Godīga lietotu auto tirdzniecība LV - iespējama?

AnK Reģ.: 06.10.2014

Lasot visas problēmas ar lietotu auto iegādi pat no pārdevējiem ar it kā labu reputāciju, kā arī sekojot Autodetektīvs FB lapai, rodas jautājums - vai maz ir iespējama godīga lietotu auto tirdzniecība Latvijā?

Un kam būtu jānotiek, lai lietoto auto nozare kļūtu... godīgāka? Tā teikt, lai es kā pircējs varētu +/- uzticēties, ka nobraukums ir patiess un ka auto nav sastiķēts kopā no slīkoņa, avārijā norakstīta braucamā, zagtām rezerves daļām un košlājamās gumijas.

Par šo iedomājos, skatoties vienu starptautisko pēclīzinga izsoļu portālu. Tur visi auto smuki salikti - gan sisti, gan nesisti. Ar bildēm, pilnu servisa vēstures izrakstu u.t.t. Katrs skrāpējums nobildēts, visu var redzēt.

Cenas arī normālas, protams, es neesmu skaitījis, cik kopā sanāktu ar transportēšanu un reģistrāciju, varbūt baigi dārgi, bet nu, tas man lika aizdomāties, vai tāda atklātība būtu iespējama LV autotirgū?

 
1 2 3
boliks Reģ.: 22.03.2004
0 0 Atbildēt

CSDD varēja padaŗit pasākumu caurskatāmāku un draudzīgāku pircējiem , daži teiks, ka tas nav vajadzīgs, bet tomēr labāk, ja pērkot auto arī lietotu tev būtu pirkuma līgums ( visvienkāršākais). Līdzīgi kā brāļiem Lietuviešīem regitra.lt/lt/paslaugos-ir-veikla/transporto-priemones/pirkimo-pardavimo-sutartis.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Nextauto ir mājaslaoa, tā ka vari nebraukt. Ja braukt- turpat 0,4km attālumā un pāri ielai ir vēl pāris kuros var iegrieztues. Uz šo brīdi tur kas labs tas viss ir dārgs. Un pārējue tukuma darboņi ir sen degradējušies un ja tukumaa auto pārdod privātpersona- Skaidrs Ka tas būs vel liekāks muldoņa neskatoties uz foto kvalitāti un viszinošo profesionĀlo sludinaājuma tekstu.Vel ir ieteicams ikdienā skatīt autopliusa sludinājumus un paturēt prātā- jo pēc dažām dienām dažs labs tas auto uzrodas tepat ssā par nedaudz citu cenu un ar laipnāku aprakstu

torkjis Reģ.: 05.10.2013
0 0 Atbildēt

Vai par automašīnām, kuras LV bijušas reģistrētas kā taksometri, ir kāda atzīme kādos pieejamos reģistros?

Katru mēnesi notin 5k, pēc 5 gadi noplēš uzlīmes, paņem parastos nr. un skat - tīrs LV auto ar pārskatāmu vēsturi!

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Elementāri - skaties CSDD nobraukumu vēsturi. Takši skati iet 2x gadā. Ja aplūkotajam autiņam akurāt reizi pusgadā ieta skate kaut arī ar apšaubāmi mazu nobraukumu, tad jau vari sākt satraukties.

VWfans Reģ.: 21.02.2004
1 0 Atbildēt

Baltic Taxi Toyotām tradicionāli pēc 4 gadu lietošanas ir 450-500 K nobraukums.

Guzis Reģ.: 23.08.2006
0 0 Atbildēt

Tak ja acis nav zem jostasvietas, tos takšus tāpat var pazīt. Salona nolietojumu tik viegli nenoslēpsi, lai ko arī rādītu odometrs.

Zemesgramata Reģ.: 14.08.2013
0 0 Atbildēt

Es principā sliecos domāt, ka nav iespējams. Ja vien nepārdod saimnieks LV pirktu jaunu auto.

Bija smieklīgs gadījums.

Man ir 98 gada auto ar benzīna motoru un tomātu. Paziņa nopirka tādu pašu modeli 2000.gada ar dīzeļdzinēju un rokas kārbu. Viņa eksemplārs nesen ievests un acīmredzami notīts, jo uz tāfeles 180kkm. , salons viss nolietots. Aprūsējis ,tekošs karteris .Savukārt mans Latvijā dzīvo jau desmit gadus, nobraucis 270kkm, arī diezvai īsti. Salons smuks un Csdd nav atzīmes par maznozīmīgu eļļas noplūdi un stiprību neietekmējošu koroziju.

Lai es tagad pirktu dīzeli. Da nu na...

Zemesgramata Reģ.: 14.08.2013
0 0 Atbildēt

Pieminēšu, ka auto manā īpašumā otro gadu un 20kkm no 270 ir manejie

Iva505 Reģ.: 15.03.2014
0 1 Atbildēt

Nopirku auto no rokas. Tiesa, pirms tam gandrīz mēnesi ar markas pārzinātāju kopā meklējām. Un tiešām izdevās nopirkt.

Pirms tam pazīstams ieteica pirkt otro Golfu, bija ar to izbraucis, lai ņemot. Priekš cenas 300 eiro tas patiešām bija ideālā stāvoklī. Vienīgais, saimnieks bija visai oriģināli veicis remontus, un uz auto varēja atrast ne tikai ar otiņu krāsotu krāsu, bet visādus brīnumus motorā. Bet kopumā tiešām labs pirkums. Ne izpuvis, ne izjucis.

1 2 3
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti