Satiksmes negadījums ārvalstīs.

ReinisPaberzis Reģ.: 21.08.2015

Sveiki, iAuto foruma biedri! Šodien 07.01.2017 es iekļuvu satiksmes negadījumā. Notika tas Zviedrijā, ar Latvijā reģistrētu auto. Negadījums notika šādi. Braucu es pa Eiropas autoceļu E04,no Stoholmas virzienā uz Uppsalu. Bija lieliska saulaina diena, pa nakti bija snidzis sniegs un ceļi bija ļoti slideni. Atļautais braukšanas ātrums uz E04 autoceļa ir 110 km/h. Abi braukšanas virzieni uz šī ceļa ir atdalīti ar metāla barjērām, tikai dažās vietās ir atstāti nelieli pārrāvumi, kur operatīvais un glābšanas transports var apgriezties pretējā virzienā. Un lūk šādā vietā manā braukšanas joslā izbrauca kravas auto. Es mēģināju izvairīties no sadursmes, taču bija liels ātrums un ļoti slidens ceļš. Par laimi neviens necieta, tikai automašīnas. Veikt šādu kreiso pagriezienu Zviedrijā, uz Eiropas autoceļiem ir ļoti smags noteikumu pārkāpums. Kravas auto vadītājs bija kādas austrumu tautas pārstāvis, kurš prata runāt tikai zviedru valodā, taču es tikai angļu. Zviedrisku valodu saprotu tikai nedaudz. Kravas auto vadītājs man piedāvā braukt uz tuvāko pilsētu un aizpildīt saskaņoto protokolu, jo auto vēl ir braucami. Es nepiekrītu un saku, ka saukšu policiju, jo saprotu, ka viņš var sarakstīt visu sev par labu, kā arī tas varētu radīt vēlā problēmas ar Latvijas apdrošināšanas kompāniju. Izsaucu policiju. Kravas auto šoferis uzvedās ļoti izaicinoši, kā jau visi karstasinīgie šo tautu pārstāvji. Bija arī izsaucis savu darba devēju, kurš ieradās pirms policijas un mēģināja kaut kādā veidā ietekmēt notikumu gaitu. Taču mana nostāja palika nemainīga. Kad ieradās policija, viņiem viss bija skaidrs un acīm redzams. Nelielas pārrunas un kravas auto šoferis atradās policijas auto. Par šādu pārkāpumu tiek atņemta auto vadītāja apliecība. Policija piefiksēja negadījuma apstākļus un auto bojājumus. Laipni aprunājos ar izskatīgu zviedru policistijas dāmu un varēju turpināt ceļu. Auto bija braucams, jo netika bojāts radiātors, tikai virsbūves daļas. Jaukā diena sabojāta, arī ar auto vairs nevar braukt. Šodien ir sestdiena, pirmdien būs apdrošināšanas nokārtošanas darbi. Novēlu nevienam neiekļut šādā situācijā, taču ja tā notiek saglabāt mieru un nepakļauties apkārtējo iespaidam.

Ja kādam ir gadijies līdzīgi, lūdzu, padalamies ar savu pieredzi komentāros. Lai palīdzētu citiem, kuri var iekļūt šādā situācijā. Paldies!

 
ReinisPaberzis Reģ.: 21.08.2015
1 0 Atbildēt

Jāpiebilst, ka policija ieradās diezgan operatīvi un norobežoja negadījuma vietu ar brīdinājuma signāl ugunīm. Kā arī izturējās ļoti saprotoši un izpalīdzīgi.

Janozaurs Reģ.: 19.12.2015
0 2 Atbildēt

Interesanti vai mācību dabūji, ka neievēroji noteikumus, pārsniedzot braukšanas ātrumu? ( noteikumos ir punkts, ka braukšanas ātrumu vajag izvēlēties atbilstošu laikapstākļiem).

Vai arī sakarā ar to, ka ŠOREIZ viss beidzās laimīgi , paliki pie tā, ka 100% vainīgs tas otrs.

...nākošreiz izies kaķis, kurš arī būs vainīgs... vai pārplīsīs riepa...

ReinisPaberzis Reģ.: 21.08.2015
1 0 Atbildēt

Es nepieminēju ātrumu ar kādu pārvietojos. Pieminēju, ka atļautais braukšanas ātrums uz šī autoceļa ir 110 km/h . Es braucu ar drošu ātrumu. Jums jāsaprot, ka tas notika uz automaģistrāles, kur katrā braukšanas virzienā ir 3 braukšanas joslas. Un kravas auto iebrauca pretējā braukšanas virzienā.

ReinisPaberzis Reģ.: 21.08.2015
1 0 Atbildēt

Kravas auto veica apgriešanās manevru, braukšanai pretējā virzienā uz autoceļa vietā, kur tas ir stingri aizliegts.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
7 0 Atbildēt

austrumu tautu pārstāvju tipiska uzvedība - nedrīkst, bet ja man vajag, tad var ....

Janozaurs Reģ.: 19.12.2015
0 0 Atbildēt

Tad atvainojos.

Komentāru nedzēsīšu, bet savus vārdus ņemu atpakaļ.

ReinisPaberzis Reģ.: 21.08.2015
0 0 Atbildēt

Liels paldies, par Jūsu komentāru. Iespējams, ka manā rakstītajā bija nepilnības un arī kāds cits tā varēja padomāt.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
4 1 Atbildēt

777Gotfather nelietis končennijs, negarantēja drošību kravas auto šoferim... dēļ tādiem arī notiek negadījumi...

ReinisPaberzis Reģ.: 21.08.2015
1 0 Atbildēt

Lūdzu saprast un piedod.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

To tu Vernonam pasaki.

ReinisPaberzis Reģ.: 21.08.2015
4 0 Atbildēt

GB12, bet ja nopietni, ko domājat par šo gadījumu? Vai ir, kas no pieredzes, ko pastāstīt? Paldies!

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Es domāju - diezgan parasts standarta krešs, nekā tāda... visu izdarīji pareizi. Iesaku, ja iespējams, kārtot pēc sava KASKO (ja tāds ir) - būt ātrāk.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

No pieredzes pareiza rīkojies, ka neatstāji negadījuma vietu. Tas ir saskaņoto paziņojumu trūkums, ka kāds var "pārdomāt" tiklīdz aizbrauc uz citu vietu. Obligāti vajag visu sabildēt uzreiz pēc negadījuma, ja nu šoferis sadomā pamukt.

ReinisPaberzis Reģ.: 21.08.2015
1 0 Atbildēt

Ja godīgi, tad labi, ka viss tā beidzās. Viss varēja būt ar daudz smagākām sekām. Mans auto bija aprīkots ar labām ziemas riepām, plus vēl mana autovadīšanas prasme no autosporta laikiem ļāva man samazināt līdz minimumam negadījuma sekas. Manā automašīnā bija pasažieri un pirmā doma bija, lai viņiem nekas nenotiek.

MJanis Reģ.: 16.07.2004
0 0 Atbildēt

Drīzumā Nervons izraks S@tru no kupenas, tad saliks visu pa plauktiem .....

Vernons Reģ.: 18.02.2014
1 0 Atbildēt

Esi mierīgs, elpo dziļi. Vismaz viens zinošs un psiholoģiski noturīgs braucējs. Visu cieņu viņam.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 0 Atbildēt

Tu to par kravas auto braucēju, vai ne?

ReinisPaberzis Reģ.: 21.08.2015
2 0 Atbildēt

Jau pirmdien saņēmu policijas ziņojumu. Zviedrijā viss notiek diezgan operatīvi. Tagad jāiesniedz apdrošināšanas kompānijai Latvijā. Viņi atkarībā no manas izvēles, vai nu izmaksās kompensāciju, vai veiks auto remontu auto centrā. Pēc tam, viņi paši tiks galā ar avārijas vaininieka apdrošināšanas kompāniju. Lai vai, kā tas ir manis zaudēts laiks. Novēlu visiem braukt bez satiksmes negadījumiem. Laimīgu ceļu un esat uzmanīgi.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti