Čuguna vai alumīnija panna, kas labāks?

aizejošais Reģ.: 23.05.2005

Ap 1999. gadu nopirku Zviedru čuguna pannu - baigi labā, bet toreiz, kad pannas maksāja ap 5 lati spainī, šī bija Ls 39.-

Bet baigi labā. Drusku smaga - sieva to necilā, liek man. Viņai nav teflona, keramikas, vai nanopārklājuma. Bet paliek par mazu - 3 bērniem pankūkas vairs 25 minūtēs sacept nevar. Tāpēc pirms diviem gadiem nopirku kaut kādu fiskars pannu, arī ne pašu lētāko. Bet nu tā ir līka, un pankūkas cepas ar caurumu pa vidu. Kur pirkt lielāku čuguna pannu, bet lai nav ar divām rokām jāceļ?

 
darklight Reģ.: 29.10.2013
1 0 Atbildēt

Pirms pāris gadiem Elkorā smukas čuguna pannas redzēju. Nezinu, vai vēl ir. Bet jā - čuguna panna ir lieta - uz visiem tiem pārklājumiem kartupeļus pareizi uzcept nevar. Pankūkas gan sanāk tīri nekas arī uz keramiskās vai teflona pannas.

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
6 0 Atbildēt

Un es domāju ka to liek zem motora, izrādās, nav ar ko pankokus cept

Freijers Reģ.: 06.09.2018
0 0 Atbildēt

No čuguna ja ? , kgan pārprast tiešām var.

torkjis Reģ.: 05.10.2013
2 1 Atbildēt

Čuguna panna būs lietderīgāka. Alumīnija panna ir pārāk viegla. Ja atvēzēsies ar normāla izmēra čuguna pannu un vēl normāli iekustināsi sitienam – tur vecim kājas no zemes atrausies točna!

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
1 0 Atbildēt

Ar čuguna pannu var pārsniegt ražotāja noteikto pilno masu un būs neatļauta pārbūve. Tehnisko nevarēs iziet.

iciks Reģ.: 29.05.2013
2 1 Atbildēt

Aizej uz Centrāltirgu un paskaties. Tur ir (laikam) saimniecības preču tirgus. Panīcis jau ir, bet vismaz pērn vēl bija viena būda, kur tirgoja visādus emaljētos katlus u.tml. Varbūt tur. Zviedru nez vai būs, noteikti būs krievu/baltkrievu u.tml. Vai labi - kas zina.

Pašam ir bijusi dāvināta čuguna panna (noteikti ne zviedru un noteikti ne baisi dārga). Danunah, aizvedu uz laukiem. Mīnusu daudz, plusu gauži maz.

Bērnībā kartupeļus cepu kaut kāda bleķiniecē, tagad modernajā pannā - neteikšu gan, ka būtu kaut kāda baigā atšķirība.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Nu un kādi tad ir tie mīnusi, ja drīkst zināt?

Casio Reģ.: 24.12.2015
1 0 Atbildēt

Kopšana. Pēc lietošanas jāiztīra - pašsaprotami. Lai rižiks neuzmestos jau pēc divām dienām, tā rūpīgi jāizmazgā, jānosusina. Jāsaber sāls, jāuzkarsē, jāizberž ar sāli, lai nevienā porā mitrums nepaliek un rūsa, kas izveidojusies pannu jau susinot tiktu notīrīta. Iztīra sāli, karsē, eļļo, lai aizsargslānis, tad tik var likt glabāšanā. Ja reti lieto, process jāatkārto pirms gatavo ēst. Ķēpa ir, bet pareizi sagatavotā pannā nekas nepiedeg (ar nosacījumu, ka tā jāuzkarsē, pirms liek ko iekšā). Mana varētu svērt tā ap 3-4 kg, kartupeļus cilvēkiem 6 var sacept.

msh Reģ.: 16.04.2007
2 0 Atbildēt

Tu tur ar kaut kādām muļķībām nodarbojies Čuguna panna nav jāmazgā , ja nu vienīgi akurāt tajā ir cepta kāda mērce, kā rezultātā uz pannas bijusī eļļa ir pārvērtusies par mērces sastāvdaļu, un panna nosmērēta ar mērci. Kad es agrāk dzīvoju viens, es regulāri nelielā bet dziļā čuguna pannā cepu kartupeļus - kad pārvācos pie vecmāmiņas, no kuras arī tā panna bija nākusi, man viņa bija jāiemāca to lietot, jo viņa to pannu mazgāja, un pēc mazgāšanas tā panna viņai vilka klāt...

iciks Reģ.: 29.05.2013
1 0 Atbildēt

Smaga - pacelt varu, tiktāl jau nebūtu problēmu, bet radiniece tā tizlāk paņēma, izkrita un keramiskajai plītij uztaisīja diktu plaisu.

Rauj klāt, čakarīgi kopt (Casio jau kaut ko rakstīja). Jāatzīst, man nav vēlmes iespringt un domāt, kā tur pareizi ņemties un darīties. Vieni iesaka mazgāt, citi ne, vēl citi berzt ar rupju lupatu. Danunah.

Astonkajis Reģ.: 12.09.2018
0 0 Atbildēt
viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 1 Atbildēt

Čuguna pannas var likt tikai uz gāzes plīts, vai var likt arī uz elekriskajam, konvekcijas...?

Neviens nezin?

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

var

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Var, bet ārpus gāzes plīts, visur ir bēdu leja. Uz gāzes plīts tā vienmērīgi sadala siltumu, bet uz pārējām vnk ilgi sadala jau vienmērīgi sadalīto siltumu. Jēga tikai uz gāzes plīts pa lielam. Bet tur jau ar vok pannu var sākt

msh Reģ.: 16.04.2007
0 2 Atbildēt

Nepārspīlē. Uz elektriskās plīts bēdu ieleja ir visam, tā vienkāršā iemesla dēļ ka gāzes deglis ir jaudīgāks par to zem stikla iebāzto spirāli.

Casio Reģ.: 24.12.2015
0 0 Atbildēt

Nezinu kā ar spirāli, bet ar gāzes degšanas temperatūru arī dažādi, Rīgas centrālā (dabasgāze - metāns? Palabojiet, izglītojiet) deg karstāk kā reģionos piegādātā ar autocisternām (propāns-butāns?). Ja kāds var izglītot, priecāšos par niansēm fizikas/ķīmijas stundām. Cena toč atšķiras.

Kalvis99 Reģ.: 13.09.2017
0 0 Atbildēt

Nevarēju kā ķīmiķis nociesties:

en.wikipedia.org/wiki/Gas_burner

Kā redzams no tabulas kartupeļu cepšanai temperatūru atšķirības ir nebūtiskas

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Gāze, kā redzams, karstāk noteikti nedeg, bet propānam un dabasgāzei, cik man zināms, atšķiras degļi, varbūt tur ir nianses - vai arī tajā, kā darbojas balonam piekabinātais reduktors - teiksim, man te saimniecības virtuvē esošā gāzes plīts ar balonu darbojas nesalīdzināmi švakāk kā manā dzimtajā ciemā pie stacionārās, centralizētās propāna padeves pieslēgta plīts.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
2 0 Atbildēt

Muhahā. Iemetu šito, jo bij apnicis 'auto' forumā redzēt visādus Tv un tele... Bet veči pavilkās!

jaaanis Reģ.: 29.06.2004
0 0 Atbildēt

Drīz forumā varēsim lasīt arī kādas zeķubikses labākas

iciks Reģ.: 29.05.2013
1 0 Atbildēt

Kur bēda? Ar ko šī vai cita tēma sliktāka par citām offtopika tēmām?

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
4 0 Atbildēt

kīniešiem arī apnika te redzēt visādu figņu un šie salika savus topikus.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Pērc indukcijas plītij paredzētu pannu ar keramisko pārklājumu un būs tikpat laba kā čuguna bez mīnusiem. Plīti nav jāmaina derēs uz tās pašas.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
5 0 Atbildēt

Vēl labāk arī indukcijas plīti jo daudz plusu, ekonomiskāk par parasto elektrisko plīti, plīts virsma neuzkarst tikai pati panna vai katls.Ar gāzi vispār nevar salīdzināt,nav to taukaino nosēdumi uz skapīšiem kuri veidojas sadegot gāzei.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Savai inducenei zem katla vai pannas lieku papīra dvieli un nav vairs piedegumi ko nevarētu notīrīt. Nav arī nekas saskrāpēts. Vienīgais mīnuss ka izdod elektriskas skaņas un ventilators. To drošvien tagad pērkot tam pievērstu uzmanību. No plusiem tas ka nevar nopirkt lētos katlus, jo tur alumīnija pannas vai tamlīdzīgi cauri netiek. Dēļ biezā katla dibena zupa uzglabājas silta stundu vai pat vairāk.

Casio Reģ.: 24.12.2015
0 0 Atbildēt

Cik ilgi kalpo keramiskās pannas pārklājums? Teflonieces jau kādas 5 beigušas savu dzīvi. Domājot zaļi - lai uzražotu alumīnija, dzelzs, čuguna vai cita sakausējuma pannu tiek norakts kalns iegūstot rūdu un tiek sadedzināta čupa ogļu kādā TEC, lai iegūtu enerģiju pārkausēšanai , pietaisītas upes un zeme ar ķimikālijām tā ražošanā utt (Līdzīgi kā ar EKO elektroauto). Kura panna pēc jūsu pieredzes ir visilgmūžīgākā, ēdienu vismazāk indējošā, mantojumā nododamā?

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 0 Atbildēt

Čuguna

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Čuguna man visas iespējamās saimnieces atsakās cilāt, bet parasto nevienu neesmu pieredzējis, kas uz gāzes kalpotu vairāk pa 2-3 gadiem,un pilnīgi pajaat par ne/mazo sākotnējo cenu un izgatavošanas vai nopirkšanas valsti.Zb.Uz elektrības iet pa kapeiku ilgāk.Un bija pētījums par to, cik gramus teflona un titāna garšīgi noēdam, to draņķi lietojot.Novēroju ka tieši Tefal labākie ražojumi izrādījās lietošanā diezgan ok,pārāki pat par vienu otru dārgāku štruntu.

Nesen tika iepirkts viens kaut kāds pēc šveices receptes ķīnā izražots Zyliss izstrādājums ar fufeļa 10g garantiju un jocīgi grubuļainu pērļuakmens virsmu,paredzēts dajebkam un arī indukcijai.Tāds diezgan pasmags un varot ar nazi graizīt,ja nav žēl naža;) Pagaidām ir ok un ne ar ko tā īpaši neizceļas, bet nu paskatīsimies...

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Telefona(PTFE) pannas ir tikpat nejēdzīgs izgudrojums kā auto vasks ar teflonu. Viela kas visu atgrūž arī nekur jēdzīgi neturās klāt.

darklight Reģ.: 29.10.2013
3 0 Atbildēt

Nav tik traki. Tefal pannas labi kalpo vairākus gadus vai līdz brīdim, kad sievasmāte ar metāla karoti sāk skrāpēt.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Tur tie augstākie Tefāli tiešām ir ok un tas īsti nav feflons, drīzāk kkāds duper-titāna sakausējums.Līkas viņas nepaliek,vnk tas slānis ar laiku paliek piekusis -sāk raut klāt un prasa vairāk eļļas utt.Tas kāds atsevišķais skrāpējums vai iegriezums jau nav tik kritisks,dēļ tam jau pankūka nepiedegs.Beidzamo atceros ka tiešām bija made in france un cenā virs 40eur un pirkām elkorā, jo tur bij kkāda akcija un jaunumi ,kurus varēja pataustīt un modeļi kas nebija redzēti citur.Internet veikalā protms ir krietna 8e ekonomija ,bet tak figzin ko tev tādu specifisku lietu tur no kurienes izvilktu iedos un ar kādu vienu citādu burtu vai ciparu nosaukumā, tapc citreiz vnk slinkums ķēpāties.

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Vidēji man novelk 1 gadu, tiesa, faktiski katru dienu jau arī lieto. Ir mēģinātas dārgākas, lētākas, visādas, bet diži ilgāk nesanāk.

Uzdāvināja man to RIMI akcijā par uzlīmēm dabūjamo. Sūc. Pusgadu novilka.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
1 0 Atbildēt

viencexperc rakstīja: Čuguna pannas var likt tikai uz gāzes plīts, vai var likt arī uz elekriskajam, konvekcijas...?

Neviens nezin?

uz indukcijas der

Casio Reģ.: 24.12.2015
0 0 Atbildēt

Offtopic, neredzēju kā jaunu offtopic tēmu izveidot. Plānoju biroja krēsla iegādi. Cenukluba un optimas mēbeles ir garām, krēsli pēc pāris mēnešiem sāk ļurkāties. Ir doma par biroja krēslu līdz 350 eur no AJ Produkti vai Rīgas krēslu fabrika. Dzirdēts, ka šie kvalitatīvu preci tirgo, bet netā atsauksmes īsti nevaru atrast. Vai jums ir kāda pieredze? Reizēm visas 8 h pie PC arī jānosēž dienā, ergonomika diezgan svarīga. Gribētos jau, lai nauda paliek Latvijā, t.i., Rīgas krēslu fabrikā, bet atsauksme neviena. AJ produkti labu preci tirgo, bet ar biroja krēsliem darīšana nav bijusi.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Par biroja krēsliem var pārtaisīt vecus ( vai pat jaunus, ja gribas ) auto sēdekļus.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Vot. Un te ir tā situācija, kur eksperta apjūsmotās jeņķu kastes kaut kam pat der - no vojāžeriem var izņemt ērtus ādas ķebļus izmantošanai citur Mums darbā automatizētam gaterim kaut kad sen ticis nomainīts dzimtais super duper mega ergonomiskais putu ķeblis pret pelēku džera ādas ķebli ar elkoņbalstiem - kad man pašam gadījās ar to gateri zāģēt, ļoti ērts ķeblis

Guzis Reģ.: 23.08.2006
0 0 Atbildēt

Ir man RKF krēsls, ar PVN gan mājaslapā 10EUR dārgāks par nosaukto cenu. Ir OK.

Casio Reģ.: 24.12.2015
0 0 Atbildēt

Varētu precizēt- kāds tieši krēsla modelis, kā tiek izmatots, cik gadus kalpo? Teleskopiskais mehānisms augstuma regulēšanai nav izvalkājies? Materiālu kvalitāte, ergonomika ir OK vai kārtējais mīkstais ķeblis ar atzveltni? Viss jau mērāms neizmērāmās īpašībās, kādam 1k ķeblis ok, kādam 20 eur krēsls ar mazu spilventiņu aimugurē muguras izliekuma balstam pilda funkciju (kāds zin par ko runā). Ir tas rkf cenai atbilstošs? Būs taipašā līmenī kā zviedrs?

Guzis Reģ.: 23.08.2006
0 0 Atbildēt

Šis: rkf.lv/lv/katalogs/95-kons-siets-sietauduma-atzveltne max komplektācijā. Gadi 2.5 viss turās kopā normāli. Lietots darbadienās, pa 8h.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Tā kā te vairākas reizes tika pieminēts Elkor, varbūt IAUTO eksperti var pateikt, vai nosaukums tiešām cēlies no:

Emīla Laventa KOR-porācija ?

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

CN: 鑄鐵是最好的。鐵氟龍是一種可可。

Izruna: Zhùtiě shì zuì hǎo de. Tiě fú lóng shì yīzhǒng kěkě.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Par Elkoru tas jautājums ir simtkārt pārrunāts, bet to sazvērestības teorijas līdzību vēl neviens nav atspēkojis.Tieši tajā laikā un vietā un telpā tas uzradās.Bet nekādi nevar teikt, ka dibinātāji būtu bijuši lohi vai ka tur tajā laikā nebūtu biznesa pamatojuma elektronikas un elektrotehnikas jomā.Jo bija jau tikai komisijas veikalu līmenis,tirgus,manēža.sportapils un Gerkens ar saviem tālaika štruntiem.Pats Elk pirmais dibinātājs bija jau agrīnajā čiekurkalna tirgus laikā aizkadra rīgā tāds diezgansvarīgs personāžs.Tas elektronikas bizness jau nav nemaz tik nepamatos, bet nu interneta lietu ēra to gan krietni pabojāja.

Ber aj produktus es tiešām nesaprotu kas pērk un ar kādu darbību jānodarbojas lai to varētu atļauties, turklāt neba jau tur kas exkluzīvs.Biroja krēslu var ņemt tikai tad, ja esi uz tā apsēdies, nu kāds tur internets..

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Paldies par aprakstu. Vienkārši Ienāca prātā, ka daudzi IAUTO pastāvīgie apmeklētāji ir noteikti ir "cienījamā vecumā", spriežot pēc atmiņām par PSRS laika dzelžiem un varētu zināt ko vairāk par elk izcelšanos.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Jā, apm tā arī tas ir.Jautājums tikai ko tie psrs atmiņnieki mēģina uz šodienu "atnest".Vai kāds kur tur tiešām tuvumā vai iekšā bijis,jeb vnk kkam garām gājis vai avīzē lasījis utt.Kā lai nebūtu, bet tas tur tas SašaP tiešām bija tālaika gandrīz vai "svarīgākā" persona apģērbu šūšanas un tirgošanas jomā.Tādiem cilvēkiem bija gana plašs paziņu un iemaņu loks un tas tur viss tā darbojās daudz plašāk par kādu konkrēto pamatdarbību.Un kooperatīvu saknes meklējamas vēl melnā tirgus laikos agrīnajos 80tajos.Kur vispār cits citu zināja un ne tikai ka garāmejot pēc sejas.Ja būt aktīvam un godīgam, tev "iedos" arī bez priekšapmaksas, jo tavs vārds daudzmaz kko garantē..Tā ka itin nav brīnums, ka viņam "padomu uzprasīt" varēja kāds no tiem, kam bja uzradusies nauda, bet nebija vajadzīgo iemaņu un vēriena un kurš pats personīgi ar to negribēja (vai nedrīkstēja) plātīties. Un tas, ka tur pats tas e.l. ir kaut kādā procesā par vadoni un pēc tam par galveno atbildētāju ticis izlikts, tas nebūt nenozīmē, ka viņš to kaut ko darīja viens pats bez augstāku spēku atbalsta un tikai ka uz savu galvu.Piem, man personīgi viņš neko īsti nozadzis nav, tā ka būtībā pofig.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Bet, attiecībā uz "zviedru čuguna pannu", mums taču tagad ir IKEA un pat kāda čuguna panna arī ir atrodama ( pienbalta tāpēc, ka emaljēta ārpuse ):

www.ikea.lv/lv/rooms/virtuve/trauki-gatavosanai/pannas-un-vokpannas/senior-panna-pienbalta-art-90264845

sirga Reģ.: 29.10.2002
0 0 Atbildēt

kas tā reklama?

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti