Stacionārie fotoradari turpmāk fiksēs arī vinjetes esamību

ReinisPaberzis Reģ.: 21.08.2015

Sveiki, iAuto foruma biedri! Varbūt kādam noderēs šī informācija, ja nu palaists garām!

Kā informē satiksmes ministrija,turpmāk, stacionārie fotoradari, kas atrodas uz Latvijas autoceļiem, par kuriem Autoceļu lietošanas nodevas likumā noteiktā kārtībā ir jāmaksā autoceļu lietošanas nodeva jeb vinjete, uzsākuši kontrolēt vinjetes esamības faktu.

Tas nozīmē, ka stacionārie fotoradari turpmāk fiksēs ne vien ātruma pārkāpumus, OCTA un tehniskās apskates derīgumu, kā tas bijis līdz šim, bet arī vinjetes esamību.

 
ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 0 Atbildēt

Viņi fočēs visas mašīnas pēc kārtas?

Uggga Reģ.: 04.01.2006
0 0 Atbildēt

Atradu vecu rakstu, izrādās radariem ir režīms pārbaudīt visus par TA un OCTA esamību.

www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/no-sodienas-fotoradari-transportlidzekliem-parbaudis-octa-un-tehnisko-apskati.a16692/

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Jā, mūsu slavenais cpiznesmenis Ziftiņš par šo draudēja jau pirms 7g. Bet viņam drusciņ nesanāca.Bet tagad ir citi laiki.Tagad sanāks.Ja tā tuvāk papētīt šī te "jaukā biznesa" apmērus pasaules mērogā, tad ne tikai mati sacelsies. Kam kāda vairs starpība ko kā tehniski/programmiski darīs, ja gan datu apstrāde, gan pašas fiksācijas ierīces ir kosmiski attītījušās.Ja visus numurus 12 rindās/6 stāvos ar 20mpix superkameru piefiksēs, tad taču pie šodienas iepējām viņus var sajūgt ar jebkādu datubāzi un sekundes daļā iegūt rezultātu.Sliktos foto uz tālāku apstrādi, labos vnk izdzēst.Vai otrādi- kamēr 2m noripo, atbilde jau skaidra un nākamajos 50cm tiek pieņemts lēmums foto/nefoto.Vai vēl citādi- nonstopā uzkrāt info par jebkura pilsoņa pārvietošanos laikā un telpā. Tos serverus var iegremdēt Daugavā, lai ražo siltumu apkurei vai elektromobīļu uzpildei.Biznesa iespējas bezgalīgas.

Cits ir, ka laipni gaidām jau nākamos soļus- aizliegtu līniju šķērsošana par 2cm, nejauša kustība par 3cm pie aizliedzoša signāla,braucēja sejas atpazīšana,alkohola izgarojumu spektrālā ana-līze no attāluma,jebkādas skaidras naudas izņemšana no aprites,virtuālais csdd ar iespēju izvēlēties kasiera izskatu un dzimumu, utttt.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
5 0 Atbildēt

Nopērc OCTA un izej skati (izņem vienas dienas atļauju) un brauc. Kur problēma?

Un vai Tu un Tavs auto esat tā saauguši, ka jākontrolē pārvietošanās?

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Vai tad es pie Tevis personīgi griezos ar Problēmu, jeb vispār to Tēmu es ierosināju vai varbūt kādu aizvainoju ar šo savu emocionālo uzrunu ? Es tikai atgādināju dedzīgajiem "likuma un kārtības piekritējiem" par to, kas viņus drīz vien sagaida.Prieki nebūs ilgi.Starp citu, iepriekš ir jau bijuši gadījumi, kad cilvēks saņem no csdd epastā depešu par to, kar braucis gar stacionāro foto radaru bez derīgas TA.Pagaidām (līdz šim) ne sodu, bet vnk kā brīdinājumu/atgādinājumu. Aizdomājās un aizmirsa iepriekšējā dienā iebraukt.Ne tur kāds muļķis, nedz kapeikjājējs, pāris gadu vecs auto.Krievijā jau veselu gadu darbojas sistēmas, kas fiksē līniju pārkāpumus un sūta sodus.Un aizkadrā veseli biroji ar 200 operātoriem sēž un "izskata" dajebko, par ko varētu "iekasēt".Industrija darbojas un tās ieviesēji labi nopelna.Maksātāji savukārt priecājas, paši nejēdzot īsti par ko.Turklāt ir zināms, ka par šādu iekārtu fiksētiem pārkāpumiem var kaut 60x dienā maksāt.Viena lieta ir plātīties, ka es taču esmu Godīgs un tas uz mani neattiecas, bet cita ir, kad nāksies samaksāt par katriem "nejaušiem" 5cm un 1km/h. Bet tā būs, tas ir 600% skaidrs.

Uggga Reģ.: 04.01.2006
0 0 Atbildēt

Par Krievijas brīnumradariem var visādus brīnumus atrast, piemēram, nobildēts ātrumpārkāpējs, kurš atrodas uz evakuatora utml.

Bet vienā otrā tehnoloģiju izmantošanas jomā krievi ir priekšā daudzām valstīm. Piemēram, ar droniem fiksē apdzīšanas un nepārtrauktās līnijas pārkāpumus, bet aptur aiz līkuma.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Jajā, šis ir reāli- tur pat bija ka piefiksēto a/m numuru izlaiž caur attiecīgo datubāzi un paziņo 1km tālāk esošam mentu postenim.Ja tur kaut kādi cik tur tie pārkāpumi gada laikā neesot nomaksāti- tad tiesības nost un mašīnu uz atstojņiku.Tā ka arī alimentu un komunālo pakalpojumu nemaksātāji lai sāk ausīties.

Kas vēl zīmīgi- krieviem ir jau kādas dažas "savas" izstrādātas tās sistēmas un viņi neko nemaksā teiksim tādam gatso koncernam.Un vēl lasīju melns pa baltu, ka tieši tur esot runa un ideja kā visur maximāli izslēgt cilvēka līdzdalību pie paša procesa fiksēt/sodīt/nesodīt.Ja piem vecāka gadugājuma gatso fotoradariem ir vajadzīgas uz asfalta uzkrāsotas baltas līnijas, tad šiem tās ir elektroniski virtuālas- kritiskajā zonā viena zaļa/balta, otra sarkana- tiklīdz elektroniski piefiksē ka uzbraukts jau uz sarkanās, tā uzreiz čau un maksā ragā. Gatso starp citu ir arī pilnīgi Jauna izsrāde nupat nesen- braucēja ģīmi atpazīs ka nemetās.Tā ka krājam Naudu ;D

torkjis Reģ.: 05.10.2013
0 0 Atbildēt

Palaidniex rakstīja: Nopērc OCTA un izej skati (izņem vienas dienas atļauju) un brauc. Kur problēma?

Un vai Tu un Tavs auto esat tā saauguši, ka jākontrolē pārvietošanās?

Ja ar ne tik ļoti, tad ar mobilo telefonu daudz vairāk. Un tā kustības grafikus nočekot salīdzinoši elementāri

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti