Lasītāju pieredze par saviem auto

Toyota Corolla 1.6 1994 Novērtējums: 7
3 durvju hetcbeks ar 1.6 16W motoriti. Mums ģimenē jau 4gadus, pats lietoju 3 mēnešus. Manuprāt auto tiri simpātisks, taču vairāk gan piestāv daiļajam dzimumam. Auto ir liels noskrējiens 380k, bet savu funkciju veic normāli. Laba dinamika - > esmu noskrejis pat '89 saab 9000 ar 2.0 16W. Ar remontiem saskaros reti - tikai viss, kas dabīgi iekvienam auto (bremzes, eļļas, siksnas utml. ) Corollas slimība - aizmugurē grab šarnīrveida bukses, bet to veikli novērsu ieliekot parastās bukses (12Ls) un motors ēd nedaudz eļļu. Eļļas ēšana gan esot pat pilnīgi jaunām tā gada Toyotām normāla lieta. Itkā bambālis un mazlitrāža, bet gan svars (1190/1595) ir bišk neatbilstošs, gan arī degvielas patēriņš (7-12L). piem '92 1.6 impreza ar AWD sver mazāk!!! arī citiem mazlitrāžniekiem degvielas patēriņš parasti 10 nesasniedz normāli braucot. Bet parakņājoties netā atradu, ka manējam norma pa pilsētu ir 10.4 L/100km un tamdēļ samierinos un vienkārši par to vairs cenšos nedomāt. Izbrīnīja, ka kuzavā diezgan pamatīgi dzīvo brālēns rūsiņš. Līdz caurumiem vēl gluži nav, bet nu pazīstamiem cilvēkiem necenstos auto pārdot. Salons samērā plašs. Ērti arī aizmugurē (vēl ērtāk būtu, ja būtu 5 durvis). Virs 110km/h ceļa troksnis un vēja šņākoņa samērā liela. Pečka pašvaka, ir nācies arī ziemā pat ilgāk braucot pasalt. Šofera drošības jostas mehānisms slikti velk atpakaļ. Vēl dažreiz nedaudz pietrūkst tahometrs. Dīvaini, ka Toyota atstājusi logu smidzinātāja funkciju neapvienotu ar automātisku slotiņu darbošanos (slotiņas jāieslēdz manuāli). Ekonometrs ir kā divas gaismiņas - zaļa un oranža. Extrēmi bremzēt nav patīkami - priekša šļūc un pakaļa šķiet aizmigusi, pietrūkst ABS. Ja auto samet - tad grūti savākt (pakaļējām riepām jābūt labām).
Visā visumā auto mani apmierina, jo tiku pie tā bez pirkšanas prieka, bet ja būtu jāpērk, tad gan laikam izvēlētos ko citu. Bet varbūt mans exemplārs ir vienkārši jau savu nobraucis un citiem Corollas šos mīnusus nesastop. Vismaz remontus šis auto neprasa un tas jau arī ir daudz.

Manējai no extrām: ::
- -> automātiski tuvie uguņi
- -> stūres pastiprinātājs
- -> priekšējo sēdekļu apsilde
- -> stūres lifts
- -> uguņu mazgāšana
- -> ekonometrs.

Plusi: ::
- -> jaudīgs mazlitrāžas dzinējs - laba dinamika (pilsētā)
- -> manuprāt tam gadam izskatīgs auto
- -> samērā plašs salons priekš bambāļa.
- -> reti lūzt
- -> negrab panelis
- -> kluss un ilgspēlējošs motors (380k kā nekā)
- -> ātri uzsilst motors
- -> augstākminētās dažas extras : )


Mīnusi: ::
- -> Degvielas patēriņš 7š-12p L/100km ir paliels
- -> Neliels eļļas patēriņš
- -> šarnīrveida bukses aizmugurē grab (jāaizstāj ar parastajām)
- -> Rūsē maita : (
- -> virs 110 ceļa troksnis
- -> grūti savākt, ja samet.

būs arī foto

komentējiet, salīdziniet ar līdzīgiem utt. tikai objektīvi lūdzu : )
Moskis @ 1.decembris 2006 0:00
Visi komentāri
 
seatbelt 2.decembris 2006 7:19
0 0 Atbildēt

piekrītu, ka šitas kārs ir vairāk meitenēm:), tieši dizaina dēl..

nomiks 2.decembris 2006 11:47
0 0 Atbildēt

Man arī kādreiz bija Corolla (88' liftback, 1,3 l). Nevaru par to teikt nevienu sliktu vārdu - 4 gadus nokalpoja godam un šad tad uz ielas joprojām redzu to braucam.
Manējai Corollai arī eļļa ik palaiciņam zuda un tā no apkopes līdz apkopei noteikti kādu 1-1,5 l eļļas nācas pieliet. Patēriņš gan bija uz trases ne vairāk pa 6 l/100km, bet pilsētā - līdz 8,5 l/100 km.
Lai labi ripo!

Qued 2.decembris 2006 14:53
0 0 Atbildēt

Man bija 93 gada šīs pašas paaudzes Gli Liftback corolla. Lielisks auto - trīs gadu laikā aizmirsu, kas tas ir - braukt uz servisu remontēties. Dinamika - super, ar veciem 2litru sābiem nav ko salīdzināt, kamēr nepienāk kādi 100 kmh :) . Patēriņš bija jauktā ciklā 7arpus litri, ziemā pilsētā varēja arī 10 izspiest.
Salons nu tā, diezko plašs jau nebija vis, jumts dikti zems. Zato bagāžnieks liels bija. Auto smuks, sevišķi aizmugures daļa eleganta. Rūsēja tikai vietās, kur reiz apskādēts.
Pakaļējie logi vērās līdz pusei tikai :) Tahometrs bija un logu tīrītāji normāli slēdzās reizē ar mazgāšanu. ABS arī bija, ar bremzēšanu problēmu nebija. Ekonometrs laikam ir standarta funkcija šitajām korollām. Salona apsilde pavāja.
Eļļu ēda līdz 2,5l uz 10k km. Tā man arī teica - normāli! :) Uz citu plusu fona šo lietu varēja droši piedot.
Ja samet - grūti savākt, tas tiesa. Bija pāris ekstrēmi gadījumi uz sniegaputraina ceļa, bet manas korollas dzīve beidzās, kad nemācēju pēc "aļņa (veca opel) testa" savākt uz šaura asfaltēta ceļa ar ātrumu biki zem 100 :(

Moskis 2.decembris 2006 21:36
0 0 Atbildēt

--> Nomiks-- '88 gadā ražojās iepriekšējās paaudzes corolla, bet noteikti tehniski tie stipri neatšķīrās (tāds biki kosmisks dizains).

--> Qued-- Mani pārsteidz tavējās degvielas patēriņš. Man 10 ir ar opīša braukšanu pa pilsētu. Pat nezinu kā to izskaidrot, maybe vienkārši lielais nobraukums dara savu :( Paklau a kas īsti ir tas aļņa tests???

Skādes tiešām manējai ir bijušas diezgan. Reiz izbijusi uzņēmuma mašīna toreiz ir samērā nežēlīgi kalpināta arī pa mežu ceļiem. Kad pa sviestmaizi savam darbiniekam uzņēmums auto uzdāvināja - apakša un visapkārt kuzavs bija apskrāpēts un nedaudz apdauzīts. Beigās vēl es pats ar vecām pakaļējām riepām pēc lielas peļķes uz 110 nesavācu un ar savu dibenu iebraucu pretībraucošajam purnā :( un man bija āķis :) pēc tam pilnībā pārkrāsota tagad lecās rūsiņš :(

bet braukt man vienalga patīk :)

Qued 3.decembris 2006 20:51
0 0 Atbildēt

>Moskis
Nu tas degvielas patēriņš tāds arī bija, nu kā pēc grāmatas :) Braucu normāli, nebremzēju... ja tēloju opi, nekas daudz mazāk netērējās. Bet tie 1.6 dzinēji ar 16 vārstiem ir laikam divējādi. Manējais bija ar kodu 4A-FE, uz motora virsū rakstīts redzamā vietā.
Aļņa tests manā gadījumā bija no krūmos ieauguša ceļa pēkšņi priekšā izbraukuša auto apbraukšana. Auto ta apbraucu, bet manējo sanesa, rezultātā - grāvis, jumts. A tas otrs aizbrauca ...

Btw, tev nevajag grāmatu krieviski par šitajām korollām (instrukcija, remonta manuālis)? Man stāv plauktā bez pielietojuma ...

Moskis 8.decembris 2006 12:44
0 0 Atbildēt

--> Qued
nu ta gramata nenaktu par ljaunu lai gan man patiesiba tada ir elektroniska formata nokachata tapec laikam jau pateikshos un atteikshos. Starp citu japanju mashinam instrukcijas var kachat www.japanpiter.ru

pinguin 18.decembris 2006 16:37
0 0 Atbildēt

Bija tāds 95 gada universālis arī ar 1,6 16V. Pa pilsētu kruķīties baigi patika - viegls, dinamisks. Bet pgarākus gabalus braukt nepatika - jau pieminētais ceļa troksnis besīja, un tāda vispārēja nedrošības sajūta braucot ātrāk par 90 :) Ā, un vēl sala kājas un sala logi ciet, kaut pečka itkā pūta tādu ka spalvas svilst... Katrā ziņā tad man bija arī 190tais mersis, un no šiem abiem izvēlējos pārdot corollu un paliku pie merša - nesalīdzināmi labāks, kau ari 7 gadus vecāks...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti