Lasītāju pieredze par saviem auto

Mercedes E klase 1970 Novērtējums: 8
Esam liela ģimene un lietojam 3 tā sauktās E klases meršus: 2.0D sedanu (86g, 1500eur), 2,5D ar 2 sadalenēm, automāts (95g,4000eur) universāli un 3,0TD, automāts (93g, 3700eur) arī universāli. Pirms šiem ir bijuši vairāki 190ie, neko sliktu teikt nevaru.
2 un 2,5 litru dīzeļi tiešām ir pagausi, tie domāti tikai 4 cilvēku ērtai, ekonomiskai un komfortablai pārvietošanai, toties 3 litru ar turbo jau ir pilnīgi pietiekams lai iekļautos pilsētas transporta plūsmā. Jāpiebilst, ka 3 l dīzelim ir krietns degvielas patēriņš - savi 9 l/100km jauktajā režīmā sanāks. Universāļi aprīkoti diezgan bagātīgi, no ortopēdiskajām atzveltnēm līdz kondicionieriem. Visas šīs baudas ierīces arī strādā. Neviens no auto nav krimināli sarūsējis, lai gan ir jau 4 gadus Latvijā. Dzinēji ir lieliski, ar tiem nekad nav problēmu.
Tomēr šajā medus mucā ir arī darvas piles - vecajam sedanam ik pa brīdim jāpārlasa un jāsaeļļo logu tīrītāja mehānisms, dārgs aizmugurējā tilta remonts - leģendārās 22 bukses ir ne īpaši dārgas, dārgs ir darbs tās kvalitatīvi nomainīt, toties, kad tas izdarīts, var par tām aizmirst. 95 gada mašīnai niķojas vakuumsistēma - šad tad neslēdzas ciet aizmugurējās sānu durvis un nepievelkas pakaļējais vāks. Šo defektu novērst ir viegli, ja to atrod: ). Šajās diskusijās tika minēta tāda lieta, kā "sliktas gaismas". Tas ir viegli novēršams - lukturi demontējas un izjaucas ļoti vienkārši, vajadzīga tikai pacietība un mīksta lupatiņa lai uzmanīgi notīrītu reflektorus un stiklus no iekšpuses. Vēl tika pieminēta priekšējās piekares daļu maiņa. Tās mersim nav dārgākas kā citiem normālajiem vieglajiem auto (bmw, saab, volvo) un parādiet mašīnu, kas gadā nobrauc ap 60tkm un kurai uz skati kāds pirksts vai šarnīrs nebūtu jānomaina.
Citus raksturīgus defektus būtu grūti minēt.
Tiem, kas vēlas iegādāties šīs klases un gadu auto varētu ieteikt pirkt mašīnu no paziņām, kas jau pa Latviju braukusi - iepriekšējais īpašnieks jau būs izdarījis neizbēgamos remontus, kas seko pēc "tikko no Vācijas" laikposma. Vēl no sirds iesaku automātu - mersis nav mašīna agresīvai braukšanai, toties MB automātisko kārbu tehnoloģijas un kvalitāte ir pelnīti leģendāras.
Rolfs @ 7.janvāris 2007 0:00
Visi komentāri
 
dreamons 7.janvāris 2007 9:35
0 0 Atbildēt

Shis, laikam, ir pedejais mercedes, ko veel uzskatu par kaut ko iipashu. Saki lūdzu, Rolf, vai 124-tie mershi visi nāca ar cinkotām virsbūvēm vai tikai no kaut kāda gada?

seatbelt 7.janvāris 2007 17:11
0 0 Atbildēt

njā, mersis ir un paliek mersis, izturīgs auto..

md 8.janvāris 2007 22:18
0 0 Atbildēt

imo 124 nav cinkoti

SZ 9.janvāris 2007 13:30
0 0 Atbildēt

W124 nau ciknoti, tachu pretkorozijas apstrade, nu vismaz pec 93.gada modeljiem, kad saka nakt jaunie motori-ir.

tapec ari biezhi nakaas dzirdet, ka rusa esot sistu MB slimiba :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti