Lasītāju pieredze par saviem auto

Kia Cerato EX 2006 Novērtējums: 9
Šī gada jūlija mēnesī pēc ilgām pārdomām (nevarēju izvēlēties starp OPEL, VW un FORD) tomēr nolēmu iegādāties KIA CERATO EX, ko arī izdarīju. Auto iegādājos uz operatīvā līzinga. Formalitāšu nokārtošana noritēja veiksmīgi un arī no E&S puses nekādu nepatīkamu pārsteigumu nebija.
Automašīnas komplektācija ir sekojoša: Modelis CERATO EX, Hečbeks. automātiskā ātrumkārba, 2,0L 16V bendzīna dzinējs, Klimata kontrole, iekšējais gaisa filtrs, kruīza vadība, ABS, EBD, TEC, drošības spilveni, pilnīga pretkorozijas apstrāde, apsildāmi sēdekļi, pilna elektriskā pakete, borta dators, 16 collu lietie diski, Pioneer stereo iekārta. Nevienai no citām minēto marku automašīnām tādu komplektāciju neatradu, ja bija, tad auto maksāja samērā dārgi. Mans mērkis bija iegādāties jaunu auto par pieņemamu cenu. Auto cena 15.000 EUR.
Uz doto brīdi esmu nobraucis 5500 km. Ar auto esmu ļoti apmierināts. Ir braukts dažāos apstākļos. salons ir apbrīnojami plašs. Tas ir lielāks kā golfam un Corollai. Pats patīkamākais pārsteigums bija tas, ka automašīnā, pārveidojot aizmugurējos sēdekļus ir iespējams ērti gulēt divatā. Mans augums 1,76 m, kas ļoti atvieglo ceļošanu, kas man ir būtuska. Auto ir stabils, pat braucot ap 140 km/h, ātrāk vēl neesmu mēģinājis. Degvielas patēriņš sākumā bija liels, kā jau jaunai, bet tagad vidējais patēriņš ir 6,7 l. (mērījums tika izdarīts braucot pa pilsētu, autoceļiem un grantēta seguma ceļiem). Uzrāviens pamatīgs. savu lomu laikam spēlē 2,0 l motors un 16 vārsti. Auto darbojas klusi, ērts manevrēšanai, jo max apgriešanās rādiuss ir 5,4 m. Mašīna ļoti dinamiska. Mašīnai ir sporta tipa sēdekļi. Praksē tas izpaužas tā, ka braucot lielus gabalus nenogurst mugura un pakaļa. Salona aizmugurē ir daudz vairāk vietas kā Golfā. Vispār salons ērts. Automašīnai ir ļoti labas (spilgtas) apgaismes ierīces, kuras nevar salīdzināt ne ar VW ne ar Audi. Arī bremzes kā naži.
Mīnusi- Mašīna varētu būt nedaudz mīkstāka, bet tāda nu viņai tā bāze (sporta tipa). Braucot pa bruģi un grants segumu nedaudz grab plastmasas spārnu ielikņi. Nesen noskairoju, ka tādas komplektācijas KIA Cerato vairs neražo, ir pieejami tikai LX versija ar mazo motoru un parasto kārbu, bez ekstrām. Mašīnai ir gaišs salons.
Par rezerves daļām vēl neko nezinu, vienīgais ko meklēju- bleķa diskus priekš ziemas riepām uz 15 collām, it kā derot no citu marku mašīnām, bet praksē izrādījās, ka neder viss, nācās pirkt jaunus orģinālos pa 40 LS gabalā. Kopumā mašīnai ir 5 g. garantija bez nobraukuma ierobežojuma, pagaidām nezinu kā tas izpaudīsies praksē. Pagaidām Uzskatu, ka esmu izdarījis pareizu izvēli un esmu laimīgs, ka nenopirku Astra Clasic vai golfu, kuros vispār nekā nav. Arī drošība sagādā mazāk galvassāpes, jo KIA nav riska grupā pēc zādzību izdarīšanas.
Oskars @ 12.oktobris 2006 0:00
Visi komentāri
 
SZ 12.oktobris 2006 22:25
0 0 Atbildēt

ja nu akurāt gribas jaunu auto, tad ok......

tik gribu redzēt pēc 5 gadiem kāds būs :)

seatbelt 13.oktobris 2006 8:51
0 0 Atbildēt

pēc 5 gadiem tas vairs nevienu neuztrauks vai uztrauks, bet citu asimnieku, katrā ziņā, nevienam jaunajam auto kalpošanas laiks nebūs garāks par gadiem 10-15.

pitbullz 13.oktobris 2006 16:01
0 0 Atbildēt

Vo vo , shitaadam auto jau pirkshanas cenai vajag piereekinaat vides piesaarnoshanas nodokli, jo peec garantijas beigaam vinsh vairs nebuus braucams un puus mezmalaa, piesaarnos apkaartni un kaitees dabai :)))

e-nazis 13.oktobris 2006 17:54
0 0 Atbildēt

Labs un kvalitatīvs auto. Dzirdēju, ka šos esot projektējuši ar Mercedes atbalstu un liekot iekšā A klases motorus( ta Grosā vismaz apgalvo). Drīz visi braukāsim ar korejiešu mašīnām - tie ņens virsroku, kā savā laikā japāņi.

ez 2.novembris 2011 18:35
0 0 Atbildēt

nu un kaa ir peec 5g??

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti