Kārtot: Augošā secībā
1 2
opelis 18.03.2024 19:32

WALA rakstīja: Es tik nesaprotu, ja tā gribas skriet, tad kur problēmas noslēpt VNZ ...  Es tīri izklaides pēc reizēm mēdzu paskriet blakus kraviniekam lai noslēptos, pat jau caurmērā esmu radaram ļoooti neintersants ... 

P.S. vienkārši izklaidējos lai kaut kā pārtrauktu vienmuļu ~100km/h braucienu, kad sāk dzīt miegu virsū ...

No LV rajona centra (ar V sākas nosaukums) dzīves , gan gadus desmit jau atpakaļ.  Pilsētā noliek pārvietojamo fotoradaru, jaunekļi noslēdz derības - laiž viens pēc otra garām, kuram atnāks mazākais ātrums, tas apmaksā visiem sodu. Pārsimt metrus aiz fotoradara stāv ekipāža un visiem gonščikiem izsniedz papildus rēķinus.

opelis 18.03.2024 19:24

topinamburs rakstīja:

Volx rakstīja: A kāpēc visi( daudzi) noliedz kara nepieciešamību? Nu, piemēram, Brēmanis?

Brēmanis, saki?

Pirms kādu klausīties, par viņu der painteresēties, kas tas par fruktu. 

rebaltica.lv/2021/11/par-valsts-lidzeklu-piesavinasanos-apsudzetais-bijusais-diplomats/

Ne tikai valsti apzaga. Zinu vismaz divus uzņēmumus ar LV mērogam palieliem apgrozījumiem, kuriem , būdams valsts diplomāts, "palīdzēja" iegūt pasūtījumus World Expo būvniecībā Dubajā. Rezultātā krietns cipars tika izkrāpts (ar sešām nullēm vismaz). Bet nu karma nav muļķe, lai tik gaida.

opelis 18.03.2024 19:11

650 rakstīja: Atdevi pēc 315kkm bezproblēm kalpojušu darba auto- nu tak neba jau šrotā atdevi.Vislabākais auto- darbaauto. Bet ja būtu atdevis jau pie 215k un to beidzamo sotaku bez problēmām būtu norullējis kāds "tas Lohs" (kurš būtu nopircis nolietotu lūūzni ar nepieklājīgiem 215k)?

Atdevu firmas autoparkā, brauks kāds jaunais kolēģis. Pats saņēmu salonā Škoda Karoq ar 28km uz odometra.

opelis 16.03.2024 17:38

GTD2 rakstīja:

mefisto rakstīja:

GTD2 rakstīja: Nu jūs par daudz baidāt, wag 2.0tdi  dzinejs ir labākais, kas viniem ir, Ar nelielām izmaiņām tiek ražots no 2012 gada.  Ir ar un bez adblue. tiek uzstaditi Audim vw, škodās , seatos. Pašam  ar tādu motoru iepriekšējai mašīnai kad pārdevu bija pāri 500tūkst km, vienīgā problēma bija jamaina EGR vārsts. Esošai 2015 gada mašīnai ir 250 tūkst nobrraukums, vispar nav bijušas nekādas problēmas ar dzinēju neskaitot vienu dačiku garantijas laikā. Pieļauju ,ka ar šādiem dzinējiem pie mums ir vispār vissvairāk auto. Lielākā problēma ,ka lielākā daļa ar šiem motoriem ,kā ar dīzeļiem tiek ievestas ar sagrozītoem odometriem un ir nobraukuši paŗi par 300tūkst. Ja pērk tādu ar 200tūkst un mazāku nobraukumu nekādu problēmu nevajadzētu būt, Protams ar jaunu auto var visādi būt, kr nu vēl lietotu,ja nezini ko iepriekšējie sadarījuši

Ar DPF problēmas nebija?

nē nebija, ja ar dzinēju viss kārtībā, ar sprauslām. turbīnu. nelej nekādu kreiso degvielu, strādā izdedzināšanas process un nebrauc īsos gabalus tikai pa pilsētu, dpf vajadzētu kalpot bez problēmām. Parasti dpf aizsērēšanai ir kāda ar blakus apstākļiem saistīta problēma.

Pirms nedēļas atdevu iepriekšējo darba auto - Škoda Yeti ar 2,0 TDI 110kW 4x4 2016.g. Nobraucu 315 t.km. Dzinēja vienīgais remonts - pa garantiju ap 100 t.km nomainīja sprauslas, it kā degviela esot vainīga bijusi (lietots tikai Statoil/Circle dīzelis). Par dzinēju neviena slikta vārda nevaru teikt. Apkopes ik pēc 15000km, motora pārsegu atvērt vajadzēja tikai logu šķidruma papildināšanai. Par DPF ne reizi pat iedomāties nevajadzēja, nobraukums dienā virs simtiņa.

opelis 11.03.2024 20:39

Topika autoram - lietots Audi ir dikti līdzīgs lietotam BMW - uzturēšanā afigenna dārgs. Pašam ir bijis. Pat vairākas reizes.

opelis 11.03.2024 20:34

Ok. Būsim korekti - 26300 Eur Ambition versijā.

opelis 11.03.2024 20:13

Es tur reāli stundu nostāvēju, kā inetā man pareģoja. Vietējo busu nav kā šķiras.

opelis 11.03.2024 20:09

GTD2 rakstīja: tik traki nav, 19 gada var atrast nenojātu, jarēķinās, ka cena nenojātam ap 25 tūkst. Droši vien labāk 2.0 dīzeli,

5 gadi vecs hlams ar nezināmu nobraukumu maksā 25k, kamēr jauna Oktavia 26k

opelis 10.03.2024 21:51

1.martā pēkšņi atrados Saulkrastu pagasta teritorijā. Apskatos vivi , atrodu tuvāko pieturu Pabaži un skumjā noskaņojumā pusstundu eju uz šo pieturu. Izrādās - pietura slēgta, jo pārbūvē peronus, vivi skrien garām. Uzstādītajā info planšetē norādīts, ka uz Rīgu vari tikt no puskilometra attālajā autobusa pieturā. Aizkātojot uz norādīto pieturpunktu , redzu, ka tuvākais autobuss būs (varbūt) pēc stundas. Kāpēc nahren nevar kādu info ielikt vivi.lv?

opelis 29.02.2024 20:37

Šodien no zinoša kadra dzirdēju šādu versiju: naudas devējam piegriezies, ka mūsu bāleliņi visu kavē, visur shēmo un piedevām būvē ne to, kas bijis jābūvē vispirms. Par cik objekts saistīts ar militārajiem pārvadājumiem, vispirms jābūvē pamattrase - no Warszaw līdz Tallinn. Tagad esot dots rīkojums būvēt pamattrasi apejot Rīgu - respektīvi Rīgas stacija jābūvē rapša laukā pie Salaspils.

opelis 08.02.2024 22:00

Pats ar savu auto esmu bijis NOR. Prāmis no/uz Tallinas līdz Stokholmai. NOR viesnīcas dārgas un sūdīgas, pārtika arī. Braucu pa Jāņiem, nepārtraukti gāza lietus, pa Troļļu sienas serpantīniem nobraucu, tos īsti pat nepiefiksējot, jo redzamība bija līdz priekšā braucošā auto bamperim. Bet bezlietus brīžos - daba ļoti skaista. Auto , teltīs un kemperos var nakšņot visur. Pēdējās tendences skandināvu prāmjos - www.delfi.lv/life/56010800/notikumi/120000341/parsimts-svingeru-saboja-atputu-kruiza-kugi-silja-symphony

opelis 06.02.2024 20:37

ZZZZ rakstīja:

Man pirmās sievas vectēva brālis dienējis Latvijas armijā Litenē, tad 40.gadā, pēc Latvijas armijas oficieru apšaušanas, ar savu rotu iekļauts PSRS armijā. Sākoties vācu iebrukumam psrs teritorijā nokļuvis vācu gūstā un no turienes ticis uz Latvijas daļām vācu armijā, no kurienes, savukārt, nokļuva Kurzemē krievu gūstā. Rezultātā 10 gadi Sibīrijā lēģerī.

opelis 23.01.2024 18:47

Elektroauto es VARBŪT pirktu tikai tad, ja ar uzlādi vismaz 1000km nobraukt varētu..

Pagaidām ņemu jaunu dīzeli.

opelis 15.01.2024 17:57

Precīzi. Pats esmu braucis no Jēkabpils līdz Rīgas centram (Centrāltirgum) 1h15min ar kapeiku (pirmo žiguli). Tagad tas pats maršuts pie divām stundām un braucot uz noteikumu pārkāpšanas robežas. 

Pieredze, kas tajos laikos gūta ar auto bez jebkādiem asistentiem, aizmugures piedziņu un ne visiem bremzējošiem riteņiem, ir nodrošinājusi to, ka esmu nobraucis pāris miljonus km bez iekļūšanas avārijās. Bet situācijas ir bijušas...

opelis 15.01.2024 17:45

Krokodils rakstīja: Vispār interesants mums tas likuma pants - antiradarus un radara dedektorus izplatīt un privātpersonā brīvi drīkst pirkt(jebšu nav nekas nelikumīgs), bet izmantot ceļu satiksmē nedrīkst un tā ir pretlikumīga darbība.

Tad vai nu aizliedz vai atļauj! 😂 Ķip tagad uz papīra sanāk, tas kurš gribēs, pirks antiradaru lai tikai smuki mājā kastīti ar mantiņu uz plauktiņa noliktu? ....

 Vai vienkarsi pie lēmēju redzes lokā ir kārtejie savējie kuriem ir labs šo mantiņu bizness un nevar jau savējos uzmest.... (īpaši, ka lēmēji saņem aploksnītē kādus regularus labumiņus) lai atstāj esošo likumdošanu kā ir...

Tas vienīgais iemesls, kāpēc joprojām likums nav normāli atrakstīts šai tēmai.

Pirkt šņabi drīkst esot pie stūres, dzert nedrīkst...

opelis 26.10.2023 21:19

Situācija pusotru gadu atpakaļ. Man darbinieks kādus gadus atpakaļ ielīdis ātrajos kredītos - pamatsumma 6k, proči 12k. Strādājot LV ar algu 1000 mēnesī uz rokas, krīta summa tikai aug, jo iemaksātie pārsimt eur dzēš procentus, kas dubultā pieaug līdz nākošajai iespējai kkaut ko maksāt. 

Aizbrauca krieviņš uz NOR ķidāt lašus uz 8 mēnešiem. Tagad ir atpakaļ, bez krītiem un priecīgs strādā par 1200 uz rokas.

opelis 16.10.2023 20:23

Novērojums piektdienā Cirklē Jēkabpilī. Trīs uzpildes stabi, katram abās pusēs, tātad seši uzpildes punkti. Kamēr pildos, skatos - četros punktos stāv auto, kuri nepildās, vienkārši aizgājuši pēc kafijas vai pačurāt. Trim no stāvošajiem degvielas uzpildes tvertnes lūka vispār otrā pusē... Ceturtais vispār elektro auto... Tajā pašā laikā stāv rinda un gaida, kad visi pačurās...

opelis 16.10.2023 19:54

msh rakstīja: Vakardien atcerējos Sliņķa pasakas par to, cik pseidodžipi esot ērti cilvēkiem kam ir kustību problēmas Kādu laiciņu atpakaļ mana vecmāte nokrita, sasita gūžu un tagad knapi spēj paiet - vakar bija jābrauc uz vienu ģimenes pasācienu, braucu gan es, gan mans brālēns ar savu jauno Rāvējslēdzēju - vecmāti, protams, vedu es, jo rāvējslēdzējā viņa ierāpties nespētu, kamēr golfs ir pareizajā augstumā. Bet nekas, atnāks Sliņķis un sāks stāstīt cik ērti cilvēkiem ar sāpošām kājām vai mugurām rāpties iekšā augstos mašīnu izstrādājumos...

Vecmāte - tas ir cilvēks, kurš profesionāli pieņem dzemdības. Cienu ļaužus, kas šitā rūpējas par medicīnas personālu.

opelis 19.09.2023 10:53

imzz rakstīja: Kadirova nāves faktu nevarēšot noslēpt, jo pēc musulmaņu tradīcijām mironis jāapglabā ātri. Un Kadirovu klana godkārība neatļaus viņu aprakt kaut kur kā suni, no acīm nost, līdzīgi kā Prigožinu.

Attiecībā uz Čečenijas karu brīnumus neesot ko gaidīt, jo Čečenijā uzturoties 150 000 krievu karavīru, Čečenija esot "liela koncentrācijas nometne" un čečeni atceroties, ka abos karos izkauti pat līdz 30% čečenu.

Kaut kādu revolūciju Čečenijā un Kaukāzā vispār varot gaidīt tikai, ja krievu okupācijas spēki tiktu izvesti karam Ukrainā vai citam nolūkam. ( blogera Maikla Naki un viena intervēta čečena domas )

Nevajag čečenus novērtēt pārāk zemu. Kad dienēju padomju armijā, mums rotā bija viens jauniesauktais čečens. Atteicās mazgāt kazarmā grīdu, jo tas esot sieviešu darbs. Atteicās tik ilgi, kamēr pārējiem piegriezās un tie šo iekaustīja. Viņš viens savas pārliecības dēļ gāja pret 25-30 vecāka iesaukuma džekiem. Dabūja iekšās, bet grīdu tāpat nemazgāja. Dabūja pat tā, ka tika aizvests uz hospitāli. Kad atgriezās, sāka pa vienam izķert savus sitējus. Kad kādi trīs vai četri no tiem nonāca hospitālī ar dažāda veida miesas bojājumiem (ar tabureti pārsista galva, durtas brūces utt.) čečenu aizveda prom, ja pareizi atceros, tad laikam, uz psiheni. Garīgi traucēts gan viņš noteikti nebija.

opelis 30.01.2023 20:53

Sanāca nedēļas nogalē uz PL aizbraukt, līdz Varšavai. Diennakts gaišajā laikā uz ceļiem viss mierīgi. Tumsā satiku trīs treileru kolonnas ar tankiem, kas devās austrumu virzienā. Piedevām viena no tām devās nepārprotami LT virzienā. Pa dienu cauri Varšavai izgāja arī treileri ar bruņumašīnām (varētu būt Bradleys, bet neesmu spečuks).

Tā, ka lēmums par tankiem jau sen pieņemts un ir procesā, tagad tikai informē.

Ā, vēl šodien pa radio Šolca teikto dzirdēju - vācieši esot EU visvairāk piegādājuši tehniku un ieročus UA. Tas gan man dīvaini izklausījās.

opelis 18.01.2023 21:41

core rakstīja: Varbūt vēl neļaujot ledum veidoties?

Jā, laba doma. Lejam upē spirtiku, vižņi neveidojas. Nākošā problēma - kur likt visus tos, kas likteņupes ūdentiņu dzēruši. Jpilī atļurbeni deviņdesmito beigās nolikvidēja... Bet tūrisms piedzīvotu tāāādu uzplauksmi... Reinis (tas, kurš Nitišs) savai rumii viesnīcai vēl pāris stāvus varētu droši piebūvēt. Un tajos arī nākošie plūdi klāt netiks.

opelis 16.01.2023 18:21

opelis rakstīja: Jēkabpils gadījumā HES īsti nebūs pie vainas. Jau pagājušā gadsimta divdesmitajos un trīsdesmitajos te bija lieli plūdi. Tad Hesu nebija. Vižņi un ledus saštopējas vietās, ku Daugavas gultne ir sekla. Tas ir - pie Zeļķu tilta, aiz Pļaviņām un starp Sakas salu un Daugavsalu jēkabpilī. Risinājums būtu gultni padziļināt, bet pie Jēkabpils to grūti izdarīt, jo dolomīts apakšā. Aiz Pļaviņām varētu, jo tur no Pļaviņu dolomīta rūpnīcas jau krievu laikos ir iešļūcis daudz kubikmetru izsiju, ko bēra upes krastā. Kāpēc to nedara - laikam naudas nav un vispār pēc plūdiem liekas, ka nākošie būs jau nākošā pašvaldības sasaukuma laikā....

Jā un šoreiz lielais štopors sākās pie Pļaviņām un tagad ir cauri un aiz Jēkabpils aizvilcies.

opelis 16.01.2023 18:18

Jēkabpils gadījumā HES īsti nebūs pie vainas. Jau pagājušā gadsimta divdesmitajos un trīsdesmitajos te bija lieli plūdi. Tad Hesu nebija. Vižņi un ledus saštopējas vietās, ku Daugavas gultne ir sekla. Tas ir - pie Zeļķu tilta, aiz Pļaviņām un starp Sakas salu un Daugavsalu jēkabpilī. Risinājums būtu gultni padziļināt, bet pie Jēkabpils to grūti izdarīt, jo dolomīts apakšā. Aiz Pļaviņām varētu, jo tur no Pļaviņu dolomīta rūpnīcas jau krievu laikos ir iešļūcis daudz kubikmetru izsiju, ko bēra upes krastā. Kāpēc to nedara - laikam naudas nav un vispār pēc plūdiem liekas, ka nākošie būs jau nākošā pašvaldības sasaukuma laikā....

opelis 04.12.2022 19:14

Man darbā džekam uz remonta laiku Peugeot 307 iedots. Servisā pati izsniedzēja to par Pežuku nosauca

opelis 04.12.2022 19:05

Uz aukstiem diskiem labāk nelietot, var pieraut. Pašam bija pirms divām nedēļām Polijā pirmie mīnusi piemānīja. No rīta stāvvietā pabraucu 10m un novilku roķeni, jo vajadzēja no mašīnas izkāpt. Piesala. Labi, ka netālu bija pazemas stāvvieta, aizšļūcu līdz tai, pēc pusstundas viss bija atkusis.

1 2

Lasītākie raksti

Jaunie raksti