'Ziemas' vēstiklu slotiņas

Krokodils Reģ.: 29.06.2017

Šogad ārzemju portālos sastapos ar šādu lietu. Jūsu domas - mārketings vai noderīga mūsdienu autobūves drošības funkcija.

www.boschautoparts.com/en/auto/wiper-blades/winter-wiper-blades

www.farmandfleet.com/blog/winter-vs-summer-windshield-wipers/

Latvijā ir kāds kurš, ko šādu pārdod? Paskatīties un pačamdīt dabā.

 
Bolzens Reģ.: 27.12.2006
3 0 Atbildēt

Nezinu vai gribētu ieguldīt šādās slotiņās, ja tās maksātu dārgāk par parastajām, jo apzinos, ka mēģinot notīrīt apsalušu vējstiklu tās ātri vien tiktu sabojātas tāpat kā parastās.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 3 Atbildēt

Nu tad nevajag apsaldēt - pēc mašīnas nolikšanas vajag uzklāt uz priekšas stikla plēves gabalu.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Šie "ziemas" brīnumi ir domāti galvenokārt tiem auto, kuriem ir vecā parauga slotas.Tās ar caurumoto metāla rāmi, pa kuru braukā pati tā tīrošā gumijas daļa.Režģis tas kā zināms aizķep ar sniegu un gumiju turošā kostrukcija apsalst ar ledu un tad velk švīkas.Senāk amerikāņu jājamzirdziņš bija visas tās režģa konstrukcijas ievietošana resnā pļurīgā gumijas apvalkā.Kamēr kāds izdomāja šīs bezkorpusa slotas, kam tās garās atsperīgās alumīnija sliedes (kuras tur tīrošo gumiju) ir ievietotas iekšā tajā resnajā gumijas spoilerī,kur sniegs un sals tik viegli netiek klāt. Labākas par parastajām tās gan ir,bet pie tādiem īsti ekstrēmiem apstākļiem jau tāpat tur būs iemesls piekasīties.Apsalis stikls viņas nebojā- lielākā skāde rodas no sāls/akmentiņu mākoņa.Tam, kurš nekad nedzen fūres, viss kalpo ilgi.Bet kādam tādam steidzīgākam pie ikdienā ierastas aiz/kāda/tuvu aizmugurēbraukšanas un 200 mežavedēju apdzīšanas tas prieks būs krietni īsāks.Protams, arī pašu vējstikla nolietojumu ieskaitot un pavasarī mēģinot saskaitīt tur tos skaistos punktiņus.

Daudziem auto jau gadus padsmit ir standartā šādas bezkorpusa slotas un tur nav vairs tāda dalījuma kā ziemas/vasaras.Tās gan maksā padārgi,īpaši no to lietotāju viedokļa, kas iepriekš pieraduši lietot tās vienkāršās parastās.Teiksim, tas Boš būtu pa kādi 22-30e, bet oem pie dīlera jau visus 50 vai tuvu tam- atkarībā no a/m modeļa un slotas garuma.Iespējams ka tās parasto slotu aizvietošanai domātās ir kādus pāris eur lētākas,tāteikt jaunu klientu piesaistei.

MJanis Reģ.: 16.07.2004
0 4 Atbildēt

Tam, kas nedzen fūres, visa tā šļura nāk vējstiklā.

4 x pa gadu ( vai biežāk )var nomainīt pa 10€ x 4 ..... normāli var visu notīrīt, un nevajag tur JeBošš ....

MJanis Reģ.: 16.07.2004
1 1 Atbildēt

Ja sūdīgi ar redzi, tad ir tāds dakters - OKulists .....

MJanis Reģ.: 16.07.2004
0 1 Atbildēt

Ziemas asfaltu vēl nevajadzētu kādam ieklāt ?

MJanis Reģ.: 16.07.2004
0 1 Atbildēt

Bez ziemas gaisa atsvaidzinātājiem salonā tak arī nevar braukt ! Vasaras smaka var izraisīt autovadītāja neadekvātu reakciju uz notikumiem satiksmē .....

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
1 0 Atbildēt

Es slotiņas pērku pie egļu/lauvas dīlera,godam gadu nokalpoja.Varētu vēl ar viņām iztikt bet sausā karstā vasara gumiju pataisīja cietāku,var just kad slauka biku ne tā kā gribētos jeb kā vajadzētu.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 3 Atbildēt

Prakse rāda, ka glauno ražotāju slotiņas ir krietni dārgākas, bet nav krietni izturīgākas. Smiltis uz visām iedarbojas +/- vienādi.

Vērtīgākā metode - mainīt bieži un lēti. Un dažreiz var arī novinnēt. Patreizējās slotiņas pirktas Prismā (RIP) laikam un iet kkādu3 gadu jau.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

Laba tēma . Pats pēdējo reizi mainīju pirms gadi 10 . Tā pie dīlera . Bet labi nav . Kad pēc servisa atnāk aptaujas anketa pat esmu pasūdzējies lai iepērk citas slotiņas . Pēdējo apkopju laikā ir bijis zvans no servisa ,ieteikums,,,, laiks manīt slotiņas ,bet es nē ..nu nav jēga .Kā bija picas izmēra nenotīrīts pleķis tā palika ar jaunajām slotiņām . Patiesi nezinu kā viņi to dabon gatavu .Cik pavirši apskatījos tad te jāmaina tikai gumija . Vai ir kāds cits labāks variants , kāds brends ?

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Stikluūdens jāšpricē pie katras slotu ieslēgšanas.Jo ja stikls ir ar sensoriem vai termo pārklājumu, tad tā nomaiņa var finansu kosmosā nostāties.Tiem kam tās "glaunās", dīlera vietā iesaku izmēģināt to pašu Boša AeroTwin.Kādreiz ar vecā parauga slotām viņi grēkoja,taisot to rāmi no prasta plastmasīga suuda, bet tagad attiecībā uz tiem bezkorpusa izstrādājumiem ir ļoti ok.Katrā gadījumā labāk, nekā ar Valeo un Swf.Veikala loguūdenim iesaku pievienot papildus pa karotei kādu no pieejamajiem 1:200 koncentrātiem,jo šķidru sāli pie mīnusiem rets kurš štrunta šķidrums labi mazgā.Turklat lielākā to daļa pretīgi smird.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 1 Atbildēt

Var tak mainīt slotiņu gumijas , nevis pašas slotiņas.

Ierakstiet Google:

logu slotiņu gumijas

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
2 1 Atbildēt

Ieraksti Google:feniņpisējs

Pats pirmais man rādās šāds no motopower.lv:Balstoties uz šo faktu,katrs sevi cienošs feniņpisējs ņem zāģi,cirvi,vai virtuves nazi un dodas uz pašu tuvāko mežu.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 3 Atbildēt

Ieraksti gūglē "muļķis". Man pirmais parādījās no oksfordas vārdnīcas - "vārda MUĻĶIS definīcija - Cilvēks, kam ir vāji attīstīts prāts, cilvēks, kam ir niecīgas zināšanas, arī vientiesīgs cilvēks, Muļķīgs (1)"

Tas būtu tikai normāli mainīt vienas pašas gumijas, un visas slotiņas reizi piecgadē, kad jau sāk korpuss aprūsēt. Vienkārši tirgotāji vēlas nopelnīt vairāk, un tāpēc gumijas maz kur nopērkamas. Es pirms kāda laika vienas pamēģināju, leišu norfā ieraudzīju - latvijā īpaši neesmu nekur redzējis, bet nu latvieši tak ir krutāki un bagātāki par leišiem, man pat šaubu nav.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 0 Atbildēt

Pilnībā tev piekrītu par muļķi bet ne šoreiz jo biju izbaudījis Jim Beam ar medu tikai 50 gramus.Kad man ribās jau 0,5l tad es palieku par muļķi kā arī vairākums kas lieto stipros dzērienus vairumā.Tu savā mūžā kādu esi redzējis gudru kad viņš ir ķīķerī?Spirit&Wine šim burvīgam dzērienam ir atlaide,viens litrs 16 eur,ražots ASV!Sievai nopirku banānu liķieri,gards pēc velna,nopērc savai arī,būs ļoti pateicīga.

Ražots Nīderlandē

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Nebūs pateicīga - mana sieva ir man atbilstoša - šmigu izklaides nolūkos praktiski nelieto - es saku "praktiski", un nevis vispār, jo pēdējā gada laikā kādus 100 - 200 gramus vīna, iespējams, ir izdzērusi

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 0 Atbildēt

Jūtu tev līdzi,tāpēc tu tāds jobnutijs jo tev sašaurināti asinsvadi,neņem ļaunā,alkohols paplašina asinsvadus,veselībai tas nāk par labu.Pieļauju iespēju kad tu savā Golfā ātrāk noliksi karoti nekā pievils tava sirds.Nekā personīga,tikai fakti.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Mhm, nāk par labu. Es patlaban strādāju darbavietā kur diezgan daudziem ir paplašināti asinsvadi - nē, paldies, man labāk patīk sašaurināti

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
1 0 Atbildēt

Parastas slotiņas, vai tad nē? Tīra jau tādas ļoti labi. Galvenais - kalpo ilgāk (mana pieredze). Bosch ir tas naudas vērtas.

Guzis Reģ.: 23.08.2006
1 0 Atbildēt

Nekādu jēgu no Bosch nesaskatīju. Pārgāju uz Valeo.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
1 0 Atbildēt

Pilnīgi piekrītu,tikai sūdus no Bosch izstradājumiem gadījies nopirkt un tās ir slotiņas kā arī aķi.

Boscham gribēju pateikt:Nu nelien tanī lauciņā kurā tu neko nerubī,ražo savu elektroniku un neblamē savu zīmolu ražojot rokas instumentus,nekad tu nepārspļausi Hilti un Milwaukee.Karcheram tu arī sūkāsi visu mūžu.Godīgi sakot nesaprotu,kuram idiotam no Bosch ienāca prātā ražot otršķiras preces,nu gluži kā Maksimas riepas,pilnīgs pofigisms uz savas firmas tēlu,nespēju to sagremot.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Mēesli bija tās parastās boš slotas.Sakarā tieši ar pozitīvu boša bezrāmja slotu pieredzi uz otra auto,šoruden uzliku viņas arī uz sava.Un liekas ka ir vislabākās no jebkad redzētajām.Pilnīgi bez skaņas, tīra kā ar žileti.Turklāt vel ka biezas un labi izskatās. Es pēc dusmīgas jaašanās tieši ar visādu atpazīstamu marku marku tiem bezrāmja suudiem kādus beidzamos 6g tiku lietojis tikai un vienīgi dīlerī pirktas oem.Manā gadijumā pzdekonomija tagd ir veseli 20,- Lai iet visi viņi oem/drst ;P

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 0 Atbildēt

Riepām gaisu arī vajag nomainīt uz ziemu. Vēlams pie oficiālā dīlera.

...bet ja nopietni - tad autoražotāju vēlme saražot specslotas saviem modeļiem (Škoda Yeti konkrēti) man izbojāja braucienu sniegā, naktī, kad pēkšņi slotiņai sadalījās gumija. Protams, tuvējā benzīntankā tādu nav, protams, slotām dažādi garumi (un laikam leņķi arī kātiem), tā ka blakussēdētāja slotu šofera pusē uzlikt nevar.

Polim (vai čeham) par lielu brīnumu benzīntanka kafenē uz galda mēģināju no tikko nopirktās universālās slotas gumijas pārlikt uz OEM škodas slotu. Izdevās gan neiegriezt pirkstā, gan šā tā slotiņu sataisīt. Bet ja tā gadītos manai māmiņai, kas ar to auto ikdienā brauc?

Krokodils Reģ.: 29.06.2017
2 1 Atbildēt

Nu es pēc pieredzes ar slotām varu teikt tā pie mums viņam ir nostavejušas un draņķīgas, tāpēc labāk pirkt lētās nekā dārgās.

Reiz nenožīdojos un iegādājos bosch nepagāja vasara, kā sāka mest švīkas. Notīri to gumiju, zin kā moš kādi sūdi sakrājušies, uz dienu tik palīdz un atkal... skaidrs metamas ārā.

Nopērkot hondu arī domāju, palutināšu un nopirkšu 'labas' slotas ieeju ck izmetu 30€ par bosch aerotwin. Paiet nedēļa un met pilnīgi lielas peļķes. notīru ar spirtu to gumiju, met mazāk bet still MET.. jaunām slotām. I mean wtf?!?? Izmēri visi pareizie...

Eju atpakaļ uz veici, viņi saka ka pieņemt atpakaļ nevar jo nav fizisku ražošanas defektu. Tā nu izmetu misenē.

Kopš šīs pieredzes pērku 'lētās' slotas kkādā mahimā vai rimi kad ir autoprecēm atlaide pa 2/3€ gab... un tās stabili tīra normāli, mainu reizi 3, 4mēn. Sanāk lētak nekā pirkt brendinieces.

Nē nu šikās gan jau nav sliktas, ja var uztrāpīt uz svaigām... a pie mums 90% plauktos piejamas ir gadu, divus vai pat trīs nostāvējušas sazin kādās 100un1 loģistikas noliktavās, kur tā gumija jau sen sačokurojusies.

Laikam gan tās 'zieminieces' vairāk domātas kādiem ziemeļīgākiem reģioniem, kur ziema ar biezu sniegu un salu turas vismaz 3-4 mēn, nevis kā pie mums decembrī -3 un slapjdraņķis, Janvārī -20, februārī atkal -3 un Marts jau klāt ar pavasara iestāšanos!

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

Krogodils

Intresanti . Iespējams mans gadījums . Es gan pēdējos gados mainīju pie dīlera . Nezinu kuras cenu kategorijas šis iepircis . Diezgan ticami ,ka tādi "sliņķi"" kā es ir pamaz un arī dīlerim tās slotiņas iestāvas

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

"Tāpat kā līdz šim, noteikumi noteiks kārtību, kādā tiek veiktas transportlīdzekļu pārbaudes uz ceļiem. Ja Latvijā reģistrētam transportlīdzeklim piešķirs 2.vērtējumu, tiks anulēta esošā atļauja piedalīties ceļu satiksmē, noņemta tehniskās apskates uzlīme un dota pagaidu atļauja."

Starp citu, uz ceļa 2. vērtējumu var piešķirt arī par atplīsušu loga slotiņas gumiju vadītāja pusē.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Vēlreiz.Te tagad ir cilvēkam no malas tāda kā nesaprotama info.Ir 2 veidu slotas- tās, kuras ir ar "tradicionālo" karkasu

--A-A----A-A-- pa kuru braukā 2 metāla sliedēs iespiesta gumija un ir bezkorpusa slota ----------- , pa kuru nekas nebraukā un metāla sliedes kopā ar tīrošo gumiju ir noslēptas/iekausētas ārējajā gumijās spoilerī.Tradicionālo slotu problēma ir 1kārt tas gumijas turētāja materiāls- plastmasa vienmēr ir pilniigs suuds,kurš klakšķ un vibrē un nepieguļ un utt.Turpretim bezkorpusa slotai ir pofig, tur tikai jautājums par pašu gumijas kvalitāti.Tās bezkorpusu slotas NAV tās, ko te perk Rimi par 2-3eur/gab.Viņas ir pietiekami sdārgas, lai pie vajadzības tādas lietot, tur kko xuexperimentētu un par 4eur lētāk pirktu, lai izmest miskastē un uz pusi ātrākā laikā.

Un kad runājam par pliku gumijas nomaiņu, ir jāpasakatās kādā stāvoklī tas karkass, kurā tu viņu taisies bāzt.Ja tas ir plastmasas, tur vienotrreiz pat her ko iebāzīsi.Vecs korpuss mēdz klakšķēt un vibrēt un ir ārā metams. Un vēl netīrīšanas gadījumos no svara ir pats pievadmehānisma stāvoklis.Daudziem auto ir kritiska tā vieta, kur pats tas stiklatīrītāja kāta stiprinājums nāk ārā no mašīnas korpusa. Tur vajadzīgs ir pārlasīt un iesmērēt, pretējā gadījumā tur tas viss ir sažuvis un izdilis un tādā gadijumā pat ar labu/jaunu slotu fig ko sapratīsi ,kapc viņa tev ne īpaši labi uzvedas.Ja tā vieta, kura grozās, ir izdilusi, pieķepusi un korodējusi- slotu mehānisma motors strādās ar pastiprinātu jaudu, karsīs,vibrēs un kamēr beigās ieklemmēs kādā vienā punktā.Vismaz kādu "uzlabotu" wd40 tur ik pa laikam uzpūst, ja ne uz ko citu nav laika un iespēju.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Ceturtdien izdomāju ka golfam vajag beidzot jaunu pasažiera slotu. Alga piektdien, pirms tās vēl golfa topošajam motoram jānopērk sveces, dārgu slotu negribas pirkt. Ieeju depo, skatos - lētā 77 centi, dārgās četrarpus un uz augšu, nu wtf, kur ir vidusceļš? Paņēmu lēto, bet jau uzlikšanas brīdī sapratu ka sūds, gumija ļengana, tāpēc veco paturēju. Paskatījos benzīntankos - tur slotas maksā 5-7 eiras - es, protams, skatos uz saviem 40 centimetriem, un nevis garajiem zobeniem Pilnīgi gribas nopirkt divas dažādas dārgās slotas, vienā piegājienā uzlikt, piefiksēt datumu un nobraukumu, un skatīties kas ilgāk davelk.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti