Lasītāju pieredze par saviem auto

Audi A6 1.9TDI 2000 Novērtējums: 9
Tad nu man prispichila ka jaanjem jauns auto, jo ieprieksheejais VW Passat 97gada saaka chota likt maniit ka pienaacis laiks atvadiities un arii veiksmiigi tiku no vinja valjaa : ) Taa kaa sievai pagaajushaa gada saakumaa tika nopirkts 92. gada 100 audis 2.3 benziina motoru un automaatisko kaarbu (tagad censhos no vinja atvadiities), tad nu pasham acis ar metaas uz audi markas izstraadaajumu, turklaat prispichilo ka jaanjem diizelis un obligaati ar automaatu. No saakuma metu acis uz veco A4 (pat paaris benziinniekus biju apskatiijis), tad tomeer atmetu ar roku un iestaajos "Latvietis, videejais, krediteetais" biedru rindaas un panjeemu krediitaa santiimpiiii variantu Audi A6 1.9TDI 2000. g. ar automaatisko kaarbu.
Lai tiktu pie shii eksemplaara, protams pabraukaaju, apzvaniijos uz vairaakiem sludekljiem un tieshi shis, tajaa briidii likaas ir ok. Sazvanoties ar "saimnieku" izraadijaas, ka Audis buus Riigaa tikai peec 2 sutkaam, jo tiek vests no faaterlandes. Tad nu sarunaajaam ka tikliidz buus te, taa es braucu skatiit. Aizbraucu peec 2 dienaam no riita, a autinjsh jau izlaiziits (kjiimiskaa tiiriitava, virsbuuve un motors nomazgaats) Nepatika gan ka motors mazgaats, bet nu motoram vizuaali viss likaas shtokos. Iztesteejaam, paarbaudijaam, viss chikiniekaa. Tik vien kaa elljas jaanomaina. Kameer autinju testeejaam, "saimniekam" zvaniija veel dazji interesenti, turklaat viens bija jau ar mieru braukt un njemt neskatoties un tas tad nu piii man uzsita cenu un gaidiito 9900EUR vietaa samaksaaju saimniekam 10200 jo cenu liidz saakotneejai nolaist vinjsh ne pa kam negribeeja, pateica konkreeti, gribi njem, negribi, ir kas cits panjems (veelaak izraadiijaas ka vinjsh ir veel lielaaks zjiids nekaa saakotneeji tas shkjita, jo samaksaaju rokas naudu vinjam 200LVL ko vinjsh pats atzina kaa ekvivalentu 300EUR un kad aizvedu vinjam atlikumu 9900EUR, vinjsh man paluudza veel 10Ls jo redz 300EUR ir 210Ls a ar manu naudu atvesto taatad nepietiek). Kopumaa pagaidaam par to autinju esmu atdevis 10200EUR +190Ls par regjistraaciju CSDD +14Ls skate + 150Ls par signalizaaciju + 420Ls par KASKO (bez pashriska, maksaaju uz reiz visu summu) 24LS par Octu uz 3meeneshiem (naacaas panjemt tikai uz 3 meeneshiem jo tas bija mazaakais ko vareeju njemt kameer nebiju ticis liidz csdd, a taa man ir savs apdroshinaashanas brokeris, kas bik lielaakas skidkas taisa OCTAAM)
Tad nu siikaak par auto.
Taatad diizelis, automaatiskaa kaarba, klimatkontrole, gribeejaas jau aadas salonu bet skuju, apsildaami benkji, borta kompis un veel visaadi siikumi. Jau nobraukti pirmie 1000km (nedeeljas laikaa) paarsvaraa pa Riigu tachu tika aizbraukts arii liidz Valmierai. Ja reekjinaaju ka uz Valmieru braucot man eeda videeji 6.5-7L diizeli (nebraucu leeni, tureeju 140/150kmh) tad nu tas raadiijums mani tieshaam paarsteidza, bet sheit pa pilseetu tupot propkaas sanaak ka videejais pateerinjsh ir ap 9L diizeljzupas. Protams neesmu nekaads leenais brauceejs, taapeec arii droshvien to pateerinju vareetu samazinaat ja brauktu praatiigi.
No saakuma likaas ka autinjsh buus taads "miikstais" ar savu 1.9TDI un zem motora paarsega ir tikai 116Zs tachu ja godiigi, tad prieksh diizelja vinjsh iet labi un ir gana jestrs, vieniigaa probleema kas mani tomeer bik tracina ir motora troksnis. tomeer diezgan paskaljsh vinjsh ir (tad kad uznjem aatrumu), bet nu paareejais viss ir ljoti labi.

Taatad par pagaidaam ieveerotajiem +/-
+ manaa skatiijumaa ljoti eerts autinjsh, ja ilgu laiku jaapavada pie stuures, kaa arii seezjot paareejaas neshofera vietaas
+ aizmuguree seedoshajiem ir ljoti daudz briivas vietas
+ bagaazjnieks liels
+ degvielas pateerinjsh (nu kaados 7l videeji buushu iekljaavies ar savu braukshanas stilu.
+ lai arii 2000. gada mashiina, tomeer nekas negrab un viss ir chikiniekaa
+ shitajos lielajos miinusos, salons uzsila ljoti aatri un man tas ir ljoti svariigi, jo no riitiem meitu vedot uz daarzinju, vinjai taada mode tikliidz ieseedina seedeklii taa rauj cepuri nost un zaabakus.
+ ritoshaa ir labaa kaartiibaa
- motora skaljums dodot virsuu gaazi : ( Vareeja buut stipri klusaaks
- nav kruiizkontrole
- labais saanu spogulis : ( Mazais, bet nu jau saaku pierast.
- pagaidaam staav origjinaalais magjis kam ir nedaaudz kirdik. Nevar skanju noreguleet, jo skaljuma pogai kautkaada shaize (meegjinot pagriezt klusaak momentali skaljums ir tik liels ka tumbas spraagst aaraa) tachu naakamnedeelj ir doma ielikt kauktaadu muusdieniigaaku aparaatu, taapeec tas netraucee.
- ar sho autinju nejuut aatrumu. Itkaa pasham liekas ka pukshkjini uz 90-100, tachu reaali tajaa briidii brauc uz 130, taapeec cerams ka milichonkulji mani paaraak biezji netraucees.
Peksiic @ 31.janvāris 2007 0:00
Visi komentāri
 
dreamons 31.janvāris 2007 21:09
0 0 Atbildēt

Man liekas, ka to pogu magjim var sataisiit Kjipsalaa, Blaupunkt servisaa. Nu vismaz pirms 3 gadiem kaut ko liidziigu redzeeju daraam liidziigam audi.

Peksiic 31.janvāris 2007 21:34
0 0 Atbildēt

aaaa. Jautaajiens. Man tam audim ir Handfree, tachu uz Motorolu. Diemzjeel nevaru salasiit kuram modelim tieshi bet nu cik var izlasiit tas ir Motorola 7... Kaa tur ir ar tiem motorolleriem? vareetu iet iekshaa kaads jaunaaks modelis un normaali funkcioneet??? Man pasaataa bija vecaa labaa 5 nokia (klucis), kam vareeja piespraust arii jauno 6 nokiu

Sikspārnis 1.februāris 2007 11:01
0 0 Atbildēt

Vai ta siksnas nemainīsi? :?

GG 3.februāris 2007 21:10
0 0 Atbildēt

Par skaļuma pogu jau pateica- uz Ķīpsalu, Blaupunkt servisu. Standarta gļuks. Nomainīs vienu mikreni un būs OK.

Peksiic 8.februāris 2007 9:01
0 0 Atbildēt

Vakardien beidzot sanaaca laiks nomainiit ellju, bet zjeel ka tikai motoram. Tagad bik klusaak arii saacis motors dudinaat. Pie magjiisha skaljuma pogas jau esmu pieshaavies :) Lai noreguleetu sev veelamo skaljumu, tad tikliidz pagriezj pogu ir jaaizsleedz tas magjis un jaaiesleedz :) Un skaljums reguleejas.

kamikadze 9.februāris 2007 15:30
0 0 Atbildēt

10 kilolohus atskaitiit par suudu kam magjiitis neshancee normaali un nevar to atljauties savest kaartiibaa ?!?! :D

kasinsh 9.februāris 2007 22:11
0 0 Atbildēt

Visu cieņu pārdevējam :D Tas tik bija reāls triks. Izsmējos ne pa jokam.

Peksiic 11.februāris 2007 17:24
0 0 Atbildēt

a kaapeec man taisiit kaadu magji ko es paljubomu njemu aaraa???

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti