Godīga lietotu auto tirdzniecība LV - iespējama?

AnK Reģ.: 06.10.2014

Lasot visas problēmas ar lietotu auto iegādi pat no pārdevējiem ar it kā labu reputāciju, kā arī sekojot Autodetektīvs FB lapai, rodas jautājums - vai maz ir iespējama godīga lietotu auto tirdzniecība Latvijā?

Un kam būtu jānotiek, lai lietoto auto nozare kļūtu... godīgāka? Tā teikt, lai es kā pircējs varētu +/- uzticēties, ka nobraukums ir patiess un ka auto nav sastiķēts kopā no slīkoņa, avārijā norakstīta braucamā, zagtām rezerves daļām un košlājamās gumijas.

Par šo iedomājos, skatoties vienu starptautisko pēclīzinga izsoļu portālu. Tur visi auto smuki salikti - gan sisti, gan nesisti. Ar bildēm, pilnu servisa vēstures izrakstu u.t.t. Katrs skrāpējums nobildēts, visu var redzēt.

Cenas arī normālas, protams, es neesmu skaitījis, cik kopā sanāktu ar transportēšanu un reģistrāciju, varbūt baigi dārgi, bet nu, tas man lika aizdomāties, vai tāda atklātība būtu iespējama LV autotirgū?

 
1 2 3
Motorolers Reģ.: 19.07.2002
2 0 Atbildēt

Arī tais ārzemju portālos mēdz būt kruķīti auto un neminēts par avārijām, bet tur ir cerības iegūt patiesus skaitļus un faktus. Sākot jau ar Mobile.de, nekam vairs nevar ticēt!

Pērkot auto ar skaidru vēsturi+atvešanas izmaksas, viņa cena parasti sanāk dārgāk, nekā tāds modelis un gads ss.lv tirgojas, tā ka secini pats, cik te ir godīgi, vēl jau klāt jānāk tirgotāja peļņai, kas parasti nav mazāka pa 500-1000Eur, ja baigi vajag piķi tad atmet to summu.

AnK Reģ.: 06.10.2014
2 0 Atbildēt

Protams, ka mēdz būt visādi - es nebūt nedomāju, ka ārzemju portālos ir tik daudz godīgāk.

Jā, tas, ka bieži vien "normāli" eksemplāri Vācijā maksā tik pat vai vairāk, nekā "tikko no Vācijas ideālā stāvoklī" protams daudz ko izsaka. Arī tas, ka automašīnām gandrīz vienmēr ir nobraukumi starp 150-220 000, neskatoties uz vecumu, motoru u.t.t.

Bet interesanti būtu zināt, vai tirgot mašīnas "godīgi" varētu LV? Vai būtu gana daudz cilvēku, kas izvēlētos mašīnu par 15k un 100% caurspīdīgumu, tā vietā lai paņemtu par 13k Rumbulā?

nomiks Reģ.: 30.10.2002
5 0 Atbildēt

Es viennozīmīgi

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Es arī!

GB12 Reģ.: 29.03.2011
5 0 Atbildēt

15 un 13 tk nebūtu tik liela starpība. Bet, piemēram, 5 un 7 jau būs diezgan.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Nu tu vari pats mēģināt atbildēt uz savu jautājumu - vai tu pats pirktu labā stāvoklī esošu piecus gadus vecu mašīnu ar 400k pulkstenī, pa cenu kas atbilst mašīnas faktiskajam stāvoklim, nevis spidometrā redzamajam ciparam? Pie lasītāju pieredzes bija viens raksts par C5 A6, vai tik tas nebija kasiņam, kur tāda mašīna tika paņemta vācijā, ar kaut kādu 400 štuku noskrējienu un papīru ka pirms simtciktur štukām motors mainīts - pēc tam, lai latvijā pārdotu, bija jāatkruķī, jo kurš pirks mašīnu ar patiesu, lielu nobraukumu...

Tā lapa, kur tu skatījies, noteikti ir no valsts, kurā šķiltas mašīnas reģistrē kā šķiltas un tās ir dārgi jāremontē, vai jāeksportē.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Jā, bija vienam manam A6 tāda situācija.

nomiks Reģ.: 30.10.2002
6 0 Atbildēt

Kad pirku Jazz, šķiet, 2009.gadā, pirku to Bensons Auto, no iauto.lv lietotāja BTW. Cena bija nedaudz virs tirgus vidējās, toties auto ar caurspīdīgu vēsturi un patiesu nobraukumu. Nekļūdījos.

Pirms 2,5 gadiem mamma gribēja Honda FR-V. Izvēle bija skaidra, ka jābrauc uz Nippon Auto. Cena bija aptuveni vidējās tirgus cenas apmērā, toties auto ar caurspīdīgu vēsturi un patiesu nobraukumu. Arī nekļūdījās.

Pērn meklēju mazlietotu Opel Zafira. Pat nebija šaubu par to, ka jāpērk pie dīlera. Amserv Krasta atradu sev vēlamo. Dīelris to atvedis no Vācijas Opel dīlera. Cena bija aptuveni 1500 eur virs tirgus cenas, toties auto ar caurspīdīgu vēsturi un patiesu nobraukumu. Datus apliecina MyOpel vietne, kurā esmu reģistrējis savu Zafira. Nekļūdījos.

Joprojām uzskatu, ka ja ir vēlme pēc lietota auto, vislabāk ir to meklēt pie attiecīgās markas dīlera, jo ar vislielāko ticamību tur būs pieejama pilna vēsture. Tāpat LV jauniem iegādātiem auto ir bieža īpašība, ka ar tiem ikdienā nemaz tik daudz nebrauc. Pašam ir vairāki paziņas, kuri ar auto brauc 6-7 tūkst.km gadā. Eiropā gandrīz tikpat kā nav auto ar tik maziem nobraukumiem.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
15 0 Atbildēt

Kā cilvēks, kam izdevies kaut ko no tā visa redzēt arī dziļāk, atbilde - LV tas nav reāli. Jo:

- blakus ir totāli izkropļotais LT auto tirgus ar neadekvātiem cenu piedāvājumiem

- cilvēks nenovērtēs izcilu auto ar 100% caurspīdīgu vēsturi, jo tas maksās vismaz +2-3k eur lietotam auto (arī vecam, starp citu)

- milzīgai daļai pircēju tīk (goda vārds) nobraukums 175-195tkm Un to viņi arī saņem

GB12 Reģ.: 29.03.2011
7 0 Atbildēt

Tāpēc labāk ir pirkt vietējo Latvijas dīleros iegādāto auto. Un no privātpersonas.

VWfans Reģ.: 21.02.2004
3 0 Atbildēt

Jā, mana Fabija tāda ir, taču es to ilgi nepārdošu.

Karliss Reģ.: 25.01.2017
6 0 Atbildēt

tikko šodien rakstīju par dīleriem- reāli 2x zinu ka Norde šmaucas, kaut vai to xtrail ,kas dauzīts no priekšas un nesalikts viss, pirms gada vēl tas pats līdzīgs bija Nordē, nezinu kā Nissans uz to skatās. Un arī mazliet.lv(inschape) arī tirgoja paņemtu pretī auto kas bija no abiem galiem dauzīts un nekvalitatīvi salikts, bet stāstīja pasakas.. Tākā dīleri dēļ biznesa ir pielīdzināmi Rumbulas tirgoņiem

Damn Reģ.: 07.12.2003
1 0 Atbildēt

Ne vienmēr tas ir garants. Zinu konkrētu cilvēku, kurš diezgan iegrābās ar Karlo motors. + ir lasītas vairākas sliktas atsauksmes forumos.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Es gan īpaši neuzticētos rakstītajam forumos par "konkrētajiem cilvēkiem". Tas ir kaut kas līdzīgs "dakter, manam draugam ir problēmas ar ..." Bet protams, garants ne vienmēr būs.

Damn Reģ.: 07.12.2003
0 0 Atbildēt

Konkrēto cilvēku zinu personīgi.

Uz sliktajām atsauksmēm forumos skatītos atturētāk, ja nebūtu pazīstams ar konkrēto gadījumu.

Bolzens Reģ.: 27.12.2006
3 0 Atbildēt

Kā teica man kāds pazīstams lietotu auto tirgonis - ja viņš godīgi tirgotu lietotus auto, tad autoplacis drīz vien būtu jāklapē ciet. Vairumam cilvēku galvenai kritērijs auto iegādē ir cena. Ne daudzi vari tik atklāti, piemēram, paziņām vai kaimiņiem pateikt kā Nomiks, ka nopircis auto virs vidējās tirgus cenas. Arī es pēdējo auto esmu pircis par cenu virs vidējās un savu izvēli nenožēloju.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
4 0 Atbildēt

Tas jau tieši no tāda viedokļa ir "kruti" - es varu pateikt, ka varu samaksāt vairāk par kvalitatīvu preci, a jūs te - askēti - pa rumbulām un servisiem dzīvojaties

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Nepiekritīšu par to cenu kā galveno kritēriju. Lielāko daļu savu mašīnu esmu tirgojis par augstāku cenu kā vidēji tirgū, toties savus auto uzturu tādā stāvoklī, lai nav kauns pārdot un varu, līdzīgi kā Pasāta gadījumā, pēc tam mierīgu sirdi pēc gada saņemt zvanu no pircēja ar pateicību, ka labu auto esmu pārdevis. Attiecīgi, pieeja ir tāda - ja aizies, OK, ja neaizies, pats braukšu. Daudz arī nemetu no cenas nost. Un parasti mašīnas ir diezgan ātri notirgojas - B6 pasāts aizgāja, ja pareizi atceros, 2 nedēļu laikā, SAABs aizgāja 3 dienu laikā, šobrīd par kaškaju arī ir diezgan neslikta interese. Diezgan ilgi sanāca tirgot Vectru GTS un pirmo Qashqai+2.

nomiks Reģ.: 30.10.2002
2 0 Atbildēt

Savu CR-V pārdevu precīzi par vidējo tirgus cenu 1 dienas laikā. Domāju, ka tehniskais stāvoklis bija virs tirgus vidējā, jo visus savus auto VIENMĒR uzturu perfektā tehniskā stāvoklī.

arba Reģ.: 16.12.2002
4 0 Atbildēt

nobraukums tomēr tieši korelē ar stāvokli

mašīnai ir daudz detaļu, kas dilst !

iespēja nojukt ģeneratoram, starterim u.t.t. pie nobraukuma 400 tk ir lielāka kā pie 100 tk, vienīgi varam cerēt, ka tas jau ir mainīts !

es zinu arī godīgus auto tirgotājus, kas domā arī kā man pārdos nākošo auto pēc pāris gadiem !

pašreiz tomēr ir daudz iespēju auto pārbaudīt - dileru datu bāzes, apdrošinātāju datu bāzes, krāsu biezuma mērītāji, pieslēdzami datori u.t.t.

Jā tas maksā un prasa laiku, bet ir tā vērts, ja auto tiek pirkst par lielāku naudu kā 3000 eu, zem šī cipara drosi vien nav vērts iespringt, pārbaudīt pie zināma meha elementāras lietas un viss !

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
5 0 Atbildēt

Mana pieredze apliecina, ka nesalīdzināmi drošāks un labāks pirkums - LV savulaik jauns iegādāts auto. Es personīgi par tādu esmu gatavs arī pārmaksāt. Jo pie mums reāli nav, kur tos daudzos KM nobraukt. Nav arī autobāņu, kur ilgstoši griezt dzinēju uz pilnu klapi. Ir nianses ar piekari (bet tas nav ne dārgi, ne citādi traģiski) un varbūt arī koroziju (pēc situācijas un modeļa). Agrāk teju nebija izvēles LV pirktiem jauniem auto, tagad to jau ss.lv nav nemaz tik maz.

Aizmirstiet Rumbulu pavisam

Motorolers Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Ieteikums ir labs, bet Es šitā baigi iegrābos Voyager pērkot, plīsa viss kas vien var plīst, kaut nobraukums bija zem 200K un bija pirkts jauns TC motors, laikam nepaveicās.

Reizēm šādi var labi nopirkt premium klases auto, kas jauns ir pirkts šeit, vecums ap 5 gadi, cilvēks pērk jaunu, dīleris dod piem 20K par viņu, cilvēks ieliek 21K ss.lv, kaut atvilkt tādu no DE ar nobraukumu pie 100K izmaksātu vismaz piem., 24-25K, tas ir ideāls pirkums manā izpratnē!

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 0 Atbildēt

Plīsa tāpēc, ka saremontēts ar lētām detaļām priekš pārdošanas.

Motorolers Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

nē, vienkārši tām lamatām pie 200K rodas tik daudz problēmu, ka visa mašīna jāpārlasa, sākot ar kārbu utt.

Janozaurs Reģ.: 19.12.2015
0 0 Atbildēt

Es savu pirku vienā firmā, samaksājot diezgan daudz virs vidējās.

Auto bija labā tehniskā stāviklī, bet odometrs bija pārgriezts.

It kā apčakarēja, bet vismaz, ne lūzni pārdeva, kā citi.

opelis Reģ.: 03.10.2005
5 0 Atbildēt

Divi gadījumi:

1. Draugs tirgoja savu pasātu ar godīgu nobraukumu virs 300tkm pa 2500eur. Interese tuvu nullei. Tad ielika sludinājumu , nenorādot nobraukumu - interese nedaudz virs nulls, bet jau telefoniski jautā par nobraukumu un atkal nekā. Tad nošpļāvās, aizbrauca pie Žorika, uzlika uz odometra 125tk un dienas laikā notirgoja jau pa 3200eur.

2. Cits mans čoms paralēli savam biznesam iepērk izsolēs apskādētus diezgan ekskluzīvus auto, saved kārtībā un tirgo nost. Pāris gadus atpakaļ tirgoja četrgadīgu BMW X5, apdauzītu no abiem galiem, bet kvalitatīvi sataisītu. Odometru arī attina atpakaļ, nometot gandrīz 60tkm nost. Atbrauca klients, apskatīja auto, pārbaudīja pēc VIN numura un ....nopirka. Vēl pateica, ka , ja sludinājumā būtu oriģinālais nobraukums, tad nebūtu pat sludinājumu vēris vaļā.

Secinājums: pircēji paši prasa, lai viņus čakarē, godīgiem ir minimāls pieprasījums.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 0 Atbildēt

Un prasa tāpēc, ka, ja gribēs pēc laika notirgot, tad atkal neviens neskatīsies. Un tā visu laiku pa riņķi. Kamēr vēl pirmais cipars, teiksim, 5-10 gadīgam auto ir 1, bet 10+ gadīgam auto ir 2, vēl īpaši neiespringst, bet, kolīdz ir vairāk, tas sāk nepatikt.

Starp citu, kad man bija pirmais Nissans ar 1.6 dīzeli, man vairāki pateica, ka šim dzinējam nobraukumu attīt nevarot - neesot tas tehnoloģiski iespējams.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
2 0 Atbildēt

Tirš. Šodienas tehnoloģijas visam attin. Tikko izlaistam softam tas ir tikai laika jautājums.

Pēc mana tikai reālā laikā sekotam autiņam nav jēgas attīt. Cik noprotu, kaut kādi virs luxus - Rolls-Royce, kurus pat iedarbināt nevar, ja nav sinhronizējies caur GPS un veido auto info datu bāzi pie dīlera.

Mani nedaudz pārsteidz, ka šī fīča jau labi sen nav ieviesta visiem auto, līdzīgi kā online spēles. Lai kā uzlauztu, vienmēr ik pa laikam nofiltrēs un iztīrīs "zagļus".

opelis Reģ.: 03.10.2005
0 0 Atbildēt

Piemēram , tam pašam X5 attīšana izmaksāja diezgan, jo tas jādara 22 vietās mainot datus un lielākai daļai, lai tiktu klāt ir jānojauc salona elementi, instrumentu panelis, durvju apšuvums utt.

Manam V70 četrās vietās jāmaina, 2002.gada V70 vienkārši iesprauž štekeri un uzliek kādu ciparu grib.

Nortel Reģ.: 16.03.2007
1 0 Atbildēt

CLS500 ir vairāk kā 50 bloki. Lai izmainītu datus dažos no tiem, ir nepieciešama pat ļoti dārga aparatūra. Un nepietiek tikai izmainīt nobraukumu. Vēl ir jāsaliek servisa vēsture, bloku nostrādātās stundas atbilstošas nobraukumam, kļūdu reģistrs u.c. lietas.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 0 Atbildēt

Godīga tirdzniecība ir tikai iespējama tad, kad sodi būtu līdz 100x lielāki par pašreizējiem un arī uz tīšanu viņi pastāvētu. Par cik valsts struktūrās reāli un publiksi apskatīti pārkāpumi ar pašreizējo soda skalu tiek realizēti ar pirksta pakratīšanu, tad godīgums nevar pastāvēt. Ja sodu mēra stingrību palielinās, tad visiem kam krata pirkstu būs jāsēž pa 10 gadiem aiz restēm.

Nē, nav iespējama godība šādā valstī kā fakts.

Par nobraukumu tiešām interesanti. Es vedu speciāli uz diagnostiku, lai pārbaudītu kāds ir patiesais nobraukums. Cilvēki vienkārši ir idioti - nopērk 10 gadus vecu 120tk nobraukuma autiņu, kuram patiesais nobraukums jau pēc 2 gadiem bijis 200tk. un jūtas laimīgi. Tad nav brīnums, kāpēc viss motors notecējis vai "izlaizīts".

Rumbulā autiņus ar piebildi "tikko no Vācijas" vispār nedrīkst pirkt. Nav tur nekādas Vācijas. Tikko no Vācijas ar patieso nobraukumu autiņš maksā uz 50% dārgāk par pašreizējo tirgus vērtību.

Nortel Reģ.: 16.03.2007
0 0 Atbildēt

Pirms raksti, apskaties populārāko auto cenas Vācijā. Tās ir gandrīz tādas pašas vai zemākas kā pie mums. Starp citu, arī pašā Vācijā muhļī ar nobraukumu un slēpja avārijas. Pat dīleru saloni.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
1 1 Atbildēt

Zemākas? Kad pēdējo reizi skatījies cenas Vācijā? 2008 gadā?

Ar cenām Vācijā viss ir ok. Jau gadus divus adekvāts auto ar mazu nobraukumu būs pat līdz 30% dārgāks kā LV. Nav jāfiltrē lētākos un kuri ir zem vidējā tirgus cenas. Arī Vācijā ir kā jebkur nodzīti un neremontēti auto un par tiem nav runa. Paveikties nopirkt par mūsu tirgus zemāko cenu Vācijā nenobrauktu, nenogurušu auto ir veiksmes stāsts un gadās noteikti 1 uz 1000 auto.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Ar tiem sodiem ir viena maza problēmiņa - tie, kas izdomāja to likumu, kurš vispār teorētiski kaut ko paredz par spidometra kruķīšanu, dzīvo tajā pašā burbulī, kurā daži iauto lietotāji - kam vecākā mašīna, kuru nopirkt, ir dažus gadus veca - tas likums neparedz nekādu atšķirību pēc mašīnas tirgus vērtības vai vecuma. Tātad, ja es savai 20-30 gadus vecai mašīnai, kurai cipariņš spidometrā tirgus vērtību vairs neietekmē, samainu spidometru, vai nu remontējot, vai uzlabojot - man par to pienākas sods?!

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 3 Atbildēt

Piebildīšu. Dēļ šodienas tirgus arī ļoti šaubos vai izdosies izdevīgi LV pirktu 6 gadus vecu ar 115tk. nobraukuma auto notirgot. Parasti šos auto izķer ļoti ātri, ja vien cena ir tirgus līmenī, bet reāli tāds auto Vācijā maksā uz 30% augstāk. Tirgus ir sačakarēts. Paldies valdībai.

Nortel Reģ.: 16.03.2007
0 0 Atbildēt

Šādus auto tagad ir izdevīgāk tirgot uz Vāciju. Un valdība te nav pie vainas. Pašā Vācijā tirgus ir sačakarēts. Rubļa kursa dēļ Vācija ir piedzīta pilna ar auto no Krievijas. Vāciešiem šādi auto neiet pie sirds, labāk pērk lietotos no ES valstīm. Tagad arī letiņiem ir jāuzmanās nenopirkt Vācijā "konfekti" tikko no Krievijas.

Nortel Reģ.: 16.03.2007
1 0 Atbildēt

ASV, ja auto ir bijis apdrošināšanas gadījums (vienalga cik smags), tehniskajā pasē ieliek ierakstu Salvage. Un tu vari to sataisīt cik labi gribi, tas ieraksts paliek uz mūžu un potenciālais pircējs zinās, ka auto pēc avārijas.

Janozaurs Reģ.: 19.12.2015
0 0 Atbildēt

Tas pats ar pašnāvniekiem vai slepkavībām.Eiropā var nopirkt auto, kurā laupītājs sagrieza visu ģimeni, vai kāds saelpojās izplūdes gāzes. Visiem pofig. Asv tādi auto ir daudz lētāki, jo ieraksts paliek. Protams, visi tie tāpēc nonāk Eiropā.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

Vidējais vieglā auto gada nobraukums Vācijā ir ap 14K km. Dati par dažādām markām un gadiem pieejami www.anusedcar.com

Nortel Reģ.: 16.03.2007
3 0 Atbildēt

Tas ir vidējais tur braucošā, nevis tur pārdošanā izliktā auto nobraukums.

opelis Reģ.: 03.10.2005
1 0 Atbildēt

Nortel rakstīja: Šādus auto tagad ir izdevīgāk tirgot uz Vāciju. Un valdība te nav pie vainas. Pašā Vācijā tirgus ir sačakarēts. Rubļa kursa dēļ Vācija ir piedzīta pilna ar auto no Krievijas. Vāciešiem šādi auto neiet pie sirds, labāk pērk lietotos no ES valstīm. Tagad arī letiņiem ir jāuzmanās nenopirkt Vācijā "konfekti" tikko no Krievijas.

Arī no LT tagad nāk atpakaļ uz DE auto pēc leišu remonta. Braucot caur Poliju var redzēt autovedējus ar LT numuriem virzienā uz LT ar dauzītiem auto un uz DE ar jau saķīlētiem frankenšteiniem. Tā ka pērkot auto Vācijā reāli var nopirkt leišu savākto konstruktoru.

Zinu arī konkrētu gadījumu ar Tuaregu, kurš piederēja vācu firmai, bet reāli reisoja pa LV, kur nokāva hidropiekari. Tad tepat LV to ar mūsu meistaru iejaukšanos dabūja tādā kondīcijā, ka tas vismaz pats varēja uzbraukt uz treilera un tika aizvests uz DE, kur tika ielikts placī kā Vācijā pirkts un braukts trīsgadīgs auto.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Vācijā ir tagd papilnam pārdevēju (juridiskas personas), kuri vispār neielaižas pārdot Privātpersonai tādu auto, kam ir virs 120k noskrējiens. Tos pārdod uz exportu vai pārpircējiem- lasi tādiem, kas pēc tam lai ved ārā un dara ko grib, tā lai tai Vācijas personai vairs neparko nav jāatbild.

Ja Vācijā no juridiskas personas/pārpārdevāja tādu auto ar sakruķītu km nopērk kāds daudzmaz uzņēmīgs pilsonis, kurš atklāj šo blēdību- tam placim ir garantēti meesli.

Pa lielai daļa tas arī ir mīts, ka visādos tur dna utml var kko "pārbaudīt" pēc vin numura- no atsevišķām valstīm (nu tur piem Nl vai Be) un atsevišķu marku auto tas ir reāli (piem tas pats bmw), bet piem tādu audi vao vw un ja no tādas De, tur izredzes ir praktiski nekādas un nākas tomēr kādam ticēt/neticēt.Pat neviens vag grupas dīleris nedos mums nekādu info pēc vin-a, ja nu vienīgi esošajam reg.apliecības turētājam un arī tad tikai mutiskā formā aka "tur viss ir labi" un beidzamoreiz pie dīlera viesojies tad un tad. Ja viņš dārgā dīlera vietā ir 2 gadus remontējies turpat pāri ielai normālā servisā pie kāda vietējā čigāna- datu var nebūt vispār nekādu.

Nortel Reģ.: 16.03.2007
0 0 Atbildēt

Vācijā pārdodot auto privātpersonai ir jādod 6 mēn. garantija. Tāpēc auto ar lielu nobraukumu pārdod eksportam vai juridiskai personai.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
1 1 Atbildēt

Nevajag arī pārspīlēt pārdevēju krāpšanos. Ļoti bieži Rumbulas palčos tirgonis ir tikai starpnieks. Viņš ir nopircis lietotu auto no ārzemju izsolēm vai vietējiem, to drusku uzpucējis un lēnām tirgo nost. Nobraukums skaidrs, to jāskrūvē bez variantiem - citādi nepārdosi.

Bet par visām pārējām lietām ļoti bieži pārdevējam nav nekādas informācijas. Vai auto bijis sists, vai tam ir kaut kādi defekti, tas viss ir palicis pie iepriekšējiem saimniekiem vai vēl kāda starpnieka pa vidu.

Un arī tas, ka kāds iepriekšējais pircējs ir konstatējis neatbilstības apgalvojumos šim pārdevējam principā neinteresē.

Līdz ar to nebūs taisnība, ka plačos visus grib piekrāpt un iesmērēt lūžņus.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 1 Atbildēt

Būtu interesanti izzināt, uz ko reāli attiecas ši te De pārdevēja 6mēn garantija.Gan jau ka uz to, ka jumtā neizrūsēs caurums vai autiņš nepārlūzīs uz pusēm.Citādi jau būtu labi- paņem 8g.v. auto un "pa garantiju" pa pāris mēn uzliec jaunas sprauslas, dpf-u, sajūgu,sūkni, automātam hidrotransformatoru utt;))

Mums 4/5 pārdevēju nav neparko nekādas informācijas.

Bet auto parasti "ir labs".

Lietuvā, domājams, tas procents pietuvojas pie kādi 99,9.Iespējams, ka tamdēļ lielākā daļa auto tur ir no tikko Francijas un ar Fr numuriem. Ja kas- viņam tādu iedeva un tev neviens nelika pirkt.Sēdi tik iekšā un važuoji nah Riga

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
2 0 Atbildēt

Ka reiz varu atgādināt par savu ex auto pirktu Latvijā , visas apkopes pie dīlera . Adevu dīlerim ar 220K ,pēc pusgada e CSDD redzu 112K .Cerams dīlers pats neatgrieza .

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
1 0 Atbildēt

Dīlera mājas lapā savu ex pie lietotajiem nemanīju . Intresēja par cik viņi tirgo . Varbūt bija tik es nebiju uzmanīgs vērotājs

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Dīleri bieži vien paši mašīnas atdod perekupiem. Ķipa, no klienta jāpaņem ir, lai pārdotu jaunu auto, bet, nu, tāds sūds, ka labā vārda dēļ tirgot pašiem zem sava vārda negribas. Labāk lai savāc kāds no Rumbulas un cīnās ar to mizu tālāk.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Nu ja, tas tā arī ir.Tur jau gadās, ka paņem tādu meeslu, ka par rumbulniekiem to nevajg- tad jau nekas cits neatliek, kā ar pārgudru sejas izteiksmi pašiem to tirgot ;D

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Rumbulnieki pretī ņem visu - cenas jautājums.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Tas jau skaidrs, ka LV visi ir godīgi, maza telpa,cits citu zin un taa,aber vācijā ja skatamies, tad pie dīlera parasti var nopirkt pāris g vecu pliku nesmukas krāsas un apdalītas komplektācijas mašīnu ar lupatas sēdekļiem un parasti par absolūti kosmisku cenu

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Pārsvarā bijušie nomas vai dažādu līmeņu menedžeru dienesta auto pēc operatīvā līzinga.

kt315b Reģ.: 04.12.2012
0 0 Atbildēt

GB12 rakstīja: 15 un 13 tk nebūtu tik liela starpība. Bet, piemēram, 5 un 7 jau būs diezgan.

Nē. Starpība būs starp 2 un 4. Pirmais ir hlams, nodzīts LV, otrs ir hlams, tikko no DE. Tie, kas var atļauties par 5, varēs arī par 7. Un ja nevar par 7, būsim reāli, nevarēs arī par 5.

1 2 3
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti