Rīgas Satiksmes sodi.

dinoqwe Reģ.: 13.02.2017

Padzirdēju kaut ko, ka nevar reģistrēt auto/iziet tehnisko, ja nav apmaksāti RS sodi? Runa ir par braukšanu bez biļetes,ne parkošanās sodiem. Tā tiešām ir? Tulīt pirkšu jaunu mašīnu, bet pirms pāris mēnešiem dabūju sodu braucot pa zaķi. Negribas attapties CSDD, ka neko nevaru izdarīt nesamaksājot sodu.

 
anonimikis Reģ.: 18.10.2002
7 0 Atbildēt

Par kādu naudu taisies mašīnu pirkt, ja nesanāk pat etalonam?

dinoqwe Reģ.: 13.02.2017
0 2 Atbildēt

Sabiedrisko vispār neizmantoju. Tā vienu reizi braucot arī uzķēra.

torkjis Reģ.: 05.10.2013
11 0 Atbildēt

Un? Vienu reizi brauc un arī tad nevari samaksāt par braucienu?!

Bet sodu nemaksā - pagaidi, kamēr tiesu izpildītājs pieslēdzas.Vismaz būs lielāks lepnums - verēsi čomiem lielīties, ka ietaupīji 1,15, bet pēc tam uzmeti galdā 50 - lai tie nīkuļi aizrijas

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 3 Atbildēt

Esmu dzirdējis, ka mašīnu varot pirkt ar pārskaitījumu, bet e-talonam vajag skaidru un reizēm vēl precīzu naudu. Pats nereti braucu bez biļetes tā vienkāršā iemesla dēļ, ka esot ļoti neregulāram sabiedriskā transporta izmantotājam, nav iespēja tikt pie e-talona. pēdējo reizi tādēļ, ka jau autobusā pīkstinot izrādījās, ka maniem braucieniem beidzies derīguma termiņš.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
4 0 Atbildēt

Biļeti vispār var arī pie vadītāja nopirkt. Un, ja zini, ka brauksi, kur problēmas pirms tam samainīt naudu? Un noteikumu, ka nezināšana neatbrīvo no atbildības, neviens nav atcēlis. Līdz ar to, visa tā basņa par sīcenēm un visu pārējo ir tikai atruna, lai attaisnotu zagšanu.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 6 Atbildēt

Nu paga - ja tu brauc pa zaķi, ko un kā tu zodz? Tramvajā esošo gaisu ar savām plaušām? Tu kā visādi kopirasti jauc zagšanu ar peļņas negūšanu.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Uzprasi savam mācītājam par šo

msh Reģ.: 16.04.2007
1 2 Atbildēt

Es nerunāju par to, cik tas ir labi vai pareizi - es tev prasu - parādi kur notiek, kā tu saki, "zagšana". Jo paturpinot tavu loģiku tālāk, ja cilvēks kaut kādu gabaliņu, kas ir pilnībā kaut kāda sabiedriskā transporta maršrutā, noiet ar kājām, viņš arī ir apzadzis attiecīgo firmu - jo tak viņš varēja kāpt transportā un maksāt, a šis, bļin, izdomāja iet un nemaksāt!

Ar vārdiņu "zagšana" apzīmē procesu, kur kaut kas tiek paņemts bez īpašnieka ziņas. Ja es atmūķēšu tavu sābu un to aizdzīšu, es to būšu nozadzis, bet ja es tikai atmūķēšu grabažnieku, ielīdīšu iekšā un tev nezinot, kopā ar tevi aizbraukšu kaut kur, es arī būšu to mašīnu nozadzis?

Uggga Reģ.: 04.01.2006
3 0 Atbildēt

Būsi nozadzis kaut kādus mililitrus degvielas (atkarībā no nobrauktā attāluma), jo dēļ Tava svara patēriņš būs lielāks.

manerheims Reģ.: 17.02.2016
0 0 Atbildēt

Autenes atejā arī var tikt tikai ar skaidru naudu un vēlams precīzi, lai nedabūtu sauju ar melnajiem

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Esi vecis, nevis mīkstais, uzņemies atbildību un nomaksā sodu. Kur problēma?

CSDD apskati var būt grūtības iziet tikai sakarā ar CSN pārkāpumiem (CP sodi, RS sodi par stāvēšanu utt.). Ar tramvaja biļešu sodiem tam nav nekāda sakara. Un, ja arī būtu, tad visticamāk būtu iespēja turpat uz vietas to sodu arī nomaksāt.

Bet vai tiešām ir tik sarežģīti iedomāties piezvanīt uz CSDD info telefonu un to noskaidrot?

CRDI Reģ.: 10.01.2008
0 0 Atbildēt

RS “sodi” (ne par zaķošanu, ne par stāvvietu neapmaksāšanu) nekādi neietekmē apskates iziešanu. Jo tie nav administratīvie pārkāpumi. Vienīgi tie var traucēt, kad ZTI uzliks aizliegumu auto atsavināšanai.... Tāpat TA iešanu neietekmē Eiroparku, Cityparku utt. “sodi”...

Municipāļu “plāksteri” gan traucē.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 2 Atbildēt

GB12 rakstīja: Biļeti vispār var arī pie vadītāja nopirkt. Un, ja zini, ka brauksi, kur problēmas pirms tam samainīt naudu? Un noteikumu, ka nezināšana neatbrīvo no atbildības, neviens nav atcēlis. Līdz ar to, visa tā basņa par sīcenēm un visu pārējo ir tikai atruna, lai attaisnotu zagšanu.

Ja zinu, ka man ir e-talons ar apmaksātiem braucieniem, nekādu naudu nemainu. Kad pēkšņi izrādās, ka manai naudai, ko esmu iemaksājis RS un neesmu paspējis izmantot, ir derīguma termiņš, diezko nejūtos zaglis, turpinot braukt. Drīzāk kāds cits ir zaglis, piesavinoties manu naudu. Un pat ja gribētu mainīt - kur tad ir tie maiņas punkti?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

"Pēkšņi uzzinu" tu, protams, domā, ka to e-talonu tu varēsi izmantot arī savā 100 gadu jubilejā, lai pēc protēzes aizbrauktu, vai ne? Un RS ir vainīga un jājūtas tevi apzagušai, ka tu "nezini", ka e-talonam ir derīguma termiņš. Tu droši vien arī veikala dāvanu karti saņemot, noliec pensijas dienām, ja nu nebūs par ko rijamo nopirkt, varēsi pēc 50 gadiem aizčāpot uz Mola rimčiku roltonus sapirkt. Un, ja tie nedos, skaitīsies, ka viņi ir tevi apzaguši, piesavinoties tavu naudu.

Un vēlreiz - biļeti var nopirkt pie vadītāja. Es esmu piecdesmitniekus mainījis. Vēl nekad man nav atsvieduši atpakaļ. Tā ka, ja gribi būt godīgs, tad var, un nav jāizdomā stulbi attaisnojumi.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

msh rakstīja: Es nerunāju par to, cik tas ir labi vai pareizi - es tev prasu - parādi kur notiek, kā tu saki, "zagšana". Jo paturpinot tavu loģiku tālāk, ja cilvēks kaut kādu gabaliņu, kas ir pilnībā kaut kāda sabiedriskā transporta maršrutā, noiet ar kājām, viņš arī ir apzadzis attiecīgo firmu - jo tak viņš varēja kāpt transportā un maksāt, a šis, bļin, izdomāja iet un nemaksāt!

Ar vārdiņu "zagšana" apzīmē procesu, kur kaut kas tiek paņemts bez īpašnieka ziņas. Ja es atmūķēšu tavu sābu un to aizdzīšu, es to būšu nozadzis, bet ja es tikai atmūķēšu grabažnieku, ielīdīšu iekšā un tev nezinot, kopā ar tevi aizbraukšu kaut kur, es arī būšu to mašīnu nozadzis?

Mana loģika ir, ka, nesamaksājot par maksas pakalpojumu, kuru tu izmanto, tu zodz un esi zaglis. AV piesaucu ne jau "labi vai slikti" pēc, bet tieši tāpēc, vai vārdiņš "zagšana" ir jāapzīmē tik šauri, kā tu raksti.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 2 Atbildēt

Tev ir jurista, kopirasta vai kopirastu nozombēta ļautiņa loģika. Man šitādus skaļus apgalvojumus, sevišķi attiecībā uz autortiesībām, lasot, nelabi metas - ar vārdu "zaglis" apzīmē cilvēku, kas kaut ko paņem bez atļaujas - nevis cilvēks, kam aiz ausīm pievilkta negūta peļņa un uzpūsts kārtīgs burbulis lai tik par zagli varētu nosaukt. Bet nu tādā laikā dzīvojam - ja tev nepatīk putins, tad krievi tevi nosauks par fašistu, bet ja tev nepatīk ko dara miera reliģijas nesēji, tepat eiropā tu radīsies esam rasists...

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

Kam tādam bomzim vajag mašīnu? Mašīna iegriež labu robu budžetā, pat ja tev vectētiņs uzdāvinaja pašu auto un katru nedeļu pilnu baku, tad tik un tā ir citi izdevumi - apdrošinašana, TA, ceļa nodoklis, riepas, tehniskā apkope. Auto var arī salūzt.

Ej ar kājām. Tādu bomžu ar 1000 vērtiem sūdiem ir pilnas ielas.

p.s.

es pat kā ekstrasenss, varu uzminēt tavu "jauno"auto.

BMW vai audi

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 2 Atbildēt

GB12 rakstīja: "Pēkšņi uzzinu" tu, protams, domā, ka to e-talonu tu varēsi izmantot arī savā 100 gadu jubilejā, lai pēc protēzes aizbrauktu, vai ne? Un RS ir vainīga un jājūtas tevi apzagušai, ka tu "nezini", ka e-talonam ir derīguma termiņš. Tu droši vien arī veikala dāvanu karti saņemot, noliec pensijas dienām, ja nu nebūs par ko rijamo nopirkt, varēsi pēc 50 gadiem aizčāpot uz Mola rimčiku roltonus sapirkt. Un, ja tie nedos, skaitīsies, ka viņi ir tevi apzaguši, piesavinoties tavu naudu.

Un vēlreiz - biļeti var nopirkt pie vadītāja. Es esmu piecdesmitniekus mainījis. Vēl nekad man nav atsvieduši atpakaļ. Tā ka, ja gribi būt godīgs, tad var, un nav jāizdomā stulbi attaisnojumi.

Tipa ir kaut kāds likums, ka skaidra nauda obligāti jāvazā līdzi? Autobusā karti neņem. Un neesu tāds RS "fans", lai ļoti piedomātu, ka godīgi iegādājoties 20 braucienu e-talonu, kas pietiek ilgākam laikam, skaitītu dienas, cik tas derīgs. Vēl godīgāks pat negribu būt. Ļoti noderētu tāds maksājumu kartē integrēts e-talons, kā Citadelei, bet netaisos arī dēļ dažiem RS braucieniem banku mainīt.

iciks Reģ.: 29.05.2013
2 0 Atbildēt

Pag, arguments "skaidru naudu neņem" ir pilnīgi garām. Ja ir tāds riebums pret skaidru naudu, izvairies no vietām, kur tā ir nepieciešama. Teiksim, tirgus, sabtrana, vēl citām vietām. Ja esi tur, tad piemērojies turienes apstākļiem.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nav riebums. Bet darba apģērbā līdzi nenēsāju (uzvalks ar piebāztām kabatām nav labs stils) un nav arī vajadzība. To daļu, ka savlaicīgi biju nopircis e-talonu tām retajām reizēm, kad vajag sabiedrisko transportu, laikam nepamanīji. Piedevām vēl aicināt izvairīties no sabiedriskā transporta šādā kontekstā ir diezgan truli un ne tuvu nav salīdzināms ar minēto tirgu vai citām vietām, kur ir saprotami lietot skaidru naudu.

iciks Reģ.: 29.05.2013
1 0 Atbildēt

Kā jau GB12 rakstīja, ir termiņi. Tu taču nebrauc ar 14 gadus vecu autovadītāja apliecību un policistam nesaki - klau, es tak toreiz CSDD biju un nejūtos vainīgs, ka termiņš jau garām!

Pakalpojumu sniedzējs piedāvā pakalpojumu ar saviem noteikumiem. Ja nevēlies piemēroties, tad Tev ir lieliska iespēja sabtranu nelietot. Ja vēlies - tad jādomā, kā samaksāsi un atrunas "nav skaidras naudas, jo uzvalkā neērti glabāt" ir vairāk kā smieklīgas. Man arī neviens neskrien pakaļ teikdams, ka parīt pasei beigsies termiņš, pēc mēneša medicīniskajai izziņai, pēc pusgada autovadītaja apliecībai, kaut kad vēl OCTAi u.t.t. Pašam jādomā, kā to visu darīt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Daiļdirsējs tālāk... Visam tevis uzskaitītajam termiņš ir uzdrukāts virsū un pēc nepieciešamības tiek atgādināts. E-talonam nekā tāda nav. Arī pērkot talonu neviens par to neinformē. Un fakts ir konstatējams, kad esi jau iekāpis autobusā un durvis aiz tevis aizvērušās - lasītājs pasaka, ka derīguma termiņš beidzies. Vajadzētu skriet pie vadītāja, lai steidzami aptur autobusu, jo gribu lekt ārā starp pieturām?

Un par tavu debilo piemēru ar vadītāja apliecību - ja nu tomēr par spīti uzdrukātajam termiņam un neskaitāmajiem atgādinājumiem no CSDD gadīsies laikā nenomainīt - arī turpināšu braucienu līdz galam, nevis pametīšu mašīnu meža vidū, kur būšu nejauši uzzinājis, ka apliecībai beidzies derīguma termiņš. Vainīgs gan jutīšos - jo neviens nebūs atteicis jau iepriekš apmaksātu pakalpojumu un pats vien būšu ignorējis skaidrās norādes par termiņu.

usaexperc Reģ.: 13.01.2018
2 0 Atbildēt

Jabaķ, kas par mīksto!!! Nevar ne biļeti nopirkt, ne sodu nomaksāt! Par ko tad auto pirksi? Ak jā, auto noteikti sasūkāsi...

Īsts braucējs pa zaķi vienmēr ir gatavs zaķa stilā aizlaisties. Studenta gados mani nespēja neviens kotrolieris noķert. Tas pat bija savā ziņā sports bēgt no kontroles.

Uggga Reģ.: 04.01.2006
0 0 Atbildēt

To, ka e-talonam ir “realizācijas laiks”, uzzinu tikai šeit. Tā kā sabtrans izmantoju reti, parasti nopērku tikai pāris braucieniem. Nesen atradu mājās vienu, ja nav izmests, tātad kaut kas iekšā vēl ir, bet, izrādās, varbūt arī vairāk nav.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti