Kārtot: Augošā secībā
1 2
JanJan 22.03.2024 13:30

Vai tad šis vēl ir baigi aktuāli? Manuprāt, lielajām bankām tās naudas parasti iet uzreiz LV ietvaros. Ok, ja tur sūta 20k, tad mošs cita runa. Vismaz, cik atceros kkādas pēdējās reizes, kad ir sūtītas summas kaut vai starp saviem kontiem dažādās bankās (līdz 10k), tad aiziet uzreiz.

JanJan 19.03.2024 20:45

Apvienība Jaunlatvieši

JanJan 19.03.2024 12:51

Volx rakstīja:

topinamburs rakstīja:

Volx rakstīja: A kāpēc visi( daudzi) noliedz kara nepieciešamību? Nu, piemēram, Brēmanis?

Brēmanis, saki?

Pirms kādu klausīties, par viņu der painteresēties, kas tas par fruktu. 

rebaltica.lv/2021/11/par-valsts-lidzeklu-piesavinasanos-apsudzetais-bijusais-diplomats/

Es prasu - kāpēc tāda kara fobija no viņa?

Dažādi aspekti:

1) Tīra politika - ja Tu esi opozīcijā (t.sk. neesi ievēlēts Saeimā), tad Tu bļauj cik slikti ir valstī un cik slikti pie varas esošie visu dara. Attiecīgi, ja Latvija kā valsts ieņem pozīciju, ka Krievija nevar būt mūsu draugs, Krievija ir bīstama un mums ir jādomā par potenciālajiem nākotnes scenārijiem un jāgatavojas sliktākajam, tad opozīcijas galvenā mantra būs pretējais - Valsts un pie varas esošie nezina ko dara, tā ir tikai panikas sēšana, būtu labāk algas ārstiem pacēluši un pensijas palielinājuši, nevis tērējuši naudu armijai utt utt.

2) Visādi Gobzemi, Brēmaņi u.c. ir no tāda alternatīvā loka, kur dominēs visādas tēzes par to, ka pie kara vainīga ir ASV, žīdu masoni valda pār pasauli, nevienam nav neparko teikšana, jo visas pavēles nāk no augšas utml. teksti. Attiecīgi uz karu arī līdzīgi, ka speciāli uztaisīja karu Ukrainā, tagad grib uztaisīt karu arī citās valstīs, jo tā varēs nopelnīt. Cilvēkiem patīk sazvērestības teorijas un šie kadri ir izteikti piemēri.

JanJan 27.02.2024 13:19

Aaa, pareizi. Par šādām piemirsu, jo man pašam vienmēr bijušas ar caurumiem. Jauna/veca? Varbūt vnk savu nokalpojusi?

JanJan 27.02.2024 13:12

Nekad mūžā man josta nav vērusies vaļā. Ko Tu ar to dari?

Par bikšturiem - neesmu lietojis, bet radies iespaids, ka labs pielietojums būtu aktīvai atpūtai vai fiziskam darbam. Ne velti, piemēram, velo braucējiem bikses bieži ir ar lencēm, kas pāri pleciem. Ok, tie nav bikšturi klasistkā izpratnē, bet funkcionalitāte jau tā pati pēc būtības. Skatos vienu youtuberi, kam saturs ir par pārgājieniem, viņš tur būvē mežā/sniegā naktsmītnes utml. un vienmēr ir ar bikšturiem, liekas, ka tas palīdz. Bet nu beigu beigās katram savas preferences.

JanJan 21.01.2024 13:54

Pag, pag. Konkrētais auto nomas kantoris aprāvās ne jau uz to, ka cilvēkiem nepatīk vai čakars. Viņiem bija tīri finansiāls aplauziens:

1) elektro auto pašlaik pamatīgi krīt vērtība;

2) lai kā visi fani stāstīju, ka elektro auto nekas nav jāromentē utml - hertz konkrēti pateica, ka viņiem remonti vidēji sanāk dārgāki nekā benzīnniekam (iespējams teslas faktors);

3) apdrošināšanas izmaksas iet kosmosā, jo apdrošinātāji un servisi nezina ko darīt ar auto pēc avārijām un to baterijām.

Viņu secinājums bija vienkārš - ja gribi taisīt PR utml, tad piedāvā nomā elektroauto, ja gribi taisīt biznesu un nopelnīt, tad lieto benzīnniekus (vai varbūt hibrīdus).

JanJan 21.01.2024 13:49

Nu ja dzīvo jaunajā projektā, tad vēl var kaut ko sabīdīt ar lādēšanu. Bet citādāk nja, bez privātmājas čābīgi.

JanJan 30.12.2023 17:28

Nez, kaut kā rodas sajūta, ka pat tas neko nemainīs. Dzīvo, kā dzīvo. Tas kurš sūdos dzīvo, tam ar laiku paliek silti un smaku ar vairs nejūt...

JanJan 22.12.2023 18:57

Nezinu kā šobrīd ir, bet brīdī, kad iznāca, tad tas dalījums bija t-cross = polo, t-rock = golfs.

JanJan 17.12.2023 13:37

Man liekas, ka tur daļēji arī ražotāju feileris. Cik var saprast diagnostificēt vai baterijai viss kārtībā ir problēmas un pašas baterijas visbiežāk arī ir no sērijas - vai nu maini visu paku vai noraksti auto.

Jā, gan jau kkāda modulāra pieeja būtu dārgāka up front, bet vai tur atkal neatsistu atpakaļ nākotnē?

JanJan 17.12.2023 13:34

Par to aktīvo auto norakstīšanu dzirdēts daudz kur - ASV, Kanādā, UK, Austrālijā. Sajūta, ka apdrošinātāji/dīlerservisi raustās, ka vot vienā gadījumā kaut kas nelabs notiks.

Interesanti kā LV ar šo? Vai aktīvi noraksta vai nē? Skaidrs, ja liela avārija un baterija viennozīmīģi sabojāta, tad jau cits stāsts, bet kā ar vidējām avārijām, kur varētu arī nebūt bojājumi?

JanJan 17.12.2023 13:31

Nu tur daļēji varētu būt kkādas paniskas bailes no tiesvedībām tāpēc drošs paliek nedrošs uzreiz saka, ka jāmaina baterija, kas praksē var nozīmēt auto norakstīšanu. Nu tas no sērijas, ka vienā no 10000 gadījumiem kaut kas notiks un nedod dies kāda māja nodegs vai kas tāds.

Acīmredzot ražotāji nav pietiekami jēdzīgi uztaisījuši to visu sistēmu, lai varētu pietiekami droši diagnostificēt un svarīgākais remontēt baterijas - piemēram, nomanīt nelielu daļu, nevis pilnīģi visu bloku.

Diemžēl šobrīd early adopters ir kā beta testeri, kas attiecīgi arī maksās arī saviem maciņiem par remontiem, dārgāku apdrošināšanu utml.

JanJan 29.11.2023 16:19

Kopumā atbalstu, bet šķiet, ka vajadzētu vairāk koncentrēties tieši uz pilsētas braukšanu un atkārtotiem pārkāpējiem.

Uz šosejas, ņemot vērā apdzīšanu utml. tie +30 arī var nemaz nebūt tik daudz. Par +30 pilsētā nav divu domu, tas ir nopietns pārkāpums ar potenciāli smagām sekām.

JanJan 28.10.2023 1:34

Tak dzīvo savos pāķos kā gribi, nepis citiem smadzeni ar saviem dumajiem spriedelējumiem.

JanJan 27.10.2023 13:29

Diemžēl kā parasti pierādās vecā atziņa, ka labākais veids kā dabūt algas pielikumu ir mainīt darbu. Un tas izskatās, ka ir visur, vienalga privātais vai valsts sektors, biroja darbs vai kaut kas praktisks.

Mums darbā pirms kāda laika ilgadējais kolēģis gāja prom, tad no priekšnieces ar skaneja tādi tipiskie inerto negribīgo komentāri "Nu kur tad tu iesi? Vai tad citur būs labāk? Mums jau normāli maksā, citur nebūs vairāk!" Tā priekšniece tur strādā man liekas kkādus 20 gadus jau, ja ne vairāk.

Vecajā darbā atkal atceros gadījumu, kur bija situācija, ka kolēģe kkad drusku pēc krīzes aizgāja dekrētā, kad nāca atpakaļ viņai bija mazākā alga starp kolēģiem, viņa tur ilgstoši cīnījās par šito. Traģikomiskāk bija tas, ka tur dažs labs universitātes beidzējs bez darba pieredzes atnāca strādāt par lielāku algu. Par laimi vienā brīdī mums uzradās viens tāds aktīvāks priekšnieks, kolēģe viņam pateica, ka viņa raksta atlūgumu, jo alga ir neadekvāti zema. Jaunais priekšnieks saprata, ka sūdi ir un šitais jautājums nav laikus risināts - viss tika nokārtots un algas pielikums tika sakārtots 1-2 dienu laikā. Bet nu tas ir sviests, ka cilvēkam vairāku gadu garumā jāiet lūgties algas pielikumu, jo alga ir pa kārtu zemāks kā citiem.

JanJan 27.10.2023 12:33

Nu par to čali, kas uztaisa savu firmu un sāk pelnīt vairāk - forši, malacis, bet nu drusku arī izklausās no sērijas, ka vecajā firmā īpašniekam arī paliela apetīte bij. 

Ja jau tagad var pirkt ārpakalpojumu par lielāku cenu, tad jau droši vien varētu arī atrast līdzekļus tam štata darbiniekam samaksāt vairāk, ne?

JanJan 27.10.2023 12:30

Vajag, bet baidās kredītu ņemt. Es saprotu, ka daudzi no šejieniešiem savā bērnībā ir dzīvojuši pat 6 vai vairāk cilvēki 3 istabās (es arī viens no tiem), bet nu pēc mūsdienu standartiem un dzīves līmeņa prasītos tomēr atsevišķas guļamistabas. Ja ir ģimene ar diviem bērniem, tad tomēr prasās 3 izolētas guļamistabas. Nu kamēr bērni mazi var vēl iztikt, bet, kad nāk pusaudžu gadi, it īpaši, ja ir gan puika, gan meitene... Nu optimāli būtu atsevišķas guļamistabas.

JanJan 27.10.2023 11:49

Nu tak gan Putins, gan Lukašenko jau 10 gadus visu laiku slimojot un taisoties mirt. Nu jā, vienā brīdī jau nomirs, bet nu cik tādām baumām var ticēt...

JanJan 27.10.2023 11:46

Vispār tas ir labi, ka projekta vadītāji paši rubī fišku, māk to izdarīt un arī dara. Tas tik vēl trūka, lai vadītājs nerubī, kas un kā praksē darāms, tad auzas garantētas...

Bet vai šeit daļēji nav arī naudas jautājums? Nu tādā ziņā, ka, lai projekta vadītājam nebūtu vajadzības pašam pa nakti vilkt vadus, tam pakalpojumam vajadzētu būt pa kārtu dārgākam, bet tad atkal zaudē citiem, kas sola izdarīt lētāk?

JanJan 27.10.2023 9:39

iciks rakstīja:

MMX rakstīja:

ZZZZ rakstīja: Diemžēl īstenība tāda, ka patreiz 28% kredītņēmēji ir nespējīgi turpināt maksāt kredītu...Čemodāns stacija.

Šeit ir jautājums vai problēma ir tikai dumjos kredītņēmējos, vai arī faktā, ka tās algas tiem kredītņēmējiem neaug atbilstoši inflācijai. Pieļauju ka daļa tāpat nonāks līdz čemodānam->lidosta, jo ja cilvēks redz, ka viņa ieņēmumi ilgākā laika posmā neaug līdzi izdevumiem, darba iespēju arī nav tā ka čupām un mājoklis kura dēļ viņš ir kaplējis pa 10-12h dienā kļūst nepavelkams, tad lēmums doties prom ir diezgan loģisks. 

Es šobrīd savā nozarē noskatos, ka vidēja līmeņa inženieri un vadītāji, saprotot, ka vadība viņus brutāli izmanto un hipotekārais jaunajā projektā nav tā vērts, vienkārši dodas strādāt uz ārzemēm. Par šo vienreiz diskutēju ar savu firmas vadītāju, bet viņš pie savas 3k+ Eur uz rokas īsti neiebrauca kāpēc viņa paša uzņēmuma darbinieki tā dara. Lieki teikt, ka būvniecība jau šobrīd ir palieli darbinieku iztrūkumi un darbinieku kvalitāte ir ievērojami kritusies.

Izteikšos pietiekami tieši - manuprāt, liela daļa cilvēku ir nespējīga rīkoties ar naudu un tas rada problēmas.

Cilvēkiem ar pietiekami normālām algām jāgaida kārtējā algas diena, lai nopirktu kādu nieku. Kad noskaidro, ka šim cilvēkam nav ne kredītu, nav ne dārgi uzturamu slimu radinieku vai citu analogu tēriņu, tad nevari saprast - kā tas nākas?

Ja alga netiek līdzi inflācijai, tas nav forši, bet kredītu ņemot tomēr būtu jārēķinās, ka tas ir ilgtermiņa pasākums. Var būt krīzes, var gadīties kāda veselības ķibele vai tamlīdzīgi, attiecīgi jārēķinās, ka šim maksājumam būtu jābūt tādam, lai tam pieaugot varētu to slogu vilkt.

Bet nu vienam otram noteikti ir gan nekustamais īpašums krītā, auto krītā, visai ģimenei telefoni krītā un vēl ceļojums uz Ēģipti un kopā tie % ir jau lieli. Ja vēl pieaug, tad ir auzas.

Saprotu, ka skaisti dzīvot visi grib, bet varbūt derētu apdomāt, vai tiešām kuram  katram tagad vajag 2stāvu māju ar visu to labāko.

Piekrītu - pratība un domāšana katram būtiski atšķiras. Daži piemēri:

1) man iepriekšējā darba vietā bija kolēģis, pēc izglītības ekonomists, strādājis savu laik arī pie kredītu izsniegšanas. Galva strādā. Bet nu viņš ir viens no tiem cilvēkiem, kuriem VIENMĒR ir par maz, vienmēr sūdzas, ka naudas nav. Tu viņam vari pielikt +1k eur pie algas, viņš tāpat sūdzēsies, ka uz mēneša beigām jāsāk taupīt. Viņš atradīs veidus kā to naudu notriekt un tāpat sūdzēsies, ka par maz maksā.

2) Man radiniece ar vīru ir ultra piesardzīga uz kredītiem, viņiem ir īpašumā trīsistabu sērijveida dzīvoklis, kredītu nav. To savulaik pirka pa iekrājumiem un tur aizņēmās no radiniekiem naudu bez procentiem. Tā kā ir 2 bērni, prasītos kaut kas lielāks un gribētos jau arī kaut ko labāku. Pa laikam viņi kaut ko skatās, bet nu nekur tālāk arī nevirzās. Es vēl tagad atceros, ka viņa man pilnā nopietnībā pirms kādiem 8-9 gadiem teica, ka bērnudārzā viena cita mamma, kura strādājot bankā, esot teikusi, ka tūlīt būšot krīze un neko nevar pirkt. Tā nu viņa visus šos gadus sēž un neko nedara lietas labā. Tagad nesen ģimenes pasākumā izmeta apvainotā tonī frāzes, ka nu jā, jaunie projekti jau tikai turīgajiem, normāli cilvēki nevar atļauties. Tur jau tā lieta, ka pirms tiem 8-9 gadiem jaunie projekti bija kkur 1500 eur/m2? To viņi ar kredītu varēja atļauties, pārdodot savu esošo dzīvokli. Tagad pa 2,5k/m3, jā, visticamāk vairs īsti nevar atļauties... Protams, ka pēc fakta jau visi gudri (mani spriedelējumi), bet nu tā ir - piesardzīgais kaut ko mūžīgi gaida un visticamāk neko arī nesagaida...

JanJan 09.10.2023 15:51

Nebrīnītos, ja viņš tieši sāktu teikt, ka krusa vispār tāda aizdomīga lieta - jo kā tas var būt, ka ārā ir +8C, bet no gaisa nāk sasalis gabals lejā. Kaut kas tur nav, gan jau kaut kādi klimata ieroči...

JanJan 09.10.2023 13:50

Nu kaut vai tīri tie rakešu tūkstoši... Vai tad visu viņi tur šķūņos paši taisa? Tur ar jautājums no kurienes nāk nauda, detaļas utml.

Bet nu, tā kā Izraēlas aizsardzības ministrs pasludinājis pilnīgu blokādi, ka pat pārtiku un ūdeni nedrīkst ievest, tad liekas, ka Gazā draud pamatīgs slaktiņš un pamatīga humanitārā krīze ar badu, slimībām un visu pārējo (ja nu vienīgi ēģipte nesteigsies palīgā, jo viņiem jau arī neliela sauszemes robeža ir).

JanJan 09.10.2023 13:34

Wala, nu re, paši latvieši bieži vien grib dzīvot segregēti ārzemēs (UK dzirdēts, ka daudz kur tas pats). Un mēs no ziemeļniekiem vai britiem nemaz neesam tik atšķirīgi kultūrā, paražās, uzvedībā utml. Attiecīgi, ja uz Eiropu atbrauc āfrikānis, arābs vai pakistānietis, viņam atbraucot te ir pilnīgs kosmoss un nav brīnums, ka viņš labāk dzīvos pakistāņu komunā pēc saviem likumiem.

JanJan 09.10.2023 12:40

Jā, nav lielākā problēma, bet nu to galīgi nevar tā norakstīt, kā nebūtisku sīkumu. Nu diemžēl neiet tā integrācija un multikulturālisms tik labi, kā gribētos. Daudz Eiropā veidojas segregācija. Londonā briti ir aptuveni 30%, ir atsevišķas apkaimes gan Londonā, gan Birmingemā, kur 90% ir, piemēram, pakistānieši utml. Un tad ir jautājums vai cilvēks, kas atbrauc uz Eiropu ievācas dzīvot šādā vietā vispār integrējas? Valsts valstī. Un tur jau atkal sava reliģiskā un kulturālā specifika, kur lietas tiek kārtotas pēc savām paražām un ne obligāti pēc Eiropā pieņemtajiem likumiem un ierasto kārtību. Nu un nemaz nerunājot par potenciālu radikalizēties un labi slēpties savā komūnā. Teroraktos Eiropā labi parādījās, ka radikalizētie teroristi var ļoti labi slēpties attiecīgos rajonos, kur dominē savējie.

Nu, ja Tu būtu ebrejs, vai Tu justos droši, ka blakus kvartālā ielā līksmo un brauc auto kolonas ar palestīniešu karogiem priecājoties par to, ka mūzikas festivālā 200+ cilvēkus apšāva? Diezgan slimi un man arī būtu bailīgi.

JanJan 09.10.2023 10:14

Medijos diesko neredz (bija šķiet britu telegrāfā), bet daudz kur Eiropā musulmaņi svin uzbrukumus ielās. Sāk palikt tāds drusku nacionālās drošības jautājums kopskatā ar masveida imigrācijas politiku Eiropā...

1 2

Lasītākie raksti

Jaunie raksti