Kur mazgāt auto?

Konuss Reģ.: 10.02.2015

Blakus tēmā par automobiļu krāsām, pieskārāmies to kopšanai.

Tad nu šeit padalāmies, kur mazgājam un ko ievērojam kopjot savu auto!

 
1 2
Konuss Reģ.: 10.02.2015
0 0 Atbildēt

Pats pārsvarā izmantoju Statoil automātus, ņemot vērā, ka ar savu extra karti Platīna mazgāšana sanāk ļoti lēta. Vienīgi bažas par to, kāds izskatīsies krāsojums, pec ilgākas regulāras šādu birstu apmeklēšanas.

Citādi, ja nepieciešama vienkārša noskalošana, tad par 1.50 EUR pietiek, lai to izdarītu kādā no pašapkalpošanas stendiem. Ja nepieciešama salona tīrīšana, tad komplektā ar virsbūves mazgāšanu uz RTP, kur reti ir rindas, vai arī pie Neste Skanstes ielā ir kantoris - tur gan parasti ir rindas.

Vai ir jēga un cik bieži krāsojums jāpulē?

DeAngelo Reģ.: 29.03.2016
1 0 Atbildēt

Statoilā iebraucu ar māšeli. Nu nafig. Disku spaugas palika netīras. Automāti nerullē. Vislabāk ir mazgāt pašam vai izmantot roku darbu :-) Skalojamie (pašapkalpošanās) ir tīri ok. Bail samelot, bet šķiet noskaloju par 1Eur. Vienīgais palika mikroskopiska kārtiņa uz auto. Bet tur var piestrādāt ar mitru lupatu

Vaskoju/pulēju ar rokām. Dažas reizes gadā.

Konuss Reģ.: 10.02.2015
0 0 Atbildēt

Ar to staķiku kā kurā vietā - arī birstu veidi katrā mazģātuvē aršķiras. Pēc platīna gan neesmu manījis, ka diski būtu netīri - ja nu vienīgi kaut kādas mazākās spraugas. Izvēlos tur braukt, jo ātri, ir pieejama paliela atlaide tieši uz mazgāšanu un ziemā ir bonuss, ka apakšu arī noskalo.

megamixs Reģ.: 03.03.2016
4 0 Atbildēt

Mazgāju pats ar rokām. Šim nolūkam kā palīgs ir iegātāts augstspiediena mazgatajs, kurš tiek arī izmantots piemājas un piebraucamā ceļa uzkopšanai.

Iesakumā auto tiek noskalots ar spiedienu, tad mazgats ar švammi un šampūnu, tālāk žāvēts un ievaskots. Pulējis esmu tikai atsevišķas detaļas, bija nelielas švīkas uz priekšējā bampera, kuras tika veiksmīgi izpulētas. Šim nolūkam tika iepirktas pulējamās ripas montējamas uz urbjmašīnas.

DeAngelo Reģ.: 29.03.2016
3 0 Atbildēt

Laba ideja par piebraucamo ceļu. Ceru arī man būs māja un ņemšu vērā

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 0 Atbildēt

Jaunībā mazgāju paC, tagad esmu laikam par slinku (vai trūkst lieka laika). Piedevām, dzīve Rīgā utt.

Ļoti pa ātro - NESTE 123. Bet ņēmu programmuar rokas priekšmazgāšanu, tad rezultāts ļoti priecē

Gribot kvalitāti (vai arī tad, kad ārā šķīdonis - tikai kārtīõgi noskalot), braucu Vienības gatves "Džuljeta" pie tumsnējiem vīriem a la "Džamšut" - tagad nesen pārtapa civilizētāk par FORAUTO. Par 5 eur iegādājos atlaižu karti, tagad 20% atlaide visam. Rezultāts priecē

AnK Reģ.: 06.10.2014
0 0 Atbildēt

Ja vajag fiksi, iebraucu kādā no tām tur mazgātuvēm, kur iemet naudiņu un tad ar augstspiedienu pats mazgā.

Ērtības ziņā patīk SongWash Alfā, jo nu, ja laiks tāpat jātērē šopingam, tikpat labi var pie reizes iztīrīt auto salonu un ļaut nomazgāt.

Kad vedu auto uz apkopi, iztīru salonu un nomazgāju pie oficiālā dīlera (Wess Berģi), tur darbu izdara ļoti profesionāli.

nomiks Reģ.: 30.10.2002
2 0 Atbildēt

Kad ārā silts un sauss, mazgāju pagalmā pats.

Pārējā laikā cenšos izmantot servisu, kur mazgā rokām. ļoti reti Statoilā, jo arī uzskatu, ka bieža automātiskās mazgātuves izmantošanas bojā krāsu.

jaaanis Reģ.: 29.06.2004
1 0 Atbildēt

Ja vajag ātri un tikai ārpusi tad visbiežāk statoil. Parasti vajag kopā ar salona tīrīšanu, tad izvēlos tādu vietu, kur var pienācīgi uzgaidīt (nav jāstāv uz ielas), vai apvienot patīkamo ar lietderīgo, piemēram kamēr mašīna mazgājas kaut kur blakus var apēst pusdienas vai vakariņas.

Siltā vasaras vakarā, laistot piemājas kokus, krūmus un puķes dažreiz aizraujos un nomazgāju arī mašīnas

Auto pulēšanu esmu izmantojis vienu reizi, pirms auto pārdošanas. Rezultāts bija žilbinošs , auto pārdevu vienas dienas laikā, neskatoties uz virkni tehniskajām problēmām.

jaaanis Reģ.: 29.06.2004
7 1 Atbildēt

Nekad neesmu sapratis tās pašapkalpošanās mazgātavas, kāpēc tur stāv tik garas rindas?

Kaut kad sen, kad bija parādījusies viena no pirmajām tāda tipa mazgātuvēm, izmēģināju to.

Parastās mazgātavās tanī laikā mazgāšana maksāja 3.00-3.50Ls. Man mazgāšana pašapkalpošanās mazgātuvē izmaksāja 2.50Ls, + pats slapš un netīrs , tātad, lai mazgātu vispirms jāpārģērbjas. Attiecīgi secināju, ka labāk samaksāt mazliet vairāk un nečakarēt sev prātu.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
1 3 Atbildēt

Nemazgāju. Lai gan ir māja, pagalms, ūdensvads un augstspiediena mazgātājs . Ir pat šampūns kaut kāds šķūnī un beržamie savulaik iepirkti.

ro Reģ.: 14.06.2002
1 0 Atbildēt

Skanstes ielā, mazgātava a rokām,blakus ERGO. Pārsvarā divi tantuki strādā moikā- cenas vieglajam - vaskošana, mazgāšana+gumijas tepiķīsu tīrīšana 6 eur laikam bija.Auto vienmēr perfekti nomazgāts

Dinaz, kur Pulkveža Brieža Rimi, mazgātava ar rokām, cenu līmenis tas pats kas uz Skanstes iela - kvalitāte uber alles!

p.s.

Statoilā mandomāt tik kafiju var iebraukt nopirkt un bulciņas uzgrauzt.. moika statoilā pilnīgākais sūds- nav tās naudas vērta+ ne Tev auto tiek kārtīgi nožāvēts i netīrumi paliek..i krāsu bojā

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Darba dienās ir pieejams bokss ar karcheri, attiecīgi pats to daru. Ja nav laika vai negribas ķēpāties, tad Krastenes Nestē, kādas reizes divas gadā sanāk statoilā. Pagājušajā gadā tikai vienu reizi biju spec. mazgātuvē - jaunatvērtajā Baložos.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

No pieredzes, reizēm mēdzu aizbraukt nomazgāt savu auto FORUM AUTO. Jā, ir dārgāk nekā mazgātavās (auto 10eur, salons 16 eur), taču kvalitāte Nezinu, kādu ķīmiju tur izmanto, bet tas ir redzams momentā, ka pilnīgi cits efekts gan virsbūvei, gan salonā. Ļoti, ļoti atzīstams rezultāts

Turpat blakus atrodas laba ēstuve ROUTE 88, kur paēst pusdienas par 4,90 eur divus ļoti gardus ēdienus

Scotinsh77 Reģ.: 14.05.2016
0 1 Atbildēt

Ietin dampi pleevees un vispaar nav jaastreso, ne par shviikaam, ne par mazgaashanu

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 0 Atbildēt

Neticu, ka plēve nekļūst netīra.

Tikai nesašvīkā auto.

Scotinsh77 Reģ.: 14.05.2016
1 0 Atbildēt

Protams, ka paliek netiira. Bet nav jaauztraucaas, kur un kaa mazgaat. Iisteniibaa, pleevi ir gruutaak nomazgaat perfekti tiiru, nekaa neapliimeetu mashiinu.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
4 0 Atbildēt

tv un pārējās pultis mājās maisiņos turi?

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Arī Wess Select Ulmaņa gatvē piedāvā izcilu mazgāšanas un salona kopšanas pakalpojumu. Zinu vairākus cilvēkus, kuri tur speciāli brauc

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
2 1 Atbildēt

Man patīk Wash & Drive,tur ir birste auto mazgāšanai jo ar pliku karčeri autiņu tīru nedabūsi.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Nav ne vainas Statoil mazgāšanai un automāts nešvīkā krāsu vairāk kā pašiem ar rokām un nemākulīgi ar netīru švammi ņemoties. Cita lieta, ka Statoil cena par mazgāšanu neatbilst kvalitātei un nākas vēl izbraucot ārā ar kompresoru spraugas un durvju rokturus izpūst, lai nav notecējumi.

nomiks Reģ.: 30.10.2002
1 3 Atbildēt

Nepiekrītu.

2 piemēri:

1) Sarkanie RedCab taksometri. Tie, kas regulāri apmeklē Statoil mazgātuves, ir zaudējuši spožumu un krāsa palikusi bālāk un matētāka;

2) iepriekšējo CR-V ik pa laikam arī dzinu mazgāties Statoilā. Rezultātā abās pusēs pie priekšējo durvju arkām (stoikas) visā garumā bija redzamas švīkas. Tās varēja rasties tikai un vienīgi no mazgāšanas.

Saviem auto es pat slotiņas sniega tīrīšana nopirku Fiskar, kas ir ar gumijas slotiņām nevis asām birstēm, lai neskrapētu virsbūvi.

Konuss Reģ.: 10.02.2015
1 0 Atbildēt

Neatceros kur, bet bija tests, kur salīdzināja, kādu ietekmi uz krāsu atstāj katrs mazgāšanas veids. Salīdzināja automātiskās birstes, pašapkalpošanās stacijas un mazgāšanu ar rokām.

Pēc testa rezultātiem visvairāk krāsu bojā, mazgājot pašapkalpošanās stacijās. To gan var arī saprast, jo tas birstes uzgalis tur parasti diez ko tīrs neizskatās.

Otrā vietā automātiskā mazgāšana.

Vismazāk bojā mazgāšana ar rokām, bet te arī nosacījums, kāda un cik tīra švamme tiek izmantota. Vēl bija vērsta uzmanība uz tiem nosusināšanas štruntiem, ar kuriem pārvelk pāri mašīnai - tie var krietni sabojāt krājomumu. Mazgātuvēs, kur ar rokām mazgā, tādus parasti izmanto.

Guzis Reģ.: 23.08.2006
0 0 Atbildēt

EHRE Carwash nekāds birstes uzgalis pie auto neskarās! Tikai ūdens. Ja vien pašam nav izteikti līkas rokas. Savu Pajero mazgāju tajos, jo kauns piecūkot Enri boksu, un Statoil pēc lielāka lauku gabala vispār nespēj atmazgāt sarežģītākas vietas.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Sarkanā krāsa pati ar laiku izbal, pie tam tu jau nezini vai tā vispār ir krāsa vai līmplēve. Un takši ne vienmēr mazgā mazgātuvē, esmu redzējis tai pašā Statoil, ka pie putekļsūcēja izsūc salonu un ar 0.5l pudeli un lupatu vēl mašīnu "nomazgā".

Tās putu birstes nevar skrāpēt vairāk kā mazgāšana ar rokām, ūdens tur aiziet nemērā.

Nelabojams Reģ.: 04.04.2016
1 0 Atbildēt

Ja ceļš nenoķēzīs auto jau pēc dažiem kilometriem (lietus, sniega/sāls putra), mazgāju pirms braukšanas uz Rīgu vai, iebraucot Rīgā. Kas ir reizi pāris nedēļās, reti biežāk. Parasti kādā no Statoil automātiem (ir ekstra karte). Par kvalitāti necepos un biežāk nav vērts, jo, kad nonākšu mājās, auto būs tāds pats, kā pirms mazgāšanas - ar 1,5 km grantenes priekš tam parasti pilnīgi pietiek. Tāpēc arī mājās praktiski nemazgāju, kaut ir spiediena mazgātājs. Ja nu vienīgi ceļš ir viegli mitrs - tik daudz, lai neputētu un tik maz, lai nerautu slapjumu augšā.

Motorolers Reģ.: 19.07.2002
2 1 Atbildēt

Pa retam siltajā laika periodā pagalmā ar Karcher nostaigāju, aukstajā periodā - praktiski nemazgāju, nafig naudu tērēt, pec 2 dienām viņa ir tikpat netīra!

Bolzens Reģ.: 27.12.2006
0 1 Atbildēt

Privāto auto vairumā gadījumu mazgāju mājas pagalmā bez augstspiediena (spainis ar šampūnūdeni un dārza laistāmā ūdens šļūtene). Trūkums: ilgs laika patēriņš - vismaz 30min.

Ziemīgos laika apstākļos izmantoju pašapkalpošanās automātus. Pa 2 EUR 4 min. varu paspēt nomazgāt un noskalot. Tīrīšanas kvalitāte priekš netīriem laika apstākļiem man ir pieņemama. Trūkums: jāseko līdzi laika ziņām, lai pēc mazgāšanas nebūtu mīnusos - neaisalst durvis.

Pa retam privātam auto izmantoju arī Statoil.

Darba auto mazgāju tikai Statoil. Par lakas-krāsas nolietojumu nesatraucos, jo 10 gadu laikā, vidēji mazgājot auto 3 reizes mēnesī nekādus ar aci redzamus bojājumus neredzēju. Kā jau minēja iepriekš, tad jebkurā gadījumā šādi kopta auto virsbūvi pirms pārdošanas var uzpulēt, ka nekādas sīkās švīkas neredzēs.

arba Reģ.: 16.12.2002
1 0 Atbildēt

3 varianti

Statoils

Pats rokam ar bezudens tehnologiju, patik , bet patere apm40 min lena garaa

Reizi gada dodu profesionalim - pulet mazgat vaskot tirit salonu utt

edziic Reģ.: 05.04.2017
0 0 Atbildēt

Kas tā par bezūdens tehnoloģiju?

DJ40 Reģ.: 23.11.2016
2 0 Atbildēt

1) Statoils,Neste123

2) pašapkalpošanās moikas

3) dažreiz Enri+ salona tīrīšana

2gados 1x iedodu profiņiem uz pilno- pulēšana, salona ķīmiskā utt. vairāk švīkas rodas no lielveikalu stāvietām, nekā no statoil moikas, kad T4 busu pārkrāsoju, tad ātri varēja ievērot katru jaunu švīku pēc Alfas apmeklējuma...

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Kopš kolēģis pirms nepilna gada man nodemonstrēja Ehrle pašapkalpošanās mazgātuvi, golfs tiek mazgāts vidēji reizi ceturksnī, ja ne biežāk [audī tika mazgāts reizi gadā] - ja tajā kastē iestāda vienā piegājienā divas eiras, tad par tām tiek saņemtas gandrīz četras minūtes laika, ar ko tādai relatīvi nelielai bet ar figņām apkarinātai mašīnai kā manējā principā pietiek lai ar raitām kustībām izietu cauri visām četrām programmām - mazgāšana, skalošana, vaskošana un spodrināšana.

Drīzumā gan varbūt atjaunošu tādu saimniecības piederumu kā "šļūtene", tikai šoreiz kopā ar normālu krānu un normālu galu; vectētiņa variants kur šļūtene tika uzsieta parastajam krānam galā man diez ko pie sirds negāja.

jaaanis Reģ.: 29.06.2004
0 0 Atbildēt

arba rakstīja: 3 varianti

Statoils

Pats rokam ar bezudens tehnologiju, patik , bet patere apm40 min lena garaa

Reizi gada dodu profesionalim - pulet mazgat vaskot tirit salonu utt

Kas tā par bezūdens tehnoloģiju?

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Es vedu uz tc Olimpia ar karti sanāk 17,... EUR mazgāšana + salons

arba Reģ.: 16.12.2002
0 0 Atbildēt

Apmēram tā, tikai cita ražotāja ķīmija

iAuto Reģ.: 17.07.2001
1 0 Atbildēt

Video var viegli ievietot forumā, ka tas uzreiz ir redzams, tas links youtube tikai jāiekopē piespiežot pogu ”Pievieno video” es pielaboju un redz cik labi tas ir redzams.

1 2
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti