Vai izvēloties auto, krāsai ir nozīme?

ReinisPaberzis Reģ.: 21.08.2015

Sveiki, iAuto foruma biedri! Kā savulaik teica slavenais ameriikāņu uzņēmējs Henrijs Fords - " Automobīlis ir skaists jebkurā krāsā - ar nosacijumu, ka tā ir melna."

Šogad plānoju iegādāties jaunu auto, tikai nevaru izlemt kādā krāsā. Tādēļ pajautāšu jums. Vai jums, iegādājoties auto ir svarīga tā krāsa? Vai taisnība, ka melnā krāsa ir vislabākā priekš auto? Paldies!

 
1 2 3
anonimikis Reģ.: 18.10.2002
6 2 Atbildēt

Vislabākā krāsa ir pelēkā, citreiz pasē raksta sudraba. Jo tādas krāsas auto nav jāmazgā, putekļus uz tā vienkārši neredz.

ReinisPaberzis Reģ.: 21.08.2015
5 0 Atbildēt

No praktiskā viedokļa tā ir. Pašlaik pats pārvietojos ar tumši pelēkas krāsas auto. Taču man sāk šķist, ka ikdienā ir pārāk daudz pelēkas krāsas auto. Piemērām, ja novieto auto lielveikala Spice stāvlaukumā, pirms ziemassvētku iepirkšanās trakuma laikā, ir ļoti ilgi jānopūlas meklējot savu auto.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
6 0 Atbildēt

Man būtu svarīgi, lai konkrētais auto tajā krāsā izskatās labi.

Bet šaubos, vai krāsa spētu būt par reālu škērsli izdevīga darījuma notikšanai.

Protams, visam ir savi izņēmumi.

Piemēram, noteikti nekad nepirktu "taxi beige", rozā vai "pasta dzeltenu" auto

ReinisPaberzis Reģ.: 21.08.2015
0 0 Atbildēt

Ir dzirdēts, ka baltā krāsa ir nepateicīga. Agrāk valdija uzskats, ka baltā krāsa piedod automašīnai lētuma izskatu. Kā arī, ka baltu auto pēc tam ir grūtāk pārdot.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 1 Atbildēt

Prasta balta krāsa - jā. Dienesta auto krāsa

Savu profilā redzamo auto ņēmu ļoti glītā baltā metālika krāsā. Absolūti patīk!

nomiks Reģ.: 30.10.2002
2 0 Atbildēt

Ļoti gribēju baltu auto. Kad pirku CR-V, apskatījos, ka tas baltā krāsā izskatās ne pārāk. Paņēmu brūnā. Izskatās super. Zafiru gan nopirku baltu. Ļoti patīk kā izskatās. Manuprāt, katram auto piestāv ne visas krāsas.

Iepriekšējais CR-V bija spaiņa krāsā. Šo krāsu arī apzināti izvēlējos

ReinisPaberzis Reģ.: 21.08.2015
3 0 Atbildēt

Tā ir. Reti kuram auto piestāv baltā krāsa. Taču, ja piestāv, tad šis auto izskatās neuzsakāmi lieliski.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Piemērs.

MB S-klase baltā krāsā - izskatās Melna -

Toyota Prius baltā krāsā - izskatās Melnā krāsā - fui

Tagad baltās modernās krāsas (pērle jeb metāliks) ir ļoti, ļoti glītas. Stipri nenovērtēta krāsa vecākas paaudzes cilvēku starpā (izpaužas stereotipi). Bet, viss mainās

Janozaurs Reģ.: 19.12.2015
5 4 Atbildēt

Prius jebkurā krāsā izskatās tizli.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Pirmais modelis - varbūt.

Pats pēdējais - noteikti.

Man ģimenei 2009.gada feislifta modelis pat ļoti patīk.

Un patīk arī "dark blue metalick" krāsa

iciks Reģ.: 29.05.2013
2 2 Atbildēt

Ja pirktu jaunu, noteikti nepirktu standartu - pelēku, melnu, tumši zilu vai baltu. Jo sevišķi pelēko pilnas ielas un kaut kā gandrīz vai gribas ko savādāku. Cienīgā domā tāpat.

Tā kā pirku lietotu, tad 80% variantu bija standarta pelēkie

Melna nav praktiska, jo netīrumus tomēr redz. Sudrabkrāsas autiņam putekļus tiešām mazāk redz.

Janozaurs Reģ.: 19.12.2015
1 0 Atbildēt

Man patīk melna krāsa. Netīrumi labāk redzami, bet toties izskatās labāk. Pašreizējā mašīna ir tehniskajā pasē brūna (!!!!!), bet reāli - melna ( it kā ir tāds pelēcīgs tonis, kas redzams labā apgaismojumā). Krāsu speciāli meklēju.

Balta krāsa rada lētuma sajūtu ( bet ir atsevišķi modeļi, kad tieši otrādi), spaiņa un pelēkās krāsas arī liekas diezgan skaisti, bet PĀRĀK POPULĀRAS, zilas vai zaļas riebjas.

Es uzskatu, ka visideālāk ir kad auto divās krāsās. Nevis tā, ka vienas durvis vienā krāsā, bet pats auto citā, bet saskaņoti. Sevišķi labi izskatās krāsu kombinācijas - melna-sarkana, melna - zila.

Bet tas arī nepiestāv visām mašīnām. Dīvaini izskatītos minivens ar sarkanām svītrām kā muskuļauto.

Daži piemēri:

Pēdējais man pašam ne ļoti patīk, bet vai nav glīti? Lielisks veids kā no garlaicīga auto uztaisīt ko acīm baudāmu.

ReinisPaberzis Reģ.: 21.08.2015
1 0 Atbildēt

Pirmais varians man vairāk pie sirds iet. Man vairāk patīk klasiski toņi. Pēdējais izskatās labi, bet pārāk izceļas. Ikdienas lietošanā varētu ar laiku apnikt šī spilgtā, zilā krāsa.

Janozaurs Reģ.: 19.12.2015
1 0 Atbildēt

Bildes ņēmu randomā, pirmās kas trāpījās un dažādas klases auto. Speciāli neatlasīju.

Vēl man patīk tumši sarkana krāsa. Izskatās arī dārgi un eleganti.

Bet tā ir gaumes lieta. Daži pat nepievērš uzmanību. Man viena paziņa braukā ar gaiši zili- zaļu. Man vemt gribās, bet viņa fano.

aigi Reģ.: 01.08.2005
2 0 Atbildēt

Vispār ir. Bet ja jāizšķiras starp labāku komplektāciju vai krāsu. Tad es ņemtu labāku komplektāciju. Pašreizējā ir gaiši brūna, smilšu brūna un ir ideāla. Gan no praktiskā viedokļa, gan no izskata.

Bet Latvijā un jaunās mašīnas kaut kāpēc visas ir diezgan tumšas un drūmās krāsās.

DidzisKalnietis Reģ.: 20.03.2014
1 0 Atbildēt

Baltā un melnē ir ļoti nepraktiskas. Ja nepatīk auto bieži mazgāt, tad sudrabiņš, bēša vai tumši sarkana. Jebkurš izteikts, tīrs tonis arī prasās pēc regulāras kopšanas, bet vispār tas ir gaumes jautājums. Tu vari pateikt, vai man labāk patīk blondīnes, vai brunetes... Ražotāji reti pindzelē savus auto toņos, kas tiem galīgi nepiestāv, lai gan izņēmumi ir.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
3 0 Atbildēt

Baltā krāsa - pat ļoti praktiska vasarā, nomazgā auto un sausā laikā tas pat pēc nedēļas izskatās

Jo putekļus uz tās krāsas reāli nemana.

Baltas krāsas vienīgais mīnuss izpaužas tagad, pie netīriem slapjiem ceļiem. Tad tā kļūst reāli netīra krāsa

Melnas krāsas auto Latvijā ir katastrofa. Nomazgā auto un pat pēc 1 dienas sausā laikā tas viss pārklājies ar putekļiem, izskatoties nepievilcīgi. Piemērs, vienam manam kaimiņam patīk savu melno BMW 6-coupe mazgāt mazgātavā katru dienu (!!!).

msh Reģ.: 16.04.2007
6 1 Atbildēt

Dziļi pie vienas vietas; krāsa ātrumu neietekmē. Jeb kā tur bija tas teiciens "ne tur ir problēma ka zirgs ir balts, bet tur ka vezumu nevelk". Ja gribas mašīnu ar kādām nav pilnas ielas, tad pelēkajai vai melnajai mašīnai zem haubes jāmurrā sešu vai astoņu katlu benzīnniekam

Tofika autors ir kaut ko sajaucis - henrijs fords teica "klients var iegādāties mašīnu jebkādā krāsā, kamēr tā ir melna", bet tas tā bija jo tolaik melnā krāsa žuva visātrāk, un pat tas laiks bija dienās rēķināms.

ReinisPaberzis Reģ.: 21.08.2015
2 8 Atbildēt

Žēl, ka tādu īstu lietpratēju, kā msh kungs ir ļoti maz. Gribētos tādus vairāk šeit redzēt.

ReinisPaberzis Reģ.: 21.08.2015
3 0 Atbildēt

Kādēļ man liekat mīnusus? Vai uzskatat, ka msh kungs nav zinošs auto lietās?

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
11 1 Atbildēt

Mīnuss no manis arī

Vieds auto tehniskajās lietās - jā.

Totāls demagogs tikai savam uzskatam - tāpat.

Ja iauto uztveram kā domu un pieredzes apmaiņu kulturālā vidē, Msh uzskati - galīgi garām (mēdz citu izvēli naturāli aptirst).

Beidz te "kungoties", tas te ir galīgi garām

ReinisPaberzis Reģ.: 21.08.2015
2 0 Atbildēt

Nepazīstu msh personīgi, tādēļ izmantošu šo formu. Veidojot sakarīgu diskusiju jāievēro pieklājības normas. Man iAuto aktīvie formuma biedri iemanto cieņu, jo lielākā daļa ir ar plašām zināšanām auto lietās. Tādēļ cenšos ievērot pieklājības normas. Esmu par sakarīgu un cienīgu diskusiju.

Janozaurs Reģ.: 19.12.2015
5 0 Atbildēt

Tu domā, ka ja būs v8, tad uzreiz izcelsies? Nopirksi latvijas nabagu premium zīmolu - audi ar v8, vai bmw ar v8, viņi NEKĀDĀ veidā neizcelsies. Vai kāds gopņiks nopirka par 800 eiro ar 1.8 litru dīzeli, vai tu par 20 000 ar v8 auto izsktīsies vienādi. Vienīgais pierādījums ir kaut kāds lieks plastmasas hroma burtiņš aizmugurē un fotoradara soda vēstule.

Tas ir tas pats, kas ielikt vw polo astoņus katlus. Tas TIK UN TĀ BŪS FOLKSVĀGENS POLO.

ReinisPaberzis Reģ.: 21.08.2015
0 1 Atbildēt

Mans pirmais auto bija 7.sērijas BMW, ar 3,5 litru V8 benzīna dzinēju. Tas bija samērā jauns auto, taču lai ar to brauktu ikdienā es tajā ieguldīju prātam neaptveramus līdzekļus. Labi, ka man bija finansiāla iespēja to darīt. Es pat teiktu, ka tas nebija remonts, bet gan pulnīga restaurācija. Tagad, kad redzu kādu jaunieti ar šādu auto, man patiešām viņu ir žēl.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Protams ka izcelsies - normāla skaļuma astoņu katlu rūciens grozīs galvas, vismaz zinātājiem, jo tas ir stipri savādāks nekā izmisīgs četru katlu ķīselīša tarkšķis. Fotoradars? Nu vajag iemācīties braukt, pedālim ir vairāk par divām pozīcijām.

Bet tavs polo piemērs ir līks - jā, polo ar astoņiem katliem būtu fantastiska, baudāma mašīna

Krotow Reģ.: 09.09.2008
1 0 Atbildēt

Polo ar astoņiem zupas katliem, tikai jāatrod vietu, kur tos apkārt virsbūvei piekarināt.

Saistībā ar elektrisko auto tuvošanos bija jautājums par to sadzirdēšanu (jo brauc klusi). Dažs te izteicās ka jāievieš auto skaņas atskaņotājs. Varētu būt biznesa ideja - tirgot auto skaņas, kā savulaik mobilo telefonu zvana toņus. V8 skaņa zapiņam un tādā garā. Var arī kā tam Amsterdamas picas vedējam

ReinisPaberzis Reģ.: 21.08.2015
0 0 Atbildēt

Labais!

Janozaurs Reģ.: 19.12.2015
0 0 Atbildēt

Man tevis žēl.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Lūdzu tev 4 katlu motors ar 8 katlu rūcienu pat zinātājs nezinās.

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
2 1 Atbildēt

Janozaurs

Tā vis nesaki, pārsvara visi tie speciālās līnijas auto ar palielinātiem dzinējiem, brauc stipri atšķirīgāk un labāk par parastā konvejiera brāļiem. Tas pat GT, VR6 vāgens nu ir braukšanas sajūtas ir labākas. Es pat nerunāju pa dinamiku, bet piekares darbība un vadāmības komforts ir labāks. Piemēram ja Tu būtu pabraucis ar BMW v12 cilindru dzinēju, iespējams daudz ko jaunu atklātu par šo auto ...

Janozaurs Reģ.: 19.12.2015
0 0 Atbildēt

Laukam nesaprati, vai es pats slikti uzrakstīju. Gaitas īpašības ATŠĶIRAS kā diena pret nakti. To sajūt ne tikai šoferis, bet pat pasažieri. Pat no ārpuses, pēc skaņas var pateikt, bet es rakstīju par izcelšanos vizuāli. Stāvēs mani salīdzināmie auto blakus, viņi būs praktiski vienādi.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 1 Atbildēt

Likteņa ironija - man viens auto (Volvo) ir spaiņa krāsā (gaiši pelēks), otrs (Qashqai) - melns. Melnā krāsa labi izskatās, bet, nu, redz visus netīrumus, sīkākās švīciņas krīt acīs. Spainis tādā ziņā ir praktiskāks.

jaaanis Reģ.: 29.06.2004
7 1 Atbildēt

kasinsh79 rakstīja: Baltā krāsa - pat ļoti praktiska vasarā, nomazgā auto un sausā laikā tas pat pēc nedēļas izskatās

Jo putekļus uz tās krāsas reāli nemana.

Baltas krāsas vienīgais mīnuss izpaužas tagad, pie netīriem slapjiem ceļiem. Tad tā kļūst reāli netīra krāsa

Melnas krāsas auto Latvijā ir katastrofa. Nomazgā auto un pat pēc 1 dienas sausā laikā tas viss pārklājies ar putekļiem, izskatoties nepievilcīgi. Piemērs, vienam manam kaimiņam patīk savu melno BMW 6-coupe mazgāt mazgātavā katru dienu (!!!).

Pilnīgi piekrītu, ka baltā krāsa un gaišie toņi ir piemēroti saulainām sausām dienām, bet nav piemēroti lietainam, dubļainam, sniegotam laikam.

Savukārt melnā krāsa un tumšie toņi ir viss tieši pretēji, sausā laikā ātrāk paliek netīri, slapjā laikā netīrumi nav tik pamanāmi.

Ņemot vērā mūsu klimatiskos apstākļos stipri vairāk ir lietainās dienas. Attiecīgi, lai tumšie toņi izskatītos tīri, biežāk jāmazgā vasarā, savukārt gaišie - rudenī, ziemā un pavasarī.

Tāpēc es priekšroku dodu tumšajiem toņiem un labprātāk vairāk mazgāju vasarā nekā ziemā.

Man ir bijuši autiņi, gan gaišie, gan tumšie, jo pērkot lietotu auto būtiskāks faktors ir tehniskais stāvoklis. Savukārt tagad kad pirku jaunu auto izvēlējos tieši melnu.

Arī dīlers centās mani atrunāt ar populārajiem mītiem, ka gaišie auto mazāk jāmazgā un, ka tumšajiem vairāk redz skrāpējumus. Pat gājām uz mazlietoto auto tirdzniecības vietu, lai pārliecinātos cik labi ir redzami skrāpējumi. Secinājums bija viens, ka vienādi skrāpējumi, vienādā attālumā neatkarīgi no krāsas ir redzami vienādi.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Interesanta doma, nebiju aizdomājies nekad

kalfonso Reģ.: 27.03.2002
0 0 Atbildēt

tas, ka lietaino dienu Latvijā ir vairāk nekā tādu, kad nelīst/nesnieg, ir tikai sujektīva sajūta reāli it ouse uz pusi apmēram.

"...Latvijā ir labi izteiktas jūras klimata pazīmes — neliela janvāra un jūlija vidējo temperatūru amplitūda, paaugstināts nokrišņu daudzums, nenoturīgi laikapstākļi. Ciklonu ietekmē ir liels mākoņainums — vidēji 160—180 apmākušos dienu gadā."

lv.wikipedia.org/wiki/Latvijas_klimats

tas, ka sniegotā ziemā arī saulainā dienā mašīna būs "slapja" no sāls izkausētā sniega, tas gan ir fakts

Nortel Reģ.: 16.03.2007
1 0 Atbildēt

Kad izvēlējos jaunu auto, krāsai vispār nepievērsu uzmanību. Ko ražotājs iedeva "par velti", tādu arī paņēmu. Neredzēju jēgu piemaksāt gandrīz 500 EUR par īpašo krāsu. Stock variants pilnībā apmierināja.

Uggga Reģ.: 04.01.2006
1 0 Atbildēt

Man it kā ir svarīgi kādā krāsā mašīna, bet tajā pašā laikā nav. Ja man jāpērk lietota mašīna, krāsu skatos gandrīz pēdējām kārtām, tomēr apzināti vai nē, kaut kādas simpātijas vairāk ir pret mašīnām ar sev pieņemamākām krāsām.

Par saldu cenu esmu nopircis 2 sev nevēlamas krāsas, vienu sarkanu, ko biju nosolījies sev vairs nepirkt, jo mēdz izbalēt, otru gaiši zilu, kas ne visai piestāvēja mašīnai.

Tagad ir melna, bet tā kā baigi neiespringstu par vizuālo, mazgāju ne biežāk kā mazgātu spaiņa krāsu.

Nelabojams Reģ.: 04.04.2016
2 5 Atbildēt

vidējā latvieša tieksme uz pelēcību izpaužas pat auto krāsu izvēlē

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
3 0 Atbildēt

itkā būtu no kā izvēlēties. Ja jaunu no salona, tad tu vari par krāsu domāt, ja pērc lietotu - tad "pareizo" krāsu vari gadus 3 meklēt...

Nelabojams Reģ.: 04.04.2016
1 0 Atbildēt

Diemžēl, arī salonā var ne vienmēr...

Scotinsh77 Reģ.: 14.05.2016
2 0 Atbildēt

Kraasai, protams ir noziime. Piemeeram BMW- tikai un vieniigi melnaa. Veel ir pienjemama baltaa peerle, tad jaabuut melniem diskiem, spoguljiem un jumtam.

VWfans Reģ.: 21.02.2004
9 0 Atbildēt

Man nepatīk bēšās, sudrabainās un visu citu toņu pelēkās automašīnas, jo tādas man atgādina darba auto. Pašam visi auto ir bijuši košās vai tumšās krāsās, un tādi auto man patīk. Saprotu, ka tādus auto prasās biežāk mazgāt, taču skaistums prasa upurus.

Janozaurs Reģ.: 19.12.2015
3 0 Atbildēt

Te tev piekritīšu.

VWfans Reģ.: 21.02.2004
5 0 Atbildēt

Manu bijušo un esošo auto krāsas:

koši sarkans otrais Golfs

ķiršu krāsas Vento

tumši zils Vento

koši zila Meriva

ķiršu krāsas Fabia

ReinisPaberzis Reģ.: 21.08.2015
4 0 Atbildēt

Kādā krāsā būs Volvo XC90?

DeAngelo Reģ.: 29.03.2016
4 0 Atbildēt

VW fana XC90 būs raibs, jo vakaros viņš to apšaudīs no peintbola šautenes. Tīri savam priekam

Konuss Reģ.: 10.02.2015
4 0 Atbildēt

Ja VWfans veiks radikālas pārmaiņas savā dzīvē, tad kā reiz iegādāsies tieši spaiņa krāsas XC90

Janozaurs Reģ.: 19.12.2015
1 0 Atbildēt

Kaut kādā stulbā krāsā, piemēram gaiši zaļā, zilā vai oranžā.

Lai pēc tam varētu turpināt komentāros kritizēt :" tā auto nav ne vainas, braucot, pirmo reizi mūžā izpletu rokas, izvēdināju paduses, bet tā krāsa - fuj. Kā var nopirkt tādu auto?"

sarashkins Reģ.: 01.08.2009
1 0 Atbildēt

Ķiršu ir balta, rozā un violeta - tad kura?

Konuss Reģ.: 10.02.2015
0 0 Atbildēt

Ir arī ķiršu zaļa

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Un brūna arī...

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Nemuldi, Meriva tev nebija koši zila, bet gan zilas caurejas krāsā.

arba Reģ.: 16.12.2002
2 0 Atbildēt

dažādi auto dažādas krāsas, ir arī vēsturiski izveidojušās

angļi - zaļā, itāļi - sarkana, franči- zila, vācieši sudraba, bmw -balta

Krāsas , kas joprojām tiek izlietotas spota auto krāsošanā.

Praktiskais - visas pelēkās reti jāmazgā, mazie skrāpējumi maz redzami, melna- redz katru netīrumu, nožuvušu ūdens pili, visus mazos skrāpējumus, sarkana nezinu kāpēc visvairāk mainās saules ietekmē, izbalē

ir retās speciālās , kas man liekas ir izcilas - bmw - Havana brown, alfa remoeo - 8c red

Vispār katram savs

Man riebj visas sudraba un pelēkās, bet pašam pagrabā stāv pelēks sudrabs

public.bn1302.livefilestore.com/y3pXAisp63trmPidUt5afXgYa6x9IaAn8db6-hnupxSSY9BrV0NeKzSeYGlIwyryY_anU6-mbvLZjsnfCYKgRjAvrRsZnwGBlNy8KfRoXEUdyF7K2RX98LZ2caauEfruFxatLdd4DQ8xp-oYr2o7ebo3g/a.jpg?psid=1&rdrts=158997749

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
4 0 Atbildēt

Man patīk ķiršu metālika vai balta,melnu nekad nepirktu.

imzz Reģ.: 27.02.2015
5 0 Atbildēt

Interesanti , ka neviens nav atzīmējis, ka tumšo , sevišķi melnās krāsas auto stāvot saulē stiprāk uzkarst. Piemēram, ASV auto topikos , apspriežot auto krāsu, to noteikti piemin, saprotams, vairāk Kalifornijas vai Floridas iedzīvotāji. Tas ir vēl viens iemesls, kāpēc melnā krāsa nav praktiska.

AnK Reģ.: 06.10.2014
1 0 Atbildēt

Iepriekšējā mašīna bija gaiši pelēka/sudraba, galvenokārt, jo tā bija pieejama +/- uzreiz, kamēr citu krāsu auto bija jāgaida vairākus mēnešus. Sāka reāli apnikt jau pēc gada

Pašreizējais auto (2016.g. Toyota Verso) ir tumši zilā, nemetāliskā krāsā. Gribējās ziļu, tumši zaļu vai sarkanu, No tām krāsām Verso bija pieejams tikai zilā un sarkanā, un zilā krāsa ne tikai labāk patika, bet arī ļāva ietaupīt. Manuprāt, mašīnai ļoti piestāv un ar netīrumiem arī nav baigi traki. Neteiktu, ka vairāk pamanāmi, nekā uz iepreikšējās mašīnas.

DeAngelo Reģ.: 29.03.2016
1 0 Atbildēt

Tumši zila un zila ir laba krāsa. Arī melna ir laba. To lasīju kādā krievu preses izdevumā. Raksts bija par auto krāsu no psiholoģijas viedokļa. Par to, ko krāsa pasaka par auto saimnieku. Par pārējām daudz neatceros.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
1 0 Atbildēt

Priekuļos braukā salāti zaļš Touran, baigi labi izskatās.

murx Reģ.: 15.04.2016
3 0 Atbildēt

Galvenais, lai sievai patīk.

ReinisPaberzis Reģ.: 21.08.2015
5 0 Atbildēt

Tas patiešām ir galvenais. Mans draugs, jau vairāk, kā 3 mēnešus sev meklē auto. Neviens nepatīk viņa sievai.

murx Reģ.: 15.04.2016
1 0 Atbildēt

Padomijā bija pētījums, kādas krāsas auto biežāk/retāk iekļūst avārijās. Zaudēja krāsas, kas iekļāvās apkārtējā vidē - zaļās, haki, u.tml.. Uzvarēja dzeltenā, jo to vislabāk varēja ievērot uz ceļa. Domāju, ka šāds arguments ir pat svarīgāks par netīrumu redzēšanu.

Uggga Reģ.: 04.01.2006
4 0 Atbildēt

Pamanāmajām krāsām ir arī cits mīnuss - nevarēsi nepamanīts pie mīļākās aizbraukt utml.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
3 0 Atbildēt

Hmm, ja tā padomā PSRS viskorektāk bija to pētīt, jo krāsu neizvēlējās, bet gan ņēma kāda bija līdz ar to nav no īpašnieka rakstura atkarīgs. Par krāsām interesanti, ka sarkanas krāsas auto ir sliktāk pamanāmi.

Vēl jāņem vērā, ka acs centrā ir aklais punkts(vieta kur iet redzes nervs), smadzenes šo vietu aizmālē no pārējā attēla, bet ja tuvojošais auto/gājējs iekrīt abu acu aklajā punktā vai otrai acij skatu aizsedz piemēram pie salona spoguļa piekārtais smaržeklis, tad var nepamanīt jebkādas krāsa auto. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc avārijas ir, bija un būs, kamēr auto vadīs cilvēki.

www.acis.lv/testi_blindspot.html

iciks Reģ.: 29.05.2013
3 0 Atbildēt

Starp citu, kas ir interesanti. Jaunie vecāki nereti aiziet pat līdz visādām dīvainībām, ja runa ir par bērnu drošību, taču tajā pašā laikā bērnu ratiņus izvēlas brūnus, pelēkus u.c. ļoti neizteiksmīgās krāsās.

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Nozares profesionāļi prognozē, ka pieprasītākā auto krāsa Pasaulē būs - BALTA

Janozaurs Reģ.: 19.12.2015
3 0 Atbildēt

Laikam balta krāsa daudz saražota, tāpēc visu krāsos baltu.

1 2 3
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti