Baudāmākie ceļi Latvijā

Konuss Reģ.: 10.02.2015

Šad tad izbraucot pa Latviju, gadās uziet ļoti baudāmus ceļus, kas ir ar interesantu reljefu, līkumiem un ainavām, kā arī labā stāvoklī un ar mazu satiksmes intensitāti.

Piemēram:

- P4 no Vāverkroga līdz Ērģļiem (ieskaitot grants posmu Kangaros)

- P121 Tukums - Kuldīga,

- V1149 Milzkalne - Klapkalnciems

- P85 Daugmale - Jaunjelgava

- P76 Sērene - Jēkabpils

- V1300 Kabile - Sabile (līkumains grants ceļš)

Kādus vēl iesakāt?

 
1 2
650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

Labdien, man te būtu Jautājums (bez ironijas;):

ko Rallija Vecmeistari domā un kā viņi vērtē dažādas "ap-pirms-pēc-rallija" izdarības no dažāda ranga fanu un interesentu puses ? Attiecībā par tieksmi šos un līdzīgus ceļus "izbaudīt un izmēģināt" ar domu, ka "es arī tā māku..."

Ja drusku no "citas" puses- konkrēti pats personīgi tieši uz ceļa V1279 posmā Upītes-Krauļi esmu piedzīvojis dažus ne visai patīkamus momentus. Viss labi kas labi, bet nu atmiņā ir palicis. Kā arī vienreiz senos laikos bija sagadīšanās, kad pa "taisnāko" ceļu (gar dzirnavu ezeru) tos 4km Īvande-uzV1279 vedu vienu tādu kolorītu "vietējo" cilvēku (tas bija tumsā, es toreiz nezināju kur braukt, viņš man rādīja)- šis teica, lai es te mežā braucot lēnāk/uzmanīgāk un tā zinoši pieminēja "kā tur mēdzot būt", jo lūk "citi" varot braukt pretējā virzienā.Kaut kā tā labi pateica.To vienmēr atceros, tikko tamlīdzīgās vietās pagadās būt.

Tāda skaista vieta kā Zvirgzdu ezers daudziem (diemžēl) kādreiz likās īpaši piemērota atspirdzinošu dzērienu lietošanai.Pa ceļam uz/no parasti tika demonstrēta meistarība braukšanā.Un ceļš Alsunga-Jūrkalne vēl 90to gadu vidū meža posmā nebija asfaltēts- tas bieži tika izmantots galvas izvēdināšanai pēc 2 dienu "atpūtas" pie Ezera, jo lūk vēži vairs negaršo un vēsajam jūras ūdenim ir organismu atjaunojošas īpašības. Cerams, ka tagad tur ir citi laiki un tikumi;))

Atis_Jansons Reģ.: 18.11.2012
6 0 Atbildēt

2. Vecpils līkloči un tramplīns. Klasika. Arī Aizputē un Kazdangā jūs noteikti pārāk sen neesat bijuši...

3. Vēl viena „klasika” – Mordanga. Arī šis ātrumposms gadu gaitā veidots dažādos variantos un virzienos (no Spāres vai Ģibuļiem uz Rendu un otrādi). Rekomendācija – pieķeriet ceļojumā klāt visu ezeriņu bagātību, kas izvietojusies starp Mordangu un Usmu. Unikālas vietas (tas pateicoties +70 metru augstumu virs jūras sasniedzošai garai kalnu grēdai). Ja vēl pietiek pacietības, atpakaļ brauciet pa otru (rietumu) pusi Usmas ezeram. Tur gan neiztiksiet ar granti vien – būs arī labi, cieti meža ceļi (un kāda nekaitīga peļķe, ja pēdējās dienās lijis).

Varētu vēl palikt Kurzemē, pieminēt neticami labiem sīkceliņiem bagāto Mundigciema apkārtni pie pašiem Talsiem, aizripot līdz Dundagai un tad braukt uz Valdemārpili pa vairs tikai nedaudziem zināmo veco Ķurbes ātrumposmu, vēl...

Nelabojams Reģ.: 04.04.2016
3 0 Atbildēt

P17 Rūjiena-Unguriņi-Karksi Nuija (t.i., uz Igaunijas pusi)

Skaists, līkumots, reljefains. Un svaigs, labas kvalitātes asfalts piedevām. Arī satiksme parasti nav necik intensīva.

Nelabojams Reģ.: 04.04.2016
4 0 Atbildēt

Aizmirsu piebilst - un lielākoties labi pārredzams; parasti var pāris līkumus uz priekšu redzēt un mizot droši. Sānu ceļi arī maz pienāk.

Dieselfan Reģ.: 02.11.2016
1 0 Atbildēt

Manuprāt, ļoti labs ceļa posms ar foršiem līkumiem un labu segumu ir no Suntažiem virzienā uz Juglu.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 1 Atbildēt

gandrīz ne pa tēmai, bet varat pamielot acis ar skaistiem ceļiem.

www.youtube.com/watch?v=TBMJpJQhzbs

vai te

www.youtube.com/watch?v=EFOnCoiKnfo

ACDC Reģ.: 06.08.2014
0 0 Atbildēt

Asfalts:

P32 Ķeipene - Zaube - Nītaure

Grants:

V455 Liepna - Žīguri

ACDC Reģ.: 06.08.2014
0 0 Atbildēt

Asfalts:

P119 Alsunga - Jūrkalne

Grants:

V75 Meža Miers - Tumšupe

1 2
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti