Parunāsim par pikapiem

censos Reģ.: 21.05.2018

Kādas ir jūsu domas par pikapiem? Neesmu nekad braucis ar tādu, bet laikam mans klusais sapnis ir kādreiz tādu nopirkt, droši vien kādu 2L dīzeli. Pašlaik braucu ar w204, nav slikts, bet faktiski pārāk zems un ciets auto, pat uz standarta 16niekiem diskiem.

1. Dzirdēts ka pakaļa lēkā kad kravas kaste tukša, bet jaunajiem šis jau esot plus mīnuss atrisināts?

2. Remonti, piemēram, Amarok - dārgāki/lētāki kā vidējās klases vieglajam auto (tam pašam Pasātam)?

3. Gaitas īpašības - bederes un ielāpus nejūt?

4. Troksnis salonā - vismaz jaunajiem modeļiem normas robežās?

5. Galvenais jautājums - izturība? Ritošā izturīgāka kā parastos auto, remonti kopsummā paredzami retāk?

6. Degvielas ekonomija - paredzams ka tērēs par 2-3 litriem vairāk nekā vieglais?

7. Pērkot lietotu, liela iespēja nopirkt nojātu (tobiš lietotu dabiskajiem mērķiem), vai šitie nemaz tik ātri nenojājās?

 
1 2
Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Pastāstiet labāk, kas tā tagad par modi mesties uz pikapiem. Ko tajos vadāt, ja neesi fermeris? Es labprāt nopirktu, ja, piemēram, uz Amarok platformas būtu universāla virsbūve. Bet diemžēl normālas caurgājības auto nupat jau ražo tikai pikapu izskatā - tam pašam VW ar normālu virsbūvi ir tikai nenormāli sadārdzinātais parketnieks Touareg. Kādēļ?

censos Reģ.: 21.05.2018
2 0 Atbildēt

Es domāju, ja uzliek to cieto pārsegu (vienalga augsto vai zemo), tad sanāk tas pats bagāžnieks, attiecīgi vadāt tur var to, ko parasti vadā bagāžniekā. Varbūt kāds zin, vai šos ir viegli atlauzt un vai kāds zaglis kādreiz ir kādu atlauzis? Pat nestādos priekšā, vai signalizāciju liek arī kravas kastei.

Man par visu domājot liekas, ka normāli auto vispār ir palikuši tikai pikapi - ar normāliem es saprotu tos, kur tu maksā pirmkārt par praktiskumu, utilitāro funkciju. OK, dacia laikam arī pie šiem skaitās, bet dzirdēts, ka ātri sabrūk (diemžēl). Pārējie gandrīz visi ir kaut kāds nesaprotams pseidosports.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Bagāžniekā vismaz es mēdzu vadāt ceļojuma uzkodas, kas ir ērti pieejamas no salona. Reizēm, nolaižot sēdekļus, auto kļūst par ērtu telti. Un visbeidzot - es tajā auto varu ielikt lielākas lietas, kas aizņem visu kravas nodalījumu, sākot no priekšējiem sēdekļiem. Pikaps, protams ir parocīgāks smagu, netīru kravu vadāšanai.

censos Reģ.: 21.05.2018
1 0 Atbildēt

Man šobrīd ir universālis tāpēc es saprotu par ko tu runā. Tomēr, pikapi agrāk bija kompromiss, bet tagad? Tu vari dabūt visu to pašu ko parastā auto, klimatu, kruīzu, EL logus, normālu komfortu, klusumu PLUS vēl kravas kasti un metru augstu sēdpozīciju, un iespēju vilkt treileri. Vienīgais īstais mīnuss ir sliktāka degvielas ekonomija, pārējais viss ir drīzāk pieradums.

Jā, pikaps ir overkills parastam cilvēkam un nekad netiks izmantots ar pilnu potenciālu, bet tā īsti nav problēma. Daudzus auto tak arī pērk ar jaudu, kas vairākkārt pārsniedz reāli vajadzīgo, bet neviens nebrīnās, ja kāds to var atļauties un viņam tā patīk.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Laikam nespēj saprast... Es labprāt braukātu ar to lielo tukšo vietu aizmugurē, kur izmantotu pa retam. Bet izmantotu tā, kā man ir noderīgi - un tam ir nepieciešama universāla virsbūve, kas savieno salonu ar kravas kasti. Vienīgais man zināmais ražotājs, kas šo ir spējis realizēt ir Toyota ar Tundra/Sequoia modeļiem. Tieši par to, ko raksti, jau arī ir runa - man nevajag Touareg dārgās ekstras, kas ir uztupinātas uz parketnieka šasijas. Iedodiet normālu, saprātīgi aprīkotu virsbūvi uz bezceļnieka Amarok šasijas.

censos Reģ.: 21.05.2018
1 0 Atbildēt

Nespēju saprast, paskaidro. Līst no salona pie bagāžas man šķiet reta, specifiska vēlme. Kāpēc nevar paņemt uzkodu maisiņu līdz salonā un nolikt kādam pie kājām, piemēram? Vai kāpēc nevar uz 5 min apstāties lai paņemtu no bagāžas to, ko vajag? Vai, izņemot, uzkodas, ir vēl kāds piemērs, kāpēc auto neapturot vajag tikt pie bagāžas? Cik bieži viena ceļojuma laikā tev vajag tikt pie auto bagāžas? Man vienam no agrākajiem hečbekiem saplīsa bagāžnieka rokturis, tad nevarēju to attaisīt un līdu pie bagāžas caur salonu, nebija diez ko ērti.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 1 Atbildēt

Izskatās, ka piesējies vienam grūtāk saprotamajam argumentam. Bet tik un tā - kādēļ likt pie kājām un spārdīt bulciņas ja to var nedarīt?

Bet kur palika pārējais - gulēšana auto un lielizmēra mantas. Kā jau teicu, kravas kaste smagu netīru kravu pārvadāšanai nav aktuāla. Bet liels universāls varētu noderēt. Bezceļu auto izvēle ir hobiju noteikta - netaisos lauzt ar super ekstrām bagātu neadekvāti dārgu parketnieku. Līdz ar to nākas braukt ar ļoti vecu auto, jo šobrīd šāda veida auto ir izlēmuši neražot. Palēnām sāku saprast arī kādēļ - ja jau manas vēlmes ir tik nesaprotamas.

censos Reģ.: 21.05.2018
1 0 Atbildēt

Hmm, gulēšana auto ir kaut kādos tālos ceļojumos ceļa malā? Es personīgi ceļa malā nekad neesmu gulējis, bet ir sanācis palikt kempingos un vislabāk patīk gulēt teltī. OK, auto gulēt arī droši vien nebūtu slikti.

Lielizmēra mantas, esmu vedis universālī 2,80 m garus profilus šķērsām cauri visam auto. Jā, interesanti, vai pikapā tas nebūtu iespējams, šķiet, ka vajadzētu tos nostiprināt un pielikt krāsainu karodziņu beigās, tur, kur tie pārkaras pāri kravas kastei. Jābūt taču risinājumam, pikaps ir domāts visādu mantu vešanai.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
2 0 Atbildēt

katram savs.

Kam patīk tie katafalki, kam pikapi, kam - sedani.

Ja skatamies no praktiskuma, tad sedans ir pats nepraktiskākais. Universālis tas ir sedans ar bagāžas vietu. Tad jau minivens ir pats labākais - gan var ielikt papildus bagāžu, gan cilveku. Pat pēc gabarītiem, katafalks ir daudz garāks par minivenu.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Minivens nemaz nav īpaši ietilpīgs. Lauvas tiesu no tās milzu ietilpības aizņem vieta virs galvām un priekšējā paneļa. Savukārt utilitāra kravas telpa (atstājot krēslus iekšā) ir sekla un augsta. Piem. nakšņot Šaranā ir gandrīz neiespējami. Hondā Accord super ērti.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Esi gulējis teltī pērkona negaisā? Un kādēļ jāsien karodziņus, ja universālī to pašu varētu ielikt bez problēmām, vaļējiem vākiem un karodziņiem? Esi mēģinājis, piemēram lietus laikā kādu mēbeļu kasti piesiet uz jumta un paskatīties, kas paliek pāri?

Škiet, ka meklē risinājumus, kā parvarēt pikapa radītās grūtības, salīdzinājumā ar universāli. Un tas nekādi nesniedz atbildi uz jautājumu, kādēļ nav universāļa - jo apstiprini, ka pikaps ir nepraktisks, lai arī tās ir kaut kā pārvaramas neērtības.

censos Reģ.: 21.05.2018
2 0 Atbildēt

Grūtību nav OK, universālim besī, ka pakaļa iet pa zemi, ja brauc 5 cilvēki + bagāža. Mašīnā neguļu un dēļus vai citu gargabarīta kravu nevedu, bet patīk braukt piedzīvojumos, un 80% no latvijas ceļiem ir grantene, un arī asfalts vietām ir ar tādām bedrēm, kurs vienā reizē salauzīs ritošo - gribās izturīgu hadeni, klīrensu un balonus. Īsti nav alternatīvu pikapam, tā kravas kaste pat nebūtu vajadzīga.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Tēdēļ jau cenšos pateikt, ka šādām vajadzībām vispiemērotākais būtu universālis uz tāda paša pikapa šasijas. Šobrīd braucu ar Jeep GC II, auto gana labs un pietiekami liels, bet diemžēl to ražoja tikai līdz 2004 gadam, kas ir bēdīgi, ņemot vērā šī auto ļoti draudzīgās attiecības ar rūsu - pārējo pat vēl varētu sakopt arī tāda gada auto. Trešā paaudze jau ir pietuvojusies parketnieka statusam, bet pikapi nemaz neuzrunā - vadāt līdzi slikti izmantojamu kravas kasti neliekas saistoši.

censos Reģ.: 21.05.2018
2 0 Atbildēt

Laikam atradu panaceju lielizmēra mantām, kas ieliek visiem universāļiem

Milzīga kravas kaste + jumts uz kura salikt profilus, dēļus, slēpes u.tml.

Tikai uzmanīgi jābrauc, augsts smaguma centrs.

censos Reģ.: 21.05.2018
1 0 Atbildēt

Nakšņošana arī pikapiem ir atrisināta

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Pasaule pirktākais pikaps ir Ford f150. Tas ir labs.

Lūk tops ar 15 labākajiem pikapiem. Un tur nav to mazlitrāžas sūdu, kurus skaties.\

www.carmax.com/articles/best-pickup-trucks

Bet ja gribi kompaktu, tad ņem - navaru vai hilux, ne amorak.

Uggga Reģ.: 04.01.2006
0 0 Atbildēt

Pikaps tāds diezgan specifisks braucamrīks specifiskām vajadzībām.

Vairāki klienti ar tādiem brauc, bet iekraut diez ko daudz viņos nevar, ko kaste tomēr ir īsa. Busi tādā ziņā daudz praktiskāki.

Viens radinieks darba vajadzībām nomainījis jau vairākus, jo jāvadā liela ledusskapja izmēra mantas, turklāt stāvus un jānogādā arī bezceļos, kur ar busu varētu neiebraukt. Šobrīd, laikam, apstājies pie Navaras.

Pilsonim vulgaris, manuprāt, viens no nepraktiskākajiem pirkumiem, ja vien nav mednieks vai kaut kas tamlīdzīgs, kur prasās vest netīras kravas pa bezceļiem.

osscar Reģ.: 27.08.2002
0 0 Atbildēt

Esmu biku braucis ar hilux 3.0d. Vākts āfrikā.170zs apm. Tas kust daudz maz ok...2.5 visiem šiem ir imho uz robežas.nemaz nerunājot par veco amaroku 2.0d..kas imho nav nopietni. Pa grunteni gāha klusi un mīksti...ar 80 -90 kmh. Lāgas aizmugurē, bet baigo nestabilitāti nejutu.labs darba zirgs.

Guzis Reģ.: 23.08.2006
1 0 Atbildēt

Pikapu saprotu tikai kā 100% laucenieku/meža braucamo. Tur viņš ir savā stihijā - kubu dīzeļa aizvest, siena rulli, maisus ar graudiem vai nomedītu alni. Mēģinājumi atrast tam pielietojumu pilsētā ir , maigi sakot, neveiksmīgi. Otrā rinda sēdekļu ir vainu neērta, vai arī - atstāj tik niecīgu vietu kravai ka tur pat velo nevar nolikt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Pikapa tupums visā skaistumā: www.cars-data.com/pictures/volkswagen/volkswagen-amarok-dubbele-cabine_2768_15.jpg

Kāda hera pēc tie sēdekļi ir nolokāmi, ja aiz viņiem tāpat ir starpsiena? KO tur un kā ir domāts likt?

feciic Reģ.: 09.05.2008
0 0 Atbildēt

Kasti ar meža gaļas desām tak dubļainā kravas kastē neliksi, tāpat smaga kaste pa sēdekli diezko labi neslīd, atloki muguriņu un bah iemet savas desas.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Bet tad normāli būtu kkāds tipa Honda flex risinājums jeb no Sharan uz priekšu pilnībā atmetams beņķis. Resp jebkurš, kur tiek atvērta grīda. Būtu ērtāk un ietilpīgāk. Citādi šis no Polo adaptētais risinājums nerisina neko: augstu jāceļ, smagums nedroši augstu un ietilpība iegūta minimāli. Vobšem šis ir VAG style

feciic Reģ.: 09.05.2008
0 0 Atbildēt

Nu var jau arī tā

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Šāds tiek ražots 21. gs???? Kas tās par šausmām? Īpaši tas striķītis.... Un telpa pieauga par 2,5 cm. Šito inženieri jādzen ar sūdainu koku.

Ir tak normāli paraugi. Bez sarkaniem striķīšiem

feciic Reģ.: 09.05.2008
4 0 Atbildēt

Un ko tad te var ielikt? Divus rimi maisiņus katru savā centrālā tuneļa pusē? Vai pa atvērtiem logiem kartupeļus sabērt?

Pikapu mērķauditorija nav pilsētas bālģīmji kas automašīnu izvēlas pēc bagāžnieka litriem vai tā kā var salocīt sēdekļus.

Tur konstruktors izdomāja ka iztērējot piecus eiro uz cilpiņām un vēl piecus uz eņģēm to sēdekli var salocīt divos veidos, vai to kādam vajadzēs hvz bet iespēja ir. Hondai atkal vesals departamets štukoja un rēķināja, pēc tam mārketings strādāja pie projekta kā to sistēmu nosaukt un pārdot lai būtu tā kā ne vienam un arī tikai tādēļ ka Hondai nav normāla izmēra universāla.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Tajā aizmugurē var 2 neizjauktus MTB sastumt. Pārbaudīts!

Tā honda maksā 2X lētāk kā tas Fofagens. Man liekas, ka dargāka par Fofāgena R&D departamentu ir tikai Krievijas Kosmosa aģentūra.

Un jā - tie vientieši ar sapni par vņedorožņik ir piespiedusi Hondu atteikties gan no Accord tirgošanas Eiropā, gan Accord Estate. Par šo man skumīgi - pēdējie divi bija pasakaini bezproblēmu auto.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Tieši tā. Es kā pilsētas bālģīmis, kas tomēr grib no tās pilsētas izbraukt, ilgojos pēc mašīnas, kam uz pikapa šasijas būtu uzmotēta bālģīmjiem domāta virsbūve. Reku no senākiem laikiem - Mitsu uz Pajero rāmja pat busiņa virsbūvi pamanījās uzlikt. Bet pats Pajero jau bija universāls, ne pikaps.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Ā skaidrs. Tas jau Fofāgens. Lielisks risinājums

msh Reģ.: 16.04.2007
0 3 Atbildēt

Neaizmirsti ka tu runā par divām dažādām mašīnām - pensionāru mašīnu kiviču, un kaut ko, kas ir bik vairāk. Tas tevis apjūsmotais kiviča risinājums ir iespējams tikai tāpēc, ka kivičš ir tēmēts uz mērķauditoriju, kurai no mašīnas vajag, lai tā tikai kustētos uz priekšu un riteņi nekristu nost. Šī iemesla dēļ inženieri pamanījās izveikt to tevis apjūsmoto fīču. Bet normālām mašīnām, tajā skaitā aprunātajam amarokam, tehnisku iemeslu dēļ tas nav iespējams - jo vietā, kur tu kivičā bāz kalnieti, manā audī atrodas pakaļas diferis, bet manā golfā tā vieta ir pierezervēta tam + tur atrodas degvielas sūknis un filtrs. Amarokam tikmēr tikpat labi var gadīties ka tur atrodas bāka, tāpat kā daudzām citām mašīnām. Ir arī mašīnas, kam tur atrodas aķis. Un tā nu ja kivičam pakaļas ķebļa apakša ir vienkāršs padirsenis, atstutēts uz puļķa pret grīdu, tad pa lielam visiem citiem tas padirsenis balstās uz metala konstrukcijas, kura nerada sevišķi lielu jēgu celt uz augšu ķebļa apakšu.

feciic Reģ.: 09.05.2008
0 0 Atbildēt

Tāda teorētiska spriedelēšana-kam vajag tas pērk un brauc, ved tonnu dīzeļa vai asiņainu mežacūku.

Jautājums tam kurš taisās gulēt tanī mašīnā-kur tiek liktas mantas pa to laiku kamēr guli? Gulēšanai un ēšanai ir domāti kemperi, ja to pašu vajag bezceļos tad tāpat ir kemperi tikai lielāki un dārgāki

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Viss ir ļoti vienkārši: Mantas tiek sakrāmētas pirmajā rindā, guļam salocītā otrā + bagažnieks. Ventilācijas un saulessargiem ļoti noder lieli melnie maisi caur reliņiem un aizsedzot pavērtos logus. Ļoti ērti, čiekuri sānos neduras un odi nekož

Teltij gan ar nav ne vainas, bet pamitros apstākļos auto foršāk.

Un kemperi ir kemperiotiem. Lai viņi ar tiem čakarējas. Nav nekādas vēlēšanās pēc tādas govs

Chankaishi Reģ.: 11.07.2007
0 0 Atbildēt

Pa manam tie pikapi ir mazi gruzoviki. Iznaacis braukt ar kaut kaadu forda pikapu. Milzu motors, maza kravaskaste, aizmugureejie seedeklji kaa uz taburetes, prieksheejais panelis kaa krievlaiku daudzstaavene ar leerumu pogu un gaisminju. Esmu braucis jauniibaa ar GAZ53, sajuutas, braucot, liidziigas, tik miikstaaki benjkji. Kaapeec tik daudz paraadiijushies? Lauksaimnieki shos varot dabuut par eironaudaam kaa razhoshanas liidzekljus.

censos Reģ.: 21.05.2018
0 0 Atbildēt

Nu redzi, runa jau ir par pēdējiem pāris gadu modeļiem. Protams, es tikai internet apskatus esmu lasījis, bet pamatdoma ir tāda, ka jaunie pikapi sajūtu ziņā mūsdienās daudz neatpaliek no parastajiem auto.

Es pat nerunāju par ASV, kur daži pikapu modeļi maksā 100+ štukas un konkurē ar...S klasi. Padomā kā tas būtu iespējams, ja tie būtu graboši, neērti gruzaviki ar lētām plastmasām visur?

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Kas tev skaitās "jaunie pikapi" ? Normāls pikaps ņems un atšķirsies no parastas mašīnas gluži vienkāršu tehnisku risinājumu dēļ. Pirmkārt, parastas mašīnas parasti ir zemākas, sevišķi jau nu tagad. Otrkārt, normālam pikapam virsū ir normāla profila riepas, nevis koka ratu riteņi. Treškārt, pikapiem mēdz būt lielāka masa. Ceturtkārt piekares un tiltu tehniskie risinājumi arī bik atšķiras - nu, teiksim, normālam pikapam aizmugurē būs viengabala tilts, bet pēdējās vieglās mašīnas, kam tu tādu atradīsi, neskaitot PSRS ražojumus, būs kaut kas no septiņdesmitajiem.

Chankaishi Reģ.: 11.07.2007
0 0 Atbildēt

Taa nebija veca mashiina, viens no spicaakajiem forda pikapiem vai trakiem kaa vinjus arii sauc. Liela, smaga, cieta mashiina. Ar bezjeedziigi lielu motoru un dikti apshaubaamu komfortu. Domaata tam, lai kaartiigs un straadiigs fermeris vareetu pa lauku pievest pie sava kombaina, traktora remontbrigaadi ar visaam parikteem vai aizvest uz izgaaztuvi nospraagushu govi. Tas, ka ar vinjiem ziimeejaas uz shosejaam, laikam jau taapeec, ka daargi un rij benzhu bezjeegaa. Var palieliities, ka es taadu varu atljauties. Pie tam ljoti iespeejams, ka kaartiigam lauksaimniekam arii noderiigi, jo var pievest nelielas kravas kur vajaga bez probleemaam, nevajaga lielo skaaniju pa tuksho dzenaat.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

Bradypus

. Palēnām sāku saprast arī kādēļ - ja jau manas vēlmes ir tik nesaprotamas.

..

+

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

eidis

Teltij gan ar nav ne vainas, bet pamitros apstākļos auto foršāk.

.

Latvijas apstākļos tomēr labāk auto . Un var ārī sedanos ,kājas ielaiž bagažniekā .

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Bet pikapā nevar, jo siena pa vidu.

insekc Reģ.: 24.03.2003
0 0 Atbildēt

Pikaps jau ir interesanta lieta, bet tā īsti noderīgs fermeriem. Piedevām pie mums arī nodokļi tiem nav cukurs, kolēģis ar Dodge RAM pērk vinjeti lai izbrauktu no Rīgas, jo daži kg virs normas. Un pikapā grūti iekraut to, ko viegli var Voyager ( 1/2 m3 3m garu dēļu/brusu vai 3m garus dzelžus).

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Tādā ziņā VW LT/crafter/MB sprinter vispār ir fantastika - buss kurā var sakrāmēt piecmetrīgus dēļus [un gan jau sešmetrīgi arī ielīstu, tik līdz panelim], kam ir deviņas vietas, liels grabažnieks un var pastaigāties ar nesaliektu muguru, joprojām ir "vieglais pasažieru" ...

krix Reģ.: 04.10.2002
6 0 Atbildēt

Ir bijuši lietošanā vairāki pikapi: nissan navara(d22) 2003, Mitsubishi L200 2014, tagad Toyota hilux 3.0 2013, nedaudz arī pabraucu ar Mitsubishi L200 2006, kurš bija liftēts uz 33 ripuļiem. Ir laba pieredze no paziņām par Navara D40. Visi double cab

Katrs auto bija pilnīgi atšķirīgs no otra.

Mīnusi, kopīgie.

-Maz vietas 2.rindā, īpaši d22. Tur var teikt vietas nav. Gana labi ir d40 un hilux.

-pakaļa viegla, jo ir lāgas un nav stabilizatora stieņa. "Kozļiks". It kā vismazāk to jūt uz Hilux. Taču pabraucot pa Somijas ceļiem, "kozļika" efekts nebija nevienam no pirmajiem trim

- ja nav slēgta kravas kaste, tad vērtīgākas mantas tur neatstāsi, arī lietū samirkst.

- pozitīva tendence apmesties uz jumta, ja slīdot dabū sitienu pa riepām no sāniem

- japāņi, ir tieksme padoties rūsēšanai. Gribi ilgi braukt, jākopj rāmis un auto apakša

Plusi kopīgie.

+ pilnīgi vienalga kāds ir ceļa stāvoklis. Visu nosaka riepas.

+ Darba auto, kas ir arī nedaudz solīds

+ Var aizbraukt uz pilsētu, un pie viena pārvest nelielu kravu, nepiecūkojot salonu un mīkstos apšuvumus

+ Ērti braukt pilsēta, labi redz, ja skatās, apkārt un mierīgi var apbraukt pa trotuāru, ja apstākļi to diktē

Ērtākais no visiem pilsētā bija L200 2014. Tam gan vienīgajam nebija slēgtā kravas kaste vai mantu box. Mazs apgriešanās rādiuss, labi pārredzams aiz sevis. Ļoti labi skrēja. Tiesa man bija top versija, un vienīgais modelis, kam bija nolaižams aizmures logs, kas ļāva vest līstes, trubiņas un aizkaru stangas. Nepatika sajūgs un bija vistizlākais vilcējs no visiem. Biju ļoti priecīgs, kad radās iespēja atbrīvoties.

Pēc L200 meklēju tieši Hilux, jo vajag auto, kurš labi velk piekabi, arī smagu. 3.0L un vairāk bija tikai Navara D40, Ford Ranger un Hilux. Ranger bija tikai jauni un cena nebija pa kabatai. Līdzīgi arī Navara. Plus par Hilux bija tikai pozitīvas atsauksmes gan no braucējiem, gan apkopju veicēja.

Konkrētais auto no iepriekšējā īpašnieka tika saņemts ar opcijas aprīkojumu - kravas kastes pārsegs (kunga). Īsti to negribēju, bet tagad esmu par. Nav kreņkis, ja iznāk pilsētā apmeklēt vairākas adreses un reizē jānopērk arī šis tas. Aizslēdz un mierīgi tipini. Pie tam slēdzas no pults. Iespējams, ka var pielikt arī signalizāciju, bet pārāk ļodzīgs ir tas vāks.

Esmu nobraucis bišku virs 100k. Šobrīd nedomāju mainīt, jo alternatīvas nav. Visi paliek nemotori. Un arī vinjeti man nevajag, jo hilux palien zem 3t. Pārējie, izņemot Mitsubishi laikam, ir virs un tiem vajag vinjeti.

Amarok iegade netika apsvērta, jo bija bez motora un ar dīvainu piedziņu. Taču salons ir plašs un ērts. Tagad esot arī dzinējs, bet cena nedraudzīga. Tad labāk Tundra

krix Reģ.: 04.10.2002
4 0 Atbildēt

Par remontiem.

Jālabo kā visi auto, atbilstoši nobraukumam un jāšanas pakāpei.

Izmaksas ir augstākas.

Hilux motoreļļa uz maiņu 7.5L, atkarībā no braukšanas apstākļiem kārbas un tilti. Automātam mainu eļļu ik pēc 50k km.

Piekare ir nedaudz liftēta, kas padara auto komfortablāku un arī kravā pakaļa nesēž pārāk zemu.

Kopumā piekare ir ļoti izturīga, ja neeksperimentē ar riepām un diskiem. ET -20 ir kaitnieciska ietekme uz stūres pirkstiem un stieņiem.

Patēriņš uz garajiem gabaliem zem 9L, pilsētā ap 11, vidējais no 9.7 līdz 10.2. Ziemā piesildot ar webasto vidējais ap 10.8.

Pērkot lietotu, visi ir darba zirgi vai hobija, kas bieži ir medības, auto. Ļoti reti asfalta vipendronu auto. Kad meklēju pirmo pikapu, tad biju apskatījis gandrīz visus piedāvājumus Lietuvā un Latvijā. Labs un kopts ir jāmeklē ļoti, koptie auto parasti aiziet savējiem. Neapmīcītu nav.

Pie mums pikapi parādījās daudz, jo kā komerctransportam bija atlaides ceļu nodevai un atskaitei VID. Plus izskatās pēc džipa, iet kā džips un lētāks par džipu. Un arī krietni nopakotāki palika.

Ja nevajag kravas kasti, tad meklē LandCruiser. Iet kā tanks, vilkšanai labs, komforts liels, salons garāks un vairāk kā vieglais. Tiesa maksā.

censos Reģ.: 21.05.2018
0 0 Atbildēt

Labi posti, paldies!

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

eidis

Piem. nakšņot Šaranā ir gandrīz neiespējami.

.

Intresanti , Man no malas skatoties šķita taisni otrādi .

Bija man īsu brīdi vecais šarāns ( 1998 gada ) , tikai tam tie krēsli ja gribi gulēt jāizņem .

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

> rudens "Bija man īsu brīdi vecais šarāns ( 1998 gada ) , tikai tam tie krēsli ja gribi gulēt jāizņem ."

Tev šis šķiet kautkāds risinājums? Tipa Positivusā izkrāmēt visus krēslus pļavā un mierīgi iet gulēt?

Un aizvadītāja telpas garums šarānam ir īsāks kā labam vagonam.

Miniveni vispār tādi aizdomīgi aparāti. Liela daļa tās milzu telpas koncentrējas nelietojamās vietās: virs galvām un virs priekšējā paneļa.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

msh rakstīja: Neaizmirsti ka tu runā par divām dažādām mašīnām - pensionāru mašīnu kiviču, un kaut ko, kas ir bik vairāk. Tas tevis apjūsmotais kiviča risinājums ir iespējams tikai tāpēc, ka kivičš ir tēmēts uz mērķauditoriju, kurai no mašīnas vajag, lai tā tikai kustētos uz priekšu un riteņi nekristu nost. Šī iemesla dēļ inženieri pamanījās izveikt to tevis apjūsmoto fīču. Bet normālām mašīnām, tajā skaitā aprunātajam amarokam, tehnisku iemeslu dēļ tas nav iespējams - jo vietā, kur tu kivičā bāz kalnieti, manā audī atrodas pakaļas diferis, bet manā golfā tā vieta ir pierezervēta tam + tur atrodas degvielas sūknis un filtrs. Amarokam tikmēr tikpat labi var gadīties ka tur atrodas bāka, tāpat kā daudzām citām mašīnām. Ir arī mašīnas, kam tur atrodas aķis. Un tā nu ja kivičam pakaļas ķebļa apakša ir vienkāršs padirsenis, atstutēts uz puļķa pret grīdu, tad pa lielam visiem citiem tas padirsenis balstās uz metala konstrukcijas, kura nerada sevišķi lielu jēgu celt uz augšu ķebļa apakšu.

Nu Amarokā tajā vitā toč nav diferis. Tur droši vien ir bāka un Lielais tukšums. Un konstrukcija tāda, jo tāpat jau jūsmiņi pirks. Nah jāiespringst iemurcīt bāku citur un izbrīvēt parocīgu vietu.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

A kam tā parocīgā vieta amarokā, kam ir kaste, vajadzīga? Un jā, tev taisnība - kaut kāda iemesla dēļ tādām mašīnām bāku liek zem kabīnes, nevis zem kastes.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Vodku no "lāčiem" medībās glabāt, piemēram.

Vai mugursomu noslēpt Tukuma centrā atstājot auto, jo tāda tīra bagažnieka jau šitiem nav. Tikai sprāgušu lopu sulas pietecinātas kravaskastes. Es pat teiktu, ka šim auto šāds "tīrais" bagažnieks pat ļoti ir vajadzīgs. Bet VAG jau tas pie kājas

msh Reģ.: 16.04.2007
0 3 Atbildēt

VAG, vai tomēr +/- jebkuram šāda veida mašīnu ražotājam? Fakts ka pikapus mēdz komplektēt ar aizslēdzamām kastēm kastē vai aizslēdzamiem vākiem rāda ka attiecīgajā sektorā tātad tā ir +/- visiem. Vēl vairāk - ja tu būtu redzējis kādu pikapu kas nav divdesmitgadīgs honda kivičs, sapuvis un ar fleksi pārbūvēts par pikapu lauku darbiem, tu būtu pamanījis ka pikapiem ir nosliece uz to ka viss aizmugurējais ķeblis ir "parocīga vieta" un nekas vairāk. Manā darbavietā ir trīs pikapi - priekšniekam, sagādniekam un vienam no īpašniekiem - priekšnieks brauc ar vecu rangeri, sagādnieks ar jaunāku, īpašniekam agrāk bija iepriekšējais L200, tagad nesen paņēma jaunu - vecajā rangerī un iepriekšējajā L200 ir sanācis pasēdēt aizmugurē; sēdēšanai tie sēdekļi īpaši nav paredzēti, ne par velti priekšnieka pikapam aizmugurē glabājas čupa ar štropēm un vēl visādi krāmi.

Bet nu ātrgaitas zālespļāvēju fanam galvenais lai ir kāda reti vajadzīga fīča, pajāt ja tādēļ jāapdala kādu ikdienā vajadzīgu mezglu... Kā jau teicu, pikapiem bāka atrodas zem kabīnes, un nevis zem kastes - kāpēc, nezinu, bet tā ir - kādu tu risinājumu piedāvāsi lai bākas vietā varētu izveikt "super duper madžik sīc" - jaudīgu hondas OHV viencilindra motoru motortelpā un bāku tam blakus, jo tas ir maziņš? Nu civikam tā varbūt var, bet ne pikapam. Tā ka tam amarokam tur viss ir kārtībā, un atbilstošā luksusa līmenī - aizmugurē var apsēsties cilvēki un pat normāli sēdēt, un viņiem pat ir savas durvis pa kurām iekāpt - un pat var atzveltni paraut uz augšu - es pieņemu ka lielākajai daļai pikapu kas nav amerikāņu gaziki, šādas luksusa fīčas nav...

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

Ņemot vērā, ka fofāgenus kādus gadus 20 dizainē līkrokaini kretīni, domāju (bet tieši nezinu!!!), ka tev nav taisnība - visticamāk tam Amarokam vienaudzīgs Hilux ir labi un pārdomāti dizainēts.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 3 Atbildēt

Līkrocīgi kretīni vismaz agrāk projektēja tavu mīļo hondu, cerams ka šie ir mācījušies no vāciešiem un iemācījušies ergonomiku [ar skaļiem saukļiem šie reklamē tikai salokāmus ķebļus nevis ergonomikas uzlabojumus, tā ka nezinu, ir tur uzlabojumi vai nav], attiecībā par fofāgena grupu - par pēdējo desmitgadi neko nezinu, pirms tam viss bija normāli - protams, nav ne šādas tādas ergonomikas īpatnības kā BMW, un nav arī kaut kādas bezjēdzīgas figņas.

Lai vai kā - pikaps un hečbeks ir divas dažādas lietas; tas ka esi piedūries uz zāles pļāvēju ražotāja izstrādājumu un to salīdzini ar cita ražotāja pikapu, nozīmē praktiski neko.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Nu tādi tie fofāgena jūsmiņi diemžēl ir: satura nav, vieni lamuvārdi.

Man nav īpašu jūtu pret Hondu, bt pret VW gan ir. Īpaši ergonomikā. Biju liecinieks kā parādījās pirmie glāžu turētāji -nu kur var būt tādi līkroči.

Nu un jaunāko laiku skābes tests: saloki pakaļējo beņķi Tuareg (kkādi 70k+) un piem Volvo XC 90 iepriekšējo paaudzi (~ 45 k). Būsi parsteigts par uberalesu pieeju.

Nu un erganomikas etalons man īstenībā ir Opelis - tiešām labi pārdomāta pilota vieta.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Tevis paša lamuvārdi vien ir.

Opelim - labi pārdomāta pilota vieta? Kuram? Opelim tur viss ir normāli, bet nekā īpaša - tas ir bembijs, kuram viduskonsole ir pagriezta pret vadītāju.

Par glāžu turētāju labumu vai sliktumu man nav viedokļa - bezjēdzīga figņa, ļoti labi ka manām mašīnām tādu nav. No pusotra litra pudeles turētāja gan neatteiktos...

core Reģ.: 03.01.2017
0 0 Atbildēt

Domāju, domāju kuram tad bmw ir viduskonsole pagriezta pret vadītāju, tad acerējos, ka tu dzīvo 80tajos.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Jaunie ir palikuši sūdīgāki? Nu jā, laikam tā arī ir - E36 laikam jau bija viduskonsole taisni, cik miglaini minos.

censos Reģ.: 21.05.2018
0 0 Atbildēt

Runājot par kravas kasti, man nāca apskaidrība, ka tā pēc būtības ir tas pats kas sedana bagāžnieks, tātad arī apmēram tik pat praktiska vai nepraktiska, kādas nu kuram prasības. Tikai ar pikapu jāpačakarējas, vēlams kaut kāds puscivilizēts pārklājums tam bleķim (piem. kāda pretslīdes gumija uzpūsta) un aizslēdzams pārsegs. Un tad sanāk no salona norobežots sedana bagūzis, tikai 2x lielāks.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Ne velna... Sedaniem mēdz būt nolaižams sēdeklis un caurums bagažnieka siena - vismaz kaut ko garu vajadzības gadījumā var iebāzt. Pikapam ir atņēmuši pat šo iespēju

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

eidis

Tev šis šķiet kautkāds risinājums? Tipa Positivusā izkrāmēt visus krēslus pļavā un mierīgi iet gulēt?

.

Es tā neveikli uzrakstīju . Pie visu 6(7) krēslu esamības ,protams nav labais variants . Pats nepaspēju gulēt . Bet ja nav pēdējā rinda tad otro varēja pacelt uz "pirkstgaliem " tikai nezinu cik tur bija garums . Ar veco šarānu daudz pa eiropu vālē rads , nu viņš ir gar malu krēslus izņēmis un guļ .

Uggga Reģ.: 04.01.2006
0 0 Atbildēt

Vecajam šarānam no vadītāja krēsla aizmugures līdz aizmugurējam vākam ir kaut kur 2,05m. Ja atstāj vienu rindu uz “pirkstgaliem”, diez ko ērti gulēt nebūs, ja neesi rūķis.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Pikaps tas ir mazs kravas auto. ASV ar pikapiem var vilkt pat puspiekabes.

Lūk, kāpēc pērk pikapus. Nevis uz pozitivusu braukt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Izņemot pāris epizodes, kurās tiešām ir kravas auto, video ir redzami izklaides bezceļnieki, kam kravas kaste ir dekoratīvs aksesuārs un būtu gana labi aizstājama ar universāla virsbūvi.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Ir vēl daudz epizodes, kur pikapi velk treilerus, laivas. Ar universāli tādu māju pavilkt būtu pagrūti.

Un universālī vari iekraut 100 kg, un tam jau pakaļa ies pa zemi. Jā, cilvēkam kuram nevajag pikapu, pilnīgi pietiks ar universāli, minivenu, "džipu". Bet ir arī citi cilvēki, kuriem universālis ir par mazu, par švaku.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 2 Atbildēt

Vispār jau normālā, atbilstoši aprīkotā universālī varēs iekraut arī pustonnu un aizmugures līmenis nemainīsies...

feciic Reģ.: 09.05.2008
0 0 Atbildēt

Lielie auto tik populāri USA ir jo auto līdz 12tonnam var vilkt puspiekab līdz 7,5 tonnām ar parastu vadītāja apliecību.

LV šāda sastāva vadīšanai prasās CE(fūre) kategorija, kas nozīmē vēl divus papildus eksāmenus pie B kategorijas.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Tu ko murgo? Es visu laiku runāju par to, ka gribu universāļa virsbūvi uz šāda pikapa šasijas. Tieši tādēļ, lai tā pakaļa neietu pa zemi un varētu arī kaut ko pavilkt.

feciic Reģ.: 09.05.2008
1 1 Atbildēt

Liela daļo no video redzamajiem pikapiem nav braucami ar ar B kategoriju tādēļ liekami pie kravas auto, kas principā tie arī ir tikai kabīne ir nolikta aiz motora un sēdekļi ielikti no vieglā auto. Ja amīšu fermerim skaitās kruti ka ar uz veikalu braucamo var vest sienu, tad citur pasaulē sienu ved ar traktoru un uz veikalu brauc ar vieglo auto.

gonzalless Reģ.: 19.07.2002
1 0 Atbildēt

Sveiki. Ir nesen iegādāts 1999.gada Dodge RAM1500. Auto mani saista ar savu auru un parametriem Kā jau normālā US pick-up vietas pietiek (6 sēdvietas+ 2x2metri ``mazā kaste`` aizmugurē.) 4x4, lai iebrauktu arī neceļos, 3,5 tonnas kā minimums piekabi var vilkt, ar papildaprīkojumu līdz 5 tonnām. 5,2litri motors ļauj dinamiski pārvietoties+ plus V8 skaņa. Detaļas pieejamas un salīdzinoši lētas, ja nepieciešams. Nu, īsumā labs ikdienas auto P.S. Sagaidu, ka tūlīt``Latviensis Vulgaris`` metīsies kliegt , ka viss manis uzskaitītais ir pilnīgi aplams

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 0 Atbildēt

Ja gribi izcelties no pelekas masas, tad der. Kur ne visai? Kaut vai lielveikala stāvvietā. Un benzintankos parak daudz laika jāpavada.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

ne visi ir nabagi, santīmpiši.

usaexperc Reģ.: 13.01.2018
0 0 Atbildēt

Tieši tā, jo lielāks RAM, jo vairāk jāiepiš uz degvielu. Tādēļ tiem pirmā pozīcija papildaprīkojumā ir gāzes iekārta.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

eidis

jau jūsmiņi pirks".........

..

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

Lūk, smuks video par meitenēm un pikapiem. Jeb precīzāk - kā meitenes tajos kapk iekšā/ārā.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

gonzalless rakstīja: Sveiki. Ir nesen iegādāts 1999.gada Dodge RAM1500. Auto mani saista ar savu auru un parametriem Kā jau normālā US pick-up vietas pietiek (6 sēdvietas+ 2x2metri ``mazā kaste`` aizmugurē.) 4x4, lai iebrauktu arī neceļos, 3,5 tonnas kā minimums piekabi var vilkt, ar papildaprīkojumu līdz 5 tonnām. 5,2litri motors ļauj dinamiski pārvietoties+ plus V8 skaņa. Detaļas pieejamas un salīdzinoši lētas, ja nepieciešams. Nu, īsumā labs ikdienas auto P.S. Sagaidu, ka tūlīt``Latviensis Vulgaris`` metīsies kliegt , ka viss manis uzskaitītais ir pilnīgi aplams

Tāds vadāms ar B kategoriju vai tad?

nomiks Reģ.: 30.10.2002
0 0 Atbildēt

Domāju, ja vajadzīga vismaz C1 kategorija, bet nu to dabūt taču tik elementāri. Pāris mēnešu jautājums.

Prātīgāk gan uzreiz likt uz pilno C un ar vienu papildu teorijas eksāmenu klāt var dabūt arī D1 (16+1 vieta).

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Es te tā padomāju un izdomāju, kā vajag.

Tātad, pikaps no ārpuses izskatās tā. Ir kārtīga, gana plaša otrā sēdekļu rinda, starpsiena un kravas kaste. Mašīnas kopējais garums, teiksim, 4.80m. Vai 5.

Gadijumos, kad kravas kastē ir gana maza krava un salonā uz pakaļējiem beņķiem sēz ļaudis vai liekama smalkāka krava, viss paliek kā bijis.

Gadījumos, kad vajag rīktīgi garu un platu kravu vest, tiek izņemta starpsiena starp kravas kasti un pakaļējiem beņķiem. Pakaļējie benķi tiek noņemti vai nolocīti un tiek vai nu atstāti mājās, vai tiek nolikti salonā - blakussēdētāja vietā, vai virs kravas vai uz jumta piestiprināti. Starpsienas konstrukcija arī jāizdomā - kaut kāda divdaļīga vai salokāma vai. Starpsienai riņķī, protams, kārtīgs rāmis.

Tam visam pa virsu breznetveidīgs pārsegs. Sanāk arī telts gulēšanai.

Vai kāds tādu projektēs un taisīs - diez vai, bet nu ideja ir. Ņemiet par velti.

JanJan Reģ.: 07.02.2018
0 0 Atbildēt

Tā jau tāda tīri modes lieta. ASV tie pikapi parādījās un tas viņiem jau aizgājis tradīcijās.

Gan jau, ka tajos laikos, kad parādījās, pielietojums tiešām tika ļoti labi izmantots - nebija vēl tik intensīva rūpnieciskā lauksaimniecība, tiešām bija ikdienā nepieciešama tā kravas kaste darba rīkiem un visam kam. Gan jau, ka ASV ar cilvēki izmanto to kasti daudz daudz mazāk...

Modes lieta arī tāpēc, ka ir taču alternatīvas. Kā rietumeiropā cilvēki iztika bez pikapiem? Kā Latvijā? Universāļi, kravas auto, mikroautobusi, brauc kaut vai ar traktoru uz veikalu!

Bet nu mūsdienu Latvijā tiešām smagi apšaubu to pielietojumu... Vairāk jau tīri - paskat cik man liela mašīna (un liels daikts).

Uggga Reģ.: 04.01.2006
0 0 Atbildēt

ASV vēl daudz maz tie pikapi izskatās pēc kravas mašīnām, austrāļiem mode ir aizgājusi tik tālu, ka vajag jebkādu mašīnu, ka tik kaste

1 2
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti