Vai izvēloties auto, krāsai ir nozīme?

ReinisPaberzis Reģ.: 21.08.2015

Sveiki, iAuto foruma biedri! Kā savulaik teica slavenais ameriikāņu uzņēmējs Henrijs Fords - " Automobīlis ir skaists jebkurā krāsā - ar nosacijumu, ka tā ir melna."

Šogad plānoju iegādāties jaunu auto, tikai nevaru izlemt kādā krāsā. Tādēļ pajautāšu jums. Vai jums, iegādājoties auto ir svarīga tā krāsa? Vai taisnība, ka melnā krāsa ir vislabākā priekš auto? Paldies!

 
1 2 3
GuntisViksna Reģ.: 02.08.2016
1 0 Atbildēt

Vienīgā krāsa, uz kuru es neiesprintu, ir baltā. Kaut gan žilbinoši balts "mersis" kāzu izgreznojumā ar viršiem un violetām lentām ir vienkārši dievīgs! Manuprāt, SAVA krāsa, kas vislabāk piestāv tikai tam, ir katrai automobiļu markai un konkrētam modelim. Piemēram, balts Audi ir galīgi garām, toties melns - ohhhh...

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
4 0 Atbildēt

KIA Optima balts dzīvē arī pa nelielu gabalu izskatās ne sliktāk par Mersi. Prasītos tikai agresīvāka radiatora reste un Latvijā cits nosaukums, jo dēļ Maximas vārds Optima neasociējas ar kvalitāti

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Starp citu kad biju pagājušo reizi auto izstādē(paldies iAuto par biļeti) no visiem jaunajiem auto KIA Optima subjektīvi izcēlās gan ar apdares kvalitāti, gan ērtību un labu cenu. Vēl varbūt par Passat bija labs iespaids, bet cena pilnīgi neatbilstoša, VW saspiedušies ar saviem kulta auto.

arba Reģ.: 16.12.2002
3 1 Atbildēt

Man neviens nepiekritīs , bet bmw vislabak izskatas balts !

Ja pirktu salonā tad tikai tadu !

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
1 0 Atbildēt

Piekrītu!

Redzēta ļoti glīta jauna 5-sērija - hibrīds, pērles baltā krāsā

cl7lv Reģ.: 04.11.2016
0 0 Atbildēt

Tikai ne ziemā Uz balta sniega fona izskatās vnk. netīrs.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 0 Atbildēt

Jānodala parastā baltā krāsa (lasi - dienesta auto krāsa jeb prastā bāzes baltā krāsa) ar modernajām baltajām pērlēm, metalikām u.tml. Tās ir absolūti nesalīdzināmas krāsas, ne jau velti - Emirātos (ja nekļūdos) tā modes lieta aizgāja tautās iesākumos, tagad - turpinās aizvien vairāk visā pasaulē.

Uggga Reģ.: 04.01.2006
4 0 Atbildēt

Emirātos, un citās saulainajās zemēs, baltajai krāsai ir praktiska nozīme - mazāk uzkarst.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Sarkanā krāsa parasti ir ar papildus opciju, pēc pāris gadiem tā saulē kļūst rozīga. Krāsa hameleons...

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
1 0 Atbildēt

Nozares profesionāļi prognozē, ka pieprasītākā auto krāsa Pasaulē būs - BALTA

......

Pasen lasīju Latvijas dzelteno presi . Toreiz rakstiņā bija baltu auto bildes ar pašmāju un rus slavenībām un piebilde ( norādne ha ha ) kas tagad modē .

Krievu daiļslidošanas zvaigznes pa Latviju braukā ar baltiem džipiem

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
1 0 Atbildēt

jaaanis

Ņemot vērā mūsu klimatiskos apstākļos stipri vairāk ir lietainās dienas. Attiecīgi, lai tumšie toņi izskatītos tīri, biežāk jāmazgā vasarā, savukārt gaišie - rudenī, ziemā un pavasarī.

.........

Piekrītu , pašam melna .

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
4 0 Atbildēt

Liels CEPUMS būs tam ražotājam, kam pietiks smadzeņu un visu viedo prātu izdomāt tādu auto krāsu, kas nekad nepaliek netīra

Lūk, par tādu krāsu es gan būtu gatavs piemaksāt, auto iegādājoties

iciks Reģ.: 29.05.2013
2 0 Atbildēt

It kā pirms laika runāja, ka kaut ko esot saveidojuši. It kā krāsa ar pārklājumu, kas mitrumu atgrūž - analogi kā tā figņa, ko liek uz stikliem, lai lietus laikā veidotos pilieni un mazāk būtu jātīra.

Protams, ne jau putekļus tas atturētu, bet kaut kādā mērā droši vien līdzēts būtu.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 1 Atbildēt

Nokrāso kamuflāžā.

JanisGrinhofs Reģ.: 20.04.2013
0 0 Atbildēt

Ja godīgi katram auto piestāv sava krāsa vairāk vai mazāk. Taču katram savs tīri indviduāli. Daži izvēlas krāsu ņemot vērā tās praktiskās īpašības ekspluatācijas laikā. Es pēc iespējas izvēlos krāsu kura man patīk vislabāk. Tā ir balta. Dažādos laika posmos man bijuši četri balti vāģi. Kas var būt labāks par baltu bembi, balts bembis.

arba Reģ.: 16.12.2002
1 0 Atbildēt

vēl jau krāsas izvēli nosaka cena

balts, melns , pelēks, parasti ir iekļautas bāzes piedāvājumā

Atsevišķas krāsas sasniedz vairāu tūkstošu piemaksu

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

It kā subārs par savu tagad izvēļējies balto .

solaris Reģ.: 23.11.2012
1 1 Atbildēt

Ja auto ir sarkanā krāsā, tad 90% tā vadītājs ir sieviete, kura runā pa telefonu, braucot zem plūsmas ātruma kreisajā joslā.

Ja auto ir baltā krāsā, tad šāda varbūtība ir apt. 70%.

Autoskolās pareizi teic, ka sarkanas krāsas auto satiksmē ir drošāks, jo vieglāk pamanāms. Taisnība ir tikai daļēji, jo viegli pamanīt ir tikai pusbēda, vēl vajag, lai brauktu prognozējami, neizraisot citiem vēlmi agresīvi apsteigt pa labo pusi.

Koši dzeltenas, zilas u.tml. ir retas krāsas; nav vērts par tām diskutēt, jo tās izvēlas cilvēki, kuri citiem padomu neprasa.

Visinteresantākā krāsa - jo tā ir ļoti reti izplatīta jebkurā sērijveida produkcijā, sākot no auto, beidzot ar apģērbu - ir tumši zaļa. Ja gribi, lai uz tevi skatās pozitīvi (tumši zaļš neapzināti rada patīkamas emocijas) kā labas gaumes cilvēku, patērējies šim variantam.

Melna krāsa ir pielīdzināma pelēkai krāsai - par to nav vērts runāt kā kaut ko īpašu. Pilnas ielas ar tādiem auto. Nekā slikta tajā nav. Automašīna ir domāta braukšanai, nevis sevis izrādīšanai.

Janozaurs Reģ.: 19.12.2015
0 1 Atbildēt

Avārijas situācijas izraisa jebkura maza mašīna, jo tās visi cenšas apdzīt.

Par krāsainām mašīnām es nepiekrutīšu. Lielākoties tās pērk cenas dēļ. Oranža mašīna būs lētāka par pelēku vai melnu.

Balta krāsa tā ir sieviešu krāsa, bet tā vai nu auto padara dārgāku vai tieši otrādi. Balts džips izskatās lēti, balts s klases mersedes izskatās dārgāk kā melns.

Bet tumši zaļa man neizraisa pozitīvas emocijas, tieši otrādi. Tāpat kā tumši zila. Neapšaubāmi, tumši zaļa izskatās labāk kā gaiši zaļa, bet tik un tā.

solaris Reģ.: 23.11.2012
0 0 Atbildēt

Par oranžām nezinu, taču sarkanu krāsu nereti emocionāli, speciāli izvēlas sievietes, neatkarīgi no cenas aspekta.

Nepiekrītu tavam viedoklim par to, kas lielākoties izraisa avārijas situācijas. Bet ne par to ir diskusija, nav vērts turpināt.

solaris Reģ.: 23.11.2012
2 0 Atbildēt

Piebildīšu - kad pēc lauksaimniecības zemes iegādes pirku savu pirmo traktoru, tad domāju, vai gribu finansiāli izdevīgi pirkt konkrēto minitraktoru oranžā krāsā, kas man ļoti nepatīk. Savukārt tagad man vairs vispār nav nekādas domas par tamlīdzīgu tēmu, jo daudz, daudz svarīgāk ir tas, ko var redzēt meteo.lv tuvākajai nedēļai - kad būs un kad nebūs lietus utt. Nu un citi ar lauku darbiem saistīti praktiski aspekti.

Ja nevari izvēlēties auto krāsu, tātad tev tas nemaz nav principiāli svarīgi (ja būtu, tad padomu nevienam neprasītu). Vienkārši pērc izdevīgāko no praktiskā viedokļa. Tu taču neesi aktieris vai klauns, kura primārā misija dzīvē ir iegūt skatītāju uzmanību un apbrīnu?

cl7lv Reģ.: 04.11.2016
1 2 Atbildēt

Sudraba krāsa ir vispraktiskākā, jo neredz netīrumus, neredz mazus skrāpējumus arī visgarlaicīgākā, tomēr spaiņa krāsa vien ir. Tumšās krāsas - biežāk jāmazgā, vairāk redz krāsu defektus, vairāk uzkarst vasarā, labāk izskatās, vairāk jākopj.

ak Reģ.: 13.01.2003
3 0 Atbildēt

Par melno varu teikt tikai, ka šis ir pēdējais melnais, ko nopirku. Nekad vairs. Pat sausā vasarā, nomazgāts, pa 800 m līdz lielajam ceļam jau apput, un izskatās netīrs.

Kaapeec Reģ.: 23.09.2003
1 0 Atbildēt

Ir tāda krāsa no sudraba variantiem, Techtonic Silver vai kā tamlīdzīgi, tāda viegli bēšīga vai iebrūna, uz kuras netīrumus neredz vispār. Līdz ar to, vides saudzēšanas nolūkos, mašīnu mazgāju tikai pēc totālas braukšanas pa granteni, un arī tikai tad, ja pēc pāris dienām nav lietus, kas nomazgā pats. 3 gadu laikā esmu mazgājis 5 reizes

nomiks Reģ.: 30.10.2002
6 0 Atbildēt

Ir arī tādi, kas mzgā auto reizi gadā - pirms TA veikšanas. Un tam nav nekāda sakarā ar mašīnas krāsu, bet gan attieksmi.

Man ar netīru auto braukt nepatīk! Protams, nemazgāju to ziemā katru dienu, jo nevaru to atļauties gan fiansiāli, gan laika ziņā, bet ikdienā cenšos tomēr auto uzturēt tīru.

No praktiskā viedokļa CR-V brūnganā krāsa ir ļoti laba. Netīrumus redz vēlāk kā melnai krāsai, piemēram, bet mazgāt gan nav tik viegli kā Zafiru, kura ir baltā krāsā.

arba Reģ.: 16.12.2002
3 0 Atbildēt

reiz kāds auto tirgotājs teica - apskaužu tos cilvēkus, kas var atļauties braukt ar tīru melnu auto !

melns auto ir specifiski jāmazgā !

2 x gadā jāpulē, jāapstrādā ar kaut kādu keramiku, jāmazgā ar bezūdens tehnoloģijām u.t.t

svaigi pulēts, apstrādāts viņš nemaz tik loti neņem klāt netīrumus, un ļoti viegli mazgājas !

man pašreiz viens ir pelēks sudrabs - jā praktisks bez gala, netirs vispār nepaliek, tikai nespīd vairs bet cik neinteresants un neglīts ! pie tam tā ir specifiski pelēka, par ko ir diezgan daudz piemaksāts , bet spainis paliek spainis - metālisks , specifisks spainis

jaaanis Reģ.: 29.06.2004
0 0 Atbildēt

cl7lv rakstīja: Sudraba krāsa ir vispraktiskākā, jo neredz netīrumus, neredz mazus skrāpējumus arī visgarlaicīgākā, tomēr spaiņa krāsa vien ir. Tumšās krāsas - biežāk jāmazgā, vairāk redz krāsu defektus, vairāk uzkarst vasarā, labāk izskatās, vairāk jākopj.

Man ir bijušas divas spaiņa krāsas mašīnas un viena gaiši brūna. Viņas tīras izskatījās tikai sausā laikā, slapjā laikā vai ziemā izskatījās vienkārši krimināli!!! Slapjā laikā arī nav jēgas mazgāt, jo pēc 5km mašīna ir tikpat netīra kā pirms mazgāšanas. Atšķirība ir tāda, ka slapjā laikā tumšām krāsām netīrumi nav tik pamanāmi (ir bijušas gan tumši zilas, tumši pelēka, ķiršu un tagad melna).

Apgalvot, ka sudraba krāsa ir vispraktiskākā, jo neredz netīrumus, var tikai dienvidos, kur lietus līst vienreiz gadā. Latvijā 3/4 (subjektīvi) ceļš ir slapš, attiecīgi VISAS mašīnas ir netīras un gaišām mašīnām netīrumi ir vairāk pamanāmi. Ja kāds apgalvo pretējo tad vainu ir redzes problēmas vai arī nohiptnotizēts un redz tikai to ko grib redzēt.

jaaanis Reģ.: 29.06.2004
0 0 Atbildēt

Piekrītu, ka tumšā krāsa vasarā vairāk uzkarst, bet būtiskāks faktors ir salona apdares krāsa (melna vai balta ādas apdare). Un atkal jautājums, cik gada griezumā mums ir tās saulainās karstās dienas?

DeAngelo Reģ.: 29.03.2016
2 0 Atbildēt

Krāsai varbūt ir nozīme pērkot jaunu auto. Pērkot lietotu vairāk būtu jāizvēlas pēc tehniskā stāvokļa

jaaanis Reģ.: 29.06.2004
1 0 Atbildēt

Piekrītu.

Man gan personīgi ir dažas krāsas, kas ļoti nepatīk un kuras es piekristu nopirkt tikai tad ja auto būtu ideālā stāvoklī un krietni lētāks par citiem.

Daži piemēri:

www.ss.lv/msg/lv/transport/cars/audi/a6/hehlh.html

www.ss.lv/msg/lv/transport/cars/audi/a6/dxlpd.html

Kā saka par gaumi nestrīdas, gaume vai nu ir, vai nav

DeAngelo Reģ.: 29.03.2016
0 0 Atbildēt

Jā, gaumes lieta. Es tos abus ņemtu. Seviški dzelteno

Janozaurs Reģ.: 19.12.2015
0 0 Atbildēt

Fūuuu!!!

Konuss Reģ.: 10.02.2015
2 0 Atbildēt

Pie jauna auto pirkšanas krāsu izvēlei bija divi varianti - melns un brūni pelēcīgs, kas drūmā laikā izskatās pat gaiši pelēks. Lai arī melns izskatās eleganti, tomēr izvēle par labu otrajam, kas manuprāt arī izskatās diezgan ok, bet lielākie plusi ir, ka netīrumus neredz kā vasarā, tā ziemā. Mašīnai ir jākļūst ļoti netīrai, lai tas sāktu kļūt pārāk traucējoši. Un, braucot pa grants ceļiem, vienīgais, kas nodod ir redzamā putekļu kārta uz tonētajiem stikliem.

nomiks Reģ.: 30.10.2002
1 0 Atbildēt

Manai CR-V ir līdzīga krāsa. Varbūt nedaudz tumšāka, bet izskatās skaisti.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

Par salona uzkaršanu . Skatījos vienu raidījumu . Tur mērija kā salons uzkarst melai un baltai ,modeļi vienādi . Ciparus galīgi neatceros ,bet atmiņā iesēdies ,ka tā strapība nebija nemaz tik liela

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

Drusku netēmā , bet tomēr par izskatu .

Pirms gadiem gada auto secīgi bija ford scorpio (1986), opel omega(1987) . Abi vienā gadā izlaida otro paaudzi . Ford scorpio ar tām neierastajām lampām .Tā modelis totoāli pazaudēja konkurentam omegai . Bet tehniski nezvai jaunais modelis bija tik krasi sliktāks . Tikai dizains

Kaapeec Reģ.: 23.09.2003
0 0 Atbildēt

nomiks rakstīja: Ir arī tādi, kas mzgā auto reizi gadā - pirms TA veikšanas. Un tam nav nekāda sakarā ar mašīnas krāsu, bet gan attieksmi.

Man ar netīru auto braukt nepatīk! Protams, nemazgāju to ziemā katru dienu, jo nevaru to atļauties gan fiansiāli, gan laika ziņā, bet ikdienā cenšos tomēr auto uzturēt tīru.

No praktiskā viedokļa CR-V brūnganā krāsa ir ļoti laba. Netīrumus redz vēlāk kā melnai krāsai, piemēram, bet mazgāt gan nav tik viegli kā Zafiru, kura ir baltā krāsā.

Pirms TA mašīnu nemazgāju. Kāpēc tas būtu jādara?

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 0 Atbildēt

DeAngelo rakstīja: Jā, gaumes lieta. Es tos abus ņemtu. Seviški dzelteno

Es ar ņemtu dzeltenu, bija man agrāk Seat Ibiza citrona dzeltenā krāsā.

1 2 3
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti