Ar kādiem graustiem Jūrmalā pārvadā cilvēkus? (+ foto) 33

 
21.jūlijs 2008 10:25

Ik gadu es apmeklēju Latviju un bieži uzturos Jūrmalā. Braucu ar sabiedrisko transportu. Braukt ar automašīnu Latvijā ir bīstami. Latvijā mašīnas zog. Ceļi ir ļoti sliktā stāvoklī. Vadītāju kultūras braukšana ir bīstama apkārtējiem. Bet ne jau par to ir stāsts.

Nosūtu jums fotogrāfijas, kuras gribēju nosūtīt Jūrmalas pilsētas domes vadītājiem, Satiksmes ministram A.Šlesera kungam, Saeimai. Bet kāda jēga tos viņiem sūtīt, ja visi pilsētas un valsts kungi un kundzes brauc ar dārgiem limuzīniem. Bet ja kāds tomēr iekāpj šādā autobusā, tad cenšas to nemanīt, noklusēt, jo izdevīgi būt padomēs un valdēs, saņemot lielas algas, bet neko nelemjot.



Palūkojaties uz šīm fotogrāfijām. Tās izdarītas 2008.gada 18.jūlijā, plkst. 16.20, Dubultos, Jūrmalā, autobusa maršruts Nr.8. Tajās redzams autobuss, kas dien dienā Jūrmalā pārvadā pasažierus, starp kuriem ir daudz bērni, veci ļaudis, arī invalīdi. Tas taču ir īsta grabaža, kuras vieta ir metāllūžņu pārstrādāšanas uzņēmumā. Bet ar tādu briesmoni jāstrādā autovadītājiem, jābrauc pasažieriem.



Autobusa iekšienes skats ir briesmīgs, jo vadītāja panele ir caurumos: trūkst kaut kādas mērierīces, rādītāji. Priekšējais vējstikls no labas un kreisas puses ir ieplaisājis, ar kaut kādiem melnumiem. Starp vadītāja kabīni un pasažieru salonu ievietotas kaut kādas dēļu  plāksnes, kuras pat nav izkrāsotas.



Braukt ar šādu autobusu ir bīstami un bail, jo tam ir tikai vienas iekāpšanas-izkāpšanas durvis. Ugunsgrēka vai kādā citā nelaimes gadījumā daudziem pasažieriem nebūs iespējas ātri to pamest.





Savukārt 19.jūlijā šī paša 8.maršruta, bet jau cits autobuss (arī baltā krāsā) plkst. 16.08. no Bulduriem uz Majoriem un tālāk uz Sloku pienāca Majoros plkst. 16.23. Jau pēc 100 nobrauktiem metriem autobuss apstājās un vadītājs palūdza visiem pasažieriem izkāpt no autobusa, jo tas esot salūzis. Tādējādi maršrutā Bulduri-Majori-Dubulti-Valteri-Sloka 2 autobusa vietā ar intervālu 1.stunda, palika kursēt tikai viens autobuss ar intervālu 2.stundas. Un tas notika Jūrmalā, Jomas ielas svētkos, kad simtiem cilvēku nespēja aizbraukt uz šiem svētkiem vai arī tika mājup. Invalīdi, veci cilvēki un ar maziem bērniem palika bez Jomas ielas svētku izpriecām vai arīdzan nespēja no tiek nokļūt mājup. Kas tos informēja par to, ka autobuss kursēs tikai ik pēc 2 stundām? Pie mums, Vācijā, nekavējoties tiktu nosūtīts cits autobuss vai vismaz informācija tiktu izkārta katrā pieturā. Te ciena katra cilvēka laiku un tiesības būt informētam. Latvijā gan šādas tiesības tikt informētam valsts un amatpersonas, diemžēl nepiekopj.

Vai Jūrmalas iedzīvotājiem, autobusa vadītājiem, Satiksmes ministram, pilsētas vadībai nav kauns? Ja bezatbildīgie uzņēmēji nespēj sakārtot uzņēmumu, lai tajā būtu pasažieriem droši autobusi, tad jāmeklē tādi, kas to spēs izdarīt. Varbūt uzaicināt uzņēmējus no citām valstīm, no Vācijas?

Ar labākiem novēlējumiem,

Bers Volfs (Ber Wolf) no Vācijas, pašreiz vēl Jūrmalā.
19/07/2008
 
33 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
260224. viesis 23.jūlijs 2008 23:00
1 0 Atbildēt

SHITAS IDJOTS ARII SHEIT NOPUBLICEEJIS??? ES TEV TAGAD IETEIKTU AUTOR CIENIITAIS IET UN PAKAARTIES! PASAULEE TAK NAV TAISNIIBAS... STULBAIS EMO...

P.S. KO TU INDIJAA..KIINAA.. UN DAUDZ KUR CITUR PASAULEE DARIITU IERAUDZIIJIS PIECDESMIT REIZES TRAGISKAAKUS EKSEMPLAARUS?? MANLIEKAS KA APDIR*TOS UZ VIETAS..

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti