Pirmās nepieciešamības lietas automašīnā?

jucis Reģ.: 07.03.2017

Hei!

Kādas mantas ikdienā vadājat līdzi savā auto, kuras varētu noderēt un palīdzēt izkļūt no sarežģītām situācijām?

Ko jūs noteikti ieteiktu vadāt līdzi?

Varbūt jums ir kāda asprātīga nestandarta ideja (piemērs - pašcementējošās kaķu smiltis ziemā, ko pabērt zem riteņiem, ja auto iebuksē)?

 
osscar Reģ.: 27.08.2002
1 0 Atbildēt

man abos personīgajos auto ir pilna izmēra rezerves ritenis(par laimi 7 gadu laikā nav nācies izmantot), domkrati, min. atslēgu komplekts, striķis,stropju komplekts cirvis/nazis +led lukturis man kā copmanim šie noder. Par iebuksēšanu neko nezinu - es braucu dziļāk mežā nekā šeit vairums, bet dēļ labām riepām un 4x4 ar šiem auto neesmu palicis mežā/dubļos/sniegā. Ar darba ford mondeo gan iesēdos sniegā pie dūņezera..zems tas auto un fwd. Labi ka ar pajero izvilka. Lieki piebilst, ka 4x4 transporter un outbeks tr bez problēmām uzbrauca tajā kalnā... Par kaķa smiltīm - tad būs daudz viņas jāvadā lai būtu jēga no viņām.

jucis Reģ.: 07.03.2017
0 0 Atbildēt

>Par kaķa smiltīm - tad būs daudz viņas jāvadā lai būtu jēga no viņām.

Daži RWD īpašnieki tāpat vadā 100kg smilšu maisus bagāžniekā, tikai 100kg kaķu smiltis salīdzinoši padārgi sanāk

osscar Reģ.: 27.08.2002
0 0 Atbildēt

vnk ir jāizvērtē ar galvu kur tu ar konkrēto auto vari iebraukt...tāpat pat 4x4 neglābj- biju pēc vienas copes liecinieks, ka x5 pajauns ar platām tupelēm nespēja uzbraukt 5 no rīta vasarā aprasotā kalnā ar zālīti....dēl vasaras riepām...

nav jau padomju laiki, kad ar žiguli bija visur jābrauc-katram auto savs uzdevums.

A, vēl man vienā auto ir piepīpējamie vadi, bet to nereklamēju, jo zb ziemā kurbulēt sprāgušos dīzeļus ..

jaaanis Reģ.: 29.06.2004
3 0 Atbildēt

Vienmēr līdzi, nestandarta situācijām .

Ja nu pēkšņi mazajam svajagās, lai nav jāstreso un steigā jāmeklē kur.

Guzis Reģ.: 23.08.2006
1 0 Atbildēt

Vienmēr līdzi riepu lāpāmie diegi un kompresors. Arī nazis, pieres lukturītis un cimdu pāris. Kā arī pāris liekas galvenās spuldzes (H7 vai H4). 4x4 auto tam pievienojas vesela kaudze ekipējuma, kas vieglajiem nav aktuāla, bet ļauj ar minimālu komfortu arī pārnakšņot mežā, ja nav tikts ārā.

Damn Reģ.: 07.12.2003
0 0 Atbildēt

Cik sarežģīta situācija: Pistole cimdu nodalījumā un beisbola nūja bagāžniekā (šutka)

Latvijā pietiek ar standarta aprīkojumu + striķi un telefonu.

Guzis Reģ.: 23.08.2006
8 0 Atbildēt

Damn rakstīja: Cik sarežģīta situācija: Pistole cimdu nodalījumā un beisbola nūja bagāžniekā (šutka)

Latvijā pietiek ar standarta aprīkojumu + striķi un telefonu.

Nu, ja cimdu kastītē ir pistole, tad bagāžniekā vajag nevis nūju, bet lāpstu!

Damn Reģ.: 07.12.2003
2 0 Atbildēt

Tavs scenārijs labāks

Motorolers Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Litrs šnabis un Graņonka!

Vernons Reģ.: 18.02.2014
0 0 Atbildēt

Striķim gan jābūt baltajam kaprona, jo tas absorbē rāvienus, stiepjas kā gumija. Palīdz pašam, bet vairāk gan citiem!

jucis Reģ.: 07.03.2017
0 0 Atbildēt

Kas vainas rāvieniem?

Vernons Reģ.: 18.02.2014
0 0 Atbildēt

Ir liela starpība starp dzelteno un balto striķi! Ar balto kaprona striķi var paņemt mīksti netraumējot savu un otra auto.

nomiks Reģ.: 30.10.2002
1 0 Atbildēt

Cimdi, lukturis, mazs Šveices tipa nazis ar viskautko, striķis (bez ziepēm) un piepīpēšanas vadi.

Tā kā visiem maniem auto ir spēkā palīdzība uz ceļa visā Eiropas teritorijā, tad nav īpaša satraukuma par to, ka kaut kas varētu pietrūkt.

Silva Reģ.: 25.09.2017
2 0 Atbildēt

Ārprāts, cik Jūs visi pieticīgi! Esat sievietes mašīnu no iekšpuses redzējuši? Visa dzīve - katram gadījumam. Pie tam sakārtots viss pa kabatiņām, bardačokā.

atrabotka Reģ.: 24.05.2017
2 0 Atbildēt

Bagažniekā pilna izmēra rezerves ritenis, ratatslēga, birstīte ar ko tīru paklājiņus, divi pāri darba cimdi, 1 litrs dzesēšanas šķidrums, oriģinālais MB instrumentu komplektiņš (vairāk jau simboliski), avārijas trīsstūris, CO2 ugunsdzēšamais aparāts vidēja lieluma, stiklu mazgājamais (izsmidzināms), Wurth eļļa aerosolā, Wurth rost-off skrūvēm, 1 litrs motoreļļa, 1 litrs parasts ūdens, lielāka un mazāka lupata, tālāk instrumentu kaste ar pamata atslēgām, muciņām, skrūvgriežņiem un citiem instrumentiem, dažas spuldzītes, papīra nazis, kabatas baterija, daži savilcēji dažāda lieluma, nedaudz kaut kādas skrūves, mazās blīvītes, drošinātāji un visādi sīkumi (viss atrodas aiztaisāmā instrumentu kastē nevis izmētāts), 2 domkrati (viens uz riteņiem vidēja lieluma hidrauliskais - man nepatīk pisties ar tiem mazjiem) otrs kaut kāds parastais mehāniskais katram gadījumam.. Salonā glabāju daudz salvetes (vienmēr noder), lupatiņu panelim, smaržas, aptieciņa, salokāmais lietussargs, to stāvvietas karti, kad mašīna atstāta, navigācijas lādētājs un vasarās navigators (ziemās mīnus grādos es elektroniku neatstāju mašīnā) un jā 0 citi minēja piepīpējamos vadus - man ir powerbanka ar kuru iespējams piešķilt tādos gadījumos - vadi tā jau ir vēsture. Jā, viena lieta gan man nav - velkamā trose.

Vernons Reģ.: 18.02.2014
0 2 Atbildēt

Pie visa tā varētu būt 1 kg veseris un kārtīga riteņu atslēga ar cauruli pagarinājumam. Man Berlīnē ADAC divreiz brauca. Otrreiz atveda kārtīgu cauruli. Pa trijiem knapi atlaidām riteņa skrūves VW T4.

sragiars Reģ.: 14.11.2017
2 0 Atbildēt

Jautājums - kurš un kad, Berlīnē, bija šo riteni "pieskrūvējis", 2. Pasaules kara tankiem arī ķēdes grūti nomainīt!

kaarlisk Reģ.: 07.03.2017
2 0 Atbildēt

Ja skrūves ir normāli pievilktas, tās var atskrūvēt ar "standartkomplekta" atslēgu (~30cm garu) un palēcienu. 70-140Nm, atkarībā no mašīnas, nav daudz.

atrabotka Reģ.: 24.05.2017
0 0 Atbildēt

Jā, starp citu aizmirsu - ir arī tāda lieta līdzi. 40 - 50 cm gara, patieva truba, ko uzmaukt ratatslēgai (vai citām) virsū

sragiars Reģ.: 14.11.2017
1 0 Atbildēt

Pēc apraksta spriežot, esi labs un izpalīdzīgs autobraucējs - servisa cilvēks. Normālā auto nebūt nav vajadzīgs viss autoservisa aprīkojums - atvaino, Labais cilvēk, tas ir tikai lieks svars, kādreiz arī noderīgs. Kam tās eļļas, 2 domkrati? Pareizi - viens normāls Wurth atslēgu komplekts, savilces - vienmēr noderēs, pārējais - "pēc ticības" (krievu laikos vīri, no bagāžnieka satura, varēja otru auto salikt).

atrabotka Reģ.: 24.05.2017
1 0 Atbildēt

Nē, esmu gados jauns. Ar servisiem galīgi neesmu saistīts, darbojos IT nozarē - tas tā. Ja cilvēkiem vajadzīga palīdzība un man ir iespēja palīdzēt, tad to daru. Arī man cilvēki ir palīdzējuši un es to nekad neaizmirsīšu. Neesmu krievu laikos audzis, bet varu iedomāties to visu. Nav jau tik traki. Tikai pamata lietas. Zinu dažus, kuri vispār neko nevadā līdzi un tad problēmu gadījumā ir sūdīgi - nav pat ar ko ratu atskrūvēt, vai aķi izņemt. Par pērējo nemaz nerunājot. Man vienkārši patīk, ka esmu kaut nedaudz sagatavojies un pamata lietas, kuras var noderēt ir līdzi. Ja ne man, tad kādam citam.

jaaanis Reģ.: 29.06.2004
0 0 Atbildēt

Tu droši vien neuztvēri, ka tas viss ir karavas automāšīnā

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
2 0 Atbildēt

pieres lukturis, cirvis, zāģis, saliekamā lāpsta, garie kabeļu savilcēji, pastiprinātais skočs, 200litrīgie melnie miskastes maisi, darba cimdu pāris, krekls garām rokām, mitrās salvetes, turbo šķiltavas, sarkana lūpu krāsa, 2 puslitrīgas kolas pudeles ...

650 Reģ.: 25.01.2017
7 1 Atbildēt

nojaušama saistība ar Apbedīšanas pakalpojumu servisu 24/7

osscar Reģ.: 27.08.2002
2 0 Atbildēt

par šo tēmu vēl atceros smieklīgu gadījumu, kad māsa palūdza lai vakarā pa ceļam viņas draudzeni no universitātes aizvedu mājās...ārā jau tumšs - šī iekāpj aizmugurē ( man tam auto pēc piestartēšanas uzreiz durvis aizslēdzās) - tur durvju kabatā - liels lukturis, pelēkā izolācijas lenta, nazis un striķis uz beņķa...no copes palikuši....meitenei bija biku bailīgi

sragiars Reģ.: 14.11.2017
0 0 Atbildēt

Lai atbildētu uz šo retorisko jautājumu - nepaņem neko ( tikai esi pārliecināts, ka sazvanīsi draugu, kurš tev noteikti izpalīdzēs). Kamēr viņš atbrauks - pats visu izdomāsi un sapratīsi (tas ir ļoti individuāls "gājiens")!

Krokodils Reģ.: 29.06.2017
1 0 Atbildēt

Ikdienā ar mani brauc līdz -

No neobligātajiem aksesuāriem:

Galvenie šķidrumi 1L butelēs (eļļa, antifrīzs, attiecīgās sezonas logu šķidrums)

WD40 100ML pudelīte

Velkamā trose

Lukturītis

'šveices nazis'

Papildus atstarojošā veste

Pilnā izmēra rezerves ritenis, domkrats, atslēga.

'Makgaiverene'

Ziemā papildus ielieku cimdu pāri, atslēdzenes atkausētāju, 2 koka dēlīšus aptuveni 25cm x 15cm lielumā un mazo lāpstu lai pēc vajadzības varētu 'izrakties'

Obligātā prasība:

Trijstūris, atstarojošā veste, ugunsdzēšamais, auto aptieciņa.

Par piepīpētajiem es esmu uz 'jūs' un tos nevedu līdz, bet ja arī nepazīstams ziemā uzprasa ar savējiem, diemžēl atsaku.

Jo ir bijis dzīvē reāls gadījums brālim kur kompis nosvila deļ tā ka kādam piepīpēja, it kā visu darīja pēc instrukcijas, kā vienmēr, bet remonts - 300€ toreiz izmaksāja tā 'palīdzēšana.'

Protams ja ir kāds tups 15+ gadus vecs vāģis tad jā, bet savu mūsdienīgo auto elektroniku es neriskēju. Sorry visiem, kam esmu atteicis un atteikšu...

Es varu ievilkt un izvilkt kādu, bet ne 'piepīpēt'

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

>kompis nosvila deļ tā ka kādam piepīpēja

Skaidrs ka auto bija Eiropas ražojums ar kaut kādu BOSCH kompi. Normāli ražotam auto elektronika tik viegli nesvilst un ir aizsardzība pret pārspriegumu, pie tam ir jau pa vidu akumulators, kas spriegumu vispirms uzņem uz sevis. Domāju tavs brālis pārspīlē un savieno notikumus tikai tāpēc ka notika secīgi. Cilvēku psiholoģija ir maldīga, kurš pēdējais pieskārās tam kas strādāja un tagad nestrādā - tātad vainīgs.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Runājot par piepīpēšanu, es nopirku šādu aparātu. Saucas power bank. Pēc atsauksmēm, pat fūras iedarbina, lai gan ticamība zema. Nu, ja kas, tad būs datoram vai telefonam.

www.aliexpress.com/item/JKCOVER-800A-Peak-Current-Car-Jump-Starter-18000mAh-Phone-Power-Bank-Multi-Function-12V-Auto-Battery/32823758491.html?spm=2114.search0104.3.87.G2QqjW&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_2_10152_10170_10065_10151_10344_10068_10345_10342_10343_10340_10341_10541_10562_10084_10083_10307_10303_10302_10060_10155_10154_10056_10055_10539_10537_10312_10059_10313_10314_10534_10533_100031_10103_10073_10102_10557_10142_10107,searchweb201603_25,ppcSwitch_3&btsid=c8bf383d-e9b3-4925-a030-aeea08226192&algo_expid=e360db96-cfeb-4fac-b9ad-244cf3a37b67-11&algo_pvid=e360db96-cfeb-4fac-b9ad-244cf3a37b67&rmStoreLevelAB=0

Ir kādam bijis kas līdzīgs? Auto var piešķilt, kā rakstīts? Jo ziema tuvu, sola rekord aukstu.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Pasūtīts, ir, bet vēl nav atnācis. Tapēc, neesmu testējis.

Lai atvērtu adresi, kopējiet tekstu līdz 0

jucis Reģ.: 07.03.2017
0 0 Atbildēt

arii gribu taadu nopirkt bet nav bijis laika piekjerties atrast labaako price/performance, cik vienreiz skatiijos visaadi reviewi internetaa pietiek, vajadzeetu tikai saakt lasiit

ja kaads atrod kaadu normaalu kopsavilkumu nekautreejaties padaliities ;)

atrabotka Reģ.: 24.05.2017
0 0 Atbildēt

Pats pasūtiju šādu, tikai no Vācijas pa 80 eiro: www.ebay.com/itm/Vetomile-21000-mAh-12V-Car-Jump-Starter-Booster-800A-Peak-Battery-Charger-Power/263280773075

Vēl nav sanācis notestēt

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
1 0 Atbildēt

Nahren šitāds sūds ir jāpērk? Savlaicīgi nomaini akumulatoru un nav nekādu problēmu. Izmaksas tādas pašas.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Nu skaists gan tas pīpētājs ir, vienīgi nemieru rada viņa kompaktais izmērs un pārlieku uzspēlētā uzmanība telefonu un tml štruntu pievienošanai.

Vai kāds ,kam te tāds jau pieder, ir mēģinājis ar to powerbanku reāli piedarbināt piemēram kādu mēnesi mitrumā/aukstumā nostāvējušu auto ar pilnīgi tukšu aķi?

No līdzi vadājamā es obligāti ieteiktu riepu remonta diegu komplektu (pāris resnākus un pāris tievākus) un kvalitatīvu (!!) adatu (ne par 2eur).Putu balons (zināmas izcelsmes un ar derīgu termiņu) arī ir vēlams.Pie kam, būtu jāzin, vai tie esošie diegi lietojami ar vai bez papildu līmes.Vēl potenciālā cauruma sākotnējai apstrādei noderēs kantains īlens vai speciāla tieva apaļa vīlīte- jo ne katrā tievā dūrumā to adatu kopā ar to diegu var viegli iedurt.Protams, vajadzīgas arī knaibles, ar ko izvilkt to mēslu,kurš ja dziļi iedūries.Tas ne vienmēr viegli nāk ārā.

Kā arī- "nešņācošu" un lieku izcilni neradošu priekšmetu labāk ārā nevilkt un vispār lieki netraucēt.Uz ceļa tumsā tas ir pilnīgi lieks čakars.Galējas ziņkāres gadijumā var uzmanīgi pakustināt- gadās, piem, ka draudīgā "nagla" ir tikai 8mm gara, protektors resns, un gaisa noplūdes tur nav;).Ja tomēr šņāc,tad jautājums cik ātri krīt spiediens.Var jau netrakojot braukt kamēr var, vai pat ik pa laikam uzpumpēt.Bet ja spiediens reāli zūd, nu tad gan neko.Mīksta riepa braucot var ātri uzkarst, un tad ir ziepes.Ja vilkt ārā- nu tad nobraukt piemērotā daudzmaz drošā apgaismotā vietā,kur vajadzības gadijumā var palikt vai personālam vai citiem stāvētājiem kko uzjautāt.

Kam nav rezerves riteņa (nu jau daudziem)- jautājums, vai ir domkrats un kvalitatīva atslēga.Jo mēdz nebūt.Garam kātam (kā jau parasti;) nav izšķirošā nozīme, ja tam galā ir nekvalitatīva muciņa.Ja ir doma jezgas gadījumā durt to diegu- var gadīties ka piem aizmugures ritenī fig viņu iedursi bez paša riteņa noskrūvēšanas.

atrabotka Reģ.: 24.05.2017
0 0 Atbildēt

"Vai kāds ,kam te tāds jau pieder, ir mēģinājis ar to powerbanku reāli piedarbināt piemēram kādu mēnesi mitrumā/aukstumā nostāvējušu auto ar pilnīgi tukšu aķi?"

Es domāju, ka problēmu nebūtu. Bet pirmkārt jau tādu nevajag darbināt un lieki noslogot ģeneratoru tādu mironi lādējot. Pavisam tukšs, aukstumā nostāvējies aķis ir jāienes siltās telpās un jāuzlādē ar parasto lādētāju vai arī jāmaina!

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Es saprotu, bet ir gadījumi piem kad kāda "klienta" auto ir no kautkurienes "jāizbrauc".Ja tas auto ticis transportēts un tu viņu pirmo/beidzamo reizi redzi.Viņš var nemaz netik "slikts" būt.Bet ar mironi tu pat ne ātrumā vari ielikt, neko.Tur citreiz ne iespēju, ne īpašas vēlēšanās "labdarības" nolūkā pus/dienu patērēt.Tērētais laiks ir dārgāks par viņa iespējamo ģenerātoru...

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
3 0 Atbildēt

Telefons. Nepieciešamības gadījumā tas man būs kā glābiņš.

juriz Reģ.: 09.06.2001
0 0 Atbildēt

Katrā auto ir pa izntrumentu komplektiņam. Kāda drāts, savilces, cimdi, lukturītis (tagad gan ir telefonā, ja ļoti vajag). uz ziemu katram gadījumam tiek ielikta lāpsta. Vienā auto (ar automātu) stāv piepīpējamais. Protams, ir oriģinālie domkrati, arī katrā ir pa finiera plāksnītei, ko pamest apakšā. Ir cimdi, arī kāda plēve, ko pamest apakšā, ja jālien zem auto. Vienā ir rezerves ritenis, otrā rūpnīcas komplekts ar kompresoru un putām.

kalfonso Reģ.: 27.03.2002
0 0 Atbildēt

viss, kas likumā noteikts - aptieciņa, 3stūris, ugunsdzēšamais (ir noderējis pēc brauciena pa nesen nopļautu labības lauku)

+ tāpat zapaska (mazā gan), domkrats, riteņatslēga ar samerā garu "roku" jo skrūves mēdz ieēsties, atslēdziņu komplekts, pāris skrūvgriežņi, piepīpētāji, vilkšanas trose, līmlenta, silikona sprejs, pumpis. gam jau vēl kaut kas ir, ko neatceros

arba Reģ.: 16.12.2002
1 0 Atbildēt

kopš pārvietojos ar relatīvi jauniem auto, neko līdzi nevadāju, tikai kabatas nazis, liekas šķiltavas, cimdi, virtuves dvieļu rullis, saules brilles !

un lai nebūtu jāčakerējas ar diegiem, domkratiem , rezerves riteņiem ir izdomātas ranflat riepas !

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Vispār, ja nepārdzīvo par disku un riepu, tad arī "neflat", resp parasto tukšo riepu ( ja auto ir tukša tikai viena riepa ) var nobraukt kādus 10 km.

atrabotka Reģ.: 24.05.2017
0 0 Atbildēt

Nezinu gan. Es esmu ar tukšu aizmugurējo riepu nobraucis kādus 2 - 3 km ar ātrumu 30 km/h (ātrāk nevar, jo disks karst un slikta vadāmība). Sekojoši pēc tam metāla disks ir metams - kantains (nezinu, kā ar alumīnija disku - gan jau ka arī, jo malas būtu apgrauztas un apaļš viņš noteikti nebūtu) un riepa pēc dažu km braucien ir pilnīgā ļerpatā sašķīdusi, kordi sen sabrukuši un nekas daudz nav palicis pāri. Nezinu, kas būtu pēc 10 km nobraukšanas.

sirga Reģ.: 29.10.2002
5 0 Atbildēt

mietpilsoņi! galvenais ir prezervatīvi!

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
1 0 Atbildēt

Patīk puķes ostīt caur gāzmasku?

Uggga Reģ.: 04.01.2006
0 0 Atbildēt

Nākotnē, iespējams, par riepu spiedienu vairs nebūs jāuztraucās

iuziite Reģ.: 04.12.2002
0 0 Atbildēt

Silva rakstīja: Ārprāts, cik Jūs visi pieticīgi! Esat sievietes mašīnu no iekšpuses redzējuši? Visa dzīve - katram gadījumam. Pie tam sakārtots viss pa kabatiņām, bardačokā.

Mēs laikam stipri atšķiramies

Manā auto: tas kas nāk no rūpnīcas iekš auto + logu skrāpis/slotiņa, cimdi, ūdens, salvetes vai wc papīra ruļļi

Bardačokā - teleofna lādētājs un salonā dzeramais ūdens.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti