Lasītāju pieredze par saviem auto

Ford Mondeo 1.8 TD 1995 Novērtējums: 7
Savu pirmo traktoru (Mondeo izl. **.10.1995, hečbeks) iegādājos 2005. gada 3. augustā. Tā kā aiz muguras ir 30'000 km, tad nolēmu uzrakstīt par iespaidiem ar šo mašīnu. Diemžēl auto nav Ghia aprīkojums, bet no ekstrām ir elektriski regulējumi/apsildāmi spoģuļi, elektriski priekšējie logi, kondicionieris un protams ABS un apsildāms aizmugurējais stikls, kas nu jau kādu laiku nav vairs nekāda ekstra ;). Auto ir ērts arī garos pārbraucienos (man 1.91m), vienīgi, ka aizmugurē aiz vadītāja sēdekļa ir pamaz vietas, jo beņķis ir gandrīz līdz galam atbīdīts, bet kāds mazāka auguma tipiņš tur varētu justies visnotaļ omulīgi.
Kādus 10'000km auto negrabēja, bet tad arī parādījās pirmās ķibelītes:

1) Sāka grabēt bagāžnieka vāks - salaboju pats, nomainot pārmetināto atslēgu (5 Ls), un uzlīmējot mīkstu gumiju uz vāka pret "atbalsta klucīšiem", jo tie pa saviem 10 gadiem bija padiluši.

2)Sāka zust eļļas līmenis stūres pastiprinātājam un pie lielākas slodzes pārādījās čīkstēšana - tika pievilkts 1 hamuts un nospriegota siksna uz pastūzi. Tagad bez problēmām.

3)Nomainīju zobsiksnu, spriegotājruļļus, un vienu saļņiku (80 Ls).

4) Ziemas sākumā nomainīju priekšējās stabilizatoru atsaites (12 Ls).

5) Ziemā nobira priekšējā riteņa gultnis.

Uz šo brīdi ir jāmaina aizmugurē 4 bukses, jātīra bākas ventilācija un jāsataisa centrālā atslēga, kura sala/atkušņa periodā nomira.

Auto +
Salīdzinoši mīksta piekare, ekonomisks (vidējais 5.2 - 7.2 ziemā un tikai pa Rīgu), pietiekami ērts garāku ceļa posmu veikšanai, ietilpīgs, cinkota virsbūve, nav dārgs ekspluatācijā un arī zagļu iecinīta šī marka nav.

Auto -

Salona apdarē izmantotie amortizējošie polsterējumi izsēdušies, tāpēc tas sāk grabēt, bet ar to var cīnīties.

Lucas degvielas filtra korpus ar rokas pumpīti tika aizstāts, jo tas nespēja "zupu noturēt".

Saulē uzburbuļojušās logu gumijas un moldings.

Nolāpītie dzeltenie reflektori un lielais ceļu nodoklis (45 Ls)

Ja ir kādi jautājumi, tad uz priekšu, tas bija viss, kas tā momentā prātā bija. ;)
Mremo @ 15.marts 2006 0:00
Visi komentāri
 
ZZXX 15.marts 2006 20:21
0 0 Atbildēt

Tā vien šķiet,ka Fordiem ir vienas un tās pašas vainas. Par bākas ventilāciju-tas ir benzīnniekiem.Risinājums-parasti paņēmu urbīti ap 1mm diametrā un vnk vāciņā izurbu caurumiņu-viss notiekās. Par centrālo-arī man zem -10grādiem nestrādā divas durvis,bet kā ir siltāks tā atkal viss OK. p.s. pats braucu ar Transit.

Mremo 16.marts 2006 14:20
0 0 Atbildēt

Manam dīzeļauto tā ventilācija ir tik tālu ciet, ka braukāju ar nedaudz uzskrūvētu nevis aizkrūvētu bākas vāciņu, jo pretējā gadījumā bākā rodas tāds vakums, ka degvielas pumpim rodas problēmas sūknēt soļķi, kas izpaužās kā motora "guršana". p.s. tas gan pēc tāda garāka gabala.

316i 17.marts 2006 22:27
0 0 Atbildēt

o mai gaad,tik maz vainu????

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti