Godīga lietotu auto tirdzniecība LV - iespējama?

AnK Reģ.: 06.10.2014

Lasot visas problēmas ar lietotu auto iegādi pat no pārdevējiem ar it kā labu reputāciju, kā arī sekojot Autodetektīvs FB lapai, rodas jautājums - vai maz ir iespējama godīga lietotu auto tirdzniecība Latvijā?

Un kam būtu jānotiek, lai lietoto auto nozare kļūtu... godīgāka? Tā teikt, lai es kā pircējs varētu +/- uzticēties, ka nobraukums ir patiess un ka auto nav sastiķēts kopā no slīkoņa, avārijā norakstīta braucamā, zagtām rezerves daļām un košlājamās gumijas.

Par šo iedomājos, skatoties vienu starptautisko pēclīzinga izsoļu portālu. Tur visi auto smuki salikti - gan sisti, gan nesisti. Ar bildēm, pilnu servisa vēstures izrakstu u.t.t. Katrs skrāpējums nobildēts, visu var redzēt.

Cenas arī normālas, protams, es neesmu skaitījis, cik kopā sanāktu ar transportēšanu un reģistrāciju, varbūt baigi dārgi, bet nu, tas man lika aizdomāties, vai tāda atklātība būtu iespējama LV autotirgū?

 
1 2 3
kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
3 0 Atbildēt

Tikai atziņas no redzētā "apkārt".

Auto ar oriģinālajiem 210tkm (vismaz Audi un Bmw) izskatījās salonā gluži kā mazlietots. Tātad, tas, ko pierasts redzēt reklāmā vai plačos - min 500+tkm

Tāpat dīzelis ar tādu nobraukumu vispār nedūmo Atgāzes ap 0,6. Ja redzat kādu auto ar radītāju pie max atļautā - uzreiz jāsaprot, cik tāds jau nokalpojis.

Latvijā ātrāk tigojas max aprīkoti auto. Nav būtisks stāvoklis, ja pilna komplektācija un kaimiņiem "skaudīs"

Var prasīt augstāku cenu par tiešām labu pie dīlera pārbaudāmu auto. Tādiem arī ir savu pircēji, pie tam - par augstāku cenu.

Var pirkt tomēr jaunu auto no dīlera. Tad būs garantēta laba braukšana vismaz garantijas laikā

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Neaizmirsti, dūmošanas speciālist, ka mašīna var būt arī sačipsota un/vai ar amputētu daļiņu filtru.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Es minēju oriģinālu auto stāvokli.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 6 Atbildēt

Un kā tu zini ka mašīna, kuru tu redzi dūmojam, ir oriģinālā stāvoklī? Katru reizi kad redzi kādu mašīnu kūpam, aizej pārbaudi vai tur ir daļiņu filtrs un pieslēdzies ar kompi un uztaisi izmēģinājuma braucienu, lai redzētu cik degvielas padod un cik bārus iepūš? Jeb tu vienkārši uzskati ka ja mašīna ir tikai dažus gadus veca, tai tur viss ir oriģinālajā konfigurācijā?

Man tādas lietas pārāk neinteresē, bet pat man reizēm gadās redzēt mūsu čipšķūneru publiskās demonstrācijas/lielīšanās savās lapās vai purnagrāmatas profilos par to, kādas mašīnas šie spēj čipsot un amputēt filtrus. Nesen, piemēram, redzēju karosa postu purnagrāmatā, kur šis bija parādījis ka šis ir sačipsojis pāris gadus vecu audī - nu tur gan īpašnieks gribēja saglabāt rūpnīcas garantiju, tāpēc fiziski nekas aiztikts netika, nekādi filtri amputēti netika, tikai izmainīts motora regulējums.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 0 Atbildēt

Kolēģis autiņus pērk izsolēs,visa informācija par auto,katra švīkiņa nobildēta, spidometrs nav tīts.Ar visu atvešanu uz Latviju+reģistrācija,peļņa no 1000-4000 eur, protams ir bijis pa nullēm.Ar sistiem auto viņš nekrāmējas.Sāku apsvērt domu caur viņu tikt pie auto.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

GB12

Un prasa tāpēc, ka, ja gribēs pēc laika notirgot, tad atkal neviens neskatīsies.

........

Domāju tādu starusa politiku piekopj arī dīleri . Ja nu nāk gaismā tad ..oi to jau mēs negrozījām .

Konkrēts piemērs no kaimiņa pieredzes . Viņš strādāja vienā mega populārā autosolanā , kāds mazs darbiņš . Paņēma caur operatīvo no salona auto ar atrunāto nobraukumu 10 vai 15 K gadā . Realitātē pārbrauca . Tūlīt arī sākās 2008 gada krīze . Attina 20K un dīlers paņēma atpakaļ. Varbūt te nostrādāja tas ka esošais ( vai jau uz to brīdi bijušais darbinieks )

Motorolers Reģ.: 19.07.2002
1 0 Atbildēt

Attīti 20K būtu maza bēda, tas auto tehnisko stāvokli daudz neietekmē, realitātē tin 200K un vairāk!

Protams, tā nav atbalstāma rīcība!

Es zinu, ka biezo auto īpašinieki koriģē nobraukumu visu laiku, jo tas būtiski ietekmē to cenu! Piem vienu apkopi uztaisa pie dīlera, otru jau savā servisā, pie reizes piekoriģējot nobraukumu, tad atkal pie dīlera...kurš atkal fiksē esošo nobraukumu datu bāzē! Tirgojot...stàsts visas apkopes pie Dīlera, kurš arī to apliecinās! Kaut kādas +100K ir patiesībā noskrējiens...bet tiem auto tas cenu maina būtiski! Vai ir 100+ vai 200+

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

GB12

Dīleri bieži vien paši mašīnas atdod perekupiem. Ķipa, no klienta jāpaņem ir, lai pārdotu jaunu auto, bet, nu, tāds sūds, ka labā vārda dēļ tirgot pašiem zem sava vārda negribas. Labāk lai savāc kāds no Rumbulas un cīnās ar to mizu tālāk.

................

Domāju ka tā arī ir . Vismaz sākumā 100 % tā domāju . Tagad drusku šaubas . Kā jau minēju , pēc pārdošanas čekoju dīlera mazlietoto mājas lapu . To ka dīleri liek ss.lv zināju , bet nesen piefiksēju ,ka tas auto skaits ss-a ir lielāks kā mājaslapā . SS bija kādi 150 sludinājumi ar dīleri

seller Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

biezo auto īpašinieki koriģē nobraukumu visu laiku, jo tas būtiski ietekmē to cenu!

----------------------------------------------------------

ja tas tā, tad tie visdrīk ir nožēlojami cilvēki, kam sadomātu kritēriju dēl jāiepērk "biezauto", un tad šitā jāmērkaķojas tā vietā lai tikai brauktu un priecātos par labu braucamo un pēc tam vēl jāmēģina atrast tāds pat pseido biezais, kam iesmērēt sakruķīto "biezauto" )

Motorolers Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Galvenais ka to dara cilvēki kam 10K ir, varētu teikt, kabatas nauda.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Ceturtdien viens piedāvāja mainīt savu 2011.gada Volvo V60 pret manu kaškaju. Bet čalis jau uzreiz atzinās, ka nobraukums ir tīts - pats par 50 tūkstošiem bija attinis. Kas nozīmē, ka pulksteņa 193 tūkstošu vietā tam šobrīd ir ap 250. It kā jau nekas traģisks un auto stāvokli tas pat īpaši neietekmē, bet, nu, zinot, ka to auto drīz vajadzēs pārdot un ej nu taisnojies, kas kur ko ir tinis... nolēmu neriskēt.

arba Reģ.: 16.12.2002
1 0 Atbildēt

no cik sākas biezs auto ?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

tāds ko nevari vairs atļauties

Motorolers Reģ.: 19.07.2002
1 0 Atbildēt

Manā izpratnē tādi, kas jauni sākas no 60K, respektivi X5, Cayenne, utt. līdz S klasei.

arba Reģ.: 16.12.2002
0 0 Atbildēt

paldies dievam , ka tādus, ko gribu, varu arī atļauties

GB12 Reģ.: 29.03.2011
5 0 Atbildēt

Šodien pavisam dīvainā veidā pārdevu Getzu. Pirms pāris dienām zvanīja sieviete - pāris kontroljautājumu (kas braucis, cik cenu varu nomest u.tml.). Es viņai jau pa telefonu pateicu par vainām (sarūsējis bagāžnieka vāks un jāmaina bremžu loki aizmugurē). Viņa pa telefonu uzreiz pateica, ka ņems, tikai naudu jāaizņemas, pēc pāris dienām piezvanīšot. Es jau domāju - kā tad, piezvanīšot! Bet tomēr šodien piezvanīja. Bez ceremonijām - davai, tiekamies uzreiz CSDD. Es jau gribēju prasīt, vai nemaz neapskatīsies. Bet, nu, satikāmies CSDD, pat tā īsti neapskatījās uz auto, par iesēšanos, piedarbināšanu nerunājot, Uzreiz aizgājām pārrakstīt. Tik viegli vēl nekad auto nebiju pārdevis.

nomiks Reģ.: 30.10.2002
0 0 Atbildēt

Super. Cerams, ka man ies tikpat viegli ar manu 2005.gada Jazz. Nobraukums mazliet zem 160 000 km. Visi tepat pa Latviju. Pēdējos gadus ne vairāk kā 7 tūkst.km gadā. Varbūt kādam no foruma vajadzīgs mazs, ietilpīgs un lielisks auto, kas tiešām nelūzt. Skati iziešu nākamās nedēļas beigās vai aiznākamās sākumā. Ir, protams, nelieli vizuāli defekti (kāda švīka utt.), kas ātrumu neietekmē. 1.3 l benz., ar manuālo kārbu, klimatu, priekšējiem elektriskajiem logiem un sakabes āķi. Zilā krāsā.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
5 1 Atbildēt

Galvenais, ieliec sakarīgas bildes, normālu aprakstu, lai redz, ka tu pie tā sludinājuma esi arī piestrādājis (tas zemapziņā rada iespaidu, ka arī attiecībā uz auto stāvokli esi pietiekami rūpīgs), ka nav kārtējais "Pardōdās kopumaa normaals autinsj, jo braucu uz aarzemeem" ar vienu bildi tikai no priekšas. Bet uzmanies arī no pārāk klišejiskiem perekupa tekstiem (tādiem kā "ideālā tehniskā un vizuālā stāvoklī", "nav nekādu defektu, sēdies un brauc", "patēriņš tikai 3.8 litri" u.tml.), tie arī atbaida

Es vienmēr samaksāju biš vairāk un lieku boldā. Ieliec mazliet augstāku cenu par lēto galu, varbūt pat par vidējo, sludinājumā uzsver to, ka Latvijas auto ar pierādāmu nobraukumu, nupat izgājušu skati - tie ir lielākie jājamzirdziņi tiem, kuri meklē ekonomiskus auto.

Es sludinājumos parasti arī lieku, ka dodu OCTu uz gadu - mazs mārketinga triks, bet mēdz nostrādāt - dod sludinājumam pievienoto vērtību. Getzam arī piesolīju, bet, tā kā piekritu nolaist cenu par 300 euro, pateicu - sorī, octas nebūs.

V'ēl pie sludinājuma es vienmēr rakstu - cena mazliet runājama, bet, no sērijas, lai visādi perekupi nezvanās. Kad tirgoju savā laikā pasātu, katrs otrais zvanītājs bija perekups.

Sludinājumu ieliku pirms nedēļas, bija 3 zvani, trešā bija nu jau tagadējā īpašniece.

Damn Reģ.: 07.12.2003
1 1 Atbildēt

Citāts par OCTA's došanu līdzi ir reāla cilvēka "uzmešana". Kāds mazāk izglītots domās, ka var braukt nepērkot jaunu un ja izraisīs avāriju, tad dabūs regresu pēc pilnas programmas.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Kur tu tur redzi uzmešanu? Tad jau cenas nolaišanu arī var saukt par uzmešanu. Tad jau arī, ja es pasaku, ka ar auto var izspiest 180, mazāk izglītots cilvēks domās, ka var braukt uz 180.

Pie tam, CSDD vienmēr pie pārrakstīšanas darbinieks saka, ka ir jāpērk OCTA.

Damn Reģ.: 07.12.2003
0 0 Atbildēt

Izskatās, ka biju pārpratis rakstīto. - aka atdod veco polisi nevis nopērc jaunu pēc auto pārrakstīšanas.

feciic Reģ.: 09.05.2008
0 0 Atbildēt

Ko darītu ja pircējam BM klase būtu 1?

nomiks Reģ.: 30.10.2002
0 0 Atbildēt

es tieši to pašu padomāju. Ar to OCTA var arī reāli iegrābties

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Jā, var, tas ir risks, par ko arī bija domāts. Bet, nu, Getz 1.5 CRDi īsti nav tas auto, ko pirktu tādi hroniskie mašīnu sitēji. Visticamākais mērķa klients šādam auto būtu sieviete sākot no 30 gadiem (kas tā arī bija). Šajā gadījumā OCTA man būtu izmaksājusi 50-55 euro. Bet es jau izdomāju, ka nākamreiz ielikšu restrikšenu - BM ne mazāka par 6.

Vispār, ar pirmo BM ir ļoti maz auto īpašnieku. Man kopā ir apmēram 1300-1400 klientu un 2.BM ir tikai vienam, 3. - divi laikam. Kopā, sliktās klases ir kādiem 15 klientiem. Vidējā BM klase manā portfelī ir 11-12.

nomiks Reģ.: 30.10.2002
1 0 Atbildēt

Paldies. Ņemšu vērā.

Damn Reģ.: 07.12.2003
0 0 Atbildēt

Lielākā nozīme ir cenai, imo

Kāda bija cena attiecībā pret vidējo iekš sludinājumu portāla?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

www.ss.lv/lv/transport/cars/hyundai/getz/filter/fDgSeF4belM=.html

Skaties pats - manējais bija par 2300.

Par to cenu nepiekritīšu. Ir cilvēki, kas meklē uzticamu auto, nedzīvo sapņu pasaulītē un saprot, ka labs un lēts lietots auto praktiski neeksistē (es esmu viens no tiem). SAABs man bija pats dārgākais no visiem un aizgāja 3 dienu laikā. Tas pats bija ar passātu - ne pats dārgākais, bet cenas augšgalā bija. Pie tam, ja ir labs auto un ieliec dārgāk, nezvanās visādi ļemonadņiki...

jaaanis Reģ.: 29.06.2004
0 0 Atbildēt

Parekupi uz to arī pelna, nopērk pa lēto un pārdod pa dārgo

jaaanis Reģ.: 29.06.2004
0 0 Atbildēt

Cenai ir ļoti liela nozīme, jo ir cilvēki, kas skatās tikai dārgo galu un attiecīgi var arī "šrotu" pārdot/nopirkt pa dārgo. Un ir arī tādi pircēji, kas skatās tikai lēto galu, un arī lētajā galā var atrast ļoti labus eksemplārus, jo konkrētais pārdevējs uzskata, ka tā ir reālā tirgus cena.

P.S. Ir personīga pieredze gan ar šotu no dārgā gala, gan ideālu auto no lētā gala.

opelis Reģ.: 03.10.2005
0 0 Atbildēt

GB12 rakstīja: Šodien pavisam dīvainā veidā pārdevu Getzu. Pirms pāris dienām zvanīja sieviete - pāris kontroljautājumu (kas braucis, cik cenu varu nomest u.tml.). Es viņai jau pa telefonu pateicu par vainām (sarūsējis bagāžnieka vāks un jāmaina bremžu loki aizmugurē). Viņa pa telefonu uzreiz pateica, ka ņems, tikai naudu jāaizņemas, pēc pāris dienām piezvanīšot. Es jau domāju - kā tad, piezvanīšot! Bet tomēr šodien piezvanīja. Bez ceremonijām - davai, tiekamies uzreiz CSDD. Es jau gribēju prasīt, vai nemaz neapskatīsies. Bet, nu, satikāmies CSDD, pat tā īsti neapskatījās uz auto, par iesēšanos, piedarbināšanu nerunājot, Uzreiz aizgājām pārrakstīt. Tik viegli vēl nekad auto nebiju pārdevis.

90.tajā gadā bija žigulis 2101, kuram pārtrūka motora ķēde ar visām no tā izrietošajām sekām (liekti vārsti utt.), atvilkām mājās, nometu pie sētās. Ieliku rajona avīzītē sludinājumu , ka tirgoju žiguli , ar domu - ja uzzvanīs, tad arī pateikšu, ka auto remontējams. Pēc pāris dienām zvana - pajautāja cenu un saka, ka ņemšot. Es saku - auto neiet, 'pircējs saka - pofig, tad atvelc to uz tādu un tādu adresi. Aizvilkām, uzreiz atdeva naudu, pat nepaskatoties, kāds tas žigulis ir. Pārrakstījām pēc pāris mēnešiem, jau bija sataisīts. Kā bonusu pircējam atstāju pieāķēto trosi....

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt
Guzis Reģ.: 23.08.2006
0 0 Atbildēt

Mja, un ko darīt tiem VW kam 300k nobraukums pats nonullējas? Vai izbeidzas panelis un jāliek vietā cits? Tak pierādīt ka ļaunprātīgi mainīts nobraukums ir teju nereāli.

VWfans Reģ.: 21.02.2004
0 0 Atbildēt

Mana ex Meriva GE8083. Arī varat aplūkot.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Izpaskaidrojiet lūdzu- kā tas nākas, ka (itin jau īpaši tuvējā aizrobežā) nospiedoši lielākā automobīļu daļa ar apzīmējumu "tikko no ..." pilnīgi mierīgi tirgojas ar reģ.papīriem ,kuri pārdošanas brīdī ir uz tālāku ārzemju īpašnieka vārda? Pircējs esošo īpašnieku pat pa gabalu nav redzējis, abet auto tiek iegūts un vienlaicīgi starpnieks neparko Likuma priekšā netbild- NEvienu pārliecinošu komentu neesu redzeejis...

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

650 rakstīja: Izpaskaidrojiet lūdzu- kā tas nākas, ka (itin jau īpaši tuvējā aizrobežā) nospiedoši lielākā automobīļu daļa ar apzīmējumu "tikko no ..." pilnīgi mierīgi tirgojas ar reģ.papīriem ,kuri pārdošanas brīdī ir uz tālāku ārzemju īpašnieka vārda? Pircējs esošo īpašnieku pat pa gabalu nav redzējis, abet auto tiek iegūts un vienlaicīgi starpnieks neparko Likuma priekšā netbild- NEvienu pārliecinošu komentu neesu redzeejis...

Tā tas ir. Lai reģistrētu auto Lv, Lt vai Ee, vajag tikai citas valsts reģistrācijas apliecību. Ok, Vācijas variantā CSDD man prasīja arī pirkuma līgumu. Lietuvā pirktajiem auto bijuši Francijas, Itālijas, Vācijas, pat Spānijas reģistrācijas dokumenti. Starpnieks pilnīgi pat anonīms. Ar nezināmu vārdu, uzvārdu, personas kodu utt. Vienu tādu pirktu auto CSDD atzina par zagtu. Man bija jāskaidrojas Kriminālpolicijā, kā es iegādājos to Utenos tirgū. Man nebija pat pārdevēja kontaktu. Izstāstīju reāli veiktās darbības un viss. Pircējs gan maksāja līzingu par auto, ko, iespējams, CSDD vairs neatgrieza, stulbums kaut kāds.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
1 0 Atbildēt

Vai kāds pirms auto iegādes ir izmantojis autoDNA pakalpojumus?

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Esmu izmantojis un esmu vīlies. Principā, CSDD dati par nobraukumu un info, ka auto nekur nav zagts. Viss.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
1 0 Atbildēt

Bet ja auto no Vācijas tad nekāda informācija par tās zemes nobraukumu?

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Vācijas - Ok, nav nekā no Francijas, Itālijas utt.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Tas Dna ir atkarīgs no tā, cik daudzos reģistros pētāmais auto ir iekļuvis.Un/vai pašam Dna ir šiem pieeja. Sisti auto piem ar ticamu varbūtību iekļūst dažādos apdrošinātāju arhīvos, izsoļu auto apritē uzrodas foto ar patieso stāvokli, Bmw auto ir visizplatītākā nobraukuma reģistrēšana remontservisos,Beļģijā und Holandē ir csdd un Ta datubāzes pieejamas utt. Bet--- par lielāko daļu interesējošo auto tu dabūsi figu- labākais ja komplektācijas sarakstu. Veiksmīgie info dabūšanas gadijumi tiek visur skaļi bazūnēti, kamēr simti apjājieni tiek noklusēti.vācijas un Francijas auto figu dabūsi, Vag grupai dabūsi garu p-pi pat pie dīlera un(!)pat tad ja jautāsi vēsturi dīlerī apkalpotam SAVAM auto, ko esi sen nopircis un ziņkārības pēc kko gribi zināt.Itālijas Vag auto var. vispār nebūt pie dīlera apkalpots pat Garant laikā(!!!!)- heru tur ko noteiksi ja viņš 1mo reiz audi oem servisu apmeklējis 3 gadus vecs un piefiksēts 110kkm...Līzinga kompānijām ir savi kaktu servisi taupības nolūkāi- nafig viņiem to diileri.Nafig reģistrēt nobraukumu- ja zin ka tas nav izdevīgi pie notirgošanas- labāk apkalpot tur, kur to nedara.

Un- ok, iedod tev tos dāņu vai itāļu dokus ttipa reg aplieciibu, okk, ir tur teikts ka ok no uzskaites noņemts, ok 95% gadijumu drošvien būs ok- bet tu nekad nevari zināt kas tur pec nedeljas uzpeldēs, jo ir vel citi reģistri, kuros viņš var nebūt noņemts. Varrbūt itālis šķiras no sievas, tā prasa kur auto noplaucis- tamēr jau leitis kādam to pārdevis, bet itālis pasaka reku pie mājas uz ielas vel vakar bija, bet šodien nav, ok, ziņošu ka pazuda;)

druknais1 Reģ.: 04.06.2006
0 1 Atbildēt

Runā ka Tukumā esot daudz autoplaču kuros tirgo lietotus auto. Varbūt kādam ir kāda pieredze un ir kaut ko tur iepircis.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Man 3 kolēģi ir pirkuši. 2 pirkumi bija veiksmīgi, trešajam pēc apm. pusgada nojuka tomātkārba.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 0 Atbildēt

Tukuma plačos nodarbojas ar attīšanu.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Kur ar to nenodarbojas? Rumbulas plačos? Vai Talsu plačos? Vai Cēsu plačos?

Guzis Reģ.: 23.08.2006
0 0 Atbildēt

Kolēģis savulaik A6 pirka. Veiksmīgi,bija OK. Be tā - loterija, ne sliktāka, ne labāka, kā visur citur ārpus salona.

Heiteris Reģ.: 21.01.2017
0 0 Atbildēt

Kāds pieprasījums, tāds piedāvājums.

Ko te čīkstēt ? Paši meklējam līdz 200k nobraukumam (neatkarīgi no tā, cik auto vecs), bet par reāli svaigu eksemplāru neesam gatavi maksāt, jo taču tur tajā placī ir lētā un Feģa tikko arī nopircis sev auto par lētākām kapeikām.

Līdz ar to, ko tad var sagaidīt no auto, kam galvenie mezgli bez maiņas iet jau 400+ k ?

Par Tukuma plačiem - ir daži OK. Iesaku Nextauto (pārzinu kas un kā). Tur džeki neved nojātus/attītus auto, BET atkal vai kāds gatavs maksāt

tādus ciparus, jo ss'ā vietējais džeks taču tirgo lētāk un raksta, ka viss super

druknais1 Reģ.: 04.06.2006
0 0 Atbildēt

Ekskursijas pēc būs jāaizbrauc, varbūt kaut kas iekrīt sirdī.

1 2 3
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti