Interesanta "slēptā" metode.

rafa Reģ.: 27.01.2017

Pāris dienas atpakaļ mani aptur ceļu policija un paziņo,ka ar slēpto metodi esot piefiksēts,ka neesmu rādījusi pagriezienu. Jautāju kurā vietā,jo esmu no tiem vadītājiem,kurš cenšas braukt pēc noteikumiem. Tas esot fiksēts kamerā kādus km atpakaļ. Lūdzu,lai parāda videoierakstu. Parādīt ierakstu nevar,bet lai dodu dokumentus. Dokumentus nedodu.

Sastādīja man protokolu par to,ka man nav līdzi tiesības. Brīdinājums. Bet ne vārda par pagrieziena nerādīšanu.

Pēc tam braucu lūkoties kur tad tās kameras ir. Izrādās,ka ceļu policija izmanto pilsētā uzliktās novērošanas kameras,bet kurām it kā nav nekāda sakara ar ceļu policiju.

Interesanti būtu uzzināt vai ceļu policija ir tiesīga sodīt autobraucējus vērojot viņus pilsētas video novērošanas kamerās. Kamēr es tur ar viņiem skaidrojos,ievēroju,ka tika apturēti vairāki auto un protokoli tapa kā sēnes pēc lietus.

Man jau sen ir skaidrs,ja ceļu policija aptur,tad noteikti atradīs par ko sodīt.

 
Nortel Reģ.: 16.03.2007
7 0 Atbildēt

Ja jau PP var, tad noteikti arī CP var. Pārkāpums ir jāfiksē vienalga ar kādām metodēm, kaut ar slēpto kameru.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
15 2 Atbildēt

Ceļu policija ir tiesīga sodīt autovadītājus par pārkāpumiem. Pagrieziena signāla nerādīšana ir kretīniska attieksme pret līdzcilvēkiem. Tavā tekstā neredz nekādu nožēlu par nodarījumu, tikai vēlmi atriebties par to, ka esi pieķerta.

rafa Reģ.: 27.01.2017
3 1 Atbildēt

Tieši tādēļ,ka vienmēr rādu pagrieziena signālu man šis policista apgalvojums nelikās ticams. Tad jau viņš varētu pateikt,ka es pie sarkanā luksafora signāla esmu pārbraukusi,faktiski pateikt jebko un man tā uzreiz jātic? Prasīju,lai parāda manu pārkāpumu,bet to ceļu policists izdarīt nevarēja.

Uggga Reģ.: 04.01.2006
3 0 Atbildēt

Nav tik traki, ka vienmēr soda, ja aptur. Mani reiz apturēja par nedegošu gabarītu aizmugurē (naktī). Izkāpu, paklapēju pa lukturi, iedegās (kaut kas ar kontaktu nebija kārtībā) un "laimīgu ceļu".

Citreiz sievu apturēja, ka esot neatļautu kreiso pagriezienu tur un tur uztaisījusi. Tā kā tur nemaz nebijām braukuši, protams, nepiekritām. Aizgāja uz mašīnu apskatīties video, saprata, ka sajaukuši mašīnas, atvainojās un "laimīgu ceļu!".

Manis pēc, lai pārkāpumus fiksē ar ko vēlas, vienīgi jābūt arī kādam mehānismam, lai autovadītājs varētu sevi aizstāvēt, jo video ir laba lieta, bet tajā ne vienmēr visu var redzēt.

Janozaurs Reģ.: 19.12.2015
5 0 Atbildēt

Tas vairāk izskatās pēc nesapraššanās vai kaut kā līdz galam nestāstīšana.

rafa Reģ.: 27.01.2017
3 2 Atbildēt

Pēc policista vārdiem,ka video es varēšu redzēt tikai tad,ja apstrīdēšu protokolu un iešu skaidroties uz policiju un tur pieprasīšu video ierakstu. Agrāk nekāda video skatīšanās neesot iespējama. Kādēļ man būtu uz vārda jātic,ka esmu pērkāpusi csn,nekādu pierādījumu viņš man nevarēja sniegt.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
4 0 Atbildēt

Neko tur nedabūsi, atbildēs, ka video tehnisku iemeslu dēļ nav saglabājies, bet CP vārdi ir neapstrīdami, jo ja varēs apstrīdēt, tad jau policijā neviens vairs nestrādāšot.

P.S. Kretinē mani tie pagrieziena nerādītāji , personīgi rādu pat mežā braucot(tas ir iestrādājies kā reflekss un nekādi neapgrūtina), grūti bija pārmācīties nemaldināt un nerādī iebraucot apļveida krustojumā. Bet domāju ironiskā kārtā mierīgi varētu dabūt sodu to reto reizi, kad virzienrādītājs atlec atpakaļ nenostrādājis vai arī CP pārskatoties. Vienreiz gandrīz norāvu sodu par nesprādzēšanos(lai gan sprādzējos vienmēr), jo atsprādzējos brīdī, kad CP pienāca pie auto un šis to nepamanīja, tagad CP klātbūtnē atsprādzējos demonstratīvi ar žestu

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Kuras draudzenes personas kodu nosauci?

rafa Reģ.: 27.01.2017
0 1 Atbildēt

Savējo.Man stāžs 16 gadi....laikam jau kaut ko esmu iemācījusies Ja esmu vainīga,nekad nestrīdos. Tomēr šoreiz tas bija tik bezkaunīgi! Un runa bija tieši par iebraukšanu aplī,kurš nu ir ļooooti mazs un ar 2 blakus nobrauktuvēm un vēl 2 gājēju pārejām. Viss vienā čupā. Un zinu,ka pagriezienu rādīju.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Nu un ko tā dokumentu nerādīšana tev palīdzēja? Lielākas iespējas(cik nu LV tas iespējams) sevi aizstāvēt ir rakstot paskaidrojumu uz vietas, nevis nerādot dokumentus un atsakoties parakstīt protokolu.

Chankaishi Reģ.: 11.07.2007
3 1 Atbildēt

Domaaju, ka tas nav iisti pareizi no policistu puses, bet varbuut likumiigi. Taatad - nepilniigs likums. Jaabuut pieraadiijumam reaalam. Domaaju, ka tu riikojies pareizi, nepiekrizdama policistu apgalvojumam bez pieraadiijuma. Interesanti - ko deva taa dokumentu nedoshana? Kaa tad vinji noformeeja briidinaajumu? Peec autinja nummura vinji taa pat zin iipashnieku, dokumenta nedoshana neko nedod.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 1 Atbildēt

Vispār es arī reizēm nerādu pagriezienu kad iebraucu apļveida krustojumā vai mana josla aiziet pa labi,visos pārējos gadījumos vienmēr slēdzu pagriezienus.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Jā aplī iebraucot nav jārāda, jo no citām iebrauktuvēm aplī izskatās, ka nogriezīsies uzreiz nākošajā izbrauktuvē, jo virzienrādītājs uzreiz neizslēdzas. Tas atbilst 62. CSN punktam.

62...Signāls nav jārāda, ja tas var maldināt citus ceļu satiksmes dalībniekus.

Būtībā par vienu signāla nerādīšanu sodīt nav korekti, tāpat kā ātruma pārsniegšanu tiesiski nepietiek nomērīt vienu cipariņu, bet ir jāfiksē, ka apzināti tiek pārsniegts ātrums/ nerādīts pagrieziens un tas nav tikai pārskatīšanās pēc. Pie mums jau ir citādi, CP speciāli nopērk radarus ar POP režīmu, kas mēra ar pārāk īsiem intervāliem un rezultātā to vai nomērīts ir koku lapu ātrums vai pretimbraucošā auto var vien minēt, ražotājs jau saraksta reklāmās brīnumu lietas, kas dzīvē ne gluži tā ir. Redz kur CP nupat nopirka EURO5 modeļus, kā EURO6 un ja nebūtu sacelta ažiotāža tā arī paliktu.

rafa Reģ.: 27.01.2017
1 4 Atbildēt

Tā kā nākamajā dienā man bija jāizbrauc no LV,tad atdodot dokumentus es visdrīzāk būtu gājusi uz policiju,nevis braukusi darba darīšanās ārpus LV. Un interesanti,ka protokolu sastādīja tikai par to,ka man tiesību nebija līdzi,ne vārda par pagrieziena rādītāja it kā nelietošanu. Laikam pirmā reize,kad saņēmu brīdinājumu.

Esmu laikam iemācījusies,ka nevar palikt par stulbu zosi tad,ja policists Tevi apstādina un akli piekrist visam ko saka.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
6 0 Atbildēt

>tad atdodot dokumentus es visdrīzāk būtu gājusi uz policiju

Kurā gadsimtā tu dzīvo? Dokumentus neviens nost tev neņemtu, tiesības var atņemt arī dokumentiem klāt neesot, iedos soda punktus un tiesības anulētas. Uz policiju būtu gājusi personības noskaidrošanai, ja policija būtu šaubas dēļ mainītās matu krāsas.

650 Reģ.: 25.01.2017
6 1 Atbildēt

Ne nu skaidrs, tu tak kā Simpātiska Sieviete nekādi nevari atļauties kkādam tur resnam pajoliņam formastērpā vienkārši uzsmaidīt vai kaut kādu muļķību pateikt.Nu tā, lai abas puses nosmejas un šķiraties ka draugi.

Tur tak obligāti vajag "nerādīt", vai sorii, "nedot" vai saukt ārā advokātu vai vēl kko- nu tā lai konflikts uz līdzenas vietas un no nekā un pec tam atttiecīgi lai Valsts Parlaments veselu pus gadu patērē speciālu Noteikumu izstrādei tipa "kā Pareizi atvērt logu" un "Kā pareizi iedot" un "Vai vispār dot" un utttt

rafa Reģ.: 27.01.2017
2 2 Atbildēt

Es kaut kā biju iedomājusies,ka šajā vietnē apgrozās cilvēki,kuri kaut ko spēj komentēt,bet izskatās,ka tukša salmu kulšana.....

Tusis Reģ.: 23.10.2002
3 1 Atbildēt

Pareizi biji iedomājusies. Tas, ka komentētāju viedoklisnesakrīt ar Tavējo, nenozīmē, ka tā uzreiz ir salmu kulšana. Parasti komentārus kritizē tie, kuri nesaņem gaidīto atbalstu. Nu kuram tad ir vēlēšanās palikt muļķa lomā? Vienkārši elpo dziļi un atceries, ka ir arī citi viedokļi, nevis tikai Tavējais un nepareizais...

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Nu ja,tak skaidrs ka Tukša kulšana. Ja pa Nopietnam šo izskatīt- manuprāt ka te būtu pats Ejropas Ombudsmens jāiesaista. Tur kkur Gaujas ielā viņa vietnieks it kā sēžot. Es nezinu kā ar Brīdinājuma apstrīdēšanu, bet Sodu tur točna var apstrīdēt.Jo- kā vispār tas var būt, ka mums te kaut kāds smirdīgs milicis uzdrošinās prasīt vadītāja apliecību. Šitas tagad ir, ka viņi skatās caur kamerām kas brauc, un, ja redz, ka viens esi mašīnā, tā uzreiz nākamajā krustojumā ņem ciet. Visādas mantas no salona var konfiscēt un telefonus pat tagad ņem nost uttt

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Vēlos tik atgādināt, ka iAuto forumā var arī pēc komentāra publicēšanas savu ierakstu labot. Pa labi no pogas "Atbildēt" ir bultiņa, piespiežot uz to parādās iespējas Labot un Dzēst. Tas tā, ja gramatiku gribas pielabot

ims44 Reģ.: 23.09.2014
0 0 Atbildēt

vai gadijumaa ja izdodas izguleties

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Neredzu nekādu pamatojumu šādas metodes pielietojumam. Pārkāpuma fiksācijai ar video jābūt skaidri redzamam transporta numurzīmei, vadītājam un laikam, kad tas ir noticis.

Apstrīdot šādu pārkāpumu policijai jāuzrāda video ar visu augstāk minēto.

Kurš tad to kopiju ierakstīs?

Jābūt arī video fiksācijai veiktai ar sertificētām ierīcēm - pieļauju, ka tas pašvaldības kamerām ir.

Izklausās pēc sviesta, bet virziena nerādītājus - jāpārmāca, tas ir pareizi.

650 Reģ.: 25.01.2017
5 1 Atbildēt

Cien. iAuto ! Es pazemīgi Jums atvainojos par savā rakstā pieļautajām gramatikas kļūdām un par (iespējams) aso izteiksmes veidu.Manuprāt, izteikumi sarunvalodas formā vai nebūtiskas gramatiskas kļūdas nenodara itin nekādu ļaunumu pašam sarunas procesam. Toties "Lielu Ļaunumu" var nodarīt humora vai vienkārši takta izjūtas akūts trūkums.Man diemžēl (divās pārlūkprogrammās speciāli paskatījos) nav tādas opcijas "labot" vai bultiņas pa labi no pogas "atbildēt".

Viss šis cepiens ir nevis par CP patvaļu, bet gan par to, ka sabiedrībā joprojām atrodas tādi personāži, kam "vienmēr ir Taisnība" un kuri spējīgi kasīties uz līdzenas vietas par jebkādu tēmu.

Es vispār domāju, ka CP darbinieku būtu vispareizāk uzreiz nostādīt "vietā"- piem., viņš aptur, mēs uzreiz viņam sejā atraugājamies vai iepūšam dūmus vai vēl ko tamlīdzīgu un pēc tam prasām viņa uzvārdu, aizrādām par nepilnīgi pielietoto bikšupriekšas rāvējslēdzēju un neaizpogāto apkakles pogu, pieprasām viņam nosaukt EU Regulas numuru uz kuras pamata viņš (tomēr..) drīkst mums pieprasīt vad.apl.uzrādīšanu, un tad finālā pretendējam uz "iejūtīgu" attieksmi no viņa puses.

Tas ir tieši tas, dēļ kā mūsu Saeima veselu nedēļu kūpošām galvām "spriež" par speciālu Noteikumu pieņemšanu (skat. iAuto neseno rakstu par to...), lai izvairītos no tamlīdzīgiem pārpratumiem.Jo- šis ir Valstiski Svarīgi un šobrīd nekā cita svarīgāka tiem nav ko darīt.

Gadījumā ja raksta autorei tiešām ir kāds sakars ar "ārzemēm", tad nu vajadzētu zināt, ka vienā otrā EU valstī Jūs bez jebkāda pārkāpuma var vienkārši "tāpat" apturēt un jūsu auto pārbaudes nolūkā var turpat ceļmalā izjaukt pa detaļām. Kā arī balamutēšanas vai "īpašas gudrības" izrādīšanas gadījumā var vēl visādi citādi pilnīgi bezceremoniāli ar Jums izrīkoties.

Tā ka ja nu nekādi nevar citādi dzīvot un visu laiku kaut kas traucē (kas nu kuram;)- es iesaku to pagrieziena rādītāju ieslēgt jau laicīgi un rādīt to pagriezienu visās iepējamajās vietās- ceļa līkumos, pirms iebraušanas aplī, pirms gulētiešanas uttt. Es ,piemēram, kad braucu uz Rīgu, viņu jau ieslēdzu pie Babītes bezīntanka- jo tur tagad caur Fotoradaru visi tiek novēroti un pie Spices tagad visus pārkāpējus un "citādi domājošos" velk aiz matiem ārā no mašīnām un krata pa pilnu programmu.Un Spices pagrabā pašlaik top speciāls bunkurs ar Kinozāli, kur piespiedu kārtā katru aizturēto piesies pie krēsla un viņam būs jānoskatās par viņu uzņemtais kompromitējošais videomateriāls.

iAuto Reģ.: 17.07.2001
5 0 Atbildēt

Šis bija jautri!

Tā labošanas bultiņa pa labi no pogas atbildēt ir aktīva 5 min pēc ziņojuma publicēšanas, pēc tam pazūd.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

;))) ok , bet mums Autore nezkur pazuduse- tagd jau laikam raksta Vēstuli NormundamK

Kā tur bij tas stāsts ,kad tie kkādi krievi tur visi barā kkādā upes malā kkādam tur Sultānam to Depešu rakstīja ;D

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 0 Atbildēt

Kanibaals rakstīja: Neko tur nedabūsi, atbildēs, ka video tehnisku iemeslu dēļ nav saglabājies, bet CP vārdi ir neapstrīdami, jo ja varēs apstrīdēt, tad jau policijā neviens vairs nestrādāšot.

P.S. Kretinē mani tie pagrieziena nerādītāji , personīgi rādu pat mežā braucot(tas ir iestrādājies kā reflekss un nekādi neapgrūtina), grūti bija pārmācīties nemaldināt un nerādī iebraucot apļveida krustojumā. Bet domāju ironiskā kārtā mierīgi varētu dabūt sodu to reto reizi, kad virzienrādītājs atlec atpakaļ nenostrādājis vai arī CP pārskatoties. Vienreiz gandrīz norāvu sodu par nesprādzēšanos(lai gan sprādzējos vienmēr), jo atsprādzējos brīdī, kad CP pienāca pie auto un šis to nepamanīja, tagad CP klātbūtnē atsprādzējos demonstratīvi ar žestu

Kāpēc jāatspādzējas, ja pienāk CP?

Pagrieziens aplī iebraucot jārāda, nav tur nekas jāpārmācas. Kamēr iebraukšana aplī neformulēsies kā iebraukšana krustojumā pa labi, tikmēr jārāda.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Jāatsprādzējas, lai dokumentus sagatavotu un var no žaketes kabatas ērtāk izvilkt. Ok, tas bija viens gadījums un salīdzinājumam.

Par pagrieziena rādīšanu iebraucot aplī jau tev minēju, ka pēc CSN nav jārāda maldinoši signāli. Un iebraukšana aplī kā reiz nav iebraukšana krustojumā pa labi, tas ir iebraukšana krustojumā, kur satiksme notiek pa apli(apļveida krustojums ir viss kopā), tur pat nav iespēja braukt citā virzienā.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
0 0 Atbildēt

Es arī nesaprotu, nah būtu jāatsprādzējas, ja tevi aptur.

Esmu sprādzējies tikai tad, ja virsjaka, ar siksnu piespiesta, traucē no kabatas izvilkt maku ar dokumentiem.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Tas arī bija tas gadījums, bet laba mācība bez vajadzības tā nedarīt. Vēl ja virsjaka aizmugurē nolikta, tad demonstratīvi atsprādzējos, ja tiek prasīti dokumenti un aizstiepjos pēc tās.

Es atkal nesaprotu nah jābrauc virsjakā? Kas tev apsilde nestrādā? Pie tam braucot virsjakā tik lieks mitrums salonā veidojas.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
1 0 Atbildēt

Pamēģini dienu pavadīt aktīvās dzinējmedībās, tad paskatīsimies, kā katru reizi virsjaku vilksi nost

Un jā, īsajos braucienos (man tādi ir katru dienu divi pa 12km) diži tas salons nepiesilst. Braucu virsjakā, nereti cimdos.

650 Reģ.: 25.01.2017
5 0 Atbildēt

Pareizi ir,...... "Pagrieziens aplī iebraucot jārāda"

tas jebkurā gadijumā noder- tāda darbība parasti raksturīga tiem vadītājiem, no kuriem būtu silti ieteicams turēties pēc iespējas tālāk.Ar šādu gājienu viņi mūs informē- tipa "netraucējiet mani,esmu apjucis un nesaprotu kur atrodos" ;D

Tagd pat Rīgā ir speciāli elektriķi- viņi jums pieslēgs to pagriezienu automātiski, būs tāpat kā tuvās gaismas- tikko motoru iedarbini tā labais uzreiz mirgo

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti