Lasītāju pieredze par saviem auto

BMW 320i E46 1998 Novērtējums: 8
Hello
Taa kaa vienaa no iepriekseejiem topikiem BMW320 tika nolikts (& man kautkaa neizdevaas ieposteet pilnu komentu), centiishos padaliities pieredzee & kaut nedaudz reabiliteet so lielisko auto;o)
Staasts saakaas gandriiz ~1.5 gadu atpakalj, kad nu dikti sakaarojaas nomainiit esosho auto uz E46. Budzhets–liidz 10k eur, gads–no 98. uz augshu. Piedaavaajums sastaaveeja(arii tagad daudz nekas nav mainiijies)no316&320diizeljiem lielaa daudzumaa&nedaudz exemplaariem R6 benziinniekiem(320,323etc). Izmeeginaatie 316/318, lai gan gaaja tiiri labi, deelj troksnja&vibraacijas aatri atsita apetiiti–BMW ar4 cilindriem, vismaz peec100k nobraukuma nav BMW. Izmeeginaatie diizelji ar itkaa ~130k nobraukumu un izskatu „as new”(bez bukteem, skrambaam, svaigu salonu, nenoeestiem lukturiem etc), neatstaaja iespaidu par tik mazu nobraukumu – piekare likaas jau valjiiga + troxnis salonaa. Secinaajumi radaas izmeeginot kaadu 320 ar 190k nobraukumu, kas tieshaam izskatiijaas&brauca kaa pilniigi jauns - diemzeel palaidu so lielisko exemplaaru garaam. Mans viedoklis, ka ar labajiem exemplaariem vaacieshi veel brauc pashi & mums ir pieejami jau nobraukti exemplaari – tobish mazmotori & diizelji. Taa kaa izveele bija maza, bet gribeejaas taa, ka aciis ceert, naacaas njemt to, kas ir, & taa nu manaa iipashumaa nonaaca 320i sedans ar veco M52 150Hp dzineeju, sudrabpeleekaa kraasaa ar 165k nobraukumu, manuaalo kaarbu, standarta blekja (alumiinija) diskiem. Uz sobriidi nobraukts nav daudz (30k 1.5gadu laikaa, nobraukums sobriid195k), lai vareetu spriest par izturiibu, bet saadi taadi secinaajumi ir. Cena nopeerkot sanaaca bisku zem9k eur, jo tika atreekinaati visi remonti, ko uz pirksanas briidi servisaa pateica – sadalenes deveejs, aizmuguree kautkaadas 2 bukses + veel paaris siikumi. No taa briizha remonti ir bijushi – elljas mainja ik peec 10k(bez nekaadas pielieshanas starp mainjaam), aizmugureejaas kolodkas (laikam kautkaadi 40lvl bija), priekshaa viens taads suuds (nezinu, kaa sauc), kas savieno richagu ar stabilizatoru~20lvl. Peec nobrauktiem 25k - priekseejaas piekares paarlasiishana: (atvainojos, bet labi nepaarzinu pareizos detalju nosaukumus)viena sharniira nomainja + paareejo 3 paarpreseeshana & sasmeereeshana, abas plaukta bukses(kas plauktu tur pie virsbuuves)(paarpreseeshana) + generatora sixnas mainja–kopaa tikai lvl 100. tika dariits Bauskas servisaa, jo Riigaa neviens no 4 servisiem, kas specializeejas BMW ar to nenodarbojas;o) tikai maina uz jaunaam daljaam (viens richags(plaukts) + bukse + nomainja ~lvl 180;o)))))

Par + vs –

+ ekonomisks uz shosejas. Braucot kruiiza reziimaa, bez gaazes spaidiishanas, pateerinjsh uz 120km/h – 6.2l.,100km/h – 6l. Braucot normaali, liidz ~ liidz150 km/h, neko daudz lielaax par 7 – 7.5 vinjsh naf.... tas ir tas, ko raada compuuters & apmeeram arii atbilst patiesiibai. Pilseeta seenjojot varbuut var nomociit uz kaadiem 11, bet reaalaakais ir ~13l/100. ziemaa stabili 14-15l/100.
+preciiza stuure, labi manevreejas arii lielaa aatrumaa.
+labas bremzes.
+super miixta piekare (citam varbuut skjitiis kaa miinus), nezaudeejot lielisku manevreetspeeju(jau piemineets ieprieksh. Protams, gribeetos to veel uzlabot ar nedaudz stingraakiem amortizatoriem&cietaakaam buxeem, bet neesmu gatavs upureet esosho komforta liimeni &lauzt paareejo piekari pa muusu neceljiem)
+absoluuti sexiigi/eleganti/lieliskais dizains;o)
+labas gaismas, it seviski nomainot visas spuldzes (tuvie/taalie/miglas) uz Narva Range Power white.
+lieliska ergonomika, pieklaajiiga apdares kvalitaate;
+pietiekoshi daudz noderiigu extru – cruise, clima, multistuure, cd changer, apsildaami seedeklji ar piepuushamu atzveltni, atsitami aizmugures seedeklji ar sleepjumaisu etc.
+DSC stabilitaates kontrole (atsleedzama)
+6Airbag priekshaa (nav gan zinaams, vai tik vecam auto veel straadaa & nav nekaadas veeleeshanaas to jebkad uzzinaat;o)
+funkcionaals & uzticams Bortcomputer (ar daudzaam hidden funkcijaam, ja ir taada interese;oD
+pieklaajiiga dinamika. Protams 150Hp nav daudz, bet pietiekami komfortablai bezkomplexu braukshanai;o)
+patiikams motora tonis, iegriezhot virs 3k rpm;o)
+laba elastiiba aatrumaa ~120km/h – 160km/h
+kluss salons.
+tehniskaa uzticamiiba (subjektiivi – bet ir taada sajuuta, njemot veeraa iepriekseejos bezprobleemu~ 200k km ar dazhaadiem paveciem BMW). Par to ljauj spriest arii esoshaa kvalitaate 9gadus vecam auto ar 200k nobraukumu.

+subjektiivi, bet pats galvenais - nu juutos es labi shajaa auto;o)

„- „
- Pilniigi anaala skanja stock audiosisteemai. Nomainot priekseejos speakerus, vairs nav pretiiga, bet nav arii baudaaama. Pagaidaam nav bijis laix &lielas intereses ko jaukt/zaagjeet/diiraat &likt ko labaaku.
- Milziigais karteris - ~min 6.5l, liidz ar to viena elljas mainja ~lvl 50;o( teoreetiski intervaals ir 20k km, bet neliekas, ka muusu klimataa + stop & go reziimaa tas ir ok. Mainu peec 10k & tikai no kannaam, ticiiba neatljauj liet no mucaam.
- Neadekvaati augsta cena.
- Neadekvaati augsti servisa izcenojumi Riigas servisos.
- Daargas OEM daljas.
- Esoshie servisi neatstaaj pozitiivu iespaidu par kompetenci & darba kvalitaati (ar iznjeemumiem).
- Muusu apstaakljiem – daarga alumiinija piekare.
- Aarpraatiigi daargs CASCO ~500 lvl;o((
- Mikstaa piekare neciesh muusu atbaidoshos neceljus. Pa brugji braucot tomeer jau ir skaljsh;o(
- Mazajam dzineejam (2l) lieli motora apgriezieni – 100km/h – 3k rpm.
- Konkreeti shim modelim, liekas, ne tik izteikti, bet markai kopumaa – nepelniiti negatiivs imidzzhs pateicoties urlaam, atsaldenjiem un skaugjiem;o(

- konkreetajam auto:
- Defektiiva kaarba;o( tas ir – konkreeti manaa gadiijumaa. Pirmajiem E46 320(98. g) taadas tika uzstaadiitas jau no ruupniicas. Dabaa tas izpauzhas kaa apgruutinaata sleegshanaas. Taa kaa nomainja ir daarga, sadziivot ar to var.
- Kondishka smird. Ko dariit- no ideas. Neesmu atradis, kursh piedaavaatu dezinficeet.
- Peec 30k nobraukuma, piekare&motors, kaut arii ir 100% pilniigaa kaartiibaa, vairs neatstaaj taadu pilniigi svaigu sajuutu. Ja nopeerkot, motoru iisti nevareeja dzirdeet ne no iekshpuses, ne aarpuses (bija tikai taada klusa shnjaakonja;o)), tad tonis vairs tik dzidrs nav. Secinaajums – sekas muusu lieliskajai celju & benziina kvalitaatei.
- Ziemaa – nedaudz kraajas uudens priekseejos lukturos.

Ja gaadiijumaa kaadam ir veelme uz E46, mans viedoklis par ideaalu second hand exemplaaru zemaakajaa cenu grupaa – tb ~10k eur. – 6R benziinniex, veelams lielaax par 2l, M54 vs M52. Pateerinjsh visiem ir more or less vienaads, tapeec nav nekaadas jeegas izveeleeties mazaaku, ja ir pieejams lielaax. Itkaa arii diizelji buutu apsverams pirkums, bet most probably, nobraukushi jau virs 200k, un potenciaalie remonti saakas no 4ciparu skaitlja... 330D cenu grupaa liidz 10k eur nav pieejami. Kaarba – definately Steptronik. No manuaalja raustiishanas jeegas nav nekaadas, tikai diskomforts. Must have – multistuure ar kruiizkontroli, ideaali, ja izdodas atrast kaadu Individual komplektaaciju ar HarmanCardon skanju. Nu un protams – nenobraukts, jo citaadi prieka buus maz. BMW ir perfekta tehnika, kas prasa pedantisku pieeju;o)
Gan jau ko aizmirsu, whatever,
Lai veicas Jums,
Peace
 
trakaissuns @ 5.marts 2007 0:00
Visi komentāri
 
seatbelt 5.marts 2007 22:05
0 0 Atbildēt

nu re šite jau kudišnijs apraksts.. vāģim tok nav ne vainas, bet tās cenas tieši troikām nu toč riktīgi augstas.. bet kaut kas tomēr laikam šitajos vāģos ir, jo tik un tā pērk taču, ja jau cenas tik augstas.. Lai veicas!

trakaissuns 6.marts 2007 0:19
0 0 Atbildēt

Veel paaris lietas:aizmirsu uzraxtiit, ka veel mainiju gaisa filtru & aizmugures amiishiem abas augsheejaas atbalsta gumijas (kas amortizatoru tur pie virsbuuves), kautkaadas padsmit naudas par filtru plus par taam gumijaam gan jau ~lvl 40 bija,preciizi neatceros. Ar mazu ceriibu, ka kaarba vareetu sleegties labaak, nomainiiju ellju, bez rezultaatiem. tas arii laikam viss. un veel - biku probleema uzzinaat ticamu informaaciju - (arii servisos tolkom nezina) - kaarbaa + tiltaa - ellja ir vai nav jaamaina, ja ir, tad kaada jaalej + kjeede dzineejam - ir jaamaina, vai nav obligaati? hvz. ja kaadz zina, padalieties,PLS.

Veel rudenii bija taada seerga, ka shausmiigi zaga (man arii nepalaimeejaas) e46 migliniekus, gandriiz vai visi brauca ar caurumiem lukturu vietaa;o( bet nju, Kasko ietvaros dabuuju jaunus. Veel par zagshanu – kautkaadi kroplji nospeera ritenju kalpakus, kas nebuut nav leeti – jauni lvl 100, lietoti ~lvl 50 + gruuti dabonami. Taa ka izdeviigaak (finansiaali) ziemai ir tureet lietnjus no iepriekseejaas 3seerijas - E36 (lietoti stock lietnji ~100 lvl).

Attieciibaa uz iepriekseejo 320 apraxtu – par seedekljiem - par saanu atbalstu – ir taisniiba, nav taada... bet citaadi seedeklji ir loti eerti, apaksheeju dalju var reguleet augstumaa & sliipumaa, taa ka nesaprotu, kapeec & kur spilvens jaaliek (?). plus veel piepuushama atzveltne (jau mineeju), lai mugura negurtu. Nu nav tas nekaads sportscar, kuraa buutu jaabuut sporta seedekljiem, 320 ir vienkaarshss sedans;o) & Ja akuraat kaads grib dikti saliidzinaat T5 vai Aero seedekljus ar BMW, tad dereetu Vinjam ieseesties 530/540 stock seedekljos ar padsmit reguleeshanas iespeejaam visaam daljaam & visos virzienos & tad izteikt savus komentaarus;o) es neko negribu teikt - bezshaubiigi – T5 un Aero ir lieliski auto!

Nu taa kautkaa;o)

seatbelt 6.marts 2007 8:27
0 0 Atbildēt

kjeede ir jāmaina gan pēc ~230-250t.km, kārbā un redfuktorā, kā kuram auto, citam tās ir paredzētas uz visu mūžu, bet nu nomainīt nenāks par ļaunu.. reduktoram, laikam, ja nebija blokjis varēja liet to pašu motora eļļu, kārbai gan ir sava, tur iebrauc auto veikalā paņem jebkuru eļļu manuālai kārbai.. kaut kā bija

TDIOTS 6.marts 2007 9:16
0 0 Atbildēt

kad , peec kreeslajostas ieteikuma , buusi nomainijis kjeedi kaarbaa un reduktoraa :):) , nelej gan jebkuru ellju kaarbai un reduktooram , bet noskaidro kaadu vajag !!! un ,deelj pie mums meedzoshajiem -30`C ziemaa , veelams izveeleeties taadu sinteetiskaaku :) Pirdienlataa ,BASSE motors vaj jebkuraa citaa BMW miileetaju servisaa .

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti