Lasītājs: Mūzikas mīļotāji - pašnāvnieki 85

 
5.jūlijs 2010 0:00

Vasara. Daudzi izvēlējušies "ekoloģiskāko" transportlīdzekli - velosipēdu, lai tiktu līdz darbam, pludmalei vai kur citur.

<250>Tas ir jauki, ka cilvēki brauc ar velosipēdiem. Būtu vēl jaukāk, ja tie braucēji zinātu ne tikai savas tiesības, bet arī pienākumus. Būtu jauki, ja velosipēdisti zinātu, ka gājēju pārejas paredzētas tikai gājējiem, nevis pēkšņi uz zebras izlidojušiem velosipēdistiem (Velosipēds pāri gājēju pārejai ir jāstumj).

Bet tas jau viss ir "štrunts". Rīgas ielās parādījušies velo-muzo-kamikadzes. Tie ir velosipēdisti, kas brauc pa brauktuvi un kuriem viss ir "pofig". Kā tas var būt? Ļoti vienkārši - viņi braucot ar velosipēdu nodarbojas ar "neatliekamu lietu" - klausās mūziku savās austiņās.

Kā jums šķiet, vai velosipēdists, kurš klausās mūziku austiņās, jūt (dzird) situāciju sev apkārt? "Štrunts", ka viņš tā pakļauj pats sevi nāvīgam riskam, viņš pakļauj arī autovadītāju riskam (pēc negadījuma skaidroties, kāpēc tas noticis).

Velosipēdist! Noņem austiņas, kad brauc ar visneaizsargātāko transportlīdzekli! Klausies apkārt! Skaties apkārt! Iela nav izklaides klubs, kur būtu jāklausās mūzika!

Aicinu ceļu policiju sodīt ne tikai tos velosipēdistus, kas brauc reibumā, bet arī šos mūzikas kamikadzes!

iAuto lasītājs Miķelis

 
85 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
277723. viesis 30.jūnijs 2010 12:54
1 0 Atbildēt

Un galvenais lai autors izlēdz mašīnā mūziku un atver visus logus. Savādāk viņš neredz un nedzird nevienu apkārt. Vismaz tā no raksta sanāk. Ja jau māci kādu sāc ar sevi. Bet vispār ar velosipēdistiem ir problēma, nav velo celiņu vai paredzētu joslu un rezultāts ir tāds ka drosmīgie brauc pa ielu apdraudot sevi un kaitinot auto vadītājus, bet bailīgie un pacietīgie brauc pa trotuāriem kuri ne vienmēr ir bruacamā kvalitātē un lavierē starp gājējiem.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti