Lasītāju pieredze par saviem auto

Volvo S70 1998 Novērtējums: 8
Te būs mazliet retrospektīvu pārdomu.

Manā lietošanā 1998. gadā ražots, ASV tirgum domāts Volvo S70 ar automātu un 2.5 20V motoru sabija divus gadus, un par šiem gadiem varu teikt tikai to labāko - mašīna ne reizi nepievīla, ieguldījumus automašīnas uzturēšanā vērtēju kā ļoti samērīgus, servisu bija jāapmeklē ļoti reti, lai gan arī auto tika lietots praktiski katru dienu.

Piekarē šo lietošanas laikā nomainīta viena stabilizatora atsaite, pakaļējie amortizatori, un ja atmiņa neviļ, tad arī viens lodbalsts un stūres pirksti, kā arī visas bremžu uzlikas, protams, pēc pirkšanas mainīta zobsiksna. No pārējām lietām, neskaitot plānveida eļļas un filtru maiņas - uzstādīts jauns kondicioniera radiators, kā arī vienreiz bija sīks remonts drošības jostas spriegotājmehānismam (neveikli uzsēdos virsū siksnai, un kabelis atvienojās).
Nekad neesmu sasprindzis ar tēriņu uzskaiti, bet kopumā lēšu, ka apkopēs un remontdarbos būs ieguldīti kādi aptuveni 600 Ls.

Vēl laika gaitā uzpeldējuši sekojoši gļuki - ABS/Traction control lampiņa pa laikam iedegas, vaina zināma un viegli, lēti novēršama, tikai jāpārvar slinkums un tas jāizdara : ). Vēl kādas trīs reizes gadījās, ka iedegās "Check Engine" lampiņa - divreiz ziemā mežonīgā augstumā, vienreiz - pēc mazliet šaubīgas degvielas ieliešanas. "Check Engine" lampiņa tika nodzēsta, noņemot akumulatora klemmi uz dažām minūtēm - no tā nosecināts, ka nekas no ierindas nebija izgājis.

S70 braukšanas komforts nav izcils, bet tomēr gana labs - ergonomika, pēc manas gaumes, laba. Automāts pietiekami atsaucīgs un kombinācijā ar motora sniegtajiem 165 zs , lai gan nav nekāda raķete, tomēr nodrošina komfortablu braukšanu, nepieciešamības gadījumā nav jāuztraucas par apdzīšanu un tamlīdzīgām lietām. Piekare - salīdzinot ar tagadējo Volvo S80, uz Latvijas draņķīgajiem ceļiem, šķiet pacieta, bet vienlaikus arī piemērotāka līkumainiem ceļiem vai "sportiskākai braukšanai". Braukšana ziemā - ļoti stabila, prognozējama, tiem, kas mīl baudīt sniegotu ceļu un sānslīdes, nederēs, bet mierīgai braukšanai būs ļoti ok.

Ekstru apjoms - manām vajadzībām bija pietiekošs (pilnais ādas salons, apsildāmi beņķi, klimatkontrole, elektriski vadāma lūka, logi un vadītāja sēdeklis, lukturu apmazgāšana. No ekstrām pietrūka vienīgi borta datora. Audiosistēma - man šķita pietiekami normāla, lai neko ar to nedarītu, neskaitot to, ka oriģinālā "galva" ar kaseti tika nomainīta pret "aftermarket" CD atskaņotāju, un vēlāk - pret MP3 atskaņotāju.

Salona apdares kvalitāti raksturošu kā apmierinošu - nav BMW, Mercedes vai Lexus, bet nu pieņemami. Uz ļoti nelīdzena asfalta vai grants dzirdama dažu paneļu grabēšana, bet ikdienā - normāli. Salona un bagāžnieka ietilpība - manām vajadzībām (3 cilvēku ģimenei) absolūti pietiekama.

Auto, dizains un imidžs, protams, ir konservatīvs un mietpilsonisks, bet tas ir gaumes jautājums - ja nav vēlme pēc liekas uzmanības, tad S70 ir pašā laikā.

Secinājumi pēc divu gadu lietošanas: Starp šāda vecuma un klases automašīnām S70, balstoties uz cenas un kvalitātes attiecību, ir nopietni apsverama izvēle kā alternatīva, piemēram, MB E- klasei, BMW E39 vai Audi A6.

Protams, E39 un E- klase "kotēsies" augstāk un arī sniegs lielāku komfortu, tomēr Volvo tam var likt pretī zemāku cenu, ļoti zemas apdrošināšanas izmaksas, mazu apdraudējumu no zagļiem, kā arī mazāk kreņķu par remontiem.

Vecais Audi A6, jau ir par novecojušu, lai konkurētu ar S70, savukārt jaunais A6 atkal ir par jaunu un par mazliet par dārgu, lai būtu konkurents S70.
Black @ 30.jūlijs 2007 0:00
Visi komentāri
 
jānis 30.jūlijs 2007 17:48
0 0 Atbildēt

>> autor black , visnotaļ respektabla izvēla tev ir bijusi, bet tomēr kāpēc visus atkal salīdzuni ar MB , BMW vai LEXUS, ja visas līdzini jau ar notriektiem par Vācijas ceļiem , tad visi viņi ir galīgie sūdi salīdzinājumā pret šeit pirktajiem jauniem modeļiem : škodu ,hundai vai lēto dacia loganu , ar tiem arī tos pašus 5 gadus vari braukt bez bēdām, bet tās problēmas ko vācieši negrig risināt , latvju bāleliņi teicami visu atrisina ar savu mazo aldziņu, visu atkal saved kārtībā , tas nekas ka kāds bērnelis netiek pie kārotām pusdienām:))))))

Bet ja līdzini ar jauniem dzelžiem tad jau ir cita lieta , bet šaubos vai tev rocība ļauj nopirkt jaunu kādu no šiem modeļiem, tāpēc salīdzināsšana nav visnotaļ objebktīva ...

trakaissuns 30.jūlijs 2007 18:30
0 0 Atbildēt

To Janis: Jani, aizej izaudz vai arii postee citur savus anaalos komentus. Tu nesajeedz, ka katrs brauc un teeree naudu par ko vinjsh veelas? Ja Tu esi tik mezhoniigi bagaats, lai pirktu jaunu mazauto, tad tak droshi. Pat bagaatie vaacieshi nav tik bagaati, vinji brauc ar VECIEM mazauto. bet nu jaa, te tach ir LV un visi ti mezhoniigi kruti, ka ja Tev nav jauns auto, tad Tu neesi nekas. Un shaubos, ka Tava pieredze ir bagaataaka par kompaktklases tarataiku (ja nu vieniigais kaads Tev pagaatnee ietirgojis nop_stu miskasti, uz ko tad balstaas Tava "pieredze".

To Black: Jap, cik ir braukts, Tik miiksts/kluss/akuraati un kvalitatiivi nostraadaats, kaa BMW/Mercedes Volvo tomeer nav, bet toties, price/performance ir loti ok. Un pluss - imidzhzs tomeer pozitiivaaks, nekaa BMW.

Peace

nazis 30.jūlijs 2007 20:01
0 0 Atbildēt

VOLVO tomēr ir citas kategorijas auto nekā BMW vai MB, tie ir tīri asfaltnieki, bet VOLVO ir īsts darba zirgs - visiem ceļiem un visām dzīves situācijām. Kā pluss, var kādu pastumt un nav jābaidās, ka nokritīs buferis!

jānis 30.jūlijs 2007 21:06
0 0 Atbildēt

to trakaissuns

Nē nu normāli , ka cilviņš savu grūti sapelnīto naudiņu iztērē vācu vai franču notrasētā dzelzī , ko kāds vācietis vai francis jau ir nobraucis par vietējiem bāņiem . un tu to atbalsti āmurgalva , un ar to arī apsveicu .... man vienkārši žēl skatīties uz to ģimēnišu izdevumiem ko viņi tērē tos vecos šrotiniekos un pat nesaprot ka varētu arī maksāt to pašu summu ko tērējuši par veco , par daudz jaunāku autiņu , jo par visu ko dzīvē lietojam ir jāmaksā ................... tikai ja nebūtu tādi kā te dažs labs kas tikai grib nopelnīt uz citu cilvēku nelaimes ...................iesmērējot vecu un smirdošu auto .................................un interesanti tad kāpēc tas cilviņš brauc tikai divus gadus ko , jo labu mašinu ne vācietis ne francis ne letiņš nekad nepārdos !!!!!!

mclol 30.jūlijs 2007 22:03
0 0 Atbildēt

to janis

ir veel arii variants,kad normaals autiņš vienkārši apnīk,gribas kko svaigāku.

seatbelt 30.jūlijs 2007 22:41
0 0 Atbildēt

Jānis, beidz gruzīt, es, piemēram, nesaprotu tādus krānus kā Tu, kas pērk vai sapņo nopirkt tos pretīgos getzus utml. mēslus, tos dažus remontus atsver bauda braukt ar S80 vai e39, getz un pārējie mopēdi ir visparasākie draņķi..

jānis 30.jūlijs 2007 23:06
0 0 Atbildēt

>>> nu protams , tikai nevajag aizmirst 8 - gadīgu e39, kā es par viņiem fanoju , un jūtu līdz tiem kas ar viņiem pārvietojas , bet par volvo vēl var parunāt ::))))))

MJanis 30.jūlijs 2007 23:20
0 0 Atbildēt

seatbelt (30.07.2007 22:41)
………..nesaprotu tādus krānus kā Tu, kas pērk vai sapņo nopirkt tos pretīgos getzus utml. Mēslus…………….


…nu bet kā var pirkt DACIA Logan , to nu gan es nevaru saprast !!!!!!!!! ……..

pzdec!!!!

jānis 30.jūlijs 2007 23:23
0 0 Atbildēt

>> es dacia loganus pērku katru gadu jaunus, un nezinu nekādu bēdu ..... :))))

Kasinsh 30.jūlijs 2007 23:42
0 0 Atbildēt

un sākas vecā dziesma no gala :))
Tak lai katrs pats lemj, kas labāks. Ja cilvēkam patīk Volvo, tad lai brauc smaidīdams. Mēs taču iepriekšējās diskusijās noskaidrojām - ir ļautiņi, kuri priecājas par Getz, Dacia u.tml. Citi par tādiem ļautiņiem smejas. Un tā būs vienmēr. NEKAD NEVAJAG CITAM UZSPIEST SAVU TAISNĪBU.

marko 31.jūlijs 2007 9:01
0 0 Atbildēt

da nu atradushi par ko blaustiities.kaada atshkiriiba ar ko brauc.man jau sen ir po kam pie stuures seezju.galvenais,ka tiek no viena punktalidz otram.nesen ar 412 mosi izlaidu paaris simtus km :D:D super autinsh:D:D tik uz celja neturaas,bet braukt var;)

Black 31.jūlijs 2007 17:21
0 0 Atbildēt

Tā, te autors mazliet ka izteiksies. :)

1) Salīdzinājums ar lietotiem BMW un MB ir izmantots tāpēc, lai atskaites punkts būtu līdzīga vecuma un klases automašīnas. Neredzu jēgu 8 gadus vecu Volvo salīdzināt ar pavisam mazauto - pavisam cita izdevumu struktūra. Par 6000-7000 EUR jaunu un normālu auto nenopirksi, tur pat Dacia Loga nesanāk.

2) Iemesli, kāpēc ar konkrēto auto tika braukti divi gadi, ir sekojoši:
* divi gadi ir pietiekami ilgs laiks, neredzu nevienu racionālu iemeslu censties braukt ilgāk
* Bija iespēja nopirkt daudz jaunāku auto, un neredzēju iemeslu šo iespēju neizmantot

3) Nealkstu ielaisties diskusijās par to, kas ir labāks - jauns vai lietots auto. Es labāk iegādājos mazlietotu auto, bet kurš ir pietiekami liels un pietiekami labi aprīkots, lai atbilstu manām vēlmēm. Jauns, bet mazas klases auto mani neinteresē. Un mani arī neinteresē, vai jauna mazās klases auto uzturēšana ir vai nav lētāka, nekā, piemēram, 3-8 gadus veca Volvo uzturēšana. Ja mans mērķis būtu dzīvot pēc iespējas taupīgāk, tad es brauktu ar vilcienu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti