Lasītāju pieredze par saviem auto

Citroen Berlingo 2006 Novērtējums: 8
Laba diena! Sagribējās mazliet pastāstīt par sava auto izvēli. Iepriekš braucu ar Chrysler Voyager, izcils auto, ietilpīgs, ērts, bet kad jāsāk remontēt ... nu un degvielas patēriņš arī ne priekšs vājiem nerviem. Bet man šis auto patika, taču sanāca milzīgi dārgs remonts, un tad es maķenīt apvainojos uz savu brīnumu.
Sāku meklēt informāciju par auto ko es varētu iegādāties jaunu, taču nedārgu (lētu laikam nedrīkst teikt) , tas ir - ap 100 LVL mēnesī. Izblandījos pa saloniem, sākotnēji bija doma par Škodu, Fabia Combi vai Roomster, taču tās tomēr izrādījās pamazas. Jā , kas ir svarīgi, - mašīnu izmantoju ikdienā minimāli, pārsvarā ir jābrauc tālāki lauku braucieni, trīs bērni, ragaviņas, un kartupeļu maiss : ) . Beigu beigās palika divas atbilstošas versijas Renault Kangoo vai Citroen Berlingo. Savulaik esmu braucis ar darba Kangoo, nav jau diez kas taču manā situācijā būtu labs, tomēr izvēlējos Berlingu, bija labs piedāvājums, labs (priekš manis) aprīkojums . Paņēmu pašu prastāko versiju 1,4i X ar šādu tādu papildus aprīkojumu.
Auto noformēja tik ātri un veiksmīgi, ka man jau radās aizdomas vai tikai negrib kaut ko man iesmērēt ;) , nav gan pieredzes ņemt auto uz līzingu, bet laiku tas neaizņēma vispār - uzrakstīju salonā iesniegumu, nākamajā dienā man piezvanīja pateica , ka ir Ok, jāparaksta līgums un pēc nedēļas jābrauc pēc auto. Aizbraucu arī...
Pirmie iespaidi - plašs salons, baidījos, ka pēc Voyager man varētu piemesties klaustrofobija, bet nekā , ērta vadītāja vieta, pietrūkst gan rokas balsta, aizmugurē pietiekami daudz vietas bērnu sēdeklīšiem un pašiem bērniem arī. Vēl viens pozitīvs pārsteigums - ļoti stabila uz ceļa, neskatoties uz augstumu. Laba redzamība, salīdzinoši augsta sēdēšana, tiesa gan ir nedaudz nosegta redzamība uz kreiso pusi ( kā to sauc - jumta balsts, vai kaut kā uz to pusi), ir nedaudz jāpieliecas uz priekšu lai plašāk redzētu. Aizmugurējās durvis (bagāžnieka) pats vēlējos divviru, dabūju arī, taču tas izrādās stipri izmaina bildi salona atpakaļskata spogulī - tur nevar redzēt gandrīz neko, spogulīti vajag lielāku. Toties lieliski, manuprāt , ir ārējie atpakaļskata spoguļi, ļoti pilnīga un plaša aina. Gaita nedaudz pacieta, bet tā jau tam ir laikam jābūt, paātrinājums no 90 līdz 120 ir normāls , apdzīt var viegli .
Pagaidām esmu apmierināts ar mašīnu, ceru, ka tā arī paliks, atzīšos, ka nedaudz baidos, kaut kā iespiežas atmiņā visādi nicinoši izteikumi par fraņču mašinām, taču domāju, ka tie ir nieki.
Es ieguvu sev nepieciešamu mašīnu, plašu , pietiekami ērtu, par sev atbilstošu cenu.
Starp citu - Latvijas internetā ir grūtības atrast informāciju par auto modeļiem, nerunājot jau par testiem. Lielākā daļa testu ir par braucienu uz Liepāju ( kapēc ne uz Madonu? ) , sākas ar aprakstu par salona plastmasu , turpinās ar trokšņiem, un secinājums - auto atbilst savai cenai... nu mīlīši ! Savukārt vairāki forumi ir visai naidīgi, un emocionāli bagāti ( ... ir sūds! ... p... dec!!! ) , kas arī liedz gūt varbūt noderīgu informāciju. Es daudz informācijas atradu Krievijas lapās, un labi, ka tā; kā arī šeit , Citroen aprakstošajā daļā.
Ceru, ka nenogurdināju Jūs ar šo traktātu, ceru , ka vēl uzrakstīšu kā sokas braukšana. Labprāt arī dzirdētu, tas ir lasītu , citus Berlingas braucējus.
Paldies.
Asweld @ 14.oktobris 2006 0:00
Visi komentāri
 
ZZXX 14.oktobris 2006 16:57
0 0 Atbildēt

Līdz četriem gadiem brauksi problēmas nezinot,pēc am gan labāk meklēt pircēju. Ir bijusi saskarsme.

Mr. JMT 14.oktobris 2006 22:30
0 0 Atbildēt

par šito ir dzirdēti abi varinati, bet nekas pa vidu - balts vai melns

kad vajadzēja sev izvēlēties izvēlējos citu (FIAT Doblo), bet ilgi skatījos arī uz šo - kaut kas nepārliecināja atsauksmes, bremzes un gaita (testa braucienā):(


--
par tavu aprakstu
ja jau citus tā kritizē par aprakstiem, tad uzraksti pats normāli...
Kāds ir reālais patēriņš, kā ar gaitas īpašībām tukšā un arī kad ir labi piekrāmēts utm. Kā turās uz ceļa braucot pa dažādiem segumiem. utm !
Kāpēc izšķīries par šo neviss Renault vai Skoda, jo viens ir sūdīgāks otrs liekas varētu būt krietni labāks (dabā nav redzēts)? Vēl jau pastāvēja arī citi varianti - Peugeot Partner (gandrīz ta pats Berlingo), VW Caddy, FIAT Doblo, Ford T.. (kaut kāds)...

Bet pats galvenais padalies ar info pēc tam kad būs jau noskrieti kādi pārdesmit tūkstoši...

Asweld 15.oktobris 2006 11:35
0 0 Atbildēt

Sveiki. Par to kritiku es domāju - autožurnālistus, bet laikam jau tiešām kritizēt viegli, rakstīt grūti.
Par izvēli. Škoda atkrita tieši ietilpības dēļ (Fabia),bet tas Roomster bija diezgan dārgs,~2 t Eur ,dārgāks par Berlingu. VW, Ford, godīgi sakot pat neskatīju, tikai virspusēji internetā,jo arī cena ir augstāka.Kangoo uz doto mirkli nebija tāda kā man gribētos, un ar Eiroauto dīleriem arī tā īsti nevarēja saprasties, bija sajūta, ka es tos onkuļus gudros un viedos traucēju. Ap Fiat Doblo gan staigāju kā kaķis ap karstu putru, vizuāli ļoti patika. Es šo mašīnu ievēroju jau pirms vairākiem gadiem, izceļas ievērojami uz citu fona. Un tieši pretēji Mr.JMT ,mani nepārliecināja atsauksmes par Doblo, par drošību, aprīkojumu (bāzei). Bet vizuāli gan ir iespaidīgs auto. Citroen vienkārši iepatikās labāk, nespēju paskaidrot kapēc. Gala beigās svarīgs punkts arī bija cena, Citroen tobrīd bija akcija, cenā tika ietverts KASKO, OCTA, signalizācija un vēl šis tas.
Par braukšanas īpatnībām dažādos apstākļos un ar dažādu noslogojumu varēšu pastāstīt nākamnedēļ - tad būs izbraukti (es ceru) lauku dubļi, māli, kalni.
Paldies.

rihtig 15.oktobris 2006 18:12
0 0 Atbildēt

kamēr jauns - labs. piekrītu , ka plašs salons un stabilitāte laba. paziņa atpirka tādu no firmas kurā pats strādā, zināja ka nav notriekts, bet tāpat tagad tik mokās. kat kā atremontēs dīzeļmotoru un sitīs gaisā......neipērkaties.

150zs 16.oktobris 2006 8:24
0 0 Atbildēt

Visvairāk seko līdzi aizmugurējam tiltam, jo ja to nokausi būs sāp''igas izmaksas, es zinu pats muļķis būdams nokāvu! Bet tā labs auto!

e-nazis 16.oktobris 2006 8:59
0 0 Atbildēt

Igauņi uzskata, ka Peugeot ir labāks nekā Citroen, bet, manuprāt, citroni ir interesantāk un krāsaināk noformēti, kaut gan tehniski viņi ir vienādi. Un Franču autiņiem nav nekādas vainas, dizeļi ir vieni no labākajiem pasaulē(citi apgalvo, ka labāki ir WW/000, bet es par to šaubos), ritošā gana izturīga un ne tā dārgākā.
Noteikti apskaties, vai šim zem motora ir padons! Ja nē, tad noteikti vajag uzlikt un noteikti autorizētajā servisā, jo to neviens neatgādinās, bet, ja nav palikņa, tab garantija uz siksnām(arī zobsiksnu) un kloķenas blīvslēgu, kā arī uz ģeneratoru neattieksies - servisā Tevi viekārši pasūtīs...!

smaidiigais 18.oktobris 2006 16:34
0 0 Atbildēt

pilsoņa koments par pežo vai citronu pie šī auto ir nevietā, jo berlingo ir analogs attiecīgajam pežo...
Par auto - lietoju tādu no 2000 līdz 2002 gadam darbiem un nedarbiem. Problēmu nebija. Tad uz gadu šo auto iedeva citiem. Daudziem citiem. Pēc šī gada mašīna bija tik nojāta, ka virsū skatīties negribējās.
Verdikc - ja pac vien lietosi, tad arī pēc 10 gadiem nekādu problēmu nebūs! Man patika klīrenss, kas drusku lielāks, kā parastam vieglajam, īpaši mīkstā piekare, kas ir ļoti piemērota latvijas bedrainajiem ceļiem, un pārredzamība. Trokšņu līmenis salonā bija liels, tāpat problēmas ar apsildi ziemā, bet tas bija dēļ kravas versijas.
Vobšem ļoti praktiska izvēle. Apsveicu, ka spēj skatīties ne tikai dizaina virzienā:)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti