Lasītāju pieredze par saviem auto

Skoda Octavia II 2006 Novērtējums: 7
Uz Škodu aci metu jau pasen. Pirms kādiem četriem gadiem interesēja Fabia, vēlāk pirmā Octāvija. Tagad pirmo nopirkt vairs nevar ...... :)
Vienu mašīnu parasti lietoju ilgu laiku, pa kuru arī diezgan aprodu ar auto, līdz ar to savā jaunajā O2 meklēju līdzības +/- ar savu iepriekšējo - Opel Astra.
Lēmums iegādāt jaunu( labu, mazlietotu atrast neizdevās) auto un nomainīt jau trīs gadus īpašumā bijušo Astru sanāca samērā spontāni. No testa brauciena līdz auto iegādei pagāja divas dienas. Protams izskatīju arī citus variantus, bet izvērtējot cenu/manu apmierinātību nonācu pie sen apsvērtās Octāvijas. Ir noripināti pirmie 1500 km un ir nedaudz par ko padalīties.
DZINĒJS 1,9TD 105 ZS. Dinamika OK ! īstenībā nebiju uz to cerējis, salīdzinot ar Astras 2,0 16v(136zs) benzīnnieku dinamikas izjūta ir labāka. Ekonomisks, uzliekot kruīzi ārpuspilsētas uz 90km/h kompis rāda 4,4 l. No rīta iedarbinot aukstu auto un nobraucot 10km līdz darbam, vidējais ~7 litri. Kā mīnusu varētu minēt to, ka dzinējs tomēr ir paskaļš. ( salīdzinot ar citiem nedaudz ekspluatētajiem dīzeļiem - Renault, Saab, Opel). Jā` aizmirsu pieminēt, ka iegādājot auto tika izvērtēts arī 2,0 TDI. Ja pret auto neizvirza ļoti sportiskas prasības, tas nav vajadzīgs.
SALONS. Labi: ) Viens no retajiem saloniem, kurš man tiešām patīk. Manuprāt lieliski izskatās oriģinālais CD, ādas multif. stūre utt. Ļoti ērti sēdekļi, kurus arī var regulēt samērā plaši, lai atrastu ērtāko pozīciju. Nebiju lietojis auto ar elkoņu balstu- ir OK ! Klimatkontrole, kruīzkontrole, astoņi skaļruņi, info displejs, komentārus neprasa. Kā mīnusu varētu minēt tomēr nepietiekošo skaņas izloāciju. Labi dzirdams dzinējs, pa riteņu arkām skrapstošie akmentiņi utt ( iepriekš pieminētjai Astrai bija labāk) . Pārdevējs piemānija un solītos auduma paklājiņus tomēr beigās neiedeva. Smukajā salonā gumijas vannas nav glīti. Bagāžas nodalījums ir ļoti pat pietiekams, vienīgi traucē apmale, kurai viss jāceļ pāri + jokainais bagāžas pārsegs.
EXTERJERS apmierina, prasās pēc mazliet lielākiem diskiem( Lieti R15 izskatās par mazu) + hromētas izpūtēja uzlikas. Vēl skatījos, ka Milotech piedāvā samērā simpātiskus plasmasu(spoileru) komplektus.
Rezumē - vismaz šobrīd ar izvēli esmu apmierināts. Šis auto nebūs dzīves piepildījums vai lielas braukšanas baudas avots - iztērētajai summai atbilstošs verķis
Puisitis @ 29.marts 2006 0:00
Visi komentāri
 
VWfans 29.marts 2006 22:18
0 0 Atbildēt

Interesants stāsts. Es arī Octaviju aplūkoju, bet beigās nopirku lētāko Opel-Meriva 1,3 CDTI, ar kuru pievārēts pirmais kilometru tūkstotis. Kad būsi nobraucis vairāk, pastāsti par Škodu vēl!

Google 30.marts 2006 10:37
0 0 Atbildēt

Blja, atkal tas ar savu Merivu, cik var.

opelis 5.aprīlis 2006 11:02
0 0 Atbildēt

Cik tev tā škoda izmaksāja? Jautāju tāpēc, ka es nopirku tādas pašas komplektācijas jettu, arī dzinējs tāds pats.

Puisitis 5.aprīlis 2006 20:38
0 0 Atbildēt

Es ar biju Jettu paskatīt. Manām vajadzībām Jettas mīnuss - sedans. Tad pāris mazāk svarīgas lietas - vajadzēja likt signalizāciju, nebija lieto disku, kruīze. ( salons arī O2 ir mazliek glītāks ( tīri subjektīvi - īsti neatceros, bet liekas, ka Jettai nebija ādas apdare kloķīšiem utt.)). Tāpat subjektīvi, vairāk arī auto dizains patika. Citādi jau auto 1:1. Mana auto galējā cena bija 18600 eur. Jā, Jetta maksāja tik pat, bet beigās izsecināju, ka mazliet jau par to VW zīmi ir jāmaksā, līdz ar to paņēmu O2.

opelis 6.aprīlis 2006 8:55
0 0 Atbildēt

Tad jau ir loti lidzigi- man Jettai gala cena 18700 EUR. Signalizacija ,ziemas pakete (apsildami benki, logu mazgataju sprauslas), CD, borta dators utt. ir cenaa. Skodai , ja pareiz sapratu standartaa nebija pat radio, viss iet kaa papildapriikojums. Salonaa Jettai man labaak patika apdares plastmasa- miiksta, liidziiga aadai. Un svariigi likaas arii veertiiba peec pieciem gadiem, kad auto beigsies liizings. Pie mums Jetta vienkarsi ir leetaaka nekaa Vaacijaa, kur taa mksaa saakot no 21600 EUR (1,6 litru benziins bez navarotiem). Ja buutu neemis Skodu, tad nemtu operatiivajaa liizingaa, lai nav probleemu ar paardosanu. Marta sskumaa braucu cauri Vaacijai un redzeeju, ka tur pilns ar jaunajam Octavijaam. Tas arii vedina domaat, ka skodai nav ne vainas. Lai labi ripo!

Puisitis 6.aprīlis 2006 10:31
0 0 Atbildēt

Nestrīdos, kuram labāks tagad auto, jo katram ir savs skats uz to visu. Tomēr smalki sazīmējot aprīkojumus, virsbūves utt. Skodai cena ir labāka. Ja gribi pārliecināties, paņem Škodas HB un saliec visu, kas ir tev. Atšķirība ir 2000eur-3000 eur. Ar visu izreklamēto Jettas atlaidi. Protams ( iespējams) ir patīkamāk braukāt ar to VW zīmi un par pārdošanu, arī tev būs taisnība. Uzskatu, ja vari atļauties jaunu auto, tad ir garām domāt par tā pārdošanu. Ir jāņem ts, kas patīk. Jebkurā gadījumā, visizdevīgāk ir pārvietoties ar auto līdz 3000 eur
Salīdzināt cenas ar Vāciju nedrīkst. Cik tur Skoda maksā? Vecajai eiropai joprojām tiek ražotas "citas "automašīnas. Arī bāzes aprīkojumi ir citi.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti