad viņi tādu var? Tu esi tas, kurš necērt to egli - "modernie ķīseļi" no vecajiem atšķiras tikai ar to, ka no tiem jau gandrīz visa iespējamā jauda ir izspiesta. Tas virziens, kurā ir aizgājusi ķīseļu "attīstība" ir visskumjākais - turbodīzelis, sevišķi ja tam jāierakstās normās [un līdz ar to tas nedrīkst kūpēt] ir pēc definīcijas neelastīgs motors, un kā cilvēks, kas pieradis braukt ar atmosfēriskiem benzīnniekiem, es to izjūtu ļoti smagi - bet mudernie ķīseļi, lai cik tiem būtu neliels uzlabojums, ir aizgājuši lielākas jaudas, nevis lielākas elastības virzienā, lai varētu iztikt ar mazāku litrāžu. Tava motora vājākā versija, tā kas skaitās *30d, ir uzskatāms piemērs - maksimālo griezes momentu attīsta 1,5-3k, tieši tāpat kā deviņdesmito beigu produkts, audī 2.5 V6 TDI vājākā versija ar primitīvu VNT turbīnu - būtu tas motors tos 500 gramus lielāks un ar proporcionāli lielāku turbīnu, tad pie tā paša pūtiena droši vien būtu savi 180 zs/450 nm - esošajam bembija *30d ir 204/550 - ahūns "uzlabojums".

Man tiešām nesanāk daudz braukt ar ķīseļiem - man īpaši nesanāk čupoties ar tādiem cilvēkiem, kuriem patīk ka motors nevis rūc, bet klab, pieņemu ka tur varētu būt kāds gēns, jo manos tuvākajos rados tikai viens cilvēks brauc ar ķīseli - bet pirms nedēļas sanāca pabraukāt ar pilngadīgu B5 A4 1.9 TDI quattro ar mēreni paceltu jaudu - ieliktas lielākas sprauslas un attiecīgi saregulēts, bet atstāta dzimtā turbīna, rezultātā rupji rēķinot kādi 150 zs/350 nm, bet pats galvenais - grozoties pa apdzīvotu vietu ar apgriezieniem 1-1,5k diapazonā, radās apmēram tāda pati dinamikas sajūta kā manam 2.0 mk2, lasīt - kaut ko jau sāk sapūst tajā apgriezienu diapazonā - ļoti patīkami, pirmo reizi sanāca pabraukāties ar elastīgu dīzeli. Protams, ja tās mašīnas īpašniekam svarīgāks būtu nevis vispārīgs praktiskums, bet gan krāniņa staipīšana, kā tev - tas standarta divdesmitgadīgais 1.9 TDI klucis ir spējīgs uz 250 zs/450 nm, bet nu tad uzreiz jāliek lielāka turbīna...

Vārdu sakot, nekas cits kā spēja pavilkt smagāku piekabi, tavam bembijam pret kādu E36 vai E46, nav, un arī tas tikai tad, ja tiem nav nekas uzlabots... Pēc trijām štukām arī tavs super puper modernais ķīselis neelpo, vārdu sakot, tas [ne]var tieši to pašu, ko jebkurš 25 gadus vecs TDI...

Scotinsh77 Reģ.: 14.05.2016
4 0 Atbildēt

Paldies, apgaismoji mani. Paardoshu to luuzni, pirkshu 1.6 benziinu.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 2 Atbildēt

Ā, un tas ka tavs bembijs līdz simtam spēj turēt līdzi tikpat jaudīgajam, bet ar jūtami mazāku griezes momentu apveltītajam RS2 nav nekāds "jauno dīzeļu" sasniegums vai uzlabojums - vienkārši agrāk dzīvojamo piekabju vilcējiem nevajadzēja tik lielu jaudu kā tagad, tb nebija tirgus pieprasījuma Galvenais iemesls kāpēc tu ar savu bembiju vari turēt līdzi vīlētiem 20-25 gadus veciem audī ķīseļiem, kuri turpat pa to dižo pilsētu klabina, ir dēļ tā ka tolaik audī nebija sešu katlu ķīseļu, un no vecā 2.5 rindinieka standarta kluča ikdienas lietošanai, var izspiest tikai kādus 250zs/500 nm.

Scotinsh77 Reģ.: 14.05.2016
8 1 Atbildēt

Antiiko auto enciklopeedija....

feciic Reģ.: 09.05.2008
5 0 Atbildēt

Tikai neaizmirsti ka salīdzini ultimate top modeli ar ikdienas auto ar kuru var ar vienu bāku aizšaut līdz nirburgringai, samērīties ar visādiem RS un ielejot otru bāku tikpat mierīgi atbraukt atpakaļ, bez vajadzības vadāt līdzi maza servisa cienīgu instrumentu krājumu.

Dikti patīk pieminēt vīlētus auto-kas liedz jaunam auto uzmest čipu?

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Par kādiem instrumentiem tu te runā? Instrumentus, kopā ar diagnostikas stendu, drīkst vadāt līdzi skotiņš, jo viņš nezina vai un kad viņam iestāsies garantijas gadījums. 20-25 gadus vecai mašīnai, kurai jauda ir pacelta uz 150-200 pročiem +/- viss jau ir pārlasīts vai arī pirmajos desmit tūkstošos tas, kas nav, izģērbjas un tiek pārlasīts. Nerunājot nemaz par to ka tur ir vienkāršs, primitīvs dzelzis, kur īsti nav kam noplīst, atšķirībā no skotiņa bembija - vienīgi ja skrūvētājs ir nolohojies un uzlicis contitech zobeni, tā var pārtrūkt.

Kas liedz čipsot jaunas mašīnas? Daudz kas. Sāksim ar to ka es šaubos ka tajos jaunajos forsētajos motoros ir tikpat liela izturības rezerve kā vecajos, gan jau tā ir +/- tāda pati, tikai tā jau tiek izmantota - tāpēc arī vecajiem VAG ķīseļiem var jaudu uzcelt par saviem 200% līdz jāsāk iejaukties pašā motorā. Turpinājumam tur jau tiek pūsti iekšā nopietni spiedieni, un lai dabūtu vēl, cena sāks augt eksponenciāli un braucamība ciest. Visbeidzot, ja gribas iet vēl tālāk, sāksies problēmas ar kārbu. Ļoti ticams ka tas 335d ir pieejams tikai ar tomātu lai braucējs nejauši neizģērbtu mešalku - un gan jau uz tomātu arī ir ietaupīts [vismaz tā izskatās no raksta par to konkrētu tomāta modeli] un čipsošana saturēs arī kārbas maiņu

Žēl ka E46 pamatā bija pakaļas bezpiedziņa [liels griezes moments kas tiek pievadīts tikai uz pakaļas asi ir bezjēdzīgs] + bembju fani tikai ar benzīnniekiem brauc, tā varētu pameklēt kā tad īsti sastāv ar tā bembija ķīseļa jaudas celšanu - par cik mēs te runājam par 18 gadus vecu dizainu - kaut gan kaut ko kāds kaut kur noteikti ir darījis, būs prikola pēc jāuzgūglē.

feciic Reģ.: 09.05.2008
0 0 Atbildēt

Gribi teikt ka tas divpiectēdēī ar 250 zirgiem savā gaitā ir spējīgs nobraukt 5kkm bez remonta? es teiktu 50/50, 10k jau būs 95/5 ka nevar. Es runāju par vienkāršu pilsoni kam neinteresē sprauslu rāzības vai turbīnas spiediens, parasti ar šitiem mega projektiem nodarbojas automehāniķi vai entuziasti kas maksā automehāniķiem.

AWD Reģ.: 21.12.2016
6 0 Atbildēt

nu tā, speciāli piereģistrējos, lai reaģētu uz msh runas plūdiem. Nekā personīga, bet Tu uzvedies tā, it kā būtu vienīgais, kurš te kaut ko saprot. Nenoliedzot, ka Tu kaut ko saproti, nedaudz vairāk respekta pret citiem forumā neskādētu. Un Tavi komentāri par dīzeli ir absurdi. Raksti, ka "kdienā ar abiem braukšana notiek 1,5-2,5k diapazonā" - tā arī ir, bet tas jau ir tieši tas diapazons, kurā dīzelis sasniedz maksimālo griezi (protams, arī turbobenzīns), tātad tas ir ikdienas braukšanai vispiemērotākais režīms, vai arī Tu nepārtraukti izgriez savu benzīnnieku līdz 6000 apgr.? Un apgalvot, ka dīzelis nav elastīgs, tur nav ko komentēt - viņš tieši IR elastīgs, jo nav vajadzīgi milzīgi apgriezieni, lai realizētu jaudu, un to nodrošina lielā grieze. Dīzeli nevar iegriezt uz lieliem apgr., tas gan, bet tam nav nekāda sakara ar elastību. p.s. pašam ir benzīns, ja kas.

Janozaurs Reģ.: 19.12.2015
1 0 Atbildēt

Ford, atšķirībā no škodas ražo arī normālus dzinējus. Ir kāda fabija ar 500 zirgspēkiem? Ar 400, 300? Bet dažiem fordiem pat vēl vairāk.

Es brīnos, kā amerikāņiem izdevās tādus mazus sataisīt. Tur laikam VAG grupa palīdzēja.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Škoda neražo nevienu pašu motoru, tie laiki ir garām. Ražo fofāgena grupa, un ražo motorus līdz pat veirona W16 bīdelim, cik tam zirguspēku, gan jau zini. Bet kad runā par maziem ford motoriem - ford mazus motorus neražo - tos ražo fordelis - fords vienīgi reizēm mēdz lielākos un jaudīgākos fordeļa motorus paņemt, piemēram, astoņdesmitajos gados fords importēja fordeļa ķelnes V6 motorus, 2.8-4.2 litru darba tilpumos - tagad fords izmanto V6 ecoboost, un varbūt vēl kādu 2.0.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Janozaurs rakstīja: Priekšā ne labāk.

Pirmais kas izbesīja - elkoņturis, kurš it kā ir, bet viņa nav, un neērtais krēsls, tad divi nepraktiskie caurumi pie ātrukloķa. Nezinu, kam viņi ir domāti, bet tikai ne krūzei.

Vienīgais pluss ir klimata kontrole, kura man likās ļoti ērti regulējama.

Nerunājot par neērto izkāpšanu, vadāmību, u.c. lietām.

Kaut kas tev tur nav kārtībā. Elkoņbalsts - tas ir aprīkojums, papildaprīkojums daudzām mašīnām, vispār, un viņš var arī nebūt, un nekādas problēmas. Caurumi - ļoti slikti ka tur ir tā sačakarēts salons ar kaut kādiem caurumiem - bet vispār braucot ar mašīnu ir jābrauc, nevis jāspēlējas ar bīstamām strebekļa glāzēm - izgāzīsi un aiz šoka ieliksies grāvī, tur arī vagīna būs vainīga ka sūdīgu mašīnu uzražojusi? Klimats ir jāregulē vienu reizi - pirmo reizi kad brauc ar mašīnu, pēc tam vēl vienīgi īpašos gadījumos ir jāspiež DEFOG un pēc tam AUTO - tev tiešām ērta mašīna ir tāda, kurā klimatu ir regulāri jāspaida?

Scotinsh77 Reģ.: 14.05.2016
5 0 Atbildēt

Vot, tieshi elkonjbalsts, ir viena no svariigaakajaam lietaam mashiinaa.

Janozaurs Reģ.: 19.12.2015
2 0 Atbildēt

Pie laba ātri pierod.

Es biju šokā, ka nobraucot šos 400 km ar pārtraukumu pa vidu, noguru it kā būtu 1000 nobraucis.

Es ar savām pēdējām 600 km bez apstājas esmu nobraucis un biju mazāk noguris.

Kad kraisleri nopirku, pirmajā dienā noripināju 300 km. Kad atbraucu mājās padomāju - " ko, jau viss?".

Bet ar šo jau pēc 100 gribējās kāpt ārā.

...

Tu kafiju nedzer? Man patīk garos braucienos kaut ko uzkost pa ceļam.

kt315b Reģ.: 04.12.2012
0 1 Atbildēt

Nu un kāds no tā ir ieguvums cilvēkam, kurš 600km vienā dienā/vienā piegājienā ir braucis varbūt 2-3 reizes dzīvē?

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Es savulaik audī biju ielicis elkoņbalstu, bet tām mašīnām, ar kurām kopš tā laika braucu, elkoņbalsts pārāk nepietrūkst - tagad lēnā garā golfam būvēju športa ķebļus un svārstos - pielikt audī elkoņbalstu vai nē...

Garākos braucienos [nu tādos kas ir vismaz liepāja - rīga ] es parasti pa ceļam kādā veikalā nopērku pusotra litra pudeli ar ūdeni - atšķirībā no strebekļa, nav jābaidās izliet, tu vismaz saproti par ko tu samaksā naudu [jo ir stipri vairāk] un līdz šim vēl nav sanācis braukt ar mašīnu, kurā starp šofera ķebli un slieksni nebūtu ērta vieta kur to pudeli iebāzt - ā, un arī drošāk, gan tāpēc ka nav jābaidās izliet, gan arī tāpēc ka dzerot var turpināt skatīties uz ceļa. Pret strebekļu pircējiem vispār staķikā vajadzētu sankcijas ieviest - ja tev ir rokā strebeklis, stāvi rindā AIZ visiem, kam ir tukšas rokas - bet nu jā, viņi diemžēl orientējas uz hamburgeriem, nevis degvielu...

nomiks Reģ.: 30.10.2002
4 0 Atbildēt

Ar savu Opel Zafira Tourer pirms dažām dienām braucu uz Varšavu. Atpakļceļu mēroju precīzi 8 stundās bez nevienas apstājas. Izkāpjot ārā no auto, nebija sajūtas, ka kaut kr kaut kas savilkts, sastiepts. Tā kā krēsli opelim ir ļoti ērti. Ak jā, un manā mašīnā elkoņbalsts arī ir must have. Tik ļoti pierasts atstutēt elkoni, ka bez tā jūtos dikti apdalīts

Scotinsh77 Reģ.: 14.05.2016
2 1 Atbildēt

Nu Tev ir labs puuslis- 8 st. bez churaashanas...

nomiks Reģ.: 30.10.2002
2 0 Atbildēt

nesūdzos ;)

Nortel Reģ.: 16.03.2007
6 1 Atbildēt

8 st. nosēdēt no vietas bez ēšanas un čurāšanas tas ir sveiciens gastrītam un hemoroīdiem! Pēc gadiem 5-10...

nomiks Reģ.: 30.10.2002
7 0 Atbildēt

Un pamazām iauto pārvēršas par medicīnas portālu. Tā turpināt, biedri!

Janozaurs Reģ.: 19.12.2015
2 0 Atbildēt

Kāpēc domā, ka neapstājās lai pamīztu. Tas taču aizņem vienu minūti. Ja to uzskatīt par atpūtu, tad jau par to var uzskatīt arī stāvēšanu pie dzelzceļa pārbrauktuves.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
2 0 Atbildēt

Nortel rakstīja: 8 st. nosēdēt no vietas bez ēšanas un čurāšanas tas ir sveiciens gastrītam un hemoroīdiem! Pēc gadiem 5-10...

Ko tu klausies visādos pekstiņos,mums darbā arī ir tāds mūldoņa,čalim 30 gadi bet pēc viņa nostāstiem rodas sajūta kad 45 gadu darba stāžs.2 gadus pie mums strādā bet neprot atšķirt 10 mm kvadrātcauruli no 8 mm.

Nortel Reģ.: 16.03.2007
2 0 Atbildēt

Esmu pārīti tālbraucēju aizsūtījis uz galda, balstoties tikai uz faktiem no salīdzinoši īsa ceļojuma ar kameru caurules galā.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
1 0 Atbildēt

šitas attiecas arī uz biroja žurkām. Ja visu dienu sēdi krēslā, atbrauc līdz darbam un no tā ar auto, tad riski tie paši. Jāiet staigāt pusdienlaikā vai vakarā.

DeAngelo Reģ.: 29.03.2016
0 0 Atbildēt

Nu biroja žurkas ir dažādas. Cenšos uz biroju iet kājām, ja vien pēkšņi nesāp sportā traumētais celis.

sirga Reģ.: 29.10.2002
2 0 Atbildēt

nomiks rakstīja: Ar savu Opel Zafira Tourer pirms dažām dienām braucu uz Varšavu. Atpakļceļu mēroju precīzi 8 stundās bez nevienas apstājas. Izkāpjot ārā no auto, nebija sajūtas, ka kaut kr kaut kas savilkts, sastiepts. Tā kā krēsli opelim ir ļoti ērti. Ak jā, un manā mašīnā elkoņbalsts arī ir must have. Tik ļoti pierasts atstutēt elkoni, ka bez tā jūtos dikti apdalīts

Cik līdz Varšavai attalums.......?

apdzīvotas vietas.....?

8h nesanāk ka lidojis esi?

nomiks Reģ.: 30.10.2002
2 0 Atbildēt

640 km aptuveni. Ātrumu pārkāpu, bet saprāta robežās. Aptuveni +20 km/h. Lietuvā vēl sanāca kādus 40 km vilkties aiz piena mašīnas ar ātrumu 45 km/h. Nenormāli putināja, ceļi nekaisīti. No apdzīšanas mani atturēja apstāklis, ka pat pie tik sliktiem laikapstākļiem lietuvieši mēdz braukt bez tuvajām gaismām. Nolēmu labāk pusstundu pazaudēt nekā riskēt.

DeAngelo Reģ.: 29.03.2016
5 0 Atbildēt

Visiem ir zināms, ka bankas kredīta maksājumam nevajadzētu pārsniegt 40% no neto ienākumiem.

Tā arī ir atbilde.

kt315b Reģ.: 04.12.2012
1 1 Atbildēt

Šī atbilde attiecas uz tiem, kas ņem kredītu auto iegādei. Es to netaisos darīt.

DeAngelo Reģ.: 29.03.2016
4 0 Atbildēt

Tad es nesaprotu ar ko Tev, Bro palīdzēt :-)

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
17 1 Atbildēt

Msh

Nepazemo sevi, tas mans ieteikums

Tu esi reāli neizglītots un neko nesaprotošs jaunu auto sakarā. Vismaz cienām par tehniskajām zināšanām vēsturisku auto jomā, taču lūgums klusēt par to, ko nesajēdz, ko nevari atļauties u.tml. Tas sāk izskatīties smieklīgi, kad atkal un atkal te aptirs ne savas mērķauditorijas auto, salīdzinot tos ar saviem vēsturiskajiem, no tagadnes smagi atpalikušajiem izstrādājumiem utt. Vienu reizi par visām - NAV neviens vecais Audi vai VW labāks par pilnīgi jebko JAUNU.

Ieborē to sev. Tā ir neapšaubāma patiesība.

Tu taču padari sevi par apsmieklu vīru acīs, tiešām nesaproti?

Scotinsh77 Reģ.: 14.05.2016
6 0 Atbildēt

Kasinsh79- Tu izraavi man vaardus no mutes

msh Reģ.: 16.04.2007
3 9 Atbildēt

Kasiņ, nepaliec smieklīgs. Nu tavam pēdējajam teikumam ir zināma taisnība, bet nu daudz vīrieši šo forumu diez vai lasa - ziņas varbūt. Bet tu tiešām esi "reāli neizglītots un neko nesaprotošs jaunu auto sakarā". Es te cepos par dzelžiem, jā, tiem pašiem uz kuriem ražotāji ekonomē, tos velkot pēc iespējas ilgāk, ar pēc iespējas mazākām izmaiņām un pēc iespējas lielāku ražošanas ekonomiju - nevis par ārējo un iekšējo izskatu, kas tiešām atbilst jaunākajai modei... Reku, piemēram, skotiņa bembija bīdelis ir 18 gadus vecs dizains, tb pirmo reizi ieklabējās bembijā, kam nu ir 18 gadi. Vai 18 gadus veca dizaina motors ir smagi atpalicis no mūsdienām? Šitā varētu +/- turpināt par jebkura šī tofika postotāja mašīnām; platformām un motoriem, varbūt pat kādam tiešām būtu jauna mašīna kuras dzelži ir apritē tikai dažus gadus, bet nu tas būtu izņēmums Jā, kasiņ, man patīk daudz lasīt par visādu vēsturi, mašīnu ieskaitot, tāpēc arī man patīk apgāzt tavu izmisīgo bļaustīšanos "TĀ MAŠĪNA IR JAUNA, MŪSDIENĪGA!!!", norādot uz faktu ka paceļot šķietami moderno mašīnu uz pacēlāja, apakšā atklājas astoņdesmitie vai, premiumam, deviņdesmitie gadi, bet atverot motora pārsegu, lielākoties deviņdesmitie gadi

Un, jā, diemžēl veco VAGmobīļu motori ir labāki par lielāko daļu jauno motoru - ar praktisku, vienkāršu, uzticamu un lētu dizainu un lielu izturības rezervi. Jā, es esmu pamanījis ka mūsdienās patērētājiem ir tik zemas prasības, ka šādas svarīgas motora, viena no nozīmīgākajām mašīnas sastāvdaļām, īpasības viņiem ir mazsvarīgas - ironiski vispār - 50 gadus atpakaļ intervāls starp kapitālo remontu bija svarīgs cipars, pirms 30 gadiem bija pieņemts ka motoram ir vismaz pusmiljona resurss, bet nu jau ir pilnīgi pie dirsas cik desmitus vai simtus tūkstošus ies, un cik pēc tam tūkstošus būs jāsaliek

Bet nu piedod ka es atgādinu to, ka tas mīts par jauno kastu pārākumu un modernākumu ir mīts. Es esmu pamanījis ka šajā forumā šī patiesība ir ļoti nepatīkama, jā...

Scotinsh77 Reģ.: 14.05.2016
7 0 Atbildēt

Televizors, ar Tev melnbaltais, petrolejas lampa, dreebes ar rokaam mazgaa, ar veljas ziepeem, jo viss modernais tak ir suuds...

megamixs Reģ.: 03.03.2016
7 0 Atbildēt

Laikam jau nesaprast, ka ne visi ir gatavi p....ies ar veciem lūžņiem. Taisīt kapitālos un pirkt divus donora auto lai uzturētu vienu vecu " labi pārdomātu un uzticamu" rūsas spaini. Ne visi ir ieinteresēti nobraukt 4 miljonus kilometru ar vienu auto.

Ja auto ir jāiegulda vairāk par apkopi, respektīvi kaut kas lūzt un jāremontē, tad no auto attiecīgi tiek tikts vaļā un iegādāts cits.

Scotinsh77 Reģ.: 14.05.2016
8 0 Atbildēt

Nepuulies, bezceriigs gadiijums...

megamixs Reģ.: 03.03.2016
7 0 Atbildēt

msh rakstīja: Es savulaik audī biju ielicis elkoņbalstu, bet tām mašīnām, ar kurām kopš tā laika braucu, elkoņbalsts pārāk nepietrūkst - tagad lēnā garā golfam būvēju športa ķebļus un svārstos - pielikt audī elkoņbalstu vai nē...

Garākos braucienos [nu tādos kas ir vismaz liepāja - rīga ] es parasti pa ceļam kādā veikalā nopērku pusotra litra pudeli ar ūdeni - atšķirībā no strebekļa, nav jābaidās izliet, tu vismaz saproti par ko tu samaksā naudu [jo ir stipri vairāk] un līdz šim vēl nav sanācis braukt ar mašīnu, kurā starp šofera ķebli un slieksni nebūtu ērta vieta kur to pudeli iebāzt - ā, un arī drošāk, gan tāpēc ka nav jābaidās izliet, gan arī tāpēc ka dzerot var turpināt skatīties uz ceļa. Pret strebekļu pircējiem vispār staķikā vajadzētu sankcijas ieviest - ja tev ir rokā strebeklis, stāvi rindā AIZ visiem, kam ir tukšas rokas - bet nu jā, viņi diemžēl orientējas uz hamburgeriem, nevis degvielu...

Palasot par taviem taupības ieradumiem, brīnos ka ūdeni pērc veikalā nevis ņem līdz no mājām

sarashkins Reģ.: 01.08.2009
0 2 Atbildēt

kt315b rakstīja: Man jau gan liekas, ka tai sabiedrības daļai, kura pērk auto kešā par 1-2K, līzingus jaunu auto iegādei pārstāja dot gadus 8 atpakaļ. Ir kaut kas mainījies pa šo laiku?

Ja liekas, tad var sasisties.. nesen iegādājos vēl vienu auto par ~2K -- +/- 1 mēneša ienākumu apmērā. Jauns auto līzingā nemaz netika izskatīts kā variants, lai gan piedāvājumi ir visdažādākie.

DeAngelo Reģ.: 29.03.2016
5 0 Atbildēt

Scotinsh77 rakstīja: Vot, tieshi elkonjbalsts, ir viena no svariigaakajaam lietaam mashiinaa.

Piekrītu, ka tas ir ļoti svarīgs. Sevišķi relaksētai, baudāmai braukšanai. Un ja tā nav ( ērta un pamatīga), tad mainās priekšstats par visu vadītāja vietas komfortu kopumā. Piemērs neērtam elkoņbalstam ir iepriekšējo paaudžu Honda CRV (ap2007-2011g.), kurā elkoņa balsts drīzāk traucēja.

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
1 0 Atbildēt

Liepajas bomars msh veljoprojam nav neko labaku nopircis par audi b3?

Janozaurs Reģ.: 19.12.2015
2 0 Atbildēt

msh rakstīja: Es savulaik audī biju ielicis elkoņbalstu, bet tām mašīnām, ar kurām kopš tā laika braucu, elkoņbalsts pārāk nepietrūkst - tagad lēnā garā golfam būvēju športa ķebļus un svārstos - pielikt audī elkoņbalstu vai nē...

Garākos braucienos [nu tādos kas ir vismaz liepāja - rīga ] es parasti pa ceļam kādā veikalā nopērku pusotra litra pudeli ar ūdeni - atšķirībā no strebekļa, nav jābaidās izliet, tu vismaz saproti par ko tu samaksā naudu [jo ir stipri vairāk] un līdz šim vēl nav sanācis braukt ar mašīnu, kurā starp šofera ķebli un slieksni nebūtu ērta vieta kur to pudeli iebāzt - ā, un arī drošāk, gan tāpēc ka nav jābaidās izliet, gan arī tāpēc ka dzerot var turpināt skatīties uz ceļa. Pret strebekļu pircējiem vispār staķikā vajadzētu sankcijas ieviest - ja tev ir rokā strebeklis, stāvi rindā AIZ visiem, kam ir tukšas rokas - bet nu jā, viņi diemžēl orientējas uz hamburgeriem, nevis degvielu...

Kad statoils iemācīsies ražot labāku degvielu par nesti, tad tur pirkšu arī degvielu. Man statoils ir TIKAI maizīšu un kafijas veikals.

sirga Reģ.: 29.10.2002
1 0 Atbildēt

sarashkins rakstīja:

kt315b rakstīja: Man jau gan liekas, ka tai sabiedrības daļai, kura pērk auto kešā par 1-2K, līzingus jaunu auto iegādei pārstāja dot gadus 8 atpakaļ. Ir kaut kas mainījies pa šo laiku?

Ja liekas, tad var sasisties.. nesen iegādājos vēl vienu auto par ~2K -- +/- 1 mēneša ienākumu apmērā. Jauns auto līzingā nemaz netika izskatīts kā variants, lai gan piedāvājumi ir visdažādākie.

tad jau mašinas maini biežāk kā dažš labs -zeķes....

vai piepīpē pepilku un nakosais

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Janozaurs rakstīja: Valsts ir bagātāka kā tu domā. Galvenā problēma ir tā, ka nepareizi tiek tērēti līdzekļi. Ja būtu pie varas kāds KĀRTĪGS biznesnenis nevis skolotājs, žurnālists vai sportists, tad uzdzīvotu pavisam labi.

Diez kurš tad te būs tas kārtīgais biznesmenis, kuram var uzticēt mūsu visu nodokļu naudas dalīšanu bez liela riska tai nonākt pie šoferu dēliem u.c. pietuvinātajos kantoros un ofšoros? Mums te tādi piznezmeņi rulēja parādi līdz pat "nulles gadu" beigām. Ar ko tas beidzās, laikam nav jāstāsta.

Janozaurs Reģ.: 19.12.2015
0 0 Atbildēt

Tas bija rakstīts no sērijas - kā būtu ja būtu.

Jā, pagaidām kārtīgu biznesmeņu nebija pie varas. Iespējams, Latvijā nemaz tādu nav. Bet piekritīsi, ka biznesmenis labāk norullēs nekā, piemēram, skolotājs. Ideāli, ja biznesmenis bagāts. Jo bagātāks, jo retāka būs korupcija ( tai būs citas summas. Ja skolotājam gar acīm noplivinās 10 000, viņš jau sāks trīcēt... bet biznesmenim, kurš veic darījumus ar miljoniem, vajadzēs piedāvāt kaut ko daudz lielāku)

Ir arī atšķirība, vai kādu amatu ieņem biznesmeņa dēls, šoferis, vai pastulba civilā - ielikteņa konsultanta dēls vai šoferis...

arba Reģ.: 16.12.2002
0 0 Atbildēt

Paskataties kuras no austrumu valstim ir vistalak tikusas un kas sajas valstis bija pormie valstu vaditaji ?

Neviens jaunizcepts biznesmenis tuvuma nebija

Janozaurs Reģ.: 19.12.2015
1 0 Atbildēt

arba rakstīja: Paskataties kuras no austrumu valstim ir vistalak tikusas un kas sajas valstis bija pormie valstu vaditaji ?

Neviens jaunizcepts biznesmenis tuvuma nebija

Paskatīsimies kas.

Singapūrā 47 gadus dominēja viena partija. Mums tas nav aktuāli.

Dienvidkorejā Paks Čonhi uztaisīja apvērsumu un ieviesa valstī kārtību. Paks bija ģenerālis ar stiprām olām. Mums tādu cilvēku nav. Reiz bija Ulmanis, kurš arī ieviesa kārtību.

Ķīnā bija gudra komunistiskā partija. Tā paplašināja privātā sektora lomu, ļāva tam attīstīties, BET saglabāja daudzas sociālisma izpausmes - plānveida ekonomiku, nenodeva valsts īpašumus, uzņēmumus, mežus privātajām personām. Ķīnā ir stingri likumi. Par kukuļošanu - nāvessods.. utt. Arī tas mums nav aktuāli.

Ir vēl vesala virkne bagātu, agrāru valstu. Kas ir bagātas bet nav attīstītas - kuveita, krievija, saūda arābija, bruneja....

Bet to "attīstības" pamats ir derīgie izrakteņi - nafta un gāze. Arī tas mums nav aktuāli.

Vēl ir izraēla, kura visu nopelnīja lohokausta projektā. Arī tas mums nav aktuāli.

kt315b Reģ.: 04.12.2012
1 0 Atbildēt

Austrumu valstīm, pat tām, kuras teritoriāli ir nelielas, ir raksturīgs liels iedzīvotāju blīvums. Lielāks kā Rietumeiropā, par mums pat nerunājot. Attiecīgi ir cilvēkresursi, ar kuriem operēt saprātīgu (Ķīna, Dienvidkoreja, Singapūra) vai ne tik saprātīgu (Ziemeļkoreja) ideju realizācijā. Mums ar cilvēkresursiem ir tā, kā ir, attiecīgi idejas vai nu ir jāpiezemē, rēķinoties ar pieejamo resursu apjomu, vai arī a priori jāplāno, ka to realizācija notiks citur.

1 2 3 4
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti